2024-2025 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

İlk yarı, rakibin yine stad ve bizdeki isimlerden etkilenmesiyle ralli isteği karşılık buldu ve resitale evrildi. 40-50 arası ana soru, uzun yıllar sonra Avrupa'da tarihi fark yakalanır mı şeklindeydi. Sonrasıysa azap ve ıstırap.

Eski tribüncü futbol kompetanları ikinci yarıya dair teselli ederken, Jacobs-Sallai'den olabildiğince Boey-Rashica çıkar ve oyuncuların keyif aldığı söylense de bize yaklaşık 1 yıldır; son dönemdeki Fenerbahçe deplasmanı ve PAOK maçı dışında işkenceye evrilen ralli yeniden oynanabilir diyor. Bu senaryoyla Galatasaray'ın ana yemeği olan Avrupa maçları keyfe karşılık gelmeli, şen olmalı. Çerez statüsündeki yerel lig üstü Avrupa'da kıvranmak sadece huzursuzluk yaratır.

Takimin adına bakıp hep aynı algıyı yapiyoruz; çerez takim...
Tabi ki bizim seviyemiz degil ama iki macini da izledim grupta ki Romayı yendiler biz ilk yarı çok iyi top oynadık sonrası malum.
Avrupa'da çözülmesi şu anda mümkün olmayan problemlerimiz varken kazanmak onemliydi.

Bizim defanslarımız iyi kademeye girebilen, topu iyi kesebilen ve hava toplarında da iyi oyuncular. FAKAT ; bizim defanslarımız arkaya gönderilen toplar için çok yavaş. Abdülkerim her uzun veya ara topta nal topluyor. Davinson çok daha iyi ama o da bazen yetişemiyor rakibe. Bu sezon yenilen gollere bakın, geneli hep bu sebepten. Rakipte yıldız oyuncu olmasına da gerek yok. Az biraz koşabilen her adam 3 saniye sonra soluğu bizim ceza sahasında alıyor.
Bizim bazı keskin problemleri net bir şekilde çözmemiz lazım. Özellikle bu savunma zaafiyetini. Çok başımız ağrıyacak diyeceğim ama zaten çok başımız ağrıyor. Yediğimiz kurşunlar yeterince uyarı niteliğindeydi.

Bizim defanslarımız iyi kademeye girebilen, topu iyi kesebilen ve hava toplarında da iyi oyuncular. FAKAT ; bizim defanslarımız arkaya gönderilen toplar için çok yavaş. Abdülkerim her uzun veya ara topta nal topluyor. Davinson çok daha iyi ama o da bazen yetişemiyor rakibe. Bu sezon yenilen gollere bakın, geneli hep bu sebepten. Rakipte yıldız oyuncu olmasına da gerek yok. Az biraz koşabilen her adam 3 saniye sonra soluğu bizim ceza sahasında alıyor.
Bizim bazı keskin problemleri net bir şekilde çözmemiz lazım. Özellikle bu savunma zaafiyetini. Çok başımız ağrıyacak diyeceğim ama zaten çok başımız ağrıyor. Yediğimiz kurşunlar yeterince uyarı niteliğindeydi.
Savunma zafiyetimizin temel nedeni güçlü bir orta sahamızın olmayışı. Abdülkerim'in kaptırdığı pozisyonda oyuncumuz 2-3 sn. topu sürdü ve bir kişi bile pas almak için yanaşmadı. Savunma oyuncularımız teknik olmasa işimiz çok daha zor olurdu. Özellikle Barış ve Yunus topsuz oyunda en başarısız oyuncularımız, selamlar

Mertens, İcardi ve Osimhen 3lüsü ile maça çıkıp birde üstüne 3 lü savunma ile başlarsak çok zor.

Mertens dinlendirilmeli. Osimhen tek forvet başlamalı.

Muslera
Kaan Davinson Apo Berkan
Toreira Sara
Barış Yunus Sallai
Osimhen
Mertens, hem top bizdeyken hem de rakipteyken Okan hocanın sisteminin en önemli parçalarından. Jimnastikçilere karşı mutlaka başlamalı.

Gelecek sezon olmayacağını düşünürsek şimdiden yerine arayışlar başlamışızdır diye düşünüyorum.

bu akşamki bjk maçında bol gol bekliyorum. rafa silva ve ciro inmobile ye özel önlem alınmalı. penaltı ve kartlara dikkat edilmeli. özellikle kırmıza karta. şanssızlık olmazsa yeneceğimizi düşünüyorum. Skor tahminim 2-0 Bu maçlarda 2 gol bol gollü sayılabilir

BJK çabuk dağılabilecek bir ekip. İyi kullandıkları birkaç yetenekli oyuncuları var ama özellikle çizgide oynatacakları yaratıcı oyuncuları yok. Mecburen Muçi'yi deniyor ama onun da handikapları var. Kadro derinliği fazla olmadığı için de fazla hamle yapamıyor ya da hamle yaparken tüm dizilişi değiştirmek zorunda kalıyorlar. Kazanmamız gereken bir maç ve kazanacağımızı düşünüyorum. Okan Hoca'ya ve takıma başarılar.

Barış Alper... Enteresan şekilde her pozisyonda sadece rakiple dövüşüyor. Biraz daha bu kafayla devam ederse kariyeri için iyi olmayacak pek.
Rakip oyuncuyu yakalamışsın, ilerleme şansı yok. Savunma hattı yerini almış, rakip ileride çoğalamamış. Neden adamı arkadan yere vuruyorsun ? Hakem velev ki kırmızı kart verdi önü açık adam. Ne halt yiyeceksin ? Bu kadar iyi oynayan takımı eksik bırakmaya ne hakkın var ? Bunları düşünüyor musun acaba diyeceğim ama hiç zannetmiyorum böyle detaylara takıldığını.
Hatta Svensson taç kullanırken adamı tuttu çekti yere attı. Orada sarı gösterse ve ikinci sarıyı gösterse son pozisyonda ne halt yapacaksın ?

Bu takım defans çalışmıyor galiba. Köy sokak takımı bile rahat rahat geliyor. Defans oyuncuları arkaya atılan her topta dumur oluyor !

Günler önce yazdım. Bakın bu ÇOK CİDDİ bir problem ve hala devam ediyor. Allah korusun yine bugün kabustan kurtulduk son anlarda. Sebep YİNE AYNI YİNE AYNI ! Rakibin en saçma futbolcusu bile basıp gidiyor kalemize. Atabilen de atıyor işte böyle.

Takımımızı tebrik ederim.Teknik ekibin yediğimiz golün tekrarını defalarca izlemesi lazım.Jelert topun geleceğini görüyor,fakat geç hareketlenip Muçi'nin önüne geçmesine engel olamıyor.Bir pozisyondada pozisyonunu alamayınca Torreira akıllılık edip sarı görmek zorunda kaldı.Benim için bir oyuncu girdiğinde standart bir performans vereceğine savunmada keşke o 2 hatayı yapmasa.Bu 2 hata güzelce oyuncuya söylenmezse tekrarı daha fazla olur.

Bizim hem dikine oyunda savunma arkasına atılan toplar,hemde uzak mesafeden savunma arkasına atılan toplara sürekli çalışmamız lazım.

Kerem Demirbay'da ne zaman girse negatif etki yaratıyor.Temposuz oluşu,düşük mücadele gücü,kafasının maçta olmayışı.Bugün için değil,ben Batshuayi'dende biraz rahatsızım.Bazı maçlarda girip lakayıt davranmasından ötürü.

KDB ve Batshuayi vazgeçilemez oyuncular olsaydı ne olurdu ? Ben bunu cidden merak ediyorum.

Kazandığımız için çok mutluyum.Oyuncularımızı ve hocamızı tebrik ediyorum.Osimhen'i transfer ettiğimiz gün ligdeki şampiyonluğumuz tescillenmişti zaten.

3-4-1-2

Muslera
X1 Sanchez. Abdülkerim
Sallai. Torreria. Sara. Jakobs
Yunus
İcardi. Osimhen

Günay
Kaan. Nelsson. Metehan
Barış. Berkan. Kerem D. Jelert
Mertens
Batshuayi. X2

Devre arasına kadar X1 yazan bölgede kaan ayhan/metehan oynar. Devre arası oraya hamle yaparız.

Sistem alıştıkça, oyun oturdukça. Yenilmez bir takım olacagız