2023-2024 Euroleague

Savaş, rus takımlarının diskalifiyesi, israil lobisi gibi konuları bir kenara bırakıp sadece performanslar baz alacak olursak; Oly ve fb beko’dan daha fazla F4’te olmayı hak eden takım Maccabi’ydi.
 
Bunu tek, ayrı bir mesajda yazmak zorundayım. Dostlar, hem Galatasaray basketbolu için yapı-sistem-organizasyon anlatıyorsunuz; hem de bir gün Galatasaray efsanesi Errick McCollum'a, diğer gün Euroleague'in 2020'lerdeki en verimli takımı Olympiakos'a en kibar anlatımla verip veriştiriyorsunuz. Nasıl olacak bu işler, rahmetli Ziya Şengül'den alıntıyla bilelim de sizin tarzınızda hareketlenmelerin içerisinde olalım. :)
 
PAO, 2016 yazı öncesindeki Avrupa basketbolunun, ötesinde 90'ların Avrupa basketbolunun temsilcisi hüviyetinde; Final Four sistemini desteklercesine normal sezon ve çeyrek final serisinden ileri gelen kas hafızasıyla, momentumla net bir galibiyet aldı.

Caferağa sonrası, Abdi İpekçi sonrası, Ülker Arena'yla birlikte Fenerbahçe basketbolunun kayıplarının bütünüyle ortaya döküldüğü bir akşam oldu. Final Four'da; tribün kültürüne sahip olduğunu dillendiren, tercihen Akdeniz orijinli bir tribünün rakibine bu ölçüde ezildiğine hiç şahit olmamıştım. Fenerbahçe tribüncüleri erkek futbolda Dolmabahçe-Seyrantepe ikilisiyle sezona başlıyor ve sezonu bitiriyor uzun yıllardır.
 
Olympiakos nicelik itibariyle, salona dağılım itibariyle en temiz ve bütüncül tribünle gelen takımdı. İlk yarı, ikinci yarı ve maç sonu adına fahiş görüntüler yaratmaya aday dursa da; kafa yukarıda, omuzlar dik bir biçimde noktaladılar şampiyonluk ümidini.
 
Türkiye'nin durumunu da ortaya koydu muhabir bozuntusu. Finale çıkmış takımı tebrik etmeye korktu. İsmail Şenol gibi maç biter bitmez bütün analizi istatistiği ve tarihe geçen olayları hızlıca paylaşan adam da maçın başlangıç twitini attıktan sonra kafasını kuma gömdü sus pus oldu. Üstelik son 5 yılda 4 kere finale çıkan da, yabancı takımı çıkaran da Türk Antrenör. Karakteri noksan herifler.
Neyse, belki de son yılların en kötü F4 maçları oynandı dün akşam. Ortalama farklar 20'lerde geziyordu. Neyse ki figüranlar aradan çıktı. Yarın akşamki final maçı inanılmaz şeylere gebe olabilir. Şimdiden sabırsızlanıyorum dev çarpışma için.
 
Dün en çok hoşuma giden; Panathinaikos maçında yorumculuk yapan beko beyaz eşya servis elemanı basketbolcu eskisi, amigo İbo’nun sesinin giderek kısılması ve maç sonu tamamen yok olmasıydı. Bir ara
“kupa gelecek” falan diyordu, aldı kupayı.
 
Geriye düştükçe nasıl da çirkefleşiyor karaktersiz ispanyollar? Helal olsun Ergin’e, ayrı ayrı takımlarla
Avrupayı tokatlamaya devam ediyor.

Ama nasıl olur? İki gün önce bekolunun biri şampiyonun Madrid olacağını söylemişti. Şikeci amigo İbo, lafı dolandırıp duruyor Ergin’i tebrik etmemek için.
 
Yahu ilk periyotta 36 sayı atan sezonun buldozeri Madrid'i kalan 3 çeyrek kilitleyip de nasıl 15 fark attın be adam hasta mısın nesin... Ve bütün Fenerlilerin loser dediği Sloukas'ı MVP yapıp, yılların düşmüşü Panathinaikos enkazını alıp nasıl birkaç ayda şampiyon yaptın... Seni anlamak mümkün değil be hoca... İdrak edilemeyecek bir büyüklük bu. Genlerinde Galatasaray var tabii.
 
Sloukas maçı ya alacaktı ya da verecekti,
almayı tercih etti bu akşam.

Lessort ve Nunn da sezon boyunca gösterdikleri olağanüstü performanslarına devam ettiler.

Şikeciler darbe üstüne darbe yedi bugün :D

Tam bu anda kaç yıldır Euroleague’den uzak olduğumuz aklıma geliyor, vasıfsız yönetimlerin kulaklarını çınlatıyor ve hepsine lanet okuyorum.
 
Aylardır burada ve basketbol camiasında herkesin şahit olduğu üzere Eurolig'in tek favorisi Real Madrid'di. Hem de öyle böyle değil, ağır favori. Hani kült diziler için ''Başrol yok, başrol senaryo.'' deniyor ya, öyle işte Real Madrid takımı. Her oyuncusu başrol. Önüne geleni parçalayıp her oyuncusuyla ısırarak yok ediyordu bu sezon. Nitekim F8 ilk etabında rakiplerini parçaladılar. Sonra yetmedi Olympiakos'u da ikiyle çarpıp rahat maç çıkardılar. Eurolig finalinde de ilk periyotta 40'a yakın sayı buldular. Böyle bir senaryoda rakip takımın Real Madrid'i şu fark ve psikolojik üstünlükten sağ salim çıkmayı başarması, üstüne üstün 15-20 fark atması mucize ötesi bir şeydi. Bu adam bunu başardı. Ha başardığı takım da yılların göz kanatan basketbolunu oynatan, kasvet tutmuş ve son sezonunu ligin dibinde bitirmiş iflah olmayan bir takımdı.
Ne yazılırsa yazılsın az kalıyor, az kalacak...
 

Üst