2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Sadık galibaya önümüzdeki sene için Efes ile anlaşmış. Alacağımız buy put'u direk Onuralp Bitim için kullanmak lazım.
Guard için Buğrahan yada İsmet Akpınar'dan biri mutlaka alınmalı.
4-5 numara için de Samet Geyik alınmalı.

Bu 3 hamle çok önemli mutlaka ama mutlaka kadroya katmamız lazım başka yolu yok daha aşağısı kurtarmıyor görüyoruz.
 
Fenerbahçe , Efes ve senden en azından daha iyi Organizasyon olan Bursaspor' dan bu oyuncuları aynı anda nasıl çekeceğiz. Buğrahan gelecek olsa bu sene gelirdi. Aynı şekilde Samet' te. Fb de ki Lig rolünden en azından memnundur. Orada devam etmek varken neden biz. Onuralp zaten bambaşka bir dünya. Bursa'dan neden senin için ayrılsın. Ayrılacaksa Efes var Fb var. her birine 600k-700k maaş mı verip ikan edeceğiz. Ayrıca ikisine Buy out ödememiz lazım. Sadık'tan gelecek para Onuralp'e bile yetmez. He derseniz ki yeni sezon bütçemiz 7m-8m oldu o zaman bu hayalleri küçükten kuralım.
 
Arkadaşlar olabiliritesi yüksek oyuncuları yazın şuraya. Allah rızası için, onuralp'i nasıl alalım söyler misiniz? nasıl alacağız onuralp'i şu onuralp diyenler bi yazsın şuraya aciklamasini yapsınlar şunu şunu yapar alırız şeklinde. adamı geçen yıl Efes bağlayamadı biz mi bağlayacağız? Buğrahan falan yazın İsmet yazın egehan yazın ama şöyle gelmesi imkansız adamları yazıp durmayın. ki zaten herif fenerli, giderse fenere gider.
 
Daron Rusell, Sadık Kabaca ve Muhaymin Mustafa dışında kimsenin takımda kalmaması gerekiyor.

Yerli oyun kurucularda bir seviye düşüklüğü olduğu için aklıma biri gelmiyor. Kartal Özmızrak ağır sakatlıktan nasıl dönecek belirsiz. Buğrahan Tuncer son 5 yılda yaptığımız 3 teklifi reddetmişken artık tenezzül etmemeliyiz. Geriye de fazla bir seçenek kalmıyor. Eğer uygun fiyata gelecekse bu sezonun sürpriz oyun kurucularından Arca Tülüoğlu gelebilir ama kontratı uzun olmamalı.

2-3 Pozisyonları için bir ütopik isteğim var ama olmazsa 2 yıl önce Ekrem Memnun'un büyük ihanetiyle takımdan gönderilen Yiğit Arslan geri gelmeli. Şu aralar oldukça formda.

Sadık Kabaca kalırsa uzun forvete gerek kalmaz. Zaten yabancı alınacak ve altyapıdan gelen Efe Vatan var.

Pivot içinse seçenekler yine çok kısıtlı. Beşiktaş'la kontratı bitecek Samet Yiğitoğlu'da ışık var. Uzun süreli bir kontratla transfer edilebilir. Şu anki hali Mahir Ağva vasıfsızından kat ve kat iyidir.

Onuralp Bitim, Ege Demir, Ercan Osmani ve Doğuş Özdemiroğlu'nun bize gelmesi imkansız olduğundan ve yerli oyuncu havuzu çok dar olduğundan seçimlerimizi dikkatli yapmalıyız ve Sadık Kabaca'yı elde tutmalıyız.
 
Sadık galibaya önümüzdeki sene için Efes ile anlaşmış. Alacağımız buy put'u direk Onuralp Bitim için kullanmak lazım.
Guard için Buğrahan yada İsmet Akpınar'dan biri mutlaka alınmalı.
4-5 numara için de Samet Geyik alınmalı.

