İyi bir teknik yönetimin yanısıra iyi ve geniş bir kadro da şart diye düşünüyorum. Şu anki kadro yapısına bakar ve söylentileri de dikkate alırsak, şöyle bir resimle karşılaşıyoruz. 2023-2024 sezonu için, ilk 6'da yer alan İlkin, Logan, Ayçin ve son maçlarda takımı ayakta tutmak için mücadele eden oyunculardan birisi olarak gördüğüm Bihter, garanti gibi. Anthi'nin gitmesine gönlüm razı değil ama ne olur bilemiyorum. Yönetim yeni yönetim ile çalışması konusunda ikna edebilirmi? Yeni antrenörün Yunanistan milli takımını çalıştırdığı dönem içerisinde, Anthi ile uyum yada uyumsuzluğu varmı. İkna konusunda etkili olabilrmi bilemiyorum. Bildiğim tek şey, Anthi elde tutulursa ve yine Cuttino transferi gerçekleşirse, Anthi smaçör, Cuttino PÇ olarak, hücum kadrosunu, alternatifli bir duruma dönüştürebilir. Bunun yanısıra, önceden de ısrarla tavsiye ettiğim NCAA'in en iyi Pasör Çaprazı Kendal Kipp, 2023 sonunda transfer edilirse, çok etkin bir hücum gücüne sahip olacağımız düşüncesindeyim. Önceden de belirttiğim üzere, NCAA'in çok yakın takipcisi olarak kesinlikle iddia ediyorum ki, mevkileri farklı olmasına rağmen, Kendal Kipp, en az Julia Bergman (Georgia Tech) kadar iyi ve değerli bir voleybolcudur ve bana kalırsa Julia Bergman'dan daha etkin özelliklere sahiptir. Bunlar, başta solo blok ve blok asist olarak bloklardaki etkinliği ve bunların yanısıra servis etkinliğidir. Takımımızın, yüksek ve Çapraz bloklardaki zaafiyetini kapatabilecek niteliklerde bir oyuncu olup, üstün performansı ile Amerikan Milli Takımı koçu Karch Kirali'nin dikkatini çeken ve yakın takibe aldığı bir oyuncudur. Merak eden olursa, Houston- Stanford, son 16 maçını izlesin ve yorumcuların yorumlarına kulak versin. Nadiren yaptığı bir hata üzerine, 'sonuçta o da bir insan' yorumunu, yüzümde büyük bir gülümseme ile izledim. Ayrıca tribündeki Karch ile ilgili olarak, kimi izlediği yorumları da çok sevimli.
Gamze Kılıç'ın (ki son dönemde performası ile çok eleştiri almıştı) ayrılması durumunda, yerine alınacak yeni iki oyuncu ile ilgili olarak pek yorum yapabilecek bilgiye sahip değilim ancak Kanami Tashiro, Japonya milli takımı oyuncusu olması nedeniyle kesinlikle boş değil ve izlediğim birkaç kısa videosu, bende iyi bir izlenim bıraktı. Yanısıra, sözü edilen Duygu Düzceler de, kadro genişliği açısından, iyi bir seçim olmuş olabilir. Nazlı Eda Kafkas bizde devam eder'mi bilemiyorum ama pasörlük görevi yanısıra, iyi bir servisçi olarak kadroda olması faydalı olabilir.
Her ihtimale karşılık, kaptan Gizem'in ayrılması sonucu, yeni bir libero desteği gerekecek diye düşünüyorum. Son olarak Mina ayrılırsa diye (çok daha iyi bir alternatif olmazsa) 1.90lık Magdalena Jehlarova (Çek oyuncu) ismini önerebilirim. Önerdiğim isimler, şu an çok yüksek maliyetli olmayan ama bir o kadar da etkin olabilecek oyunculardır.
Kendal ve Magda çok yakın zamanda ya Athletes Unlimited Pro League veya Avrupanın İtalya, Almanya, Fransa ligi takımlarından veya diğer kıtalardaki takımlar tarafından, süratle kapılacak oyunculardır.
Son olarak, Karmen'in durumu süratle netleştirilmeli ve Beren'e yeni dönemde daha çok şans verilerek, özgüveninin sağlanması ve takıma daha çok katkı vermesi sağlanmalı diye düşünüyorum. Böyle bir kadroda, bazı oyuncuların bugüne kadar yaptığı ve göze batan bazı hataları da düzeltilrse, örneğin Logan'ın zaman zaman yaptığı servis hataları, veya İlkin'in' yerleşmiş yüksek bloklara karşı, taktik dokunuşlar ve öldürücü plaseler yerine ısrarla yaptığı sert vuruşlar ve yediği bloklar minimize edilirse, belirttiğim kapsamdaki takım, yeni teknik kadro ile çok iş yapar.