2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Beni ilgilendirmez. İyi yapılan şeyleri takdir etmesini öğren!

İyi bir şey yok ortada onu anlatmaya çalışıyorum. Piyasada iki tane uzun var biri Ahmet biri Furkan. Furkan gitmiş Ahmet'i alman lazım ama BCL'de İsmet ve Mahir yüzünden Homegrown kuralına takılıyor. Mahir'e 2 yıllık kontrat vermişsin çıkamıyorsun. Geçen sene 4 tane uzun aldın 1 tane uzun çıkaramadın aralarından. Yine ders almamışsın bodoslama dalmışsın. Uzun diye ilgilendiğin adamı ben buraya yazmaya utanıyorum. Bir şeyi 50 kere mi anlatalım hocam, kulağı arkadan tutmaya devam ettikçe, Kasımda Aralık'ta BCL'den elenmeyi mi bekleyeyim göz göre göre? Sonra aa yeni kadro kuruyoruz, yönetime bu sefer güveniyoruz, güvenmeyenler haindir yazıp duruyorsunuz.

İsmet ve Buğrahan alıp Combo guard mı almayı planlıyorlar? İsmet ve Buğrahan yan yana oynayabilir mi sizce? Yahu bunu düşünmenin nesi kötü. Gidip 2. ligden 15 tane yerli alırsan da yerli almış olursun, nokta atışı bir yerli çekirdeği kurup 3-4 yerli alıp da yerli rotasyonu kurmuş olursun. Adamların 250 bin dolar parası yok ama gidip 6 tane kötü oyuncu alıp 1 milyon dolar para döküyorlar. Bunu eleştirince biz suçlu oluyoruz öyle mi? Bu neymiş arkadaş be bu adamlar neymiş ya. Sanki ben takımı küme düşürüyordum da inanmayınca suçlu olan biz olduk.

Şu anda bu “homegrown” durumu yüzünden transferi imkansız olan Ahmet Düverioğlu dışında başka yerli uzun alternatifimiz kim olabilir takıma katkısı olabilecek?

Şu anda bu “homegrown” durumu yüzünden transferi imkansız olan Ahmet Düverioğlu dışında başka yerli uzun alternatifimiz kim olabilir takıma katkısı olabilecek?
Tahminimce bir tane 4 ve 5 oynayabilen ve bir tane tam 5 numara yabancı uzun alınacak. O yüzden Samet yiğitoğlu yerli olarak en mantıklı seçenek geliyor bana. Mahir'e gerekirse tazminat verilip gönderilmeli.

İyi bir şey yok ortada onu anlatmaya çalışıyorum. Piyasada iki tane uzun var biri Ahmet biri Furkan. Furkan gitmiş Ahmet'i alman lazım ama BCL'de İsmet ve Mahir yüzünden Homegrown kuralına takılıyor. Mahir'e 2 yıllık kontrat vermişsin çıkamıyorsun. Geçen sene 4 tane uzun aldın 1 tane uzun çıkaramadın aralarından. Yine ders almamışsın bodoslama dalmışsın. Uzun diye ilgilendiğin adamı ben buraya yazmaya utanıyorum. Bir şeyi 50 kere mi anlatalım hocam, kulağı arkadan tutmaya devam ettikçe, Kasımda Aralık'ta BCL'den elenmeyi mi bekleyeyim göz göre göre? Sonra aa yeni kadro kuruyoruz, yönetime bu sefer güveniyoruz, güvenmeyenler haindir yazıp duruyorsunuz.

İsmet ve Buğrahan alıp Combo guard mı almayı planlıyorlar? İsmet ve Buğrahan yan yana oynayabilir mi sizce? Yahu bunu düşünmenin nesi kötü. Gidip 2. ligden 15 tane yerli alırsan da yerli almış olursun, nokta atışı bir yerli çekirdeği kurup 3-4 yerli alıp da yerli rotasyonu kurmuş olursun. Adamların 250 bin dolar parası yok ama gidip 6 tane kötü oyuncu alıp 1 milyon dolar para döküyorlar. Bunu eleştirince biz suçlu oluyoruz öyle mi? Bu neymiş arkadaş be bu adamlar neymiş ya. Sanki ben takımı küme düşürüyordum da inanmayınca suçlu olan biz olduk.

Abi "uzun diye ilgilendigin adamı ben buraya yazmaya utanıyorum" demişsin, umarım ege arar falandır da nispeten evlat diyip kabullenebiliriz. Ege Arar'dan bile kötü mü bu isim, çok iç kararttı şuan yazın. 5 numaraya alınacak oyuncunun ismi 2-3 güne medyaya düşer diyordu şubeye yakın olanlar, heyecanlanmıştım doğrusu ama bütün hevesim kaçtı şuan.

Abi "uzun diye ilgilendigin adamı ben buraya yazmaya utanıyorum" demişsin, umarım ege arar falandır da nispeten evlat diyip kabullenebiliriz. Ege Arar'dan bile kötü mü bu isim, çok iç kararttı şuan yazın. 5 numaraya alınacak oyuncunun ismi 2-3 güne medyaya düşer diyordu şubeye yakın olanlar, heyecanlanmıştım doğrusu ama bütün hevesim kaçtı şuan.

yerli değil yabancı. olmamış olması kuvvetle muhtemel uzun süre önce duymuştum

abi biraz ipucu verirsen sorun olur mu ya, cidden çok merak ettim. Galiba yabancıdan kısıp yerlilere abandık başka izahı yok, yabancı tercihlerin iyi olmadıktan sonra bu sezonki Bursaspor olmaktan öteye gidemeyiz yani, iki övdük zehir oldu hemen.

Konya'daki Matt Morgan Fransa'da fark yaratti Telekomda oynayan Foster Litvanya'da öyle, avrupa basketbolu EL deki takımlar hariç genel lig kalitesi düşük İtalya ligi oyuncu kalitesi olarak 10-15 yil öncesini mumla arar. Japonya Çin pazarı oyuncu çekiyor.
Scouting önemli isme takılmamak lazım. Sadece pg pozisyonunda garantiye giderdim. Net bilgim yok kimler geçiyor vs görmeden yorum yapmak zor. Zengin takımların düşüşteki oyuncuları veya yükselen küçük lig oyuncularını seçerken iyi izlemek lazım. Morgan Floyd hatası yapılmaz inşallah Hiç içine sinmiyorsa amerikadan getir istatistiğe bakmadan seyrederek.

Mahir her türlü gitmeli takım bulur biraz fark öderiz en fazla. En kötü Muhsin'i ya da Metin'i al Mahir'den iyidir. Bekleyip görelim.

Konya'daki Matt Morgan Fransa'da fark yaratti Telekomda oynayan Foster Litvanya'da öyle, avrupa basketbolu EL deki takımlar hariç genel lig kalitesi düşük İtalya ligi oyuncu kalitesi olarak 10-15 yil öncesini mumla arar. Japonya Çin pazarı oyuncu çekiyor.
Scouting önemli isme takılmamak lazım. Sadece pg pozisyonunda garantiye giderdim. Net bilgim yok kimler geçiyor vs görmeden yorum yapmak zor. Zengin takımların düşüşteki oyuncuları veya yükselen küçük lig oyuncularını seçerken iyi izlemek lazım. Morgan Floyd hatası yapılmaz inşallah Hiç içine sinmiyorsa amerikadan getir istatistiğe bakmadan seyrederek.

Mahir her türlü gitmeli takım bulur biraz fark öderiz en fazla. En kötü Muhsin'i ya da Metin'i al Mahir'den iyidir. Bekleyip görelim.

Kesinlikle katiliyorum, ben de PG icin garantiye giderdim biraz da para harcardim.

Ancak bir Egbunu bir Anousike bulmak zor degil daha once yaptik yine yapariz. Nigel Hayes Greg Whittington gibi, ayni sekilde sutor de cekebiliriz.

PG`miz iyi ve akilli bir oyuncu olursa bence kadro kalitemiz iyi olacaktir.

Birileri Bahcesehire laf etmis ama bu sene aldiklari yabancilar da kotu degildi sadece sakatliklar yasandi.

Sanirim gecen sene basinda bize Jaka Blazic, Jerry Boutsiele, Vladimír Brodziansky yazilsa kimse hayir demezdi.

Ben en azindan Boutsiele icin yine demem :) Brodziansky icin de demem sanirim.

Ben de hem Ismet hem de Bugrahan’in ikisinin birden alinmasina acikcasi sasirdim. Bunlardan biri olsa (bence Ismet) ve Kartal,Kenan,Berk gibi bir guard olsa bana daha mantikli gelirdi. Ikisi de savunma defolari olan oyuncular. Fakat; eger yanlari iyi doldurulacaksa; ikisi de sahaya ayri ayri girdiklerinde elimizi kolaylastiracak yerli piyasasinda cektigimize sevinecegim oyuncular. Sadik,Ismet,Bugrahan cok kaliteli, alinacak yabancilar savunma yonu kuvvetli adamlar olursa cok iyi bir yemek cikabilir ortaya. Ama Russell,Melo,Ristic gibi yumusak adamlara gidilirse yine helva oluruz ve o zaman senin dedigin noktaya geliriz. Yani yanlarini gormeden ben kendi adima elestiri yapamiyorum.

