2024-2025 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Okuduğumu anlıyorum.
Genk taraftarının futbol bilgisinin üst düzey olduğunu nereden biliyorsun?😂
Yapılan her transferi övme nereden çıktı?
Jelert ve Jakobs için de harika transfer yorumları yapılıyordu.
 
Okan hocayı öveceğim diye bu transferi övmeyin. Ha gelir iyi oynar özür dileriz o ayrı mesele. Ama biz şu anı konuşmak zorundayız. Bu özelliklere sahip, Genk gibi C sınıfı bir takımın yedek oyuncusunu 8 milyona almak şu an için fiyasko olarak görülüyor. İnşallah gelir bizi yanıltır ama şimdiden büyük şüpheler ve tepkiler var. O baskıdan sağ çıkabilecek mi? Çünkü taraftarın beklentisi çok daha iyi isimlerdi. Geçen seneden Jelert gibi oyuncuların yine aynı fiyatlara gelip sıfır katkı vermeleri doğal olarak bir önyargı oluşturuyor.

Hayırlı olsun.
 
Okuduğumu anlıyorum.
Genk taraftarının futbol bilgisinin üst düzey olduğunu nereden biliyorsun?😂
Yapılan her transferi övme nereden çıktı?
Jelert ve Jakobs için de harika transfer yorumları yapılıyordu.
Hala okuduğunu anlamıyorsun :) Ben, Genk taraftarının futbol bilgisinin üst düzey olduğunu söylemedim!

Adam Genk taraftarı ve mantık olarak her maçını izliyor, dolayısıyla Cuesta'nın nasıl bir oyuncu olduğunu gayet iyi biliyor.

Birini izlemeden 'çöp' demek yerine, Genk taraftarının yorumuna daha fazla değer veririm. Hadi selametle şimdi
 
Cuesta'nın yaşı fazla değil, özellikleri ve Davinson ile anlaşıyor olması da iyi. Avrupa'da piyasa yapmamış bir oyuncu olarak verilecek 8 milyon biraz fazla ancak bence asıl önemlisi yıllık ücreti olacak. Mustafa Cengiz yönetimi oyuncu ücretlerini makul yerlere getirmeye başlamışken yine herkese daha önce aldığının 5-6 katını vermemeliyiz.

Bir de transferde her zaman birinci öncelik olmalı diye bir şey yok ama Doue ile Jelert arasında fark olarak 11 cm ve belki 20 kg var. Pavlovic ve Cuesta arasında da 15cm ve 20 kg fark vardır. Bir mevkiye oyuncu arandığında profil bellidir. Ya hoca kendi seçer ya da önerilenler arasından liste oluşturur ve transfer komitesi birini alır. Bu kadar fark olunca ve hep aynı isimler 3-4 takımın birden listesine girince herkesin aklına menajer ve komisyon işleri geliyor. Benim transferde yönetim konusunda aklımı karıştıran da bu durum zaten. Okan Hoca ile ilgiliyse forma adaleti konusunda doğru davrandığını düşünmüyorum. Sallai veya Jacobs kötü oynar, Berkan girer, Kaan kötü oynar, kimse girmez. Girerse de Efe Akman veya yine Berkan, Barış filan girer. Jelert girmez. Ne yazık ki bunları kanıksadık. Maç sonu ifadeleri de maalesef bu durumu iyice besliyor. Bakın bu ülkede yerli lobisi, yeniçerilik, evlatçılık; adına ne derseniz deyin, bunu bitiremezsiniz. Bir ara Fatih Hoca denedi, Milli Takım'dayken yabancı sınırını da kaldırdı ama hem sonunu getiremedi hem de ligde beklenen gerçekleşti ve kovuldu. Takımı hocasız şampiyon yapan da, Prandelli'nin altını oyup Hamza Hoca'ya aynı sezon üç kupa birden kazandıran da onlar oldukları için bu işin kökünü kazımak ancak Feldkamp, Derwall filan gibi hem otoriter hem de isimli ve güçlü kişilerce gerçekleştirilebilir. Bu da bizim ligimiz için imkansız gibi... Bu yüzden forma adaletinin belli ölçüde sağlanması bence çok önemli.

Ahmet Kutucu ligde verim alabileceğimiz bir oyuncu ama fazla ağır. Oyun içinde bu zaafını maskelemek ya da oyuncunun hızlanmasını sağlamak da Okan Hoca'ya düşüyor.

Lemina konusunda da kararsızım. Ne vereceği aşağı yukarı belli olduğu için aslında mantıklı bir transfer ancak bu profilde çok iyi genç oyuncular da var. Sezon sonunda iyi ki almışız deriz diye umuyorum. Birden fazla oyuncuyu yedekleyecek olması olumlu.
 
Beyefendi ben okuduğumu gayet iyi anlıyorum.
Birinin Genk taraftarı olması otomatik olarak her Genk maçını izlediğini ve futbol konusunda da bilgi düzeyinin üst düzey olduğunu göstermiyor.
Bilmeden yorum yazmayalım lütfen.
Ayrıca kimin yazdığı belli olmayan bir Cuesta yorumunu Genk taraftarı diye göstermek bana komik geliyor ve haklı olduğumu ispat ediyor.
 
Umarım Marcao transferinde olduğu gibi taraftar haksız yönetim haklı çıkar.Biraz fazla gibi geldi 4 milyon verilse kimse bir şey demezdi ama 8 fazla geldi bana biraz.Ama yaşı daha genç iyi bir performans gösterip hepimizi yanıltır umarım.Kazanan kulüp olsun.
 
Cuesta transferinin eleştirilme nedeni ödenen skandal ücret. Çok iyi performans gösterse bile, bu fiyaskoyu haklı çıkaramaz. Genk’in kadrosunda düşünmediği 1-2 milyonluk vasat oyuncuya kimse Galatasaray’ın kasasından 8 milyon euro veremez. Babalarının parasını harcamıyorlar.
 

Üst