Bir süre ülkede futbol yasaklansa iyi olacak gibi.
Ben de yazdıklarınıza katılmakla birlikte bir kaç cümlede fikrimi yazmak istedim.95-96 ve 2010-2011 sezonlarında ötürü Trabzon'un fb ye karşı net bir nefreti var.Ilk maç 3-0 dan hakem ittirmesi ile ancak 3-2 ye gelmiş, fb seyircisinin cildirmasi gereken bir durum yok gibi yoksa mayıs 2012 yi hatırlayın, degil stadi Kadıköy'ü yakmislardi.Pazar günü ise maç 2-0 dan 2-2 ye gelmiş ve hakemin gözü önündeki faul verilmeyince devamında 3-2 olmuş ve de sahada bence hakları olsa da abartılı bir sevinç gösterisi olunca binlerce kişi içinden kendine hakim olamayan 20,30 kişinin çıkması bence çok acayip bir şey değil. Asıl konu böyle bir durumun olma ihtimali varken sahada yeterli güvenlik önlemenin alınmamış olması.Keşke hemen soyunma odasına gidip orada kutlasalardi galibiyeti.Ilk 15 dk sonunda ben maci izlemedim,macin tehir edilmesi gerekir deniyor ama kolay bir is degil bu.Simdi bizim sahadaki maça kalırsa şampiyonluk bu iş nasıl olacak?2 oğlumun kombinesi var,ters bir sonuç olur aynı şeyler yaşanabilir ya da şampiyon olursun,kutlarsın eve giderken sana saldırırlar.Federasyonun çok ciddi kararlar alması gerek, tabi yargının da bu işlere karisanlara kanun ne diyorsa indirimsiz ceza vermesi belki caydırıcı olur.Ama ben bu devletin yönetim şeklini biliyorsam bu iş derbiye kalmadan iki takımdan biri dışarı atılır.Umarim şu sezon kazasız belasız biter.Saha futbolculara aittir. Futbolcu hakaret etse de hareket çekse de o sahaya girdikten sonra olan hiçbir şeyden sonra futbolcuyu mesul tutan anlayışa katılamam. Aynı şekilde futbolculara tribünden türlü hakeretler ediliyor, bir futbolcu gidip tribünde yerindeki taraftara vursa bu sefer de taraftar için hakaret etmiş hak etmiş diyemem. İlk yarı Kadıköy'de yendiklerinde saha ortasında aynı şekilde kutlamalarını yapmışlar kimse sahaya girmemiş. O sahaya girilmeyecek! Sahaya yabancı maddeyi atmayı aynı kefeye koymuyorum. Ama sahadaki futbolcu sahaya yabancı madde atılsa da tüm stad kendisine küfür etse de linç tehlikesinin olmadığı konusunda güven duymalı, herhangi bir yanlış hareketi canına kast değil en fazla cezai yaptırım olacağını bilerek mücadele etmelidir. Biz bunu hangi gerekçeyle olursa olsun mazur görürsek, dün Beşiktaş'a olmuştu bugün Fener'e yarın da bizim başımıza gelecek elbirliğiyle ülke futbolunun fişini çekmiş olacağız. O yüzden tüm diğer konular da görüşlerim kendime saklı kalmakla şu sahaya girme olayına farklı parantez açıyorum.
Futbol takip etmem ama dün sözde spor yazarı olan amigo cazgırları dinledikten ve bu yorumdaki alıntı yaptığım bölümü okuduktan sonra yazmak istedim...........herhangi bir yanlış hareketi canına kast değil en fazla cezai yaptırım olacağını bilerek mücadele etmelidir.........