2024-2025 Basketbol Süper Ligi

Ben direkt söyleyeyim daha önce de söyledim. Bu tarz ne vereceği belli olmayan(!) oyuncuları istemiyor teknik ekip. Daha çok Avrupa'yı ve ligi bilen oyuncu istiyorlarmış..
Furkan istemiyorlar da keşke Blumbergs'in yerine daha atletik bir oyuncu alınsaydı keşke sadece Sadık'a kaldık Samet'i oraya çekelim desek rakip yanından yürüyerek geçip gidiyor.

Evet biz yanlış transferler yaptık ama direk rakibimiz diyeceğimiz Telekom, Karşıyaka ve Beşiktaş da bence en az 2 3 yanlış transfer yaptı. Yani böyle bütçelerin bu şekilde yanlış kullanılması Türk Basketbolu için üzüntü verici bir durum.

Kronolojiyi yakından uzağa kurgulayarak; şampiyon Karşıyaka için, şampiyon Galatasaray için, şampiyon Beşiktaş için yerel ligde yarı final ve yerel kupada yarı final hedeflemek hayli kekremsi bir tat. 7 Euroleague yabancısının benchte olabildiği yabancı kuralında yerel organizasyonlar bütünüyle seçilen maçların oynanmasına evrildi bu şampiyon kulüpler adına. Bütçe-kadro birleşimi temelli geçerli tartışmayı da buradan yorumluyorum; Karşıyaka ve Galatasaray için BCL'de, Beşiktaş içinse Eurocup'ta baskın şekilde boy verecek transfer edilen yabancılar. Yerel organizasyonlar çeşni olmanın ötesine salon sporlarının saha içindeki dinamiklerinde geçemez, saha dışında yaşanacak ekstrem olaylar silsilesi saha içini değiştirebilir ancak.

Federasyonun belirlediği yabancı kuralı, 7 Euroleague yabancısı, finansta ve salonlardaki tribünde çapraz seyreden uçurum derken; Dusan Alimpijevic yerel ligin bir numaralı izlenme sebebi. :)

Manisa’nin 2 degerli oyuncusu Saben Lee ve Liberty’i ben acikcasi tanimiyordum.Daha once de yazdigim gibi oyuncu repertuarim cok genis degildir.Bsl ve Euroleague haric duzenli izledigim bir organizasyon yok.Eurocup va Bcl’de olan iyi maclari da takip etmeye calisirim.

Ama forumda oyuncu agi genis olan ve daha fazla lig izleyen uyeler bu iki oyuncunun ne denli iyi topcular oldugunu yazmislardi.

Simdi burada iki hatta daha cok soru var.Birincisi bu oyunculari biz niye bulamiyoruz ? Ikincisi elbet bu tip oyunculari oneren staff ekibinden birileri oldugu halde neden biz bu tip oyunculari almiyoruz ? Yoksa birilerinin isine mi gelmiyor ?

Bu oyuncular iki mac oynadiktan sonra birinin adinin Maccabi ve Fener ile geciyorsa digerinin de Ismail Senol tarafindan Nba’e geri donecegi dillendiriliyorsa demek ki bunlar hakikaten Avrupa Basketbolu’nda ciddi fark yaratabilecek topcular.Hadi bizi gectim bu adamlari ozellikle kisa eksikliginden kirilan Euroleague ekipleri nasil gormuyor da Manisa bu adamlari aliyor ?

Bu adamlari getiren menajer veya Manisa Kulubu’nden hangi degerli abimizse bu basketbol adamini kulubumuze kazandirmamiz lazim.Biz boyle insanlar sayesinde boyle topcular getirebilirsek ancak Gs Basketbolu’nu ayaga kaldirabiliriz.
Kötü yönetildiğimiz bir gerçeğinden bağımsız söylüyorum Manisa bir menajer takımı. Bu oyuncular üzerinden ekstra para kazanmak için varlar. Oyuncular içinde NBA geri dönüş yolu açık, sezon içinde gitme EL yolları açık sözleşmeler anlaşmalar yapıyorlar. Hatta her şey bu gidişler için ayarlanmış. Takım(menajer) buy out alacak, oyuncu ihtimali varsa hemen NBA'e dönecek veya gitmek istediği yere gidecek. Muhtemelen ilk alacağı kontrattan fazlasını alacak filan. Böyle sözleşmeleri bizde yapmaları, bir menajerin filan göz göre göre bu işleri yönetmesi beklenemez. Ciddi takımlarda niye almıyor sorusunu cevaplanmış oluyor. Doğru dürüst hiçbir takım 2. maç sonunda hadi ben NBA'e kaçtım kontratı imzalamıyor.

Biz felaket yönetiliyoruz bunu ayrıca tekrar yazayım tabi

Bugün sezonun ilk imza galibiyetini almış olsalar da, Sinan Erdem Büyükçekmece için bir zorunluluk değil de bir tercihse; İstanbul'un çok sevilen ilçesi ve yerel ligin uzun soluklu verimli teknik kadrosu için, hem kış döneminde hem de baharda sezon sertleştiğinde götürüsü büyük olur. Sayfiye yerinin getirdiği aşırı rahatlamanın üstüne özgün salonda oynamak rakipleri baya geriye atıyordu zira.

Erdem Can'ın Ankaragücü olamayan Türk Telekom'la uyumu had safhada olsa da, o kadar yanlış bir strateji izledi ki; sonucunda Ergin Ataman'ın Yunanistan'da, Euroleague'de, Türk milli takımıyla kazandığı her gün kendisine devasa eksi olarak dönecek. Algıda büyüyebilmeyi istiyorsa da dönemin ve dinamiklerin değişmesi şart.

Yalova deplasmanı korkunç bir yere dönmüş. İçerdeki maçların hepsini şuan oynanan maçtaki gibi özgüvenli bir şekilde oynasalar yenemeyecekleri takım yok.

Cüneyt Erden'in de maçın başlarında dediği gibi, basketbolu çok özlemişler. Bugün bunu herkese fazlaca hissettirdiler.

Yalova salonca hücum ediyor salonca savunma yapıyor. Fener çizginin gerisini hiçbir şekilde savunamıyor. 65-62'den sonra 10-0'lık bir seri yaptı Yalova, bu serinin içinde fenerin 4 kere hücum ribaundu alıp hücum yaptığı bir dönem de vardı. ona rağmen sayı yemediler.

İşte yatırım yapmak bu yüzden önemli. Kadronda iyi oyunculara sahipsen, amatörce hatalar da yapsalar, kötü günlerinde bile sana maç kazandırıyorlar bir şekilde. Mücadele bir yere kadar, sonunda yetenek galip geliyor.

Saçma sapan bütçelerle günü kurtarmaya çalışan Galatasaray yönetimleri basketbola üvey evlat muamelesi yaptıkça, biz de karşılarında durmaya devam edeceğiz.

Fener acayip bir geri dönüş yaptı ona okey de, serbest atış da top çembere degmeyip sadece panyaya değerse oyun durmuyor muydu? Melli'nin topu çembere değil panyaya değdi sadece, devamında karambol oldu top Melli'ye gitti Melli üçlük atıp uzattı maçı. Uzatmalar zaten beklendiği gibi geçti, Yalovalı topçular ayakta duramıyordu yorgunluktan.

Çok çok yazık oldu Yalova'nın emeğine.

Bursaspor o kadar kitlesel, toplum için kültürel alanda o kadar karşılık barındırıyor ki; maça iç sahada 27-2 geride başladığı anlar dahi keyif veriyor.

Akatlar'da neredeyse ilk yarının tamamında, erkek futbol derbisi üzerinden ilgi odağı bizdik. Ateşli denebilecek tribün, Karşıyaka'yı baya unuttu.

İlk yarının bitiminde, 15-1'lik seri yenmişken ilk şarkı tercihi Macarena olan DJ; öyle öngörüyorum ki 100 yılı devirir, asırlık bir çınara evrilir...