Bizim Larkin, Micic, Pierre, Sloukas, Dorsey, Wilbekin alacak bütçemiz olamadığına göre planlama ve organizasyonu iyi yapmamız gerekiypr. Buğrahan ve İsmet beğendiğim istediğim oyuncular ama ikisininde savunma defoları oldukça büyük. Hele ki Sadık gibi savunma yapmayıda pek sevmeyen bir yerlimiz varken, bu üçünü aynı anda sahaya atmak nasıl olacak pek kestiremiyorum, ayrıca bu iki oyuncu şutu iyi olan oyuncular ama potaya gidip savunmayı dağıtacak özelikleride yok, yani sözün özü bu iki oyuncudan biri alınıp yanına Berk, Muhammed, Kartal gibi savunma tarafı nispeten daha iyi olan ve potaya da giden bir oyuncu alınsaydı daha iyi olurdu.

Egehan konusunda bize gelmediği için hiç üzülmedim çünkü orada Göksenin ve Mustafa var, ikisi belli görevler verilip yetenekleri doğrultusunda kullanılırsa iyi katkı verirler ayrıca Göksenin'i ne kadar beğenmesekte bence son iki yıldır daha bilinçli bir şekilde savunma yapmaya başladı eskisi gibi kolay geçilmiyor ve ceza şutu da sokuyor. Zaten ülkede savunması iyi olan iki yerli var, biri bizde.

Beş numara konusunda Furkan Haltalı alınsa iyi olurdu ama onunda savunma ve hücum konusunda kapatması gereken eksiklikleri fazlaca var daha çok çalışması gerekiyor biz onun bu çalışmasına sabır gösterir miydik yoksa off poff mu derdik tam olarak bilmiyorum ama süre almaya başlayıp çalışırsa ki sezon sonra iyi bir oyuncu olacağını düşünüyorum, o yüzden en başta Muhsin'i alırdım dedim, hem savunması daha iyi hem de hücumda pota altı ve etrafında parmak hassasiyeti iyi sayılacak bir oyuncu, bize savunma ve hücum anlamında orada Mahir'den çok daha fazla katkı verir diye düşünüyorum ve bütçe olarakta bizi zorlamaz. Ve evet Mahir kesinlikle gitmeli, yerli piyasası oyuncuya bu kadar açken gidecek bir kulüp anında bulunur ya da bulur. Beş numara konusunda gönlüm Muhsin ve Samet'ten yana. Ahmet Düverioğlu deniyor onu da isterim ama bcl'de devam edeceksek hem İsmet hem Ahmet yabancı oyuncu sayılacak, bunu da düşünmek gerek.

Şu ana kadar ortada olmuş bitmiş çok iyi bir durum yok o yüzden yönetimi bu kadar övmeye gerekte yok diye düşünüyorum. Sadece iki oyuncu alındı, bu alınan isimler kaliteli mi evet ama dediğim gibi oyuncu özellikleri açısından çok benzerler ve bu da bana yine doğru bir planlama yapılmadığı izlenimini veriyor.

Ayrıca insanları övmek kadar eleştirmekte doğaldır, eleştirinin olmadığı yerde gelişim ve başarı olmaz. Bence bir kişi ya da kurum haklı bir şekilde eleştiriliyorsa, bu eleştiren kişinin ya da kişilerin karşısındaki bu kişiyi ya da kurumu sevdiğini ve çok daha iyi olmasını istedikleri içindir. Hepinize saygılar.

Son düzenleme:
Bizim Larkin, Micic, Pierre, Sloukas, Dorsey, Wilbekin alacak bütçemiz olamadığına göre planlama ve organizasyonu iyi yapmamız gerekiypr. Buğrahan ve İsmet beğendiğim istediğim oyuncular ama ikisininde savunma defoları oldukça büyük. Hele ki Sadık gibi savunma yapmayıda pek sevmeyen bir yerlimiz varken, bu üçünü aynı anda sahaya atmak nasıl olacak pek kestiremiyorum, ayrıca bu iki oyuncu şutu iyi olan oyuncular ama potaya gidip savunmayı dağıtacak özelikleride yok, yani sözün özü bu iki oyuncudan biri alınıp yanına Berk, Muhammed, Kartal gibi savunma tarafı nispeten daha iyi olan ve potaya da giden bir oyuncu alınsaydı daha iyi olurdu.

Egehan konusunda bize gelmediği için hiç üzülmedim çünkü orada Göksenin ve Mustafa var, ikisi belli görevler verilip yetenekleri doğrultusunda kullanılırsa iyi katkı verirler ayrıca Göksenin'i ne kadar beğenmesekte bence son iki yıldır daha bilinçli bir şekilde savunma yapmaya başladı eskisi gibi kolay geçilmiyor ve ceza şutu da sokuyor. Zaten ülkede savunması iyi olan iki yerli var, biri bizde.

Beş numara konusunda Furkan Haltalı alınsa iyi olurdu ama onunda savunma konusunda eksikleri var, o yüzden en başta Muhsin'i alırdım dedim, hem savunması daha iyi hem de hücumda pota altı ve etrafında parmak hassasiyeti iyi sayılacak bir oyuncu, bize savunma ve hücum anlamında orada Mahir'den çok daha fazla katkı verir diye düşünüyorum ve bütçe olarakta bizi zorlamaz. Ve evet Mahir kesinlikle gitmeli, yerli piyasası oyuncuya bu kadar açken gidecek bir kulüp anında bulunur ya da bulur. Beş numara konusunda gönlüm Muhsin ve Samet'ten yana. Ahmet Düverioğlu deniyor onu da isterim ama bcl'de devam edeceksek hem İsmet hem Ahmet yabancı oyuncu sayılacak, bunu da düşünmek gerek.

Şu ana kadar ortada olmuş bitmiş çok iyi bir durum yok o yüzden yönetimi bu kadar övmeye gerekte yok diye düşünüyorum. Sadece iki oyuncu alındı, bu alınan isimler kaliteli mi evet ama dediğim gibi oyuncu özellikleri açısından çok benzerler ve bu da bana yine doğru bir planlama yapılmadığı izlenimini veriyor.

Ayrıca insanları övmek kadar eleştirmekte doğaldır, eleştirinin olmadığı yerde gelişim ve başarı olmaz. Bence bir kişi ya da kurum haklı bir şekilde eleştiriliyorsa, bu eleştiren kişinin ya da kişilerin karşısındaki bu kişiyi ya da kurumu sevdiğini ve çok daha iyi olmasını istedikleri içindir. Hepinize saygılar.
Yazinin altina imza atarim, cok benzer fikirlerdeyiz.

Beş numara konusunda Furkan Haltalı alınsa iyi olurdu ama onunda savunma ve hücum konusunda kapatması gereken eksikliklei fazlaca var daha çok çalışması gerekiyor biz onun bu çalışmasına sabır gösterir miydik yoksa off poff mu derdik tam olarak bilmiyorum ama süre almaya başlayıp çalışırsa ki sezon sonra iyi bir oyuncu olacağını düşünüyorum, o yüzden en başta Muhsin'i alırdım dedim, hem savunması daha iyi hem de hücumda pota altı ve etrafında parmak hassasiyeti iyi sayılacak bir oyuncu, bize savunma ve hücum anlamında orada Mahir'den çok daha fazla katkı verir diye düşünüyorum ve bütçe olarakta bizi zorlamaz. Ve evet Mahir kesinlikle gitmeli, yerli piyasası oyuncuya bu kadar açken gidecek bir kulüp anında bulunur ya da bulur. Beş numara konusunda gönlüm Muhsin ve Samet'ten yana. Ahmet Düverioğlu deniyor onu da isterim ama bcl'de devam edeceksek hem İsmet hem Ahmet yabancı oyuncu sayılacak, bunu da düşünmek gerek.

Savunma defolarina katilmakla birlikte hucumda ciddi artilari olan oyuncular ve SF`de Goksenin ve Muhaymin gibi defans yonu + olan oyuncularimiz var.

Muhsin konusunda kesinlikle katiliyorum bu ligin en underrated yerli oyuncusu kesinlikle dusunmeliyiz. Acikcasi bana Furkan Ahmet Muhsin uclusunu siralayin derseniz kesinlikle sonuncu tercihim Furkan.

Bu kadroda kesinlikle 4 ve 5 numaraya atletik oyuncular gerekecek.

Ben yapabilecegimizi dusunuyorum tabii daha once soylenen Mitrovic vs gelirse bu kadro ciddi patlar.

Yabancı seçimlerinde Euroleague seviyesinde adamlarla görüşüldüğü söyleniyordu sonra bir anda kesildi haberler; birde bütçede Erden Timur kaynaklı artış olacağı söyleniyor o yüzden yerlilerde en azından bir seviyeye gelmişken yabancıları takım kimyasıyla uyumlu seçmek gerekli yoksa B.Angola gibi elimizdeki kıymeti takım kimyasından dolayı kaybedip sonra ağıtlar yakarız.

Burağan ,Ege Tan
İsmet
Gökşenin , Mulayim
Sadık
Mahir

Hiçde fena olmayan yerli kadromuz oldu.

Moderatör tarafında düzenlendi: