2024-2025 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Fenerin bize calim atmasi herzaman hayirli olmustur.

Hatirlarsaniz Joa Pedro transferindede calim atmislardi bizde gidip Mertensi almistik :)
Bizde Zaha da çalım atmıştık. Gerçi Zaha geçen sene bize bence ciddi katkı verdi ama karakter olarak takıma çok katkısı olmadı.
Skriniar'dan sonra korkum hocanın izni olmadan yapılacak Jelert gibi panik transfer hamlesi yapılması.

İkinci sıradaki takımın kimi aldığı gram umrumda değil. Başlarında futbol emeklisi, saha dışı provokatörü maskot olduğu sürece hiçbir şey değişmeyecektir. 5 aydır sahada futbol oynamıyorlar. Umarım bundan sonra da bu saha içi görüntülerini devam ettirip çöpe milyonlar atmaya devam ederler.

Budur.
Kesinlikle katılıyorum.
Dediğin 3 hamle ve yedek rotasyonunu da güçlendirirsek yine şampiyonluğun en güçlü adayı oluruz.

Fenerbahçe'ye Pavlovic'in gelmesindense bu sene nerdeyse hiç oynamamış Skriniar'ın gelmesi çok daha iyi oldu. 30 yaşında. Yıllık 5 milyon euro maaş ciddi bir para. Dünde genellikle sakatlıkla başı belada olan 32 yaşındaki Carlos'u getirdiler. Ona da 4 milyon euro veriyorlar. 10 gün önce istifaya davet ettikleri adamları bize çalım attı diye yine kral ilan ettiler. Fenerbahçe taraftarını yine kandırmayı başardı A.K ve A.I ikilisi. Cidden Fenerbahçe taraftarı çok değişik bir psikolojiye sahip.
Çalımı kim atmış göreceğiz.aldıkları iki adamda onları perişan edecek .paralar boşa gidecek inşallah.taraftar topluluğu, olarak Türkiye'nin en boş taraftarları onlarda zaten .bırakalım garibanlar bize çalım attıklarını zannetsinler.

Galatasaray, Zaha'nın Charlotte'ye transferini açıkladı.

- 2.8 milyon dolar kiralama bedeli.
- Zaha maaşının 2.376.000 euro kısmından feragat etti.
- Kiralama süresi uzarsa 1.3 milyon dolar ek kiralama bedeli ödenecek.
- Performans bonusu 1.1 milyon dolar

Darısı Ziyech ve Jelert'in başına.

Kaan Ayhan’ın sağ bekte olmadığını, olmayacağını,
Demirbay’ın orta sahayı direkt düşürdüğünü,
Gol yemeden değişiklik yapılması gerektiğini
bütün ülke anladı sadece GS teknik direktörü anlamamakta ısrar ediyor. Skandal sonuçlara sürekli yenisi ekleniyor. Bu beraberlik değil yenilgi sayılır. Köy takımlarından 1 puan alarak namağlup takım diye övünmek komedi resmen.

Günay
Davinson Nelsson Apokerim
Sallai Toreira Sara Jakobs
Mertens
Osimhen Batshuayi

Birde bunu denemek lazım.
Muslera'ya artık abilik yapsın.
Barış ve Yunus da dinlensin.

Yönetimde de transfer için fırsat transferi beklesin 🤦

Muslera da bu yaşta çuvalla para almayı biliyor, her gelen topun gol olduğu dönemde iki ıslığa bile trip atacaksa sezon sonu beklenmeden istediği yere gidebilir. As kaleci bu kadar formsuzken ısrarla Günay’a forma vermeyen teknik heyeti de tebrik ediyorum. Kötü oyuncuyu oynatmaya devam etmek resmen adaletsizliktir.

Transfer dönemi neden her seferinde bizim için böyle can sıkıcı bir hal alıyor.
Şu transfer dönemi kapansa da bir huzur bulsak.

Gomis ne ara menajer olmuş 😄
Mika için 5 çok. Gerek yok o kadar paraya. Çalım yiyelim gerekirse.

Uğur haklı. Maksimum 3 olmalı. Yoksa Fb ye hayırlı olsun sorun değil.

Son düzenleme:
Futbolcular inanılmaz ve bence gereksiz uçuk ücretler alıyorlar. Tabi bunun en büyük sebebi büyük kitleleri peşlerinden sürüklemeleri. Bu konunun felsefi, sosyolojik, politik etkilerinin her zaman düşünülmesi gerekiyor.

Milyonlarca dolar ya da euro ücret kazanacaksın, hemen her maç hatalı gol ya da goller yiyeceksin ya da yedireceksin sonra da işi duygusallığa vuracaksın. Ben işimde bir ay boyunca hata yapsam bırakın beni işten çıkarmayı sektörde barındırmazlar. Profesyonel hayatta duygusallığa yer yok. Aileni özlediysen ülkene dönebilirsin, bu gayet anlaşılır bir durum. Ama sen aileni özledin diye aklın futbolda ya da işinde değilse sürekli hata yaparak takıma zarar verip milyonlarca taraftarı üzmeyede hiçbir hakkın yok. Çoğu kişinin çocuğu var ve o kişiler ya da çocukları bu takım maç kazanınca mutlu oluyorlar. Kimsenin kimseyi mutsuz etmeye hakkı yok. Ama şu duruma rağmen hala sezon bitince gideceğim diyorsan da hiç hak etmediğin bir parayı kazanıp gidersin.

Daha önceki yazılarımda dediğim gibi futboldan çok anlamam ama, Okan hocanın tez zamanda oyun sistemini düzenleme ve formayı hak edene verme zamanı geldiğini düşünüyorum.

Bu tempoda oynamak çok zor. eğer üçlü oynamaya devam edeceksek bence Davinson'un yanına fizik kondisyon olarak yorulmak nedir bilmeyen iki stoper alınmalı. Orta sahaya da yine Torreria benzeri bir oyuncu gerekiyor. Kaleci ve forvet zaten hemen şart. Yok dörtü savunma oynayacaksakta Jelert sağa Kaam Ayhan orta sahaya geçerse taşlar biraz daha yerine oturabilir. Ama ben Jelert ve Jakobs'tan pek ümitli değilim ikiside sürekli hücum tarafını düşünüyor ve fiziksel olarak rakip tarafından çok kolay bozuluyorlar.

Yaz döneminde kim gider kim kalır bilmiyorum ama üçlü oynayacaksak en az bir kaleci, iki stoper, bir orta saha, bir forvet şart. Tabi bunu sezon sonu gideceğiz diyen Muslera ve Mertens haricinde hiçbir oyuncunun takımdan gitmediğini varsayarak söylüyorum. Ne kadar imkansız gibi görünsede kalanlara Osimhen'de dahil :)

Yıllar önce bir çok insan Real Madrid Raul'a Figo'ya Moriantes'e, Casillas'a ve bir çok kariyerli oyuncuya sahip çıkmadı ihanet etti, onlar jübileyi bu formayla yapmayı hak etmişti demişti. Bence en doğrusunu Real Madrid yaptı ve hala da yapıyor, performansı ve kariyeri düşüşe geçmiş oyuncularla yolları ayırıp takımı sürekli en üst seviyede tutacak oyuncuları getirmeye çalışıyorlar. Real Madrid bu duygusal bakan insanlar yüzünden büyüklüğünden bir şey mi kaybetti, vizyonu mu küçüldü, bunları gören duyan oyuncular Real Madrid'e mi gelmedi tam tersine kırılması çok zor olan bir rekora sahipler üç defa üst üste şampiyonlar ligi kazandılar.

Yani demek istediğim aslolan kulüptür, hiçbir futbolcu Galatasaray'dan büyük değildir, evet efsanelerimiz vardır ama hiç kimse Galatasaray'dan üstte yer alamaz. İnsanlar gelip geçicidir kulüpler kalıcı.

Bizse 35 40 yaşına gelmiş olgunluk döneminde olması gereken oyuncuların şımarıklığını çekiyoruz. Biri gelecekteki ödememi almadan gitmem diyor, biri giderim bak diyor. Konusu açılmışken kuzey Afrika ülkelerinden futbolcu almayalım, buraya gelenlerin hemen hepsi kulüplerimizi emekli ikramiyesi olarak görüyorlar, en ufak bir iş ahlakları yok. Hangi branş olursa olsun yetenekten önce iş ahlakına bakmalıyız.

Konuya dönecek olursak şimdi bazı arkadaşlar Real Madrid'le bizi kıyaslamak doğru olmaz onlar çok zengin ve çok başarılılar diyebilirler ve haklılarda. Başarılı olmak için zenginlikten önce belli bir planlama ve vizyon gerekir. Evet biz çok paralar verip hem iş ahlakı olan hem de yetenekli oyuncuları maddiyatla sürekli buraya getiremeyiz. Ama bir kaç menajer tavsiyesiyle iş yapmak yerine de parlayacak oyuncuları araştırıp bulacak bir çok ekip kurabiliriz ve bu oyuncuları takıma kazandırabiliriz.

İnsanlar çalıştıkları işlerde az kazanıyor diye yaşamaktan vazgeçmiyorlar bir şekilde hayatta kalıyor ve kendilerine göre mutlu olacakları bir dünya kurmaya çalışıyorlar. Aslında kulüp olarak işimiz bireysellikten çok daha kolay. Dünya da milyar dolar serveti olan çok kişi var ama kulüp olarak kaç tane Real Madrid var...

Son düzenleme:
Derin bir sezzislik var.

Artik bence hic adi cikmamislar oyuncular icin birden KAP bildirimi gelecek.
Sanmıyorum.
Galatasaray'ın parasına yazık olmaz umarım.

Ahmet Kutucu hayırlı olsun.
Mika'nın alternatifiydi 😆

İlk 11e Sağ bek ve sol stoper acil gelmeli.
Yedek kulübesi içinde orta saha, sol bek ve forvet de acil lazım.
Birde bana kalsa kaleci çok elzem.

Son düzenleme: