2024-2025 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Nelsson çok geriye gitti bu sene. 7,8 ya da 10 ne teklif varsa satıp Davinson tarzı hızlı bir stoper bulmak lazım.
Metehan bugün oyuna girdikten sonra 2 tane çok kritik müdahale yaptı. Bundan sonra kolay kolay formayı vermez Nelsson'a bence.
Davinson'u Allah sakatlıktan ve nazardan korusun. O olmazsa hiç çekilecek gibi değil.

Şu duran toplarda Mertens'in artık Sara'ya topu bırakması gerekir. Başımızın üstünde yeri var ama duran toplara artık karışmasa keşke.

İcardi gelene kadar 3 4 2 1 ya da 4 3 2 1 oynamalıyız. Batshuayi yedek golcü olarak girse daha faydalı olur.

Avrupada özellikle deplasmanlarda 3lü yerine 4lü defans ile başlarsak daha çok faydalı olur. Evimizde evet oynayalım ama deplasmanda en uygun sistem 4 3 3 olacaktır.

Avrupa'da kupa bu kadro ve sistem ile çok zor.
Barış ve Yunus'tan kanat bek olmaz. Gruplar sonrası eleme maçında başımıza çok iş alırız. Jakobs'un döneceğini düşünürsek sağ bek acil lazım. Birde Sallai ve Arias gelince kadro biraz daha kendini toparlar ama bence hala kupa konuşmak için erken.

Üçlü defans başlayarak iyi oynadığımız tek maç Tottenham maçıydı, onda da rakip inatla pas yaparak çıkmaya çalıştı. Yani ister istemez 3-1-6 gibi bir dizilime geçiyoruz. Rakip uzun toplarla oynarsa ikinci yarı müdahale edene kadar iş işten geçebilir. Yine de iyi sonuç. Takıma ve hocaya tebrikler.

Devre arasına kadar elde üçlü oynayacak materyal ve Icardı nedeniyle 2 santrafor oynama mecburiyetimiz yokken macera aranmamalı. Hedefin Avrupa Ligi şampiyonluğu olması gereken bir sezonda bizi kupaya götürecek doğru stratejilerin dışına çıkmak gibi bir lüksümüz olamaz.

Nelsson tanınmayacak haldeydi sahada, ben de katılıyorum. Fakat merak ettiğim bazı şeyler var:

1-Nelsson geçen sezon Davinson ile tandemi oluştururken Abdülkerim çok kötüyken ; ne oldu da bu adam bir anda çöp oldu ? Nelsson için birkaç ay öncenin yorumları ''25'e satarız'' gibiyken şimdi neden adam futbola yabancı oldu ? Sanchez-Nelsson ikilisi harikalar yaratırken nasıl bu duruma geldi mevzu ?

2-Kerem Demirbay geçen sezon Torreira ile Galatasaray'ın merkezini ayakta tutup maçlar kazanmasının en önemli pay sahiplerinden değil miydi ? Teknik paslar, muazzam şutlarla goller, adrese teslim ortalar ve zaman zaman rakipten kaptığı toplarla sükse yapan adam ne oldu da futbolu unuttu ? Sanki o adam bu adam değil de, yıllardır bizim sırtımıza kambur olan futbol fukarası bir adam gibi görülüyor.

3-Ziyech geçen sezonun maç çözen adamlarındanken neden o da aynı akıbette görülüyor ?

Ben bu durumları anlamıyorum. Galatasaray'ın başarılarında pay sahipleri olan adamlar çok kısa süre içerisinde istenmeyen ve futbola yabancı adamlar durumuna düşüyor. Bu adamlar şu an çok iyi demiyorum ; bu adamlara ne oldu da 10 dakika dahi sahada durumu idare edemeyecek duruma geldiler diye soruyorum.

Fenerbahçe'nin kadrolu VAR hakemini bizim maça vermişler. Göstere göstere yapıyorlar. Bu hakem ile ilgili ilginç bir anektod var attığım linkte.

Bizim yönetimde uyumaya devam etsin 🤐

Dün akşam Libertadores finalinde A.Miniero ile Botafogo karşı karşıya geldi. 2 takımda da tanıdık epey oyuncu vardı. Avrupa'da tutunamamış oyuncular ve 30larını devirmiş veteranlar göze çarpıyordu iki takımda da.

Mesela bizim37 yaşındaki Mariano 2. yarını başında oyunda dahil oldu ve neredeyse oyunun çehresini değiştiriyordu. 38'lik Hulk da sahanın en iyilerinden birisiydi. Düşünün ki G.Amerika futbolunun zirvesinde öyle bir kalite vardı sahada. Tempo halı sahadan halliceydi

Açıkçası oynanan futbolu ve kadroları gördükten sonra Arias transferine soğuk bakmaya başladım. Tabi ki dünyanın en önemli oyuncularının bir kısmı bu ligden çıkıyor ama onları da genç yaşlarda paketliyorlar. 27 yaşında bu ligde oynayan adama açıkçası bahsi geçen bonservisleri vermem.

Hakem maçın ilk yarısını katletti.
2 net penaltı verilmedi.
Pozisyon tekrar ekrana gelmedi ama bence attıkları golden önce de faul var.
VAR'da ki hakem fb li.
Bu durumda hala futbolcu mu konuşacağız?

Son düzenleme:
Her maçımız avrupa ya da yerel farketmez bitiricilik sıkıntısıyla zor anlar yaşıyoruz. Güya hücum hattımız süper ama üretilen posizyonların gole çevrileceği bitiricilikte sınıfta kalıyoruz. Kaleciyi yıldız yaptık yıldız olacağı yoktu bizim sayemizde kariyer maçı yaptı. Çok gol yediğimiz bir sezonda bitiricilik konusunda bu kadar zaaf yaşarsak işimiz tüm hedeflerde zor. Fikstürün zor kısmına yeni girdiğimizi düşünürsek de bu maçtaki kayıp çok daha kötü duruyor.

37/38 yapacak halimiz yok. İllaki böyle şeyler yaşanıyor. Oynanan oyun açısından bir problem yok. Fakat bazı şeyleri aylardır her maç yaşıyoruz. Defansif anlamda hala daha çözülemeyen sıkıntılar devam ediyor. Davinson müthiş bir oyuncu olsa da onun da ciddi problemleri oluyor maç içinde zaman zaman. Şu sistemde oynuyorsan bek oyuncularının ve defans oyuncularının hızlı olması lazım ama bizim hızlı denen Barış Alper'imiz 2 golde de uyuyup rakibe gol attırıyor. Diğer taraf zaten sakat, bek diye Berkan oynuyor. Şu defansın ağır kalma mevzusunu çözmedikçe çok şoklar yaşarız bu sezon Allah korusun, ki koruyor da çoğu maçta Allah bizi şu defansla.
Bugün Eyüpspor gibi, adını unuttuğum 2-2 biten maçtaki köy takımı gibi rakipler dahi şu defansa problem çıkarıyorsa artık bir şeyleri çözmen elzem.

Forvetimiz Victor Osimhen'ken UEFA'dan zihinsel olarak kopup, yerel lige dönmeye başlayacağımız akşam.

Hem Fenerbahçe'nin yerel ligdeki 10 sezonluk garip acayip hasreti, hem de 2008 yazı sonrası Arda Turan'la Galatasaray'ın her kesişimi lanet gibi çöküyor üstümüze. Yerel ligi de saplandığımız batağa çeviriyor.

Burası tek profesyonel branş olduğundan, finansı çekip çevirdiğinden yine stresi mutluluğunu kurtarmayacak yerel lig odaklı bir sezona geçiş yaşanacak.

Bu kadar pozisyon yaratıp atamazsan sonuç böyle olur.Saglik olsun,heyecanlı bir maç izledik.Kazanmaya çok alıştık, böyle sonuçlar üzüyor ama umarım tekrarlanmaz.

Şu hatalardan sonra Fb maç kaybetseydi o hakem stattan çıkamaz, yer yerinden oynar, hakem düdük asardı.
Ama bizim ne taraftar grubunda ne de yönetimden ses seda var. Dursun Başkan'ın sözlerine de muhtemelen gülmüşlerdir.

Bizde burda o goller kaçmamalıydı diyoruz.
Vallahi bravo. Bu anlayış ile bu sene şampiyonluğu elimizden alırlar. 14. Haftadan ben söyleyeyim. Sonra umarım alıntılayıp paylaşmam.

Geçmiş olsun 🙋

Şu hatalardan sonra Fb maç kaybetseydi o hakem stattan çıkamaz, yer yerinden oynar, hakem düdük asardı.
Ama bizim ne taraftar grubunda ne de yönetimden ses seda var. Dursun Başkan'ın sözlerine de muhtemelen gülmüşlerdir.

Bizde burda o goller kaçmamalıydı diyoruz.
Vallahi bravo. Bu anlayış ile bu sene şampiyonluğu elimizden alırlar. 14. Haftadan ben söyleyeyim. Sonra umarım alıntılayıp paylaşmam.

Geçmiş olsun 🙋
Saygı duymakla beraber,biz bu maçta puan kaybını hakem yüzünden mi yaptık?Bu düşünceye sarilirsak diğerlerine benzeriz.Cokca beceriksizlik,biraz şanssızlık, biraz yorgunluk,sonuç böyle oldu bence.Cogunu hakeme yuklersek sorarlar bu kadar pozisyona girmene nasıl izin verdi bu hakem diye .Moral bozmadan işimize bakalım.