2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Paris Lee hocanın eski oyuncusu Monaco'dan. Monacoda 190-200bin euro net kazanıyormuş o zaman. Tecrubeli oyuncu undersize olması sıkıntı oluyor savunmada uygun maliyete gelecekse koç istediği sonuçta. 350-400 binden fazla verilmez umarım.

Fark ettirecek oyuncular değil ligdeki rakiplerin transferlerine bakınca. Hatta Yeboah Halilovic gibi yerlerden zayıf kaldık.

10 kişilik ana rotasyon yeterli. 5 yerli 5 yabancı. Muhaymin sınırda, deneyip görmek lazım kampta. Mahir bu seviyenin oyuncusu değil kalsa da geçen sene kadar bile süre alamayabilir. 10 kişiye dahil değil kısacası.

Uzun rotasyonu icin, 4 uzun +3.5 demiştim en kötü 3 uzun + 3.5 olmalı 4 iyi oynayabilen bir 3.5 olmalı. Sadık Halilovic 4.5 - 3.5

Ön bölge için 4 guard + Ege Tan, Acar Şen yeterli.

Kanatta Göksenin tamam Muhaymin ve Yeboah sıkıntılı ne verecekleri istikrarları seviyeleri şüpheli.

Yabancilar: Halilovic - 4.5 - 3.5 - Yeboah(3.5 oynayamaz) - Guard - Guard.
6 yabancı ligde 5 tanesi oynayacak. Yeboah ligde oynatilmaz ya da gönderildiğini varsayalım.

Guard / Guard / Ege Tan
İsmet / Buğrahan
Goksenin / Muhaymin / 3.5
Sadık / 4.5
Halilovic / Mahir(XX)

4.5 gerektiginde 5 e, 3.5 olan 4 e cekilebilecek oyuncular olması önemli. 3 uzunla sezon bitmiyor defalarca görüldü.

Undersize olmasını da geçtim bize pg gibi bir pg lazım artık hem oyun görüşü/bilgisi hem de liderlik etme açısından

Yeboah'Halilovic ile kume dusmememiz mucize olur. Inanilmaz kotu transferler. Bugrahan ve Ismet umarim toplamda her mac 30-40 sayi atarlarda ligde kaliriz. Playoff'a bu kadronun kalmasi sampiyonlukla ayni degerde benim icin.

Takım belli ki geçen sene olduğu gibi bu sene de yerlilerin eline bakacak. Sadık geçen seneden tecrübeli, bakalım Buğrahan ve İsmet bu kadar baskıyı kaldırabilecek mi. Bu 2'liye gereksiz yere sorumluluk yüklemeye başladık. Benim yerlilerden beklentim yabancılar oyunda değilken sıçmasınlar yeter şeklindeydi. Ben Sadık hariç hiçbir yerlinin +20 dakikalarda süre bulmasını doğru bulmuyorum, buluyorsa şampiyon olamazsın.

Hem gerekli bütçe sağlanmıyor hem de zaten kısıtlı olan imkânlar yanlış hamlelerle çöp ediliyor ve bu neredeyse her sezon yaşanıyor. Sürekli tekrarlanan şeye hata denemez. Bilinçli şekilde yapılıyor. Bir kulüp futbolda Icardi’yi getirip basketbolda Yeboah-Halilovic peşinde koşuyorsa; ortada
art niyet vardır, umursamazlık vardır, basketbol düşmanlığı vardır. Kimse kusura bakmasın ya da baksın gerçek bu.

Son düzenleme:
Paris Lee ile Pierria Henry arasında çok ciddi ücret farkı varmıdır acaba ? Yada Yeboah yerine bir Ponitka veya Halilovic yerine bir Bolomboy alamazmıyız ? Anlaştığımızı söylenen yabancıların sezonu tamamlayabıleceğini düşünmüyorum. Geçen senede bu hata yapıldı ve sezon ortası bir dünya oyuncu alıp bütçeni aşmış oldun zaten aynı hatayı ertesi sene yapmay gerek yok.

