2024-2025 Basketbol Süper Ligi

Takım mühendisliğine dair yine bir çuval inciri berbat edebilirler, fakat tek oyuncu özelinde büyük transfer. Partizan'ın dağılacak olan kadrosunun yegane verimli simasıydı.

Kyle Alexander üstü Yoan Makoundou'yu almış Telekom uzun olarak. Tertemiz, nefis iş. Efes de iş yapmayı becerememişti ama Telekom'u bence yine ligin iyi yerde bitirecek Erdem Can. Bu seviye için oyuncu tercihlerini iyi buluyorum.

Fabian'ı almış olsaydık beğenmez ve üç maç sonra bunu kim aldıysa istifa etsin derdiniz.
Sen ve birkaç arkadaş daha alıntı yapmayın yazılarımdan lütfen.

Yaptığınız fikir basketbol tartışması da değil, kendi kendinize yerime akıl yürütüyorsunuz.

Olmamış bir şeyde şöyle derdiniz yazabilecek hakkı nerden buluyorsun bilmiyorum. Oyuncuyu nasil gördüğümü ayrıntılı yazmadım. Bu arada oyuncuyu daha önce yazan benim, arayınca görürsün.

Diğer nokta inatla anlamak istenmeyen, aynı oyuncuyu Efes Fener alırsa farklı değerlendirilir; Karşıyaka Galatasaray Beşiktaş alırsa farklı değerlendirilir; Petkim Manisa Tofaş alırsa farklı, Büyükçekmece veya yeni çıkan 1m dolar bütçeli takım alırsa farklı değerlendirilir. Nedeni açık, bütçe ve takım reputasyonu. Bunu anlamamak için neden yok ama sen ve birkaç arkadaş garip davranıyor.

Ben kimseden alıntı yapmıyorum, fikirlerinize cevap da yazmıyorum soru vs olmazsa, sadece kendi fikrimi yazıyorum. Benden alıntı yapms cevap yazma sen oyuncuyu biliyorsan kendi fikirlerini yaz beni karıştırma tamam?

Fabian White Jr. Manisa için çok iyi transfer, Galatasaray için iş görür seviyede ama karşılaştırmayı Blumbergs ile yaparsam daha yönlü bir oyuncu olarak Fabian White Jr. 'ı Blumbergs 'e tercih ederdim. Koç zaten Blumbergs tercihinin ekonomik tarafına vurgu yaptı son açıklamalarında.

Son düzenleme:
Karşıyaka'nın 2 milyona yakın borcu birikmiş. Bu borçların son ödenme günü 11 Eylül'müş ama ödeme yapmamışlar vaktinde. Tümüyle Fiba'nın insafına kalmışlar Avrupa konusunda. Olur da ceza alırsalar ve Avrupa'ya gidemezseler bu durumun lige yansıması olur mu, mesela yabancı oyunculara lisans çıkaramama gibi? Trabzonspor bu hafta yabancılarına lisans çıkaramamıştı mesela.

Marjanovic zamanında Kızılyıldız'da oynarken bize transferi ile ilgili dedikodular çıkmıştı. Forumda konuşmuştuk. Sonra NBA yapmıştı. Üzerinden 10 yıl geçmiş. Şimdi 36 yaşına gelmiş ve son demlerinde FB'ye transfer olmuş. Hey gidi...

beşiktaş alacaktı fb almış. hiçbir mantığı yok bence bu transferin, saras bile emin değil adamdan ki "umarım boban bildiğimiz boban'dır" gibisinden bir açıklama yapmış biraz da teselli baabında. bu bütçelere bu pivot rotasyonu, delgado'yu alsan daha şerefli.

Marjanovic, Fenerbahçe Beko'nun aradığı bir oyuncu muydu, tartışılır. İçeriyi kapatacak oyuncu arıyorsan seçenekler var zaten ama yok çok uzun adam arıyorum diyorsan; şutu da olan bir Papagiannis'e sahiptin zaten ? Emekliliği gelmiş, en genç döneminde bile olağanüstü fiziğinden dolayı kullanılabilirliği kısıtlı olan adamı AS pivot olarak almak akıl tutulması gibi. Üstüne bir de 33'lük Melli'yi alıp Sertaç'la uzatmak zaten evlere şenlik. O şubenin transfer aklı da son yıllarda enteresan işlere imza atıyor.

Karşıyaka'nın 2 milyona yakın borcu birikmiş. Bu borçların son ödenme günü 11 Eylül'müş ama ödeme yapmamışlar vaktinde. Tümüyle Fiba'nın insafına kalmışlar Avrupa konusunda. Olur da ceza alırsalar ve Avrupa'ya gidemezseler bu durumun lige yansıması olur mu, mesela yabancı oyunculara lisans çıkaramama gibi? Trabzonspor bu hafta yabancılarına lisans çıkaramamıştı mesela.
İlk etapta yapmaları gereken 15 milyon liralık ödemeyi yapmışlar ve bu tehlike ortadan kalkmış.

Dünya'da 2012-2024 aralığının rüzgarı, Kapitalist ulusçuluğun rüzgarın da ötesine geçerek fırtına vari şekilde dirilişi. Türkiye, son bir yıl içerisinde Kapitalist şehircilik reflekslerini 1973-2012 aralığından alıntılarla hortlatarak kültürel alanda garip acayip görüntülere mahal verse de; yakın geçmişin etkisi elbette baskın yönü tayin ediyor.

Kültürel alana dair basketbola geçiş yaparak; 2012-2024 aralığının hemen öncesinde bir, 2012-2024 aralığında ise 2 kez Fenerbahçe Galatasaray'a karşı 20-0'lık hükmen galibiyet aldı. Söz konusu sonuçlar Galatasaray basketbolunu ve Fenerbahçe basketbolunu ters yüz etti. Bu masa başındaki sonuçların nedenselliğini konuşurken hukuken incir çekirdeğini dahi doldurmayacak gerekçelerini doğal olarak es geçerek, Aziz Yıldırım'ın hegemonik etkisini ve şeker hastalığı nörolojisindeki başat belirleyici halini aldığındaki saha dışı üzerinden kazanma isteğini; Turgay Demirel ve Harun Erdenay gibi kuklaları, aparatları kullanışını ortaya koymak gerekiyor.

Bu hükmen mağlubiyetlerin peşi sıra geldiği zaman dilimi içerisinde Işıl Alben beli koparken, Ekrem Memnun ise ustalıkla kurduğu yapı bir masa başı sonucuyla buhar olurken koşarak milli takıma gitti. Kapitalist ulusçuluğun bugünlerdeki baskınlığını yeniden hatırlatarak, ya Işıl Alben-Ekrem Memnun ikilisi enayi; ya da Fenerbahçe basketbol şubesi vatan haini, Fenerbahçe erkek basketbol takımının ismi değişse de Fenerbahçe Ülker oluşu 2006 yazından bu yana hiç değişmiyor, şube haftanın popüler tarihsel figürü Doktor Nazım'ın zihin yapısıyla yönetiliyor.

İkisi birden olamaz. Bu figürlerin ekseriyeti yeni sezonun belirleyici yüzleri olacakken, hangisi geçerli?

Yeni federasyon başkanı ve yeni milli takım antrenörüyle birlikte, Nigel Hayes Davis'i devşiriyor muyuz? :)
Abi acaba Nigel hayes o paylaşımları yaparken ne düşündü çok merak ediyorum. Bizle oynadığı sene dahil en az bi 4-5 senedir bu ülkenin insanıyla aynı havayı soluyor aynı kültürü yaşıyor içli dışlı. Geçtim soykırımı ve kıymetli paşalarımıza dil uzatması işini; bizim direkt Ermenilerle aramızın bozuk olduğunu bilmiyor mu mesela bu adam hiç mi şahit olmadı, çok garip.

Bryant ilk geldiğinde ben dahil birçok kişi garipsemişti EL patronu Efes'e geldi diye. Ancak özel oyuncu olduğunu gösterdi bizlere. Can sıkan bir rakip. Beabouis ve Bryant'ı olan takım her an her sürprizi yaşatabilecek potansiyele sahip.

Mevcut Beşiktaş yönetiminin, öncelikle eski oyuncumuz Okan Buruk ve Galatasaray erkek futbol takımı; devamındaysa Beşiktaş erkek futbol takımı bizi kurtarsın demek dışında bir cümle kurma yetisi olsa Beşiktaş-Dusan Alimpijevic ilişkisi çatırdayabilirdi. 13 dakikada 38 sayı yediler, gözlerime inanamayarak izliyorum.

Manisa’nin 2 degerli oyuncusu Saben Lee ve Liberty’i ben acikcasi tanimiyordum.Daha once de yazdigim gibi oyuncu repertuarim cok genis degildir.Bsl ve Euroleague haric duzenli izledigim bir organizasyon yok.Eurocup va Bcl’de olan iyi maclari da takip etmeye calisirim.

Ama forumda oyuncu agi genis olan ve daha fazla lig izleyen uyeler bu iki oyuncunun ne denli iyi topcular oldugunu yazmislardi.

Simdi burada iki hatta daha cok soru var.Birincisi bu oyunculari biz niye bulamiyoruz ? Ikincisi elbet bu tip oyunculari oneren staff ekibinden birileri oldugu halde neden biz bu tip oyunculari almiyoruz ? Yoksa birilerinin isine mi gelmiyor ?

Bu oyuncular iki mac oynadiktan sonra birinin adinin Maccabi ve Fener ile geciyorsa digerinin de Ismail Senol tarafindan Nba’e geri donecegi dillendiriliyorsa demek ki bunlar hakikaten Avrupa Basketbolu’nda ciddi fark yaratabilecek topcular.Hadi bizi gectim bu adamlari ozellikle kisa eksikliginden kirilan Euroleague ekipleri nasil gormuyor da Manisa bu adamlari aliyor ?

Bu adamlari getiren menajer veya Manisa Kulubu’nden hangi degerli abimizse bu basketbol adamini kulubumuze kazandirmamiz lazim.Biz boyle insanlar sayesinde boyle topcular getirebilirsek ancak Gs Basketbolu’nu ayaga kaldirabiliriz.

Manisa’nin 2 degerli oyuncusu Saben Lee ve Liberty’i ben acikcasi tanimiyordum.Daha once de yazdigim gibi oyuncu repertuarim cok genis degildir.Bsl ve Euroleague haric duzenli izledigim bir organizasyon yok.Eurocup va Bcl’de olan iyi maclari da takip etmeye calisirim.

Ama forumda oyuncu agi genis olan ve daha fazla lig izleyen uyeler bu iki oyuncunun ne denli iyi topcular oldugunu yazmislardi.

Simdi burada iki hatta daha cok soru var.Birincisi bu oyunculari biz niye bulamiyoruz ? Ikincisi elbet bu tip oyunculari oneren staff ekibinden birileri oldugu halde neden biz bu tip oyunculari almiyoruz ? Yoksa birilerinin isine mi gelmiyor ?

Bu oyuncular iki mac oynadiktan sonra birinin adinin Maccabi ve Fener ile geciyorsa digerinin de Ismail Senol tarafindan Nba’e geri donecegi dillendiriliyorsa demek ki bunlar hakikaten Avrupa Basketbolu’nda ciddi fark yaratabilecek topcular.Hadi bizi gectim bu adamlari ozellikle kisa eksikliginden kirilan Euroleague ekipleri nasil gormuyor da Manisa bu adamlari aliyor ?

Bu adamlari getiren menajer veya Manisa Kulubu’nden hangi degerli abimizse bu basketbol adamini kulubumuze kazandirmamiz lazim.Biz boyle insanlar sayesinde boyle topcular getirebilirsek ancak Gs Basketbolu’nu ayaga kaldirabiliriz.

Ben direkt söyleyeyim daha önce de söyledim. Bu tarz ne vereceği belli olmayan(!) oyuncuları istemiyor teknik ekip. Daha çok Avrupa'yı ve ligi bilen oyuncu istiyorlarmış..