2022-2023 Euroleague

Su kadronun bu vaziyetlere dusmesinin bence hic bir teknik aciklamasi yok.Zira Efes’teki 4 kisa olan Larkin,Micic,Bobua ve Clyburn’den herhangi birini Real Madrid,Barcelona,Olympiakos uclusunden birine koy sampiyon olur.Bakin 4’unu birden demiyorum,4’unden birini bu 3 takimdan hangisine koysaniz o takim sampiyonlugun en buyuk favorisi degil direk sampiyon olur.

Tabi ki top paylasimi konusunda ozellikle Larkin,Micic,Clyburn uclusu sikinti yasayabiliyor.Ozellikle de Larkin veya Micic’ten biri sahadayken yanlarina Clyburn’u koydugun zaman biraz sikinti yasiyor Efes.

4 numara sorunu bariz.Konusmaya bile gerek yok.Su an ellerindeki en iyi 4 numara sezon basinda sozlesme yenilemeye gerek duymadiklari ve Subat’a kadar kulupsuz olan Singleton..

Ama herseye ragmen bu takimin Play-off’a 8. siradan bile girmesinin son 4-5 macta sadece kendi elinde degil de rakiplerine bagli olmasi olacak is degil.

Ben bunlari yazarken Euroleague’in en zayif ve iddiasiz takimi Alba’ya karsi son 2 bucuk dakikaya 84-84’le giriyor Efes.Yani bu maci bile kaybedebilirler.

Ekleme : Ve kaybettiler :)
 
Son düzenleme:
Efes yine kayıp verdi kredisi eksiye inmişken. Benim fikrim Efes'in en büyük hatası dinamik ayakları çabuk bi pivot almamaları veya alamamaları oldu. Dunston 'ın yaşı ileriye gittikçe Efes'in savunması geriye gitti. Motley bence Efes'in kanayan yarasına merhem olabilecek profil.
 
Efes beden olarak burda olsa da kafa olarak burda olmayan oyuncularla dolmuş. Bu kadro ancak bir şekilde play off potasında olsa bir şeyler değişebilirdi ancak şu anki durum hiç iç açıcı değil. Sezon başı bu üçlünün nasıl beraber oynayacağını konuşuyorduk ama Larkinin geç dönmesi Micic’in sakatlanması derken sezonun bu noktasında değerlendirebilecek kadar süre almadılar bile. Temel sorun artık yan parçalar da işlemiyor. Sezon sonu Clyburn eksenli bir takımla yola devam edilir gibi görünüyor
 
Her zamanki gibi Efes'e önce kızıp tıpkı Ergin Hoca gibi bu iş bitti dedim ama işin gerçeği dünkü sonuçların da rastgelmesiyle birlikte halen ciddi şans var. Asıl rakip Baskonia'nın mevcut ritmiyle fikstüründe kolay görünen Asvel ve Alba maçları dışında Oly ve Fenere karşı galibiyet alamayacaklarını düşünüyorum. Kaldı ki moralli bir Alba Berlin de sonuna kadar zorlar onları. Üstüne Zalgiris'in de Efese 2 maçı da kaybettiğini düşünürsek dörtlü averaja kalma durumları da Efes lehine sonuç verebilir. Kalan fikstürden 4 galibiyet çıkar mı asıl problem bu. Bu hafta belirleyici olacak ama Ataşehir'e kalırsa iş Efes'i elemek için ellerinden geleni yaparlar. Efes için erken bir play-off maçı olur. Son maçlara kalırsa normal sezon liderliği yarışı da burayı çok ilgilendirir. Oly, Baskonia ile oynadığı için rakip belirleme şansına kavuşabilir eğer kaznadığı takdirde lig liderliği durumu oluşursa. O yüzden sadece 8.lik yarışındaki takımların değil Oly'nin de dün olduğu gibi maç kaybetmeye devam etmesi lazım. Dünkü kayıplarının bile duruma göre posizyon alabilmek için kendilerine esneklik sağlamak istemelerinden kaynaklanabileceğini düşünüyorum.
 
Son sıraya demir attı diye dalga geçtiğimiz Milano bile çıktı geldi playoff yapmak üzere. Ben asıl, daha önce de yazdığım gibi Maccabi,Partizan,Monako'nun neler yapacağını merak ediyor ve sürpriz bekliyorum playofflarda.
 
Nappier Milano’yu bambaska bir takim yapti.Tamam sezon basina gore bircok seyi duzelttiler.Daha duzenli oynayip ozellikle cok iyi savunma yapiyorlar.

Ama Nappier bence “su an” Campazzoyla beraber Euroleague’in en iyi kisasi.Inanilmaz fark etti tek basina.
 
Milano belki de tek elit oyuncusu Shields olmadan bu duruma gelmesi çok acayip ki yani kaç tane saçma sapan maç kaybettiler. Son bilet Baskonia - Milano - Efes üçlüsünden birine gidecek, gönlümden geçen Baskonia zaten bu durıma nasıl düştüler anlamadım.
 
Maccabi cok keyifli takim olmus.Cok iyi hucum ediyorlar gercekten.
bende tam onu yazmaya geliyordum hocam. inanılmaz bir takım olmuş cidden, ligin ortasından sonraki kısmında sağlam bir kontra yaparak 5. sırayı kovalar hale geldiler. üstüne epey de keyifli bir basketbol oynuyorlar. evlerinde yenmek imkansız gibi bir şey. evlerinde döve döve yeniyorlar. eğer salmazlarsa Euroleague tarihinde bir maçta en büyük fark rekorunu da kırabilirler ama salacaklar gibi duruyor.
sezon başında Maccabi kadrosu için pek çok insan Eurocup kadrosu diyordu ama kimya müthiş oturmuş. epey başarılılar bu yıl. pek çok insanı yanılttı diyebiliriz.
 
Efes Milano karşısında çok iyi oynuyor ama çok geç kaldılar. Baskonia 2 galibiyet aldığı takdirde Efes'in play-off ihtimali kalmıyor. Çünkü Baskonia Efes ile oynadığı 2 maçı da kazandı. İkili averaj Baskonia'ın lehine.
 
Baskonia'nın içerde FB ve dışarda Oly maçlarını kaybetmesi gerek. Oly maçını zor kazanırlar zaten. İçerde oynayacakları FB maçı belirleyici olur
 
Fb çift maç haftasına real ve baskonia deplasmanlarında sonra içerde efes son maç kızılyıldız deplasman. Yani Fb 4te0 ile çıksa buradan şaşırmam ama efesle ikili averaj mevzusu da var tabi.
 

Üst