Lemina Wolves'ten kesilmeden, daha doğrusu anlaşmazlık yaşamadan önce gayet iyi oynuyordu ancak takım kötü performans gösteriyordu. Takımdan kesilmesiyle Wolves çok daha iyi bir oyunla o olmadan epey fazla puan topladı. Daha önce bize geldiğinde de kötü takımda iyi oyuncu görünümündeydi. Bu sezon transfer dönemi de sıkışınca taraftarın aklıyla alındı ve bizim lige fazla bir oyuncu olup gayet de verimli olabilir. Önemli olan rollerin iyi tanımlanması. Sara geldikten sonra ilk iki maç yerini yadırgasa da takımın geçiş dönemindeki 8-10 maç serbest oynayarak verimli olmuştu ama en son attığı gol FB deplasmanında attığı ve en son asistini de Aralık ayında yapmış olabilir. Şu an ilk beş sıradaki takımlardaki 8 numaralar arasında en az koşan oyuncu. Torreira'da da düşüş var.
Mevcut kadroyla oynanabilecek en iyi diziliş bence 4-5-1. Üçlü savunma konusunda daha önce de yazmıştım, basketboldaki alan savunması gibidir, sürekli oynadığında bir yerde takılırsın. Bana göre şu tip bir dizilişle çıkılması gerekiyor:
Muslera
Jelert - Sanchez - Abdülkerim - Eren
Frankowski (Sallai)- Torreira - Sara (Mertens) - Lemina - Barış veya Yunus
Osimhen (Morata)
Yerine göre Yunus 10 numara, Morata 9,5 olarak oynayabilir. Okan Hoca taktiksel esnekliği geçen yılki Kopenhag maçlarında kanatlarda fiziken ezilen Ziyech'i 10 numarada kullanarak gösterebilirdi ama ne orada ne Prag maçlarında hiçbir dokunuşta bulunamadı. Kaan, Berkan gibi oyuncuları farklı mevkilerde oynatması esneklik değil kumar oluyor ve biz bu kumarı hep kaybediyoruz. Ligde Icardi, Mertens, Ziyech, Torreira gibi oyuncular bir şekilde kurtarıyor ama ben oyuncuların mevkileri dışında kullanılmalarını mantıksız buluyorum. Umarım çok tuhaf denemelerde bulunmayız.
Mevcut kadroyla oynanabilecek en iyi diziliş bence 4-5-1. Üçlü savunma konusunda daha önce de yazmıştım, basketboldaki alan savunması gibidir, sürekli oynadığında bir yerde takılırsın. Bana göre şu tip bir dizilişle çıkılması gerekiyor:
Muslera
Jelert - Sanchez - Abdülkerim - Eren
Frankowski (Sallai)- Torreira - Sara (Mertens) - Lemina - Barış veya Yunus
Osimhen (Morata)
Yerine göre Yunus 10 numara, Morata 9,5 olarak oynayabilir. Okan Hoca taktiksel esnekliği geçen yılki Kopenhag maçlarında kanatlarda fiziken ezilen Ziyech'i 10 numarada kullanarak gösterebilirdi ama ne orada ne Prag maçlarında hiçbir dokunuşta bulunamadı. Kaan, Berkan gibi oyuncuları farklı mevkilerde oynatması esneklik değil kumar oluyor ve biz bu kumarı hep kaybediyoruz. Ligde Icardi, Mertens, Ziyech, Torreira gibi oyuncular bir şekilde kurtarıyor ama ben oyuncuların mevkileri dışında kullanılmalarını mantıksız buluyorum. Umarım çok tuhaf denemelerde bulunmayız.