Bir önceki sezonu şampiyon bitirdik. Kadro olarak da rakipten epey öndeydik. Zaten şampiyonluk rekabeti açısından bakıldığında iki takımlı bir lig oynanıyor ve rakip takımın en faydalı iki oyuncusundan biri PL'ye gitti. Transfer ettikleri oyuncular kadroyu genişletmesine rağmen ilk 11 kalitesini doğrudan fazla arttıracak oyuncular değil.
Bizim takıma bakıyorsun. Şampiyon takımın iskeletini bırak tamamını korumuşuz. Üzerine Doue derken ondan daha pahalıya Jelert gelmiş, benim hiç içime sinmese de buradaki çok renkdaşın beğendiği Bats alınmış, Sara alınmış... Sonra bir bakıyorsun Young Boys rezaleti, Süper Kupa'da BJK'dan 5 yememiz, sezona takımın hazırlanamayışı, transferler gelmesine ve elde aynı takım olmasına rağmen bir türlü hangi formasyonda maça çıkılacağına karar verilemeyişi derken uzar gider. Mesela Angelinho'yu geçtim Köhn dediğimiz arkadaş bugün gittiği yerde gayet iyi oynuyor. Bizde de geldiğinde oh be "yardıran sol bekimiz oldu" dedik, yarım sezonda çöpe döndü. Ndombele bile bizden ayrıldığı gibi kiloları verip Nice'de şampiyonluğa oynuyor. BJK'dan beş yiyoruz Okan Hoca oyuna 75. dakikada aldığı Zaha'yı taktiklerini anlamadı diye suçluyor. İyi de hocam Genoa'da forma yüzü bulamayan Berkan neden orta sahada oynuyor? Orta sahayı geçtim sol bekte ne işi var? Neden üçüncü forvete senelik 4 milyon para veriliyor da sol bek yok takımda? Ziyech'i sezon sonunda birkaç maç sonu oyuna sokmasaydık opsiyonu devreye girmeyecekti. Adam diyor ki ben gitmek istiyordum, zorla tuttular, Okan Buruk gördüğüm en düşük profilli antrenör. Takım rakiplerden çok öndeyse şampiyon olması doğal. Daha bu sezonki YB faciasından sonra ve sezon ortası gelenlere girmedim. Forma adaleti, oyunu okuma, oyuna müdahale, oyuncuların form durumunu kontrol etme, takımın eksik bölgelerini ve oraya alınacak oyuncuları tespit etme, takımı sezona hazırlama, takımı maçlara hazırlama, kondisyon gibi konularda futbol şube ve teknik heyet bu sezon çok kötü sınav verdi.
Şu an kafayı kuma gömecek bir durum da yok. Hala iki maç var aramızda. Ancak göz göre göre çok kötü performans gösterdik ve buna çare bulması gerekenler sanki sorun yokmuş gibi davranıyorlar. Bu da insanı endişelendiriyor.