Konu ile ilgili kaç gündür düşünüyorum da, henüz net bir fikire ulaşamadım. Alexia'nın zorunlu olarak Vakıf Bank'a dönmesine, en çok üzülenlerden birisiyim. Bazı defansif zaaflarına ve zaman zaman oyundan düşmesine rağmen, oyun zekası ve yırtıcılığını, çok büyük bir keyifle izliyordum. Keşke takas değil de, başka yollardan geri alınabilse diye düşünüyorum. Takas sonucu Ayçin'in gitmesi fikrine, eğer Jovana Stevanovic gibi bir orta alınmayacaksa, pek sıcak bakmıyorum. Hem 2022-23 istatistikleri hem de yerli oyuncu olması, önümüzdeki yıl kurulması tasarlanan kadro için büyük bir avantajdır diye düşünüyorum. Hala, pek olası görmememe rağmen, Anthi'nin adının THY ile anılması ve gerçekleşmesi olasılığı da, beni rahatsız ediyor. Pasör çaprazı Alexia, Anthi'nin istikrarlı bir şekilde, hem PÇ hem Smaçör olarak katkı ve sorumluluğunu yüklenebilirmi bilemiyorum. En azından, kadromuzun güçlü gördüğüm yanını (blok/kayarak hücum), belki daha da güçlendirerek, Anthi'nin elde tutulması ile birlikte, iyi bir PÇ takviyesi ve kadro derinliği için ilave kaliteli bir Pasör ve Libero ile, en az ilk 3'e oynarız diye düşünüyorum. THY ortalığı karıştırıyor gibi. Bir yandan Alexia (PÇ) talebi, bir yandan Anthi talebi, öte yandan Macris (Pasör) ve Julia Bergman (Smaçör) hamleleri ve Kiera Van Ryke'ın (PÇ) kulüple yeniden anlaştığı dedikodusu ile Ze Roberto'nun, bu oyuncuları kadro derinliği içerisinde nasıl kullanmak istediği başka bir konu ama Anthi'nin, kimsenin yedeği olmayı kabul etmeyeceğini de düşünüyorum. THY-Julia Bergman ve Galatasaray'ın alternatif PÇ ile ilgili düşüncemi de, rakamlarla daha sonra paylaşabilirim.
Tek dileğim, kulübümüzün futbol takımının yeni yapılanmasındaki başarılı hamleleri gibi, bu takıma yakışan kaliteli oyuncuları bir an önce belirleyip, gerekli girişimleri yapıp, transfer piyasasındaki en iyi oyuncuları bağlamaktır. Artık görülüyor ki, bu branş, tüm dünyada çok ses getirmeye başlamıştır ve bu branşa gönül veren herkes, Vakıf, Ecza, Fener ve THY hakkında konuşurken, artık pençelerimizin çıkma zamanı geldi ve hatta geçiyor. Galatasaray'a bu branşda şampiyonluğa oynamak yakışır ve başka hiçbir hedef ve sonuç, Galatasaraylı voleybolseverleri tatmin etmez. Bu hedef ve sonuç için ne gerekirse yapılmalı.