2024-2025 Basketbol Süper Ligi

Ben direkt söyleyeyim daha önce de söyledim. Bu tarz ne vereceği belli olmayan(!) oyuncuları istemiyor teknik ekip. Daha çok Avrupa'yı ve ligi bilen oyuncu istiyorlarmış..
Furkan istemiyorlar da keşke Blumbergs'in yerine daha atletik bir oyuncu alınsaydı keşke sadece Sadık'a kaldık Samet'i oraya çekelim desek rakip yanından yürüyerek geçip gidiyor.
 
Evet biz yanlış transferler yaptık ama direk rakibimiz diyeceğimiz Telekom, Karşıyaka ve Beşiktaş da bence en az 2 3 yanlış transfer yaptı. Yani böyle bütçelerin bu şekilde yanlış kullanılması Türk Basketbolu için üzüntü verici bir durum.
 
Kronolojiyi yakından uzağa kurgulayarak; şampiyon Karşıyaka için, şampiyon Galatasaray için, şampiyon Beşiktaş için yerel ligde yarı final ve yerel kupada yarı final hedeflemek hayli kekremsi bir tat. 7 Euroleague yabancısının benchte olabildiği yabancı kuralında yerel organizasyonlar bütünüyle seçilen maçların oynanmasına evrildi bu şampiyon kulüpler adına. Bütçe-kadro birleşimi temelli geçerli tartışmayı da buradan yorumluyorum; Karşıyaka ve Galatasaray için BCL'de, Beşiktaş içinse Eurocup'ta baskın şekilde boy verecek transfer edilen yabancılar. Yerel organizasyonlar çeşni olmanın ötesine salon sporlarının saha içindeki dinamiklerinde geçemez, saha dışında yaşanacak ekstrem olaylar silsilesi saha içini değiştirebilir ancak.
 

Üst