2022-2023 Galatasaray Kadın Voleybol Takımı

Logan nın umarım ritmi bozulmaz. Aslında yabancı pasör hamlesi gelebilir Emine Arıcı transferinden sonra. Zaman zaman Popovic veya Logan kenara alınıp yabancı pasör devreye girebilir. Ama piyasada yabancı pasör varmı onuda bilmiyorum
 
Bu takıma pasör lazım Gamze'nin bugün son sette İlkin'e attığı iki tane top var İlkin zar zor yakaladı topu.
Aslında doğru tespit etmişsiniz. 4. setin 17. sayısından sonra arka arkaya yapılan pasör hataları soncunda Ataman hoca dahi kızıp uyardı. Moral olarak kötü etkilenmesine rağmen Gamze yine iyi toparladı ve set alındı. Kişisel olarak kanım şudur ki, Gamze kötü bir pasör değil. Zaman zaman aksamalar olsa da, yine de takım içerisindeki uyumu iyi ve aynı zamada da, iyi servis atabilen bir oyuncu. Sonuç olarak, bu pasörü hemen değiştirelim denilebilecek bir oyuncu değil ve yine kanımca da öyle bir aciliyet de yok.
 
Ebrar, Haak, Egonu, Boskovic, Drews veya Stysiak kalibresinde bir paör çaprazı olmayacaksa ki bu tarz oyuncuları ara transferde bulabilmek neredeyse imkansız, o zaman da şimdiden 2023-2024 sezonu için böyle bir plan yapılabilir. Şubenin mali imkanları, bu tür yıldız oyuncular için kısıtlı ise o zaman da en iyi altermatiflerden birisine yönelmek doğru olabilir. Şimdiden iddia ediyorum ki, Galatasaray için en mükemmel pasör çaprazı listesine Kendall Kipp'i ilave etmesi ve hele ki transferi gerçekleşir ve şu anki mevcut kadrosunu da koruması halinde, Şampiyonlar liginde oynayacak bir takım seyredebileceğiz. Bence Kendall Kipp, Önümüzdeki yıl, birçok kalbur üstü takımın transfer listesine girecek ve Amerikan Milli takımında Drews'ün tahtını devralabilecek kalibrede bir oyuncudur. İzlediğim maçları ve tüm sezon istatistikleri, ben geliyorum diyor.
Logan Eggelston bunun çarpıcı bir örmeği olup, transferi Amerikan voleybol camiasında da ses getirdi.
Galatasaray voleybol şubesinin bu bilgiyi değerlendirmesi en büyük dileğimdir. NCAA ile ilgili olarak, Logan Eggelston'dan alacakları tüm bilgi ve detayları gözden geçireceklerine de eminim.
Yukarıdakilere ilaveten, aynı ligden Pasör Gabby Blossom (ki şu an itibarı ile serbest görünüyor) Galatasaray için çok iyi bir yatırım olarak düşünülebilir.
 
Bende yönetimin önümüzdeki yılın yapılanması şimdiden yapılmalı zaten voleybolda marka ayında yeni yılın sözleşme işleri çoğu üst seviye oyuncularda bitiyor. Aslında Ebrar Rusya dan o astronomik teklifi almasa bize gelmesini çok isterim. Neriman Tuğba Derya alınabilecekler listesine eklenebilir. Neriman için şimdiden Fener haberleri başladı bile önümüzdeki sezon için. Hande deyi tabiki unutmadık. Zaten önümüzdeki sezon için bütçe artacak diye bir haber var bakalım
 
Bahse konu isimler içerisinde, Derya Cebecioğlu ismi, sezon başında Galatasaray ile anılmış, söylentilere göre Vakıfbank idari heyetinden olumlu yanıt alınamamış. Sadece bir söylenti ama bu tranfer gerçekleşmiş olsaydı iyi olurmuydu? Bence evet. 2000 doğumlu, yetenekli ve kendisini biraz daha geliştirebilirse, geleceği parlak çok iyi bir oyuncu olur. Dünya kupasında bu ışık yeterince görüldü. Tek sorun gibi görünen, Smaçör kadrosunda İlkin, Eggelston, Sude, Anthi ve Fulden var. Fulden konusunda şu an pek yorum yapamam ancak İlkin ve Sude, çok iyi defansif özellikleri olan smaçörler, buna karşın Anthi ve Logan çok iyi bitirici smaçörler. Bu durumda bu mevkiye yapılacak olan transfer, Fulden yerine yeni ve daha etkili bir smaçör veya 5 smaçöre ilaveten kadro derinliği sağlamak amacı ile, 6. smaçör alınabilir. Gerekli olurmu bunu bilemem.
Neriman Özsoy 2013-2014 sezonunda takımımızın oyuncusu idi. Voleybol kariyeri ve başarıları tartışılamaz ancak artık oyunculuk kariyerinin sonuna geliyor gibi ve neredeyse Gizem Güreşenle aynı yaşta. Gençleşen ve kolej takımı havasına giren, bu ruhla ve motivasyonla ve sınırlı bütce ile başarısız sayılamayacak sonuçlar alan bir takımda ne kadar uzun süreli ve olumlu katkı yapabilir, ne talep eder veya Türkiye'de devam edermi bu da ayrı bir soru işareti. Tuğba'ya gelince, başarılı ve hırslı bir smaçör ama hırsı ile Vakıfbank'dan ayrılırken tozu dumana katması pek kabul edilebilir değil ayrıca Galatasaray camiası bu tür oyunculara mahkum değil diye düşünüyorum. Eğer olursa, Hande de kadro derinliği adına, iyi tercih olabilir.
Takım oyuncuları ile ilgili genel görüşümü özetlemeye çalışacak olursam, bu sezon Loganla, güçlü bir smaçör kadrosu oluşmuş durumda. Bu mevkiye yeni oyuncu alınması bir zorunluluk değil ama kadro derinliği için düşünülebilir.
Defansif orta - hücum orta oyuncuları ve kenar oyuncuların katkıları ile iyi bir defans kurulmuş. Son transfer Emine Arıcı'nın istatistikleri hiç de fena değil. Tabii ki büyük bir camiada oynamanın yükleyeceği sorumlulukla, daha da iyi olursa, mükemmele yakın bir blok oluşur. Ayrıca katkı alınamayan Karmen Aksoy var ki, inşallah Alexia gibi uçmaz.
Kaygı duyduğum en kritik nokta libero mevkisidir. Kaptan Gizem Güreşen şu ana kadar Bihter Dumanoğlu ile birlikte elinden geleni yapmaya çalışıyor ancak bunun bir spor olduğunu unutmamak lazım. Rahatsızlık ve sakatlanma durumunda takımın sıkıntıya düşmemesi gerekir. Ayrıca bir de en sorumlu ve hareketli mevki olması nedeniyle ileri yaşa gelmiş oyuncuların daha çok sorun yaşaması olasıdır ve bu nedenle de, önümüzdeki yılın planlanmasında, yöneticilerin bu mevki ile ilgili kadro derinliğini dikkate alarak mutlaka çok iyi ve genç bir liberonun transferini gerçekleştirmesi gerektiğini düşünüyorum.
Pasör mevkiinde zaman zaman aksamalar olsa da, herşeye rağmen Gamze iyi bir pasör ve arkasında da Nazlı Eda gibi genç ve yetenekli bir pasör var. Ayrıca genç Özge takıma dahil edildi ama önemli maçlarda henüz tecrübeli bir pasör düzeyinde görünmüyor. Yine de bu mevki için rekabeti artıracak genç ve deneyimli bir pasör düşünülebilir. Şu an çok aciliyeti yok ama bu noktada benim adaylarım kısa süre öncesine kadar Raquel Lazaro (Ispanyol) veya Gabby Blossom idi ancak Raquel, mezuniyetinin hemen ardından Ocak ayının ilk haftasında, Megabox Ondulati Del Savio Valle Foglia (Annie Drews ve Micha Hancock'un oynadığı takım) ile sözleşme imzaladı. NCAA in en iyi pasörü Gabby ise Yüksek lisans'a devam etme kararı aldı. Devam ederse, 2024 baharında serbest. 2000 doğumlu 1.80 boyundaki pasör, benim favori adayım.
Son olarak, pasör çaprazı olarak, çok sansasyonel ve çok yüksek kalibreli bir transfer yapılmayacaksa, benim olmazsa olmazım önceden de belirttiğim gibi, Kendall Kipp. 1.96 boyunda 2000 doğumlu ve müthiş istatistikleri olan bu oyuncu, şu an yüksek lisans'a devam ediyor ve hemen hemen Gabby Blossom ile aynı dönemde serbest kalacak. Benzer kalibredeki 1998 doğumlu Stephanie Samedy, Minessota'dan mezuniyetinin ardından SSC Palmberg Schwerin (Almanya) takımda 1 yıl oynadıktan sonra 2022/2023 sezonunda Bartoccini Fortinfissi Perugia'ya (İtalya) transfer oldu ve aynı sezon içerisinde Prosecco Doc Imoco Volley Conegliano tarafından kapıldı. Simdi Isabel Haak ile birlikte oynayacak. Hakkını yemek istemem. Bizde Beren Yeşilırmak var ve kumaşı gerçekten iyi. Sadece biraz daha fazla şans verilmeye ve bu sayede olgunlaşmaya ihtiyacı var. Sandicci maçında oyuna girdikten sonra, sakatlandığı ana kadar, vay canına dedirtti. Tam istim üzerinde giderken şansızlık yaşadı ama hatası ve sevabıyla, Beren'in iyi bir oyuncu olduğunu ve yakın gelecekte takıma faydalı olacağını ve önünün açık olduğunu düşünüyorum.
Sonuç olarak, zamanında ve derinden yürütülecek bir transfer politikası ile ve gerekli yerlere gerekli transferlerin yapılması halinde, Avrupa'da sürekli başarı sağlayan, ağırlıklı olarak kariyeri parlak genç oyuncuların, tecrübeli oyuncularla kaynaşmasından oluşan ve bütçe sınırları içerisinde kalan çok çok iyi bir kadro oluşturulabilir. Hep birlikte bekleyip görelim. O ana kadar takıma ve yöneticilerine üstün başarılar dileyelim.
 
