2022-2023 Basketbol Süper Ligi

Bu sezon pek basketbol izleyemedim ama şu kadroyla Telekom takımı bu sezon abartıldı mı yoksa gerçekten muazzam işler mi yaptılar veya rakipler mi kötüydü sezon içerisinde formsuzluktan ? Çünkü ben playofflara bakıyorum ve iyi bir uzunumuz olsa 1-8 eşleşmesinde lig liderini eleyecekmişiz diyorum.

Telekom yerine biz çıksak Karşıyaka bizi rahat elerdi. Bizim kadronun 1-2 transferle düzelecek hali yoktu elenmemiz doğal ve hakkaniyetli. Kadro kalitesi kimyası ve yabancıları ile fazlası olmazdı

Bu sezon pek basketbol izleyemedim ama şu kadroyla Telekom takımı bu sezon abartıldı mı yoksa gerçekten muazzam işler mi yaptılar veya rakipler mi kötüydü sezon içerisinde formsuzluktan ? Çünkü ben playofflara bakıyorum ve iyi bir uzunumuz olsa 1-8 eşleşmesinde lig liderini eleyecekmişiz diyorum.
Tayriq onlarda değil de bizde olsaydı Telekom'u net elerdik.

Karşıyaka finale çıkarsa kim gelirse gelsin ciddi şampiyonluk şansları olduğunu düşünüyorum. Efes ve Fener'in 1 devşirme avantajları dışında rotasyonda bir avantajının olduğunu düşünmüyorum. Fener'de Metecan ve Şehmuz sezonu kapattı. Efes'in de aman aman bir yerli katkısı yok. Karşıyaka Berkan ve Kenan'dan ciddi katkı alıyor bunlara Tomas ve Deniz eklenirse rotasyon 9 oyuncuya çıkıyor. O yüzden öyle aman aman rotasyon handikapından bahsetmek mümkün değil. Seri içerisinde rotasyonda kullanabilecekleri sakatlığı yoksa Kuzminskas'da var kenarda...

Karşıyaka, maçın başında şut ritmini bulduğu zaman rakip kim olursa olsun favori olabilir. Tribün atmosferinin de yardımıyla evlerinde kolay maç vermezler. Dün bile o kadar kötü performanslarına rağmen kazandılar bir şekilde.

Tek tek olaylardan bagimsiz bir yorum yapmak isterim.
Malesef herseyden once hakemlerimiz gercekten yetenek olarak alt seviyede. Eurolig veya nba finali goren sporcular yetistirdik ama hakemler bu seviyeye tatihte hic cikamadilar. Bir kac torpilli atama elbet oldu, onlarin da yaptiklari ortada.
Futbolda da torpille mac yonetenlerin avrupa maclarinda yaptiklarini ibretle izledik mesela.

Bugun Sinan Erdem'de senlik var.. Ergin hocamiz takimin komutanlari Larkin,Micic,Clyburn onderliginde bu kaybedenler klubune bir darbe daha vuracagindan hic suphem yok... Tek istegim Clyburn'un basket sonrasi cosup fbli seyircilerin oldugu tribunlere sus isareti yapmasi..Boyle oyunculari cok seviyorum... Melo,Clyburn.Sneijder,

M'Baye savunmada kolunu kaldırmaya mecali olmayan Efes'in savunma adına yegane kozuydu. Motley'e darbesi bence faul fakat sonrasında çalınan teknik faul Efes'in sonraki periyot boyunca savunma yapamaması sonucunu yarattı. Telafisi bir noktada gelecekti fakat maç topunda gelmesi maçı hakemler kapattı algısını yarattı. İç saha avantajı burada devreye giriyor. Fenerbahçe Beko Obradovic'in ilk sezonu; lig özelinde ilk iki sezonu ölçüsünde çorba olmuş halde. Nemanja Bjelica Batı Ataşehir'den Doğu Ataşehir'e gelip sezon boyunca güneşin altında benimle kahve içse yeriydi. Çok geniş bir rotasyon, sezon ortasında daha da ciddileşen bir bütçe, Euroleague'de Olympiakos'un odaklılığı dışında rakipsiz ortam derken kabul görecek bir halde değiller sonuç itibariyle.

Hakem ve federasyon içeriğinde hükmen mağlubiyetler, 2014 erkek basketbol, 2016 kadın basketbol derken yazan hemen her Galatasaraylı haklı. Yönetici eksikliği, Ülker Arena'nın değil ülke coğrafyadaki amiyane tabirle en gevşek salon ortamı oluşu derken Fenerbahçe Beko bütünüyle içsel dinamikleriyle sezonu bu noktaya getirdi. Calathes'in Nisan-Mayıs'ta şut sokamayan hali 110 yemeye aday Anadolu Efes'i ligde şampiyonluk adayı haline getirdi.

Karşıyaka büyük keyif. Salon ortamlarından daha öncül bir aktivite kalmadı benim için Dünya'da 2023 yazı itibariyle. Türk Telekom'un yerine Ankaragücü gelir de bu garip haller son bulur umarım Ankara ve basketbola dair. Sezon şekil aldığında Önder Külçebaş ve gelecek sezona dair birkaç cümle kuracağım. Jones-Ennis, Erdem Can'ın Galatasaray basketbolunu bütçe itibariyle Kurtuluşlu Ayhan'ın -Buğrahan Tuncer'in babası- tam aksi yönde fakat bizler adına çok kullanışlı şekilde yorumlaması; bunlar olur yoksa. Yalnız basketbolun Rizespor'u olmayı seçmenin Önder Külçebaş-Can Akın adına, insanlar da Dünya'nın son 38 ayında bu ölçüde barut gibiyken bir seçenek olma ihtimali yok.

Uzun yıllardır Türkiye basketbol süper ligini takip eden ve dinamikleri az çok bilen biri olarak düşüncem; bu akşam büyük bir mucize olmazsa maçı Fb Beko’nun hak ederek ya da etmeyerek bir şekilde alacağı görüşündeyim. Günlerdir yapılan baskılar, algı operasyonları meyvesini verecektir. Hakemler, ortam çoktan dizayn edilmiştir diye düşünüyorum TBF’nin katkılarıyla. Normalde bunu engelleyebilecek iki unsur mevcuttur;
- varsa ki olsa bile fb beko lobisi karşısında yeteceğini hiç düşünmediğim Anadolu Efes lobisi.
- Ergin’in özel motivasyonu ve Efesli oyuncuların kusursuza yakın performansıyla işi hakemlere bırakmadan kazanmaları, bu daha olası.

İki takımı da destememekle birlikte tabii ki geçmişlerine bakınca fb beko’nun kaybetmesi dileğim. Eğer Anadolu Efes bunu yapabilirse finale çıkmaktan çok daha fazlasını başarmış olacak. Yıllardır süregelen bu kirli rant düzenini yıkmak, bu çarkı kırmak kolay değil.

Son düzenleme: