2022-2023 Galatasaray Futbol Takımı

Realist olmak gerek. Son yıllarda şampiyon olan takımlar bir sonraki yıl Avrupa mesaisiyle birlikte tel tel döküldü. Haftada iki maç oynamak her daim Türk takımlarının belası olmuştur. Hele bizdeki idman temposuna falan bakılırsa bu sene Avrupa'da olsaydık ilk ikiye bile giremezdik.

Takımın konsantrasyonunun da ciddiyetinin de artması için yeterli gerekçe var zaten. Tur geçecez diye Abdulkerim sakatlandı, İcardi başına iş aldı. Takım şampiyonluğu kaybedip Türkiye Kupası'nı kazansa kimse başarılıyız demiyecek. Bizi bitiren zihniyet genelde ayakların yere basmaması oluyor

B
Realist olmak gerek. Son yıllarda şampiyon olan takımlar bir sonraki yıl Avrupa mesaisiyle birlikte tel tel döküldü. Haftada iki maç oynamak her daim Türk takımlarının belası olmuştur. Hele bizdeki idman temposuna falan bakılırsa bu sene Avrupa'da olsaydık ilk ikiye bile giremezdik.

Takımın konsantrasyonunun da ciddiyetinin de artması için yeterli gerekçe var zaten. Abdulkerim sakatlandı, İcardi başına iş aldı. Takım şampiyonluğu kaybedip Türkiye Kupası'nı kazansa kimse başarılıyız demiyecek. Bizi bitiren zihniyet genelde ayakların yere basmaması oluyor
Bu sene öyle olabilirdi ama geleecek sezon sanmiyorum öyle olacagini.
1. Kadro planlamasi simdiden basladi yine cok kaliteli ve üst düzey bir kadro kurulucaktir.
2. Okan Buruk büyük maclari iyi oynatan bir Hoca buda avantaj

Şampiyon olursak ben de seneye daha dinamik ve ilk 11'e neredeyse eş kalitede bir rotasyon oluşturulmaya çalışılacağını düşünüyorum.

Ancak bu seneki takımın böyle bir tempoyu kaldırması mümkün değil. Mata muhtemelen futbolu bırakır, Yusuf zaten göze giremiyor, takımın beyni Oliveira haftada 1 maçtan 90 dakikayı çıkaramıyor, nerde kaldı 2 maç. Yokluğunu en çok hissettiğimiz Mertens 35 yaşında.

Yukarda da yazdığım gibi önce ayakların yere basacak. Haftada iki maç oynayacaksan ona göre kadro kuracaksın. Daha Nelsson'un yarı kalitesinde stoper yok takımda. Başına bir şey gelse maç kazanamayacağız. Şu takımın haftada 2 maç oynayarak daha iyi duruma geleceğini düşünmek hayal görmektir

Son düzenleme:
Bugün çok acayip bir havada gelmişiz maça. Hem sezon içindeki halimiz gibi hem de şampiyon olduğumuz güzel sezonlardaki gibi bir atmosfer, yaz akşamı havasındaki bir günde...

Önce Icardi, sonra Rashica çok iyi başladık.
3’ü de atarsak maç kopar diye düşünüyorum.
Yalnız bu Adekugbe’nin ayağı çok kötü.

Harika oynadik ilk yari.Birkac tane gecis hucumu yedik ama pozisyona donusmedi neyse ki.O kadar da olur zaten karsindaki takim da ligde Trabzonla ayni puanda.4 gol attigimiz,bircok pozisyona girdigimiz ilk yarida hic pozisyon vermememiz de atlanmayacak bir detay olmali.Zaten en kotu oynadigimiz maclarda bile savunmada herhangi bir sorun yasamadik bu sezon (Nelsson’un oynadigi maclarda)

Simdi bana gore ikinci yarida Okan Hoca’nin yapmasi gereken Boey,Nelsson,Kerem,Icardi,Oliveira gibi kart sinirinda olan oyunculari kenara alip yerlerine girecek oyuncularla farki arttirmak olmali.Zaniolo kesinlikle hemen girmeli mac kondisyonu kazanmasi acisindan.

Zor gecmesi beklenen maci 40. dakikada bitirerek Alanya maci oncesi de yorulmadik.6 golden cok daha fazlasini atabilecek firsatlari yakaladik ama niye 7-8 olmadi demem tabi ki.

Takima tebrikler.Simdi sirada Alanya deplasmaninda kazanip sonrasinda ic sahada Karagumruk’u yenip hic bir sekilde altimizdaki malum takimlari umutlandirmamak var.

Son 5 yılın en dominant futbolundan birini oynadık. Artık segment yükseldik. Bundan sonra endişe edeceğimiz maçlar şampiyonlar ligi ön eleme maçları olur. Ondan sonra da gruplardaki şampiyonlar ligi maçları olur.

Galatasaray'ı 4 maçlık zorlu bir fikstür bekliyor bu fikstürden en az hasarla çıkarsa kupanın bir ucundan tutar.