2022-2023 Galatasaray Erkek Voleybol Takımı

Sezon başında Halkbank ve Ziraat Bankası gibi şampiyonluk adayı takımlar vitesi düşük maçlar oynar. Sezon sonuna doğru yani yarı final ve finale doğru vitesi arttırır ve kalite farkını belli eder. Ma’a-Nimir ikilisi ve Ter Maat-Aslan-Atanasov 3’lüsü olan takımlar final oynar diye düşünüyorum.
 
Ben buradan çok anlamıyorum, galiba 1 yabancı hakkımız daha varmış.İyi bir libero takviyesiyle yabancı hakkımızı da iyi kullanırsak liderliğe göz kırpabilir miyiz?
 
Ben buradan çok anlamıyorum, galiba 1 yabancı hakkımız daha varmış.İyi bir libero takviyesiyle yabancı hakkımızı da iyi kullanırsak liderliğe göz kırpabilir miyiz?
-Libero oyuncularımız idare eder.
-Burak ve Morteza gibi iki üst düzey smaçörümüz var.
-Selçuk sezona çok formda başladı. Blok sayısının bu kadar yüksek olması başarıyı ne kadar çok istediğini gösteriyor.
-Şu an pasör çaprazı ve orta oyuncu bölgelerinde eksiğimiz var.
 
Smaçör bölgesinde ligde en iyi verimi alan takımız. burak ve sharifi takımın seviyesini üste çekiyor. 1 tane yabancı hakkımız olduğu için ortaya bir isim daha çekebiliriz bence. zaten bloklarda iyiyken daha da kuvvetli oluruz. liberolar bu sezon fena sayılmaz, koç değişikliği yaramış oyunculara. edgardan iyisini bulabilirdik ama seçim yüzünden transfere geç girdik ve piyasada sağlam çapraz bulmak çok zordu. ligimizdeki ekipler son zamanlarda isimsiz ama ciddi katkı verebilen yabancılar getirebiliyor. ligimizden bu tarz oyuncuları da takip etmekte fayda var. mesela türşad'da saadat diye genç bir çapraz var, çok iyi oynuyor. geçen sezonunu da italya'da geçirmiş ama tutunamamış. sharifide böyleydi ve gördüğümüz gibi bayağı sağlam verim veriyor. öyle çok büyük bütçeye gerek yok, yani halkbank gibi nimire 1.5 milyon dolar vereceğine doğru kadro yapısıyla şampiyonlar liginde bile bayağı ilerleyebilirsiniz. polonya takımı kozle, bunun en güzel örneği. sağlam yerli kadrosunu koruyup, 2-3 tane doğru yabancı eklemesi yaparak 2 sezondur şampiyonlar ligini alıyorlar.
 
Son düzenleme:
Bir sonraki rakibimiz isviçre takımı chenois oldu. yine ağır favori olduğumuz bir tur. bu sezon ise cev cup gerçekten kaliteli bir halde. şampiyon olmamız çok düşük bir ihtimal. arkas, modena, belchatow, maaseik, piacenza, fenerbahçe, ceske ve geçen sezonun challenger cup şampiyonu narbonne var. saydığım 8 takımdan 5'i geçen sezon şampiyonlar liginde mücadele eden ekiplerdi. diğerleri arkas, italyanın büyük yatırım yapan yeni ekiplerinden piacenza ve fransız narbonne. şahsım olarak en büyük favoride piacenza. smaçörde brezilya milli takımının 2 as smaçörü leal ve lucarelli, çaprazda italyanın genç starı romano, pasörde fransız brizard, ortada dünyanın en iyilerinden kübalı simon gibi yıldızları barındırıyorlar. bu turda fenerbahçe, piacenza ile arkas'ta modena ile eşleşti. modena'da çaprazda adis, smaçörde fransız yıldız ngapert, pasörde brezilyanın yıldız pasörü bruno ile oynuyor.
 
Kör topal bir şekilde ilerliyoruz. Bu şekilde devam edebilirsek ligi kesinlikle ilk 4 te bitiririz. Şampiyonluk için bir yabancı hakkımızı kullanmamız lazım.
 

Üst