Ben sadece önümüzdeki sezonu düşünerek smaçör olsiyonlarını yazdım içinden bir ses seneye Anthi bizde kalmayacak diyor. Bu istatistikler ile tekrar bir İtalya yapabilir.
 
Anthi ile 2022 Ağustos ayında 1+1 yıllık sözleşme yapıldı. Bu nedenle çok büyük olasılıkla aksi bir gelişme olmazsa, bu sezonun sonunda itibaren, en az bir yıl daha Galatasaray'dadır. Artık Anthi Galatasaray'da bir sembol ve sanırım ki, başarılı performansı devam ettiği sürece ve kendisi istemedikçe, hiç kimse gitmesini istemez.
 
Daha şimdiden önümüzdeki senin dedikoduları başladı. Her geçen yıl daha öne geliyor bu dedikodular. THY Alexia Kübra Sıla ile görüşüyormuş. FB Tuğba Şenoğlu ile temastaymış. 🥴🥴🤯🤯
 
Anthi ile 2022 Ağustos ayında 1+1 yıllık sözleşme yapıldı. Bu nedenle çok büyük olasılıkla aksi bir gelişme olmazsa, bu sezonun sonunda itibaren, en az bir yıl daha Galatasaray'dadır. Artık Anthi Galatasaray'da bir sembol ve sanırım ki, başarılı performansı devam ettiği sürece ve kendisi istemedikçe, hiç kimse gitmesini istemez.
Sembol olduğunu düşünmüyorum. Bu kadar kolay değil.
 
Sembol olduğunu düşünmüyorum. Bu kadar kolay değil.
Yaklaşık 11 yıllık profesyonel voleybol kariyerinin 2 sezonunu IMOCO Volley Conegliano'da oynamış ve son iki sezon+2019/2020 sezonunda da Galatasaray formasını terleten bir oyuncudan bahsediyoruz. Alexia'nın pasör çaprazı olarak oynadığı geçen sezonda, toplam 548 sayı ile ligin en verimli smaçörü ve bu sezon, pasör çaprazsız oynayan ve değişken oyun planına sahip takımımızın ve ligin, 339 sayı ile en skorer oyuncusundan sözediyoruz. Takımımızda 1 sezon oynayan oyuncuların, Galatasaray'ın en iyi ve sembol oyuncusu olarak kabul edilmesine karşın, Anthi'nin bu değeri hak etmesi için ne yapması gerektiğini düşündüğünüzü, doğrusu merak ettim.
Ayrıca, bu değeri, sadece ben biçmiş değilim. Aşağıdaki linklere bakarsanız, ne demek istediğim daha net anlaşılabilir. 1. linkde altta kısımdaki notable bölümüne bakınız.


alttaki linkde ise listeyi tam almak (uzatmak) için, sayfa açıldıktan sonra 'load more' butonunu birkaç kez tıklayınız.


Ayrıca youtube da Anthi diye arama yaparsanız, görselde de karşınıza, hep Sarı Kırmızılı forma ve Anthi ile ilgili yüceltici yorumlar çıkıyor.

Böylesi oyuncular kolay yetişmiyor ve değeri kaybedilince anlaşılıyor. Geçtiğimiz yıl, defansif anlamda zayıf olan düşük performanslı takımda, ayakta kalan iki oyuncudan birisi idi. Bu yıl ise, birinci devrede birçok maçta Khat Bell sayesinde, neredeyse 1 kişi eksik oynamasına rağmen, diğer iyi oyuncularımızın katkılarıyla birlikte şu an itibarı ile ilk dört arasında olamızda en yüksek katkıyı veren oyuncudur ve bence bu değeri, sonuna kadar hak ediyor.
 

Üst