2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Burada herhangi bir eleştiri yapıldığı zaman bunu herkes yapmış olabilir, yapabilir ben kendi adıma konuştuğum için kendi söylediklerimi hatırlatır dile getiririm.
Kendinizden iyi bir takıma yenilebilirsiniz bundan doğal bir şey de olmaz. Burada ben o kulüp kadar yatırım yapmıyorum dersiniz pasörüm orta oyuncularım smaçör hattım Fenerbahçe kadar iyi değil dersiniz ama pasör çaprazı yedeği yok denemez. Ha pasör çaprazınız beklenilemeyecek kadar kötü oynar yedeğini oyuna alayım smaçörlerden birini pasör çaprazı olarak oynatayım dersiniz o kadar yine tekrar ediyorum çift pasör çaprazını eşit derecede maç içi rotasyona sokup başarılı olan takım ben görmedim. Bizde de kim gelirse gelsin gönül Egonu da ister Haak da ister neden sadece Lazareva'ya takılı kalalım ama öyle çift pasör çapraz bir rotasyon olacağı görüşünde değilim.
Bu oyuncuların mental seviyelerine gelince daha önce de yazdım Türkiye standartlarının çok üzerinde paralar kazanacak, en iyi arabalara binecek en iyi yerlerde hayatınızı idame ettirme şansı yakalayacaksınız eleştiri yapan kadar hayran kitleniz de olacak burada ya da herhangi bir mecrada yapılan eleştiri oyuncuyu etkileyecek üstelik bu forum üzerinde hakaret yok. Alexia bu seviyeler için yetersizdir bunu söylemek ile de tuz değil erimez.

Burada herhangi bir eleştiri yapıldığı zaman bunu herkes yapmış olabilir, yapabilir ben kendi adıma konuştuğum için kendi söylediklerimi hatırlatır dile getiririm.
Kendinizden iyi bir takıma yenilebilirsiniz bundan doğal bir şey de olmaz. Burada ben o kulüp kadar yatırım yapmıyorum dersiniz pasörüm orta oyuncularım smaçör hattım Fenerbahçe kadar iyi değil dersiniz ama pasör çaprazı yedeği yok denemez. Ha pasör çaprazınız beklenilemeyecek kadar kötü oynar yedeğini oyuna alayım smaçörlerden birini pasör çaprazı olarak oynatayım dersiniz o kadar yine tekrar ediyorum çift pasör çaprazını eşit derecede maç içi rotasyona sokup başarılı olan takım ben görmedim. Bizde de kim gelirse gelsin gönül Egonu da ister Haak da ister neden sadece Lazareva'ya takılı kalalım ama öyle çift pasör çapraz bir rotasyon olacağı görüşünde değilim.
Bu oyuncuların mental seviyelerine gelince daha önce de yazdım Türkiye standartlarının çok üzerinde paralar kazanacak, en iyi arabalara binecek en iyi yerlerde hayatınızı idame ettirme şansı yakalayacaksınız eleştiri yapan kadar hayran kitleniz de olacak burada ya da herhangi bir mecrada yapılan eleştiri oyuncuyu etkileyecek üstelik bu forum üzerinde hakaret yok. Alexia bu seviyeler için yetersizdir bunu söylemek ile de tuz değil erimez.
Çift pasör çaprazı rotasyonunu o mu sanıyorsun.Çift pasör çaprazı dediğimiz rotasyon 3 yabancı kuralı olduğu için.Bongaerts ve yabancı smaçör kesin oynayacağı için yabancı orta da oynatabilmek için Alexia'nın oyuna girmesi.Bunu Vakıf Derya Bosetti değişikliği ile yapıyor örnek vermek gerekirse.Alexia bu seviyeler için yetersiz deseniz sorun yok zaten ama oyuncu değil gibi kelimeler söyeleyemezsiniz dediğim gibi umarım geçmişini biliyorsunuzdur.Alexia daha 21 yaşın da hatırlatmak önemli halla gelişime çok açık.Alexia göndermek bu takıma ihanet olur Alexia kendi isteği ile giderse lafım olmaz ama sizin dediğiniz gibi gönderilirse gönderildiği gün Vakıf Fener Eczacı üçlüsü kapar.

Alexia zaten bu takımlardan birinin rotasyon oyuncusu idi. Guidetti'nin müthiş derece tutmak istediği kanaatinde de değilim.
Çift pasör çaprazı rotasyonu diye bir şey bence zaten yok yani siz baskın bir pasör çaprazı aldığınız an ilk 6'da o oynar. Smaçör pozisyonunda yapılan bir değişiklik ile pasör çaprazı pozisyonunda yapılan değişiklik aynı olmaz zaten nispeten kolay görülen maçlar dışında hiçbir koç pasör çaprazı ile bu kadar sık oynamaz. O yerli rotasyonu pasör için yapılabilir, zaten Sıla haberlerinin çıkma sebebi de bence bu yani üç köşe yabancı bizde İlkin olduğu için biri yerli olabilir smaçörlerin pasör ve ortalar yerli bana göre daha olası bir diziliş. Alexia için nerede oyuncu değil dediğimi de bulamadım yazdığım şey gayet açık ama tekrar edeyim Alexia hiçbir zaman Boşkoviç, Vargas seviyesinde bir çapraz olamayacak 5 yıl sonra da on yıl sonra da.

Ayrıca ben menajer değilim ki kendi oyuncumu burada öveyim de Galatasaray'a getireyim gibi bir çabam ya da bir beklentim olsun. Biz burada eleştirilen oyunculara ömür boyu sözleşme de vermediğimize göre Galatasaray oyuncusu küçük görülüyor beğenilmiyor densin, hiçbir oyuncu eleştiri alınca küçük düşmez başarılarına da beğenenleri ortak etmez. İsimden bağımsız bir oyuncu bugün Galatasaray'da oynar yarın başka takımda övgü ne kadar bu işin gerçeği ise eleştiri de o kadar gerçeğidir.

İnatla aynı şeyi diyip anlamıyorsun.Yine yazıyorum aynı şeyleri üşenmeden.Alexia yerli Alexia oyuna alır iki yabancı smaçör yaparsın Alexia oyuna alır yabancı orta alırsın.Lazareva oyundan düşer yorulur Alexia alır rahatlıkla o bölgeyi toparlarsın.Sıla sence gelecek mi bize şuan Thy de as oynama şansı var yedek kalsa Vakıf da kalır Sıla şuan bize Bongaerts yedeği olarak gelmez.Alexia Boskovic Vargas olacak idasın da bulunan yok.Eleştiriyorum diyorsun bizde eleştiriyoruz Alexia seneye yetmeye bilir bir isim alınmalı bir eleştiri.Alexia oyuncu değil demek bir eleştiri değil o ayrımı yap.İnatla da diyorum git geçmişine ve bu sene perfromansına bak.Öyle bir anlatıyorsun ki voleybol izleyemeyenler kim bu kız bu kadar kötü diyecek.Ne mutlu elimizde Alexia gibi bir oyuncu var gönderelim gönderelim diye yangın yapanlar yaptığıyla kalsın.

Önemli alabileceğimiz 5 maç var önümüzde.Aydın Thy Nilüfer Keçiören Beşiktaş yenilgisiz 5 de 5 yaparsak son 2 hafta kalla ilk 4 sırayı garantilemiş oluruz.Thy Eczacı Vakıf maçlarını alırsa tabi iş değişir ama o maçlara kesin kaybeder diye yolla çıkarak alabileceğimiz 5 maç var kayıpsız geçilirse.Son 2 hafta yerimizi garantilemiş rahat bir kafayla çıkarız.

Halil Bey;

Bu kadar aynı şeylerden bahsedip de anlaşamayan insan nadirdir Alexia'ya voleybol lisansı veren ben değilim ki oyuncu olup olmadığına karar vereyim. Alexia voleybol oyuncusu değildir demiyorum Alexia yüksek hedeflerin olduğu takımların oyuncusu değil demek farklıdır bunu ayırt edecek idrak kapasitesine sahip olduğunuzu düşünüyorum siz hâlâ Alexia oyuncu değil yazdınız diyorsunuz. Evet Alexia yüksek hedeflerin oyuncusu olmadığı için Vakıfbank'ta ve yahut diğer iki takımda hiçbir zaman as düşünülmedi düşünülmeyecek. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur. Alexia oyuncu değil demek başka Alexia büyük takım oyuncusu değil ve olamaz demek başka bu da okuduğumuzu anladık mı bölümü olsun.

Bak sevgili Muhammet Baylan. Okuduğumuzu anladık'mı bölümü olsun diyorsun ama ne yazık ki sen anlamıyorsun ve önceden de yazdığım gibi, vazgeçmek nedir bilmiyorsun. Sizlere, göklere çıkarılan ve örnek gösterilen Lazareva, Van Ryke gibi oyuncularla karşılaştırmalı istatistikleri veriyorum, Alexia'nın 4, diğer iki oyuncunun 3 hayal kırıklığı yaratan maçlarını listeleyip örnek gösteriyorum, aralarında büyük uçurum olmadığını söylüyorum ki, bu oyuncular Vakıfbank ve Kuzeyboru'nun as PÇ'larıdır, şampiyonluğa oynayan Fenerin ve Vakıfbank'ın yedekte kaliteli pasör çaprazları var diyorum, birisi yerli birisi yabancı iki kaliteli pasör çaprazının, takıma daha faydalı olacağını, uzun lig ve Avrupa maratonunda, forumsuzluk veya sakatlık durumunda, teknik heyetin yapacağı seçime göre, belli bir strateji ve planlama ile ve rakibe göre dönüşümlü olarak oynatılması sonucunda, her iki PÇ'nın diri olarak, hem fiziken hem mental olarak daha verimli olabileceğini, bunun Vakıf tarafından yapıldığını örneklendirerek (Van Ryke/Kendal Kipp) yazıyorum, siz inatla sadece ikili değişiklik tarzı oyun içi değişiklikten bahsediyorsunuz ki, bu bile maçın gidişatına ve performansa göre denenebilir. Bunu, Milli Takım'da Santarelli, her iki şekilde Vargas / Ebrar şeklinde yapmadı'mı? Hatta Fener, Vargas/Stysiak opsiyonunu kullanmadı'mı?

Siz hala neyi savunuyorsunuz, neyi anlıyor yada anlamıyorsunuz? Eğer derdiniz, başkalarının da aptalca tanımlama ile Alexia için çöp demelerine katılıyorsanız o başka birşey. O zaman konu anlaşılmama meselesi değil tamamen saldırganlık ve aşağılamaya girer. Yok Alexia için çok yönlülüğünü de dikkate alarak, iyi ama bazı maçlarda aksayabiliyor, aslında iyi ve faydalı bir oyuncu diyorsanız, o zaman birinci paragrafı yeniden okumanızı öneririm. Konu bu kadar basit. Umarım konu bu kez anlaşılmıştır.

Son düzenleme: