2022-2023 Türkiye Süper Ligi

En büyük sorun hakemlerin standardı yok.Kötüler ve kötü kalacaklar.

Benim en çok garibime giden ise tv ekranlarında hakemlerin kararlarını eski hakemlerin yorumlaması :)
 
Yusuf Demir bence Türk statüsünde oynamalıdır,bir kere hem futbolda hem basketbolda oyuncuların Türk statüsünde sayılması ve sayılmaması konusunda ciddi saçmalıklar var.

Fakat şu anda 3 yerli oyuncu oynatma kuralı olmasaydı Yusuf'un Avusturya milli takımını seçmiş olması veya Yusuf'un ligimizde Türk statüsünde olması kaç kişinin umrunda olurdu diye düşünüyorum.

Sorun tamda burada.Oyuncuları keşfet,oyuncuları kaçırma,oyuncuları takip et.Oyuncuyu ikna et ve sen al,senin milli takımını seçsin.
 
Bence problem Yusuf'tan ziyade, bu oyuncuların yabancı - yerli sayılması kuralı geldiğinde 14 yerli kuralı vardı ve saha içi yerli durumu farklıydı. Şimdi kural değişti ama alt şartlar aynı kaldı. Yusuf özelinde değil, tamamen sistemle alakalı. Kulüp şu anda bu konuda yanlış yolda ilerliyor bence.
 
Bu sene ligden tek beklentim Ankaragücü ve İstanbulspor'un küme düşmemesi,bana eski Türkiye'yi,o güzel 90'lı yılları hatırlatıyorlar.Geçen sezonda Altay ve Göztepe için aynısını istemiştim,resmen gönüllü olarak düştüler,bilmiyorum artık devir Başakşehirlerin,Ümraniyelerin,Kasımpaşaların,Eyüpsporların devri belki de ...
 
Monaco-Trabzonspor macini izliyorum ve normal bir hakemle Trabzon Turkiye liginde kume dusme hattinda olur.Monaco'dan ricam 6 en az atmali bunlara. Cidden 2 takimin sampiyonluk ihtimali olsa, bunlar fb-trabzon olsa, oyum fb ye olur. Trabzon nefretim farkli boyutlarda. Ozellikle son 2 senedir malum siyasi ceteden dolayi.
 
3 yetmez Monaco. 4.golu berat albayrak denen ! efendi icin atiyorsun. 5.golu tum sikeci hakemler adina. 6.golude tum Trabzon seyircisi adina ! 5-0 biterse yendi Monaco sayilmam.
 
Bence Vaduz gibi Balkani gibi takımların adına ve ülkesine bakıp fazla küçümseniyor. Vaduz dediğin takım Liechteintein takımı olabilir ama İsviçre 2.liginde oynuyor ve İsviçre süper ligi ve alt liginin 10'ar takım olduğunu düşünürsek en iyi 20 takımından biri yani bizim süper lig kadar. Ayrıca Vaduz her sene Avrupa'da oyunuyor ve bunun tecrübesi, alışkanlığı da çok etken. Hem de bu takım sanki sonra puff oldu gibi davranılıyor. Rapid Wien'i eledi bu takım! Konta Rapid'e elense kimse ses etmezdi ama işte süs paketi yeterli gelmedi Vaduz için. Şu anda da gruplarında kötü gitmiyorlar ve Dnipro ile Limassol'dan 1'er puan aldılar. Ukrayna'nın mevcut halini bir kenara bıraksak da herhalde orada kimse nasıl yenemezsiniz bu takımı nasıl 2 gol yersiniz diye bağrılmıyordur.

Ballkani de beğenin beğenmeyin futbol kültürü olan bir ülkede kendi liginde şampiyonluk yaşamış ve Konferans ligi gruplarına 3 tur geçerek kalmayı başarmış bir takım. Üstüne Romanya şampiyonu Cluj'den de 1 puan aldı bu takım. Sivas Cluj'ü deplasmanda yenince kimseden ses yok ama keybedince rakip küçümsemeler başlıyor. Türk hocaları Türkiye'deki sistemi ya da sistemsizliği eleştirelim ama biraz da kanedimize bakalım. Onlar Avrupa futbolunun gölgesini bile takip etmiyorlar ama bizim nitelikli(!) türk basını çok mu takip ediyor Premier lig ve biraz da diğer büyük ligler haricinde. Onların yönlendirmesiyle hareket eden bizler de çok farklı değiliz elbette.
 
Kadın voleybolu tepeye yazarız sonra diğerleri sıralanır. Ortada istikrar arıyorsak.

O da sadece kulüp takımlarına olan yatırımla. Voleybol belki de milli takım organizasyonlarının kulüplerden önde olduğu tek takım sporu. O yüzden külüpten çok milli takım başarısı önemli ama yine de son yıllarda pr'ı çok iyi yapıldığı için ülke sporu için faydalı. Ama pr perdesinin ardında kulüp takımları nedeniyle başarılı gözüken voleybolun milli takımlarda aza hoşgörüyle bakıldığını görüyoruz. Umarım Dünya Şampiyonasında madalya alırız da bir düğümü çözeriz.
 
Monaco maçını şimdi izleyebildim. Ben hakem yönetimini biraz tuhaf buldum. Yere düşen Trabzonlu oyuncu yerde takla atarken ayağı rakibe çarptı diye kırmızı vermiş. Kasıtlı olup olmadığı muamma. Niyet okuyamazsın ama kırmızı 1 tık ağır gibi olmuş. Sarı verilse daha iyi olabilirmiş. Öncesinde de verilmeyen fauller var orta sahada.
Penaltı pozisyonunda da ben böyle bir penaltı verildiğini pek hatırlamıyorum. Ha illaki vardır ama 100 pozisyondan 3-5 tanesine böyle penaltı çalınır. Eli eline dokundu diye kendini yere bırakmaya fırsat aramış rakip oyuncu. Hakem de 1 saniye düşünmeden çalmış, ilginç. Bunlara çalınacaksa her maç 10 penaltı çıkar maçlarda.
Öte yandan Monaco'nun direkten dönen topunda da net ofsayt var ama ne bayrak kalkmış ne bir şey. Gol olsa verilecekti muhtemelen. O da enteresan...
Ha bunların ötesinde de Trabzon futbol oynamamış diye gördüm. Monaco neredeyse tek kale oynamış. Uğurcan olmasa rahat 5-6 olabilirmiş belki de. Bunlar benim şahsi düşüncelerim tabii.
 

Üst