2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Spor salonu meselesiyle alakalı hiçbir konuşma bilgilendirme yapılmıyor hani inşaatı da geçtim en azından çizimi görseydik… sahi ne oldu bu salon işi bu sessizlik hayra alamet değil
 
✍️ Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımımız, kulübümüzün altyapısında yetişen kaptanımız @BihterDumanoglu ile 1 yıllık yeni sözleşme imzaladı. 💛❤️
 
✍️ Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımımız, geçtiğimiz sezon devre arasında kulübümüze transfer olan Sırp smaçör Katarina Lazović ile 1 yıllık yeni sözleşme imzaladı. 💛❤️
Harika hamle bu sene 5. Oluruz tebrikler.
Bide sude var harika miss gibi daha ne olsun.
Sezon ortası iyi bi hamle gelmediği sürece çok ileri gitmez bu takım. Kötü değil kadro ama iyide değil. Sezon içi uyum gelişimlerine bağlı.
 
Son düzenleme:
Allah aşkına birileri, bana yüksek power smaçörün tanımını, ne amaçla istendiğini ve özelliklerini anlatabilirmi? Gerçekten samimi olarak soruyorum. Mesela neye göre yüksek, ne kadar yüksek vs. ve en başta hangi özelliklere sahip olacak?
 
Değerli arkadaşlar,
Yukarıda samimi olarak sormuş olduğum soruya, herhangi bir yanıt alamamış olmamdan dolayı, konu ile ilgili bilgileri sizler için derleyip, bir kez daha bilginize sunmak istiyorum. Soruya yanıt alamamış olmamı, ya bu sorunun ciddiye alınmamış olmasına, veya konu ile ilgili yorum yapan kişilerin, yeterli bilgiye sahip olmamasına bağlıyorum ki, bunlar da hiç önemli değil. Tek amacım, voleybolu yeni sevmeye ve takip etmeye başlamış arkadaşlarımızın, doğru ve sağlıklı bilgi edinmesi, hatalı yorumlardan etkilenerek, hatalı sonuçlar çıkarmasının önüne geçmekten ibarettir.

Önceden tartışmasını yapmış olmamızdan dolayı, Power Smaçörden ne kastedildiğini anlıyorum ancak biz Türk'lere özel bu tanımlama dışında, hiçbir kaynakta böyle bir smaçör tanımlaması yoktur. Hele ki bunun önüne bir de yüksek betimlemesini getirirseniz, bu tanım daha da anlamsız hale gelir. Sözü edilen mevki, smaçör veya yabancı kaynaklar veya literatürde genel yaygın tanımlaması ile OH (Outside Hitter) olarak anılır ve 4 numaralı pozisyon'u yani sol kanat hücumcusunu ifade eder (left wing spiker). Bunu net bir şekilde vurguladıktan sonra, hep birlikte iyi bir smaçörün görev ve sorumlulukları ile aranan niteliklerine bakalım.

1- Boy uzunluğu; Oyunucunun blok üzerinden veya file üzerinden rahat hücum yapmasını sağlayabilecek bir boya sahip olmasını gerektirir. Boy uzunluğu, rakip bloklara karşın etkili hücum yapabilme olanağını sağlarken, aynı zamanda rakip hücumları blok ile durdurmada önemli katkı sağlayabilecek fiziksel bir özelliktir. Bu nedenledir ki, oyuncuların kişisel özellikleri tanımlanırken boy'un yanı sıra, smaç ve blok yükseklikleri de ayrıca belirtilir.
2- Çeviklik; Bir ralli esnasında, smaçör refleksleri , öylesine uyanık olmalıdır ki bazen blok yaparken, aynı anlarda dig (top çıkarma), pas verme veya hücuma kalkma gibi özellikleri bünyesinde bulundurmalı, çok uyanık ve müthiş atik, atletik ve atak olmalıdır.
3- Servis Karşılama; Smaçör'ün en önemli görevlerinden birisidir. Bunun nedeni, genellikle rakip oyuncuların atak etkinliğini kırmak için servislerini çoğunlukla smaçörler üzerine kullanması veya zayıf halka olarak seçtikleri oyuncuyu hedef almalarıdır. Bu nedenle smaçörler iyi servis karşılayarak takımlarını atağa kaldırmada, çok önemli bir görev üstlenir.
4- İletişim; Bu özellik, özellikle rakip hücumları karşılama esnasında kimin ne yapacağı ile ilgili bir konudur. Bu da, rakip hücumcuların ne yaptığını, nerede pozisyon aldıklarını ve ne yapabileceklerini okuyarak, orta oyuncu ile iletişim ve koordinasyon halinde, orta oyuncunun hücumu durdurmasına en etkin desteği vererek, takımına önemli katkı yapar.
5- Herşey'e hazır olmak; En önemli görevlerinden birisi olan hücumda, genellikle çok yüksek veya berbat pas alan alan pasörün refleksle atabileceği pas, genellikle smaçör'e gider ve bu durumda, smaçör'ün böylesi kötü pası, yoktan var edecek şekilde kullanabilme becerisine sahip olması gerekir.
6-Sağlak-Solak; Genellikle smaçörler sağlak olur. Bir yazılı bir kural olmaması ile birlikte, atılan pasın, tüm vücudu geçerek sol ele oturması yerine, daha hızlı hücum yapabilmesine olanak sağlamak açısından, tercih edilebilir bir kriterdir. Bu nedenledir ki, özellikle güçlü ve başarılı solak pasör çaprazları, her zaman tercih nedenidir.

Tüm bunlardan ortaya çıkan iyi smaçör özellikleri;
a- Süper Yüksek enerjili olmalı; Cıva gibi sahanın her yerinde bir yandan servis karşılar, top çıkarır savunma yaparken, yerde iken tüm diğer oyunculardan daha hızlı toparlanarak hücuma hazır hale gelecek süreyi kazanmak sureti ile, hücum yapabilecek yetenek ve enerjiye sahip olmalı.
b- Değişik Vuruş teknikleri ve Hücum Dağılımı Becerisi İle Oynamalı; Smaçör, niteliği gereği, tüm rakip oyuncuların gözünün üzerinde olduğu bir oyuncudur ve bu oyuncunun sürpriz hücum yapma olasılığı yok denecek kadar azdır. Bu nedenle, smaçörler sırası geldiğinde çok güçlü vuruşlar yapabilme becerisi yanısıra, farklı noktalara isabetli hücum yapabilecek vuruş özelliklerine sahip olmalı (Çizgiye paralel veya çapraza), yeri geldiğinde (çoğunlukla kötü pas veya çok iyi yerleşmiş blok karşısında) sayı aldıracak, sert tek el plase, yumuşak plase, top tipleme, top aşırtma, boş alana çift el plase veya top gönderme gibi farklı vuruş tekniklerini oyun zekası ile birleştirerek sayı kazandırabilecek vuruşları yapabilmeli. Smaçör, bu niteliklere sahip olmadığı sürece, ne kadar güçlü vuruşlar yaparsa yapsın, oyun zekası ve farklı tekniklerle birleştiremediği sürece, iyi bir smaçör olamaz ve rakip tarafından rahatlıkla durdurulur.

Son olarak bizim smaçörlerimize bakarak, konuyu toparlayalım. Smaçörlerimiz, bu yıl klasını her yerde kanıtlamış son VNL'de Hollanda'yı maestro gibi yöneten bir pasör, Bongaerts ile oynayacak. An itibarı ile Cansu ve Elif'i, başarı yüzdesi ve toplam başarılı pas sayısı ile geride bıraktı. Bu transferin, resmi olarak açıklanmasını bekliyorum.
İlkin; Geçen yılın en başarılı smaçörlerinden birisi, tüm zamanların yerli smaçör sayı rekorunu kırmış, %54 ile milli takımımızın liberolarından çok daha yüksek yüzde ile servis karşılamış, file önü ve arka alanda her noktada başarılı digleri ile izlediğimiz bir smaçör. File yüksekliğinin 224 cm olduğu sahada 183cm boyu ile ve 310 cm smaç ve 298-300 cm blok yüksekliği ile oynuyor. Geçen yıl VNL'de üç turun toplamı ve Çeyrek final sonrasında Li ying Ying'den sonra en başarılı smaçör adayı iken, yarı final ve finalde bacağında ve baş parmak bilek bölgesindeki sakatlığı dolayısı ile, kısa süre oynadığı maçlarda yaptığı birkaç hata nedeniyle düşen ıstatistikleri ve Lukasik'in finallerdeki başarısı sonrası ne yazık ki hakkı olan En İyi Smaçör ödülünü kaptırdı.
Lazovic; Geldiği andan itibaren, takımın havasını değiştiren, servis karşılama ve savunmada hayran bırakan, özellikle güçlü çapraz vuruşları ile göz dolduran ve Sırbistan Milli takımının, an itibarı ile değişmezi. 182 cm boy ile 310cm smaç ve 305cm blok yüksekliği ile oynuyor.
Kalandadze; 186cm boyunda, 310cm smaç ve 295cm blok yüksekliği ile oynuyor. 2022-2023 sezonu, Polonya liginin dream team'ine seçilen, 2022-2023 yılında şampiyonlar ligi'nin en iyi smaçörü. Takıma adapte olup başarılı olursa, neler olabileceğini düşünemiyorum.

Özellikle, İlkin Lazovic duo'suna sahip olabilmek için, kaç takım kimbilir nelerini feda ederlerdi. Bizlerde ise bazı arkadaşlar hala YÜKSEK POWER SMAÇÖR düşlüyor.

Haaa, bu arada Gabi Guimares, 180 boy, 305cm smaç ve 289 cm blok yüksekliği ile oynuyor.

Takımızın geneli ile detaylı analizimi, tüm transferler sonuçlandıktan sonra paylaşacağım.

Herkese mutlu bayramlar dilerim.
 
Son düzenleme:
Voleybol günümüzde ne kadar değişti ve hızlandı ise de fiziksel gelişimler de inkar edilemez. Bugün oyuncuların boylarındaki topa vuruş yüksekliklerindeki artış, smaç ve servis hızları.
Bu noktada power smaçör tanımı yüksek smaçör tanımı 1.90 ve üzeri boya sahip vasat üstü ya da iyi manşet alan defans yapan ve iyi hücum eden oyuncu demek oluyor resmi voleybol pozisyonları içinde yer almadığı muhakkak olduğu gibi böyle bir tanım yapılır. Bu oyuncular pasör çaprazı sonrası ya da oyun sıkıştığında en çok sayı yapması beklenen oyunculardır.

Arina gibi Lubov Sokolova gibi Zhu gibi, Markova gibi Ana Cristina gibi bu oyunculara dikkat ederseniz hepsinin boyunun 1.90 ya da üzerinde olduğunu görürsünüz eğer takım olarak olarak başka bir oyun kurgunuz yoksa file önünde yüksek kalmak günümüz voleybolu için elzemdir.
Millî takım kurgusundan da bunu görmek mümkündür. Vargas'ı çapraz oynatmak nerdeyse kesin olduğundan, Ebrar'ı 4 numara oynatmak manşet aldırmak diğer köşede Hande'nin olması, pasörde Elif'in olması bizi ne kadar yükseltiyor file önünde bunları görmek önemlidir. Bugün efsane sayılan antrenör Julio Valesco'ya siz de Antropova ile Egonu'yu beraber oynatacak mısınız diye soruluyorsa başka ülkeler benzer denemeler yapıyorsa bu sistem gayet kabul görmüş demektir.
Bu demek değildir ki Galatasaray ya da herhangi bir takım smaçörleri 1.90 altı olduğu için blokta vızır vızır geçilecek Gözde gibi Gabi gibi oyuncular gerek teknik gerek sıçrama kabiliyeti gibi konularda üstün yetenekleri ile boylarına rağmen bu dezavantajı kapatmış oyuncular fakat zaman zaman ciddi katkılar yapsalar da ne Tuğba ne Derya ne Yaprak ne de İlkin henüz beklenen seviyelerde değiller bana göre. Bu yüksek oyuncu tanımı sadece voleybol izleyicisine özel bir tanım olmayıp takımında ya da altyapılarda 1.90 altı oyuncu bulundurmak istemeyen antrenörler de bulunmaktadır.
 
Voleybol günümüzde ne kadar değişti ve hızlandı ise de fiziksel gelişimler de inkar edilemez. Bugün oyuncuların boylarındaki topa vuruş yüksekliklerindeki artış, smaç ve servis hızları.
Bu noktada power smaçör tanımı yüksek smaçör tanımı 1.90 ve üzeri boya sahip vasat üstü ya da iyi manşet alan defans yapan ve iyi hücum eden oyuncu demek oluyor resmi voleybol pozisyonları içinde yer almadığı muhakkak olduğu gibi böyle bir tanım yapılır. Bu oyuncular pasör çaprazı sonrası ya da oyun sıkıştığında en çok sayı yapması beklenen oyunculardır.

Arina gibi Lubov Sokolova gibi Zhu gibi, Markova gibi Ana Cristina gibi bu oyunculara dikkat ederseniz hepsinin boyunun 1.90 ya da üzerinde olduğunu görürsünüz eğer takım olarak olarak başka bir oyun kurgunuz yoksa file önünde yüksek kalmak günümüz voleybolu için elzemdir.
Millî takım kurgusundan da bunu görmek mümkündür. Vargas'ı çapraz oynatmak nerdeyse kesin olduğundan, Ebrar'ı 4 numara oynatmak manşet aldırmak diğer köşede Hande'nin olması, pasörde Elif'in olması bizi ne kadar yükseltiyor file önünde bunları görmek önemlidir. Bugün efsane sayılan antrenör Julio Valesco'ya siz de Antropova ile Egonu'yu beraber oynatacak mısınız diye soruluyorsa başka ülkeler benzer denemeler yapıyorsa bu sistem gayet kabul görmüş demektir.
Bu demek değildir ki Galatasaray ya da herhangi bir takım smaçörleri 1.90 altı olduğu için blokta vızır vızır geçilecek Gözde gibi Gabi gibi oyuncular gerek teknik gerek sıçrama kabiliyeti gibi konularda üstün yetenekleri ile boylarına rağmen bu dezavantajı kapatmış oyuncular fakat zaman zaman ciddi katkılar yapsalar da ne Tuğba ne Derya ne Yaprak ne de İlkin henüz beklenen seviyelerde değiller bana göre. Bu yüksek oyuncu tanımı sadece voleybol izleyicisine özel bir tanım olmayıp takımında ya da altyapılarda 1.90 altı oyuncu bulundurmak istemeyen antrenörler de bulunmaktadır.
Değerli Muhammet Murat Baylan,
Açıkça sizden farklı bir yaklaşım beklemiyordum. Aylardır, benzer konuları tartışıp duruyoruz ve her paylaşımınızda birilerini yüceltmeye çalışırken, elimizdeki değeri, sürekli bel altı vuruşlarla küçümseme ve başarısız gösterme eğiliminden asla vazgeçmiyorsunuz.
Ben sizlere ciddi veriler ve voleybol sporunda pozisyon gereği oyuncu niteliklerinden sözederken, siz tamamen afaki karşılaştırmalar ile, konuyu İlkin Aydın'ın yetersizliğine bağlıyorsunuz. Bazen ağlayıp sızlanma yakıştırması gibi veya Hande ile karşılaştırılması gibi, tamamen afaki konularla, hiçbir veriye dayanmadan, milleti manipüle etmeye çalışmaktan başka bir değer taşımıyor.
Bir kez daha, size verilerle yanıt veriyorum;
a- Marina Markova, Ligimizdeki sezon performansı ile değerlendirildiğinde, hücumda oldukça başarılı görünen, iyi servis atan, ancak servis karşılamada problemler yaşayan, bu konuda İlkin'in fersah fersah gerisinde, hatta Meliha, Hande ve tuğbanın altında ve hatta sürekli hedef tahtası gösterilen Logan'dan daha az başarılı (%42 servis karşılama), savunması orta düzey ve gelişmeye açık bir oyuncu. NCAA'de ara ara pasör çaprazı olarak da görev yaptı. 199cm boy, 330 smaç ve 315 blok yüksekliği ile oynuyor buna rağmen blok/set istatistklerinde 0.35 ile ligimizde 58.sırada yer aldı.
b- Ana Cristina'nın aynı çerçevedeki değerlendirmesinde, 193cm boy, 310cm smaç ve 305cm blok yüksekliği ile oynadı. %45 top öldürme ile başarılı bir hücumcu. Buna karşın, %40 servis karşılama yüzdesi ile orta düzeyin alt sınırında olan bir oyuncu. Sezon boyunca bu olumsuzluğu ile konuşuldu. Son VNL'deki pozitif karşılaması %48 iyi sayılabilir ancak mükemmel servis karşılaması ise %19 yani çok parlak değil. Dig'lerde de %70'in altında kalması (%68.67), bu alanda da daha çok gelişmesi gerektiğini gösteriyor.
c- Zhu 30 yaşında efsanevi bir oyuncu. Ödülleri saymakla bitmez. Hücum katkısını yıllarca kanıtlamış ve farklı sezonlarda farklı istatistikleri ile tartışılması ayıp olur.
d- Arina 194cm boyunda, 315cm smaç ve 300cm smaç yüksekliğine sahip. Hücumda ve servislerde, tartışmasız önemli bir silah ne var ki servis karşılamada çok eleştirilen bir oyuncu. Sezon istatistikleri, hücum ve servis karşılamada, Ana Cristina ile birebir aynı.

Yani sözün özü, yukarıda adı geçen oyunculardan Zhu dışındaki tüm oyuncuların artıları ve eksileri var...

Şimdi gelelim şu sizin meşhur milli takım kurgusuna. Sosyal medya ve sponsor şişirmeleri ile, sürekli olarak Hande/Ebrar ikilsinden bahsedilmesi (sadece sizleri kastetmiyorum), inanın en çok bu oyunculara zarar veriyor. Sadece ve sadece, bugünkü Çin maçındaki durumu dikkate aldığımız zaman bile, bu ikilinin özellikle hücumda nasıl hayal kırıklığı yarattığı apaçık ortadadır. Oyuna sonradan giren Tuğba'nın hücum performansı, bu ikilinin çok çok üzerine çıktı. Tek başına bu bile, aslında uzun, kısa, power vs gibi anlamsız betimlemelerin ne kadar geçersiz olduğunun ve önceden özetlemiş olduğum smaçör tanımı ile, özellikleri, görev ve sorumlulukları ile örtüşen net bir kanıtıdır. Ayrıca sizin kurgunuza göre, Vargas kesin çapraz oynarken Ebrar'ın 4 numarada servis karşılaması ve Hande'nin diğer köşede olması (hangi köşe ise...) akla zarar bir kurgu. Klasik kurguda, bir Çapraz ve 2 smaçör oynarken smaçörlerden birisi 4 numarada ön alanda hücum hattında görev alırken, diğer smaçör arka alanda savunma ve servis karşılamada asli görevini yaparken, 4 numarayı hedefleyen ve yakın olduğu servis toplarında 4 numarayı rahatlatmak adına extra görev olarak servis karşılamaya yardımcı olurken, 6 numaradan pipe hücumlara da katkıda bulunur. Elimde, mükemmel servis karşılama yüzdesi yüksek Hande gibi bir oyuncu varken, servis karşılamada Ebrar yerine, Hande'ye çok daha fazla güvenirim. Ebrar ise, hiç kuşkusuz hücumda Hande'den çok daha başarılı bir oyuncudur.

Siz, iki üst düzey çaprazdan bir smaçör yaratma çabasından sözediyorsunuz ki, şu aşamada bunların şu anki takım kurgumuz ile yakından veya uzaktan hiçbir ilgisi ve benzerliği yoktur. Bu ancak milli takımlar düzeyinde ve çoğunlukla en üst düzeyi yakalayabilmek adına devşirme oyuncu yöntemi ile uygulamaya konulmaya çalışılan çabalardır. Tıpkı sizin de söz ettiğiniz Vargas ve Antropova örneğinde olduğu gibi. Bu nedenle, bu tür benzetmelerin kulüp takımı düzeyinde hiçbir yardımı ve anlamı yoktur.

Son olarak, Gözde'ye saygıyı saklı tutarak, sanki bu ülkede Gözde'den önce veya sonra hiçbir oyuncu yetişmemiş gibi sürekli aynı isimlerle örnekleme yapmak da adeta kabak tadı verdi. Konu smaçör ise ve sözkonusu oyuncular, İlkin, Hande, Tuğba, Derya ve hatta Yaprak ve daha da ötesi Meliha ise, öncelikle bu oyuncularla ilgili tüm verileri toplamanızı öneririm. Her oyuncunun mutlaka artıları, eksileri ve geliştirilecek yönleri olabilir ama bu oyuncuları, özellikle başarılı olarak tanımladığınız yabancı oyuncularla da kıyaslarken, yine ortak turnuva ve lig verilerini dikkatle inceleyerek, ona göre yorum yapmanızı öneririm. Sözü edilen oyuncuların, sizce yeterli görülmemesi, bu oyuncuların ne değerini azaltır, ne de küçültür. Hele ki İlkin'in. 2 yıllık çok ciddi bir sakatlığın ardından, giydiği formayı bileğinin hakkı ile kazanan ve her geçen yıl çıtayı yükselterek, milli formayı sonuna kadar hak eden bir oyuncu için yetersiz yorumunu yapmak, en hafif deyimle aymazlıktır. Hele ki bu oyuncu, ligimizin ilk 4'ü içerisinde yer alan takımların üst düzey oyuncuları ile birlikte oynamayıp, bunlara karşı oynayarak bu başarı grafiğini yakalabiliyorsa, bu başarı, ligin ilk 4 sırasında oynayan smaçörlerin elde ettiği başarının çok üzerinde bir değer taşımaktadır ve an itibarı ile ligin en değerli yerli smaçörüdür. Bir tık üzerinde sadece Gabi Guimares var hepsi bu. Bir kez daha hatırlatırım. Sevmeseniz bile, en azından saygı duyup, gerçeği kabullenin. Hele ki gerçek Galatasaraylı iseniz... Tabii ki favoriniz olan başka oyuncuları sevmeye devam edebilirsiniz.

Bu arada son bir not; 190 altı oyuncu bulundurmak istemeyen takım ve koç'lar kim? Bunlar hangi hayal dünyasında yaşıyor. Şu an hangi takım böyle bir yapıya sahip? Belki genetik olarak 20-30 hatta 40 yıl sonra olabilir ama şu an için ütopya ötesi ve kimsenin böylesi komik bir çaba içerisinde olduğunu düşünemiyorum bile. Belki smaçör demek istemişsiniz.

Yeniden herkese mutlu bayramlar dilerim.
 
Değerli Mete Bey;
İnanın ben hiçbir oyuncu fanı değilim,hiçbir oyuncuyu da özel olarak yermem. Hatta şunu ifade edeyim İlkin top seviye bir smaçör olacak Galatasaray voleybolda şampiyon ve avrupa şampiyonu olacak deseler futbolda başarı görmemeyi tercih ederim.

Diğer yandan verdiğiniz istatistiklerde hiçbir problem yok bu oyuncuları bu takımlarda bu kurgular ile oynatan oyuncular belli aldıkları başarılar ortada vurulan topların hızı ve yüksekliği ortada. Türkiye ligi şampiyonuna sen Arina'yı, Ana'yı bırak 1.80'lik oyuncular ile mi oyna diyelim ya da bugünkü Çin maçında Li Yingying yerine 180'lik oyuncu mu oynasın diyelim tabii ki Derya, Tuğba, Yaprak gibi oyuncuların artıları eksileri vardır ve fakat bize göre bu oyuncuların hepsi yetersizdir zaten bu yüzden de millî takım kurgusu bu şekle evrilmiş durumda. Guidetti benim elimde üst seviye smaçör yok derken bu oyuncuların düşünmesi lazım biz neden bu seviyede görülmüyoruz diye.

Bu noktada yine ifade ediyorum koçun özel bir oyun planı yoksa yüksek oyuncular ile oynamak istemesinde hiçbir problem yoktur.
 
Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımımız, kadrosunu Eline Timmerman ile güçlendirdi.

Kulübümüz, Hollandalı orta oyuncu Eline Timmerman ile 1 yıllık anlaşma imzaladı.

1998 doğumlu oyuncu profesyonel voleybol kariyerine 2013 yılında RIVO Rijssen’de başladı.

Sırasıyla TT Papendal Arnhem, Coolen Alterno, Team Eurosped, Ladies in Black Aachen ve Allianz MTV Stuttgart forması giyen oyuncu, gelecek sezon sarı kırmızılı formamızı terletecek.

Hollanda Milli Takımı’nda da forma giyen Timmerman, kulüp kariyerinde ise 2 Almanya Kupası şampiyonluğu, 3 Almanya Ligi şampiyonluğu ve 1 Almanya Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

Eline Timmerman’a hoş geldin der, başarılarla dolu bir sezon geçirmesini dileriz.
 
Son düzenleme:
Thy Stysiak işi de yatabilir.Stysiak Thy ve Novara da çapraz yok Fener de köşe yedeği hiç yok bu durumu fırsata çevirip 550 bin euro minimum maaş istiyormuş. Novara çekilmiş transferden Thy de temkinli gidiyor şuan.
 
Thy Stysiak işi de yatabilir.Stysiak Thy ve Novara da çapraz yok Fener de köşe yedeği hiç yok bu durumu fırsata çevirip 550 bin euro minimum maaş istiyormuş. Novara çekilmiş transferden Thy de temkinli gidiyor şuan.
Halil bey kardeşim,
Fener, Şampiyonlar ligi'nde oynayacağı için, kadrosunda iki çok güçlü PÇ tutması son derece doğal. Sezona Stysiak ile başlayacağı kesin gibi görünüyor ama sonrasında ne olur bilemem. Fener'de doğru bir transfer aklı çalışırsa Stysiak kesin kalır diye düşünüyorum. Transferlerde ve sonrası oyunculara verdiği değer yönünden, en kötü şöhretli kulüplerden birisi olan Novara'ya zaten kesinlikle gitmezdi. En son olarak, Akimova sakatlığı sonrası, İtalya'da ortalık kalkıp oturdu.
Yanılıyor olabilirim ama THY'nin bu transferi gerçekleştirme olasılığını da birhayli düşük görüyorum. Fener de, rakip olabilecek bir takımı güçlendirmek istemez diye düşünüyorum. Bekleyip görelim.
 
Bu sezon Challenge Cup gelir Türkiye de 4/5 arası bitiririz son 4 sezonun en iyi kadrosu kuruldu bence.
4. olma olasılığımız yüksek olabilir ama tek öngörebildiğim, geçen son 3 yıldan sonra, takımın nasıl olsa kaybederiz psikolojisinden farklı olarak, geçen yılın il 4'ünde yer alan takımlara karşı yüksek enerji ile oynayacağımız ve kıyasıya mücadelelerin olacağı maçlar izleyeceğiz diye düşünüyorum. Yeneriz veya yeniliriz, önemli olan verilecek mücadeleyi alkışlayabilmek.
 

Üst