2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

istifa etmek, hatayı kabul edip özür dilemek erdemli olmayı gerektiren şeylerdir. ben bu adamlarda bunu göremiyorum. ben bu adamlarda da suç bulmuyorum. adam bulmuş boş ortamı, tabii ki komisyon yer menajer zengin eder. kim olsa eder, Galatasarayın basketbol şubesini sallayan bir tane yönetici yok ortada, tabii çiftliğe dondurecekler.

ben bu yöneticilere küfür etmekten helak oldum. bu herifleri hala görevde tutan, menajerleri zengin edenlere kadro kurduran, şubenin çiftlik olmasina müsaade eden insanlar bunun sorumlusudur. koçu gm'i topçusu falan bunlar en son sorumlu. bu işte.

Bu şubelere bakan yöneticiler, genel kurula 1-2 hafta kala maça gidip, resmi hesaba poz verip sonra genel kurulda bu pozları gösterip "bakın biz her maç kenardayız" diyen tipler. sorun burada başlıyor. yönetim hakkında iki kelam edip elestirince vay sen yönetime mi laf söyledin oluyor, evet yönetime laf söylüyorum. malum tarafından anlayan adamlar tarafından da nankör ilan ediliyorum. sorunu kökünden halletmek için yönetimsel değişimler olmalı.

ya ben bir şey diyeyim mi, ben bu Beşiktaş'taki Umut Tahir denen elemana bile özeniyorum. Hiçbir yere Nedim yucel'i çıkartmadı bizim turgay'i çıkarttığımız gibi, gitti bütün ortamlarda mikrofonlarda kendi hesap verdi. seffaflik örneği gösterdi. tercihlerin sebebini açıkladı vs vs. her maçı da kenardan izleyip şubeye mesai veriyor. bizde şu umut tahir kadar olabilen bir yönetici var mı? bizim basketbol şubemizle ilgilenip kanallara çıkan birisi var mı? var mı öyle biri ben bilmiyorum. neden yok? neden?
 
Bazı arkadaşlara bazı yorumlarda çok sert ve hakarete varan tepkiler gösterilse de yazılanların doğru olduğu gerçeği değişmiyor en başından beri. Bugün maçı izliyorum, ne ribaunt alabilen ve ne sertlik gösterebilen. Rakibin 3.sınıf atletleri cirit atıyor pota altında. Boş ribaundu alacak uzun bile yok.
Geçen sene yerin dibine soktuğun yetersiz Mahir Ağva senin pota altında şov yapıyorsa, sen 10 adım daha geri gitmişsin demektir. 2x2=4 yani.
En kolay ve en faydalı olan şeyi yapmayıp; en zor ve en zarar verici şeyi yapan adamda da ''hata'' değil ''art niyet'' ararım. Kusura bakmasın kimse. Şöyle bir takım oluşturmak açıklanabilecek bir şey değil.
 
Hiç konuşulmuyor ama Galatasaray Erkek Basketbol Takımı geçen sezon formalarıyla bu sezon mücadele ediyor. BSL'de yeni sezon için yeni forma üretmemiş tek takım konumunda. Şube tarafına sorunca onların da nedenini bilmediğini görüyorsunuz. İletişim yok, forma yok, hiçbir şey yok.

Şöyle bir haber okudum Tweeter da. Eğer doğruysa boşuna konuşuyoruz hoca takım transfer vs.
Ligde yeni sezon forması olmayan tek takım bizsek çok büyük rezillik. Kapatsınlar şubeyi. Hepimiz kurtulalım.
 
Çok açık ve net görülüyor ki bu takıma transfer değil önce istifalar gerekli. Yöneticisiyle koçuyla hepsi birden istifa etmeli, istifa etmiyorlarsada kovulmalılar. Kimsenin bu kulübün bir kuruşunu dahi çar çur etmeye hakkı yok.

Futbolda nasıl iyi oyuncu alınıp başarı geliyorsa bu basketbol ve voleybolda da böyle. Eğer bütçe ayırmayıp daha ucuza koç ve oyuncu alınacaksada çağ dışı basketbol oynatan koç ve oyuncularla euroleague'den düşüşte olan oyuncular değil, belli hedefleri olan sıçrama ihtimali yüksek oyunculara yönelirsin. Tutarsa mutlu olursun tutmazsa denedik olmadı dersin. En azından yüksek ücret alıpta her yıl kıl payı kümede kalmayı başaran sadece isim yapmış kişilere boşa para saçmamış oluruz. Tabi bunu yapmak içinde önce branşları bilen ve seven yöneticiler olmalı.

Sakın bu yönetici, koç hatta yabancı oyuncular gitmeden takıma transfer yapmayın. Yapacağınız tek şey kulübün ve sponsorların parasını çöpe atmak olur.
 
Böyle bir kadro kuran koçtan hiçbir şey olmaz. Kazandığımız maçları da ıkına ıkına kazandık zaten... Rezalet bir sezon daha bizi bekliyor. Galatasaray'ın futboldan ibaret olduğunu sanan yönetimden de nefret etmeye başladım...Fenerbahçe'yi örnek alın biraz...
 
Yabancılarımız skor üretmede maalesef vasat hatta vasatın da altında. Ligdeki takımlar arasında üç maçın sıralaması yapılsa sanıyorum ilk 10 un dışında kalır bizim yabancılar. Radebaugh bizim 2 numaramız olamaz maalesef. Skor tehdidi yok. Şu kadroda en anlamlısı onu 3 e çekmek olacak gibi. Savunmada kısa kalabilir ama çok facia duracağını da sanmıyorum. Yakala at kısmını da eldeki tüm 3 numaralarımızdan daha iyi yapar. Şu aşamada yapmamız gereken şeyin atıcılık yönünden ziyade yönlendirme tarafı kuvvetli olan PG bulup Radebaugh'u 3 e çekip Walden'ı 2 yapıp Yeboah'ı yollamak olduğunu düşünüyorum. Walden yardımcı PG rolünde daha verimli olabilir. Böyle yaparak yine 5 yabancı kalıp 6. Yabancı için Pivot alabiliriz. Bakalım sayın GM'miz ne aksiyon alacak.
 
Bu yerli kadrosu (Göksenin kaptan olarak) geçen sezon Andreas Pistiolis'e ya da 2018-2020 arası Ertruğrul Erdoğan'a verilse neler olurdu diye düşünmeden duramıyorum.
 
Kimse maça gitmemeli kombine iadesi için toplu eylem vs yapılmalı sosyal medyadan ses getirmeli böyle olmaz hazırlık ve 3 resmi maç dahil doğru düzgün top oynadığımız maç 2-3 ü geçmez. Coaching, takım oyunu, takım kimyası, kadro planlaması net kötü.

Mitrovic ve Turgay Zeytingöz protestoyu çoktan hak etti. Mitrovic yazın gelmedi takımın başına ve transfere gereksiz oyunculardan başladı.
 
Yetiş ya Oktay
Yetiş ya Mahmuti!

Yenilmez Armada etiketi kalktığından beri zerre keyif almıyorum takımdan. Caner Topaloğlu, Evren Büker şu anki üç numaralarımızın hepsinden iyi üstelik yerlilerdi.
 
Şubeyi yakından takip etmiyorum eskisi gibi, daha doğrusu hiçbir branşı eskisi gibi takip etmiyorum. Ama takip ettiğim, hafızamda yer edinen bir Galatasaray kültürü var.

Takımın ne kadar ihtiyacı olursa olsun, kulübü, ligi tanıması ne kadar avantaj olursa olsun, geçmiş dönemde gitmek için maçları sabote eden bir oyuncunun tekrar takıma döndüğü haberi içimi acıtır. Bu nedenle Dee Bost boşta, gelmeli fikrine şiddetle karşı çıkarım.
 
Gökşenin,Yebaoh ikilisi ile oynayan bir Hoca kümede kalma mücadelesi verir,Bu oyuncular sahada ne akıl koyabilir ne ceza şutunu sokabilir nede Boş Turnikeyi net sokar diyebiliriz.

Gm ile Başlayıp,Hoca,Yeboah,Haliloviç yollamak lazım Radebaugh 2 numaraya çekip size olarak Ufakta kalsa Walden'ı 3 çekmeliyiz. 1 numara sahaya oyun aklı koyabilen oyuncu net lazım, 5numara içinde ribaund alabilen sert savunmacı lazım Ndour nerde şuanki kadroya cuk oturur
 
Yani takımda 4 tane süre alan uzun varken 5. bir oyuncuyu oraya eklemek derin kadro fetişinden başka bir şey değil.

Geçen hafta Halilovic'i övüyordu. E arkasında Samet hatta süre alabilen Sadık var. Ne gerek var o zaman 5 numaraya?
 

Üst