Bu 3 hamle çok önemli mutlaka ama mutlaka kadroya katmamız lazım başka yolu yok daha aşağısı kurtarmıyor görüyoruz.
Onuralp Fenerle anlasmis diye duydum
İsmet ve Sameti cekmek önemli olur yerli icin

İsmet,Samet,Yigit Arslan,Muhayim,Göksenin,Mahir vede Sadik icin biraz para ordan cekebilcegimiz bir oyuncu olursa tadindan yenmez
 
İsmet Akpınar Efes gözden çıkarırsa Erten Gazi bize gelmeye sıcak bakarsa Egehan Arna, Kenan Sipahi zor ama belki Erkan Yılmaz, Goksenin umarim kalir giderse Muhammed Baygul uzunlardan Egemen Güven Samet Geyik Berkay Candan son seçenek Metin Türen.

Mahir'i tutmazdım zayıf noktaları fazlaca zayıf bu nedenle ciddi süre ve rol veremiyorsun. Muhaymin hazır değil güçsüz bir sezon ciddi süre alabileceği alt segment takımlardan birine kiralanmalı bence ya da 6.yerli olarak kalabilir.
 
altyapıdan gelen Efe Vatan'a da dikkat edilmeli. Ege Tan gibi olmamalı kendisine süre verilmeli. yabancı hesaplardan paylaşanlar oluyor, dikkat çekmeye başlamış yavaş yavaş. belki de Sadık sonrası çareyi uzaklarda aramaya gerek kalmaz.
 
Efes'le sadık için anlaşılmış ve bide yanında oyuncu takası falan konuşulmuş deniliyor.
Zaten efes ve Ergin hoca yerliler'den pek memnun değiller. Buğrahan ,Egehan arna,furkan haltalı bunları mutlaka en az 2 'sini kadroya katmak lazım.
Bunlar dışın'da Kenan sipahi, Yiğit arslan, İsmet akpınar ,Erkan yılmaz,samet,berkay candan'ı falan yoklamak lazım.Umarım bütçe artar. Yoksa en fazla Deniz kılıçlı,Tomas akyazılı falan çekeriz yine.
 
Ben Sadık 'ın hala değerli olduğunu düşünüyorum, düzgün bir takımda daha çok patlayabilirdi. Oyuncu takası konuşuluyorsa da Egehan+Buğrahan ı isterim, buğrahan gelmiyorsa da başka kimse gelmesin. Furkan yakasında ki oyuncular kiralık diye hatırlıyorum. Erten ise kolsuzun teki bu sezon yıldım kolsuz oyuncu izlemekten mümkünse gelmesin.
Ayrıca Sadık 'ın da menajerinin de aklını yiyeyim gitsene Avrupa' da bir takıma. Malaga istiyor haberleri çıkmıştı. Onuralp ise bence net bir eurolig oyuncusu oldu baş altı takımların hepsinde ana parça olabilir ne işi var fb de hiç anlamıyorum. Yıllardır akıllanmadılar bir türlü çürütüyorlar işte bu iki takımda gençleri. Kerem Tunçeri, Serkan Erdoğan gibi isimleri örnek alsalar keşke.
 
Onuralp Fenerle anlasmis diye duydum
İsmet ve Sameti cekmek önemli olur yerli icin

İsmet,Samet,Yigit Arslan,Muhayim,Göksenin,Mahir vede Sadik icin biraz para ordan cekebilcegimiz bir oyuncu olursa tadindan yenmez

Onuralp FB yaparsa hata yapar böylesine şişik bir kadroda süreleri çok azalır inşallah bir şekilde ikna ederiz.

Sadık Kabaca'yı aslında Buğrahan ve Furkan Haltalı ile direk takasa girmek lazım en kötü birini çekmek lazım duruma göre de İsmet veya Samet Geyik çok mantıklı olur

Erkan Yılmaz'da denenilmeli diye düşünüyorum
 
Kenan Efes'e gider muhtemelen yerli pg bulmak çok zor olacak Erten keşke gelse Efes'in bırakacağını sanmam. Telekom Bursa Karşıyaka Bahçeşehir iddialı takım çok Sadık ve Göksenin gidecekse paradan önemlisi takas şartı koşmak lazım oyuncu + para miktar cüzi olabilir yerli oyuncuyu kapmak çok zor olacak.
 
Kenan Efes'e gider Erten'i bırakmazlar Onuralp'i bilmem kim kapar filan bu nasıl bir öğrenilmiş çaresizlik? Adam gibi plan yapacaksın, yerli piyasasına erken gireceksin, eli yüzü düzgün bir bütçe koyacaksın, efes'in fener'in veremeyeceği şeyi dakikayı ve sorumluluğu vereceksin ve bağlayacaksın iyi yerlileri.. Bu takım zamanında iyi yerliler aldı yine alabilir. Bu kadar futbol takımı olmayı ve bu çaresizliği ben kabul etmiyorum, hiçbir Galatasaraylının da kabul etmemesi gerektiğini düşünüyorum!!

Karşıyaka ya da Telekom kadar kadro kuramamayı düzgün bir organizasyon yaratamamayı kimse açıklayamaz. Sen Galatasaray'sın efes ve fener'den sonra en büyük 3. bütçe ve en iddialı 3. takım OLMAK ZORUNDASIN !!!!
 
Göksenin ve Muhaymin varken Onuralp'in de muhtemelen Euroleague yapacağını varsayarsak 2-3 numaraya yerli transferini çok gerekli görmüyorum. Yapılması gereken geçen sene Buğrahan için gösterilen ısrarın İsmet için gösterilmesi. Sadık'ın durumuna göre de uzun rotasyonuna 1-2 yerli takviyesi yapılırsa yeterli yerli rotasyonu sağlanmış olur
 
Kenan Efes'e gider Erten'i bırakmazlar Onuralp'i bilmem kim kapar filan bu nasıl bir öğrenilmiş çaresizlik? Adam gibi plan yapacaksın, yerli piyasasına erken gireceksin, eli yüzü düzgün bir bütçe koyacaksın, efes'in fener'in veremeyeceği şeyi dakikayı ve sorumluluğu vereceksin ve bağlayacaksın iyi yerlileri..
Sen Galatasaray'sın efes ve fener'den sonra en büyük 3. bütçe ve en iddialı 3. takım OLMAK ZORUNDASIN !!!!
Bence de 4-5m koymak zorundayız ama yerli oyuncuların bir kısmı parayı tercih ediyor. Bizim organizasyon becerimiz takım yapımız ödeme geçmişimiz vs pek parlak sayılmaz. Bursa Bahçeşehir vb daha profesyonel yönetiliyor.

Efes Fenerbahçe istediği yerliyi alır onların alamadığı yerlileri diğerleri alır. Kenan için Efes görüşme yapmış. Erten'i Doğuş 'un yerine hazırlıyorlardı sözleşmesinde kulüp opsiyonu var. Ha oyuncunun canına tak der gemileri yakar veya Ataman gönderilir gelen koç bu yerlileri istemez ihtimal çok.

Önemli olan 4-5m maaş bütçesi koyabilmek ve yerli rotasyonunu önemsemek geçmişte bütçe varken de yerlilere harcama yapmadığımız sezonlar oldu.
 
4.5-5 milyon Euro ile yeterli bir yerli rotasyonu kurulabilir bence. bilmiyorum fazla mı ütopik düşünüyorum ama bütçemizin 4-4.5 olacağı tahmin ediliyor zaten, burada iş gm'ye düşüyor. play offlar biter bitmez yağmaya başlamak lazım.
 
Onuralp Fenerle anlasmis diye duydum
İsmet ve Sameti cekmek önemli olur yerli icin

İsmet,Samet,Yigit Arslan,Muhayim,Göksenin,Mahir vede Sadik icin biraz para ordan cekebilcegimiz bir oyuncu olursa tadindan yenmez
Hatta Onuralp için bonservis ödeneceğini duymuştum bende. İsmet ve Samet iyi olur. Ama guard pozisyonun da Ege Tan'ın sözleşme süresini bilmiyorum ama onunda artık sürelerinin artması gerekiyor.
 

Üst