Paris Lee geçen sene Pana'da ayakta kalan tek isimdi bize gelirse bu sene vay be diyeceğim ilk transfer olur Jonah'da tamamlayıcı 2 numara olarak gayet iyi oldu İsmet Buğrahan Paris Jonah gayet iyi 1 2 rotasyonu Yeboah yerine üstte dendiği gibi ponitka pivot olarak da Bako olsaydı hayaller kurdururdu bu takım ama yine geçen seneki gibi bir sene bizi bekliyor maalesef

Hani koç sahada büyük kalmayı seviyor deniliyordu adı geçen bu isimler ve transfer edilen adamlarla bunları nasıl yapacağız?

Sayın yöneticiler acele etmeyin iyi düşünün ve elde kalan parayı doğru şekilde kullanın lütfen.

Şimdiye kadar alınan üç oyuncu (Radebough'u biraz ayırarak söylüyorum ama o da aman aman bir oyuncu değil) belli bir sistem içinde belli bir seviyede iş yapar o seviye de küme düşmemek için mücadele eden takım seviyesi. Ve gerçekten mümkünse Yeboah ve Halilovic'in sözlelmelerinden hiç düşünmeden çıkın. Bakın bu işin şakası yok gerçekten küme düşeriz. Rakip takımların kurduğu kadrolara ve oyunculara bakın bir de bizim aldığımız yabancı profillerine bakın, zaten rakiplerin aldığı oyuncular ve bizim oyuncuların kabaca istatistik karşılaştırmasını bile yapsanız biz ne yapmışız kimleri almışız dersiniz.

Mccormack’i Dacka almis.Sezon icinde birkac kez bize istedigimi yazdigim bir oyuncuydu.Keske olsaydi.Ama biz gidip Hirvatistan U23 futbolcusu isimli Miralem Halilovic’i aldik.

3 numaraya Kuzminskas bile cok iyi olurdu mesela ama gittik Yeboah aldik oraya da.

Jerian Grant-Bugrahan
Radebaugh-Ismet
Kuzminskas-Goksenin
Blossomgame-Sadik
Martin Hassan-Samet

Cok mu zordu ya su ? Isimlere takilmayin.Kisiden kisiye degisir 1,3,4 ve 5’e yazdigim yabancilar.Ama seviye bu olmaliydi.Radebaugh bence cok iyi transfer ama Yeboah ve Halilovic cidden cok cok kotu isimler.

Paris Lee ismi geçenlerin arasında elle tutulur tek oyuncu. Grant yazan renktaşıma da katılıyorum bunlar fena hamleler olmaz. Yeboah işi olmaz umarım da sağlam bir 3 numara alırız. Halilovicte 4.5 olarak 6. yabancı kabul edip çemberi kapatacak atletik bir pivota gitmeliyiz,Summer Leagude güzel parçalar oluyor. Yeboah transferi iptal edilirse gelecek oyunculara göre onarılabilir kadro. Samet Geyik işi de umarım hallolur

Takıma mutlaka Colbey Ross tarzı bir skorer guard ayrıca potayı koruyacak atletik bir uzun alınması gerekiyor.
Bu transferler ortalama başarı hedefleyen her takım için standart hamlelerdir.
Bu hamleleri yapmayan takımlar başarılı olamazlar.
Galatasaray basketbol şubesi, futbol şubesi kadar sevilen başarıya koşması için taraftarların emek verdiği şubedir.
Bu koşulda taraftarın sesine kulak verilmesi ve bütçenin düzgün kullanılması gerekiyor.

1 ay önce imzalar atılmış iş bitmiş zaten. En azından Yeboah ve Haliloviç'den birini 6. yabancı olarak düşünüp 4 yabancı daha çekmeliyiz. Hangisinden daha çok verim aldıysan oynatırsın diğerini bcl de kullanırsın. 1 pozisyon tolere edilmesi en azından mümkün bir durum olur.En az hasarla böyle çıkabiliriz. Çok zor değil.

Son düzenleme: