2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Rezillik şu takıma evimizde 2 set vermeyi geç 1 set bile vermek rezalet! İyi servis yok iyi manşet yok blok yok hücum yok voleybola dair hiçbir şey yok.
Keşke ciddiye almadığınız şeyler için satırlarca yazı yazmasanız. Hiç açıklama işine de giremem boş çünkü size mi oturup anlatacağım doğruları? Ben anlatırım da siz anlamazsınız o yüzden yormayacağım kendimi. Ayrıca size bi tavsiye yorumları birbirine karıştırmayın ben Bahçelievler maçı için blok yok o yok şu yok yazmadım orta blok yapamıyor pç sayı bulamıyor yazdım. Ve beni rahat bırakın ben size karışmıyorum siz de bana karışmayın. Sizin beni üzebileceğiniz bi nokta yok gerçekler ortada zaten. Gs pçsinin skor üretmekte zorlandığı açık timmermanın ligin en kötü blokçularından biri olduğu da isterseniz sezon geneli istatistiklerine bakarsanız görürsünüz. Bahçelievler maçı için satırlarca analiz kasmaya gerek de yok. Bence voleybol istatistikler üzerinden ezbere yorumlanmayacak kadar çok ayrıntı içerir. İlla istatistik istiyorsanız size bi bilgi; eline timmerman ligde en çok blok yapan 20 oyuncu arasından bulunmuyor :D bu benim için çok anlam ifade etmiyor ama siz seversiniz işinize yarar

Bu kez silmene karşın, Olympiacos maçı sonrası ifadeni de aynen kopyalıyorum.

"Rezillik şu takıma evimizde 2 set vermeyi geç 1 set bile vermek rezalet! İyi servis yok iyi manşet yok blok yok hücum yok voleybola dair hiçbir şey yok." Perşembe saat 20.56

Bu da dün 13.50'deki paylaşım

Eline timmerman blok nedir bilmiyor herhalde öylesine zıplıyor etkisiz eleman gibi file üstünde. Orta oyuncuların blok yapamaması kabul edilemez. Zaten bizim takımın sorunu bu. Pasör çaprazı sayı almakta zorlanır orta oyuncu blok yapmakta smaçörler ne servis karşılar ne hücum eder libero servis karşılayamaz… rezillik

Ne olur ne olmaz, bunu da kopyalıyorum;

"Eline timmerman blok nedir bilmiyor herhalde öylesine zıplıyor etkisiz eleman gibi file üstünde. Orta oyuncuların blok yapamaması kabul edilemez. Zaten bizim takımın sorunu bu. Pasör çaprazı sayı almakta zorlanır orta oyuncu blok yapmakta smaçörler ne servis karşılar ne hücum eder libero servis karşılayamazrezillik"

Bu senin hem Olympiacos hem de Bahçelievler maçı sonrası kendini yeniden trollediğin bir başka durum. Sana gerçekten üzülüyorum. Tıpkı bana yanıt verebilmek telaşı ile Sarı Kanarya olduğunu, kendi kendine ifşa etmiş olduğun ve sonrasında inkar ederek, neredeyse kendi sildiğin paylaşımı admin üzerine atmaya çalıştığın gibi.

Ben kime neyi anlatıyorum. Kendi yazdıklarının ve savunduklarının arkasında bile duramayan zavallı. Bir de skor üretmekte zorlandığını iddia ettiğin Alexia'ya laf söylemeye kalkıyorsun. Bak Gizem yada her ne isen; Senin refereans verdiğin veri tabanından gidersen Alexia, ligin en iyi 3. skoreri, ligin en iyi 6. skorer hücumcusu, ligin en iyi 7 skorer blokçusu, ligin en skorer 2. servisçisi. Sana daha ne diyeyim. Sürekli yerden yere vurmaya kalktığınız Alexia'nın veri tabanındaki pozisyonları bu. Dünkü maçta da 20 sayı, %49 hücum ve %39 ile hücum etmiş. Diğerlerinin sıralamadaki yerine bak ve öylece konuş.

Timmerman'a gelince, 20 sıradaki ile arasında 3 blok sayısı var, yani 1 veya 2 maçta değişebilecek istatistikler ama daha da önemlisi, an itibarı ile hücum istatistikleri başarı yüzdesi olarak Yasemin'den daha yüksek. Timmerman %56 hücum ve %43 verimlilikle 85 sayı kazandırırken, Yasemin %50 hücum ve %36 etkinlik ile 92 sayı kazandırmış. Yani Timmerman, Yasemin'e göre, daha az sayı almasına rağmen, hücum ve etkinlik olarak daha başarılı ve özellikle tek ayak hücumlarında, ortaya göre çok daha etkili ve birbirlerini tamamlıyorlar. Ayrıca Timmerman'ın oynadığı maç sayısı (13) Yasemin'e göre 4 maç eksik... ve sen bunu argüman olarak kullanmaya kalkıyorsun ve hiç sıkılmadan da ilk 20'de yok diye gülücük atıyorsun. Hadi canım başka kapıya... Voleybol oynamış bir istatistikçi'ye akıl ve bilgi verme çabana gülüyorum.... Önce söylediklerinin arkasında dur. 'Bizim takımın sorunu bu' diyerek yaratmaya çalıştığın algı da artık gülünç oldu. Kabul et. Sizin takım Fenerbahçe. Hiçbir Galatasaraylı, maç eksiği olan Timmerman ilk 20'de yok diye gülücük de atmaz. Bu kaçıncı kendi kendini deşifre etmek?

Son olarak Olympiacos maçı ile ilgili olarak, çoğu troller, Olympiacos için köy takımı yorumu yapmış. bilmeyenler için yazayım. Herkesçe malum ki Yunan ligi ile Türkiye ligi arasında bir kalibre farkı var. Buna rağmen Olympiacos, tıpkı bizim gibi belli yıldan sonra (2017-18) bir düşüş yaşamış. O yıl içerisinde, Challenge dahil, Yunanistandaki tüm şampiyonlukları (kupa ve lig) kazanmış, sonraki yıllarda belli düşüş yaşamış olmasına rağmen ligde neredeyse 2.likten aşağıya inmemiş, CEV Cup ve Challenge Cup'da 5. almış bir takım yani onlar da bizdeki GS, FB, BJK gibi bir camia takımı ve bu alana iyi yatırım yapıyorlar. Yani bir köy takımı değil ve bu takımı, özellikle Yunanistan'da 3-0 yenmiş olmak bile çok güzel bir başarı. Evimizdeki maçta, tabii ki bir rahatlama oldu. Özellikle de ilk seti açık ara aldıktan sonra. Hep söyledim, yine söylüyorum. Voleybol yüksek düzeyde mental psikoloji ile oynanan bir oyun ve en ufak bir gevşemeyi yada konsantrasyon kaybı yaşamayı affetmiyor. Buna rağmen, bu maçta da 14 blok (ki 2 tanesi Timmerman'dan geldi), 4 blok Yasemin'den ve diğerleri diğer oyuncular arasında dağıldı. Eylül (%67) ve İlkin (%50), manşette oldukça iyi idiler, İlkin ve Alexia, hücum verimliliği açısından kötü değildi ancak hücum yüzdeleri daha iyi olabilirdi. Olympiacos maçında önceden yazdığım gibi esas olarak zayıf halka Lazovic oldu ve bu, genel hücum performansını etkiledi. Bunun yanısıra, Olympiacos, gerçekten çok iyi bir savunma örneği sergiledi. Sen bunları gerçekten anlıyormusun şüpheliyim. Anlasan da trollüğün buna izin verirmi.... çünkü tüm bunlar ayan beyan ortada iken, hem Olympiacos hem Bahçelievler maçı sonrası, aynı anlama gelecek tanımlamalarla, tüm takımı aşağılayarak ve hele ki hak edilmediği halde sonuna da rezillik ibaresini ekleyerek ve sonra da bunları inkar ederek, yine söylüyorum, rezilliğin ta kendisi'ni yapmışsın. Trollüğünü anladık da, burası Galatasaray forumu. Biraz olsun saygılı ol ve sabun köpüğü gibi, bir de üste çıkmaya çalışmaktan vazgeç. Bari benden olmasa da diğer tüm Galatasaraylı üyelerden, maksadını aşmış bir laf ettim diyerek, bir özür dile. Bil ki bu tutumun devam ettiği sürece de, voleybol anlamında seni ifşa etmeye devam edeceğim. Kazanmak yada kaybetmek sporun içinde var ama saygısızlık ve rezillik asla.

Bu kez silmene karşın, Olympiacos maçı sonrası ifadeni de aynen kopyalıyorum.

"Rezillik şu takıma evimizde 2 set vermeyi geç 1 set bile vermek rezalet! İyi servis yok iyi manşet yok blok yok hücum yok voleybola dair hiçbir şey yok." Perşembe saat 20.56

Bu da dün 13.50'deki paylaşım

Ne olur ne olmaz, bunu da kopyalıyorum;

"Eline timmerman blok nedir bilmiyor herhalde öylesine zıplıyor etkisiz eleman gibi file üstünde. Orta oyuncuların blok yapamaması kabul edilemez. Zaten bizim takımın sorunu bu. Pasör çaprazı sayı almakta zorlanır orta oyuncu blok yapmakta smaçörler ne servis karşılar ne hücum eder libero servis karşılayamazrezillik"

Bu senin hem Olympiacos hem de Bahçelievler maçı sonrası kendini yeniden trollediğin bir başka durum. Sana gerçekten üzülüyorum. Tıpkı bana yanıt verebilmek telaşı ile Sarı Kanarya olduğunu, kendi kendine ifşa etmiş olduğun ve sonrasında inkar ederek, neredeyse kendi sildiğin paylaşımı admin üzerine atmaya çalıştığın gibi.

Ben kime neyi anlatıyorum. Kendi yazdıklarının ve savunduklarının arkasında bile duramayan zavallı. Bir de skor üretmekte zorlandığını iddia ettiğin Alexia'ya laf söylemeye kalkıyorsun. Bak Gizem yada her ne isen; Senin refereans verdiğin veri tabanından gidersen Alexia, ligin en iyi 3. skoreri, ligin en iyi 6. skorer hücumcusu, ligin en iyi 7 skorer blokçusu, ligin en skorer 2. servisçisi. Sana daha ne diyeyim. Sürekli yerden yere vurmaya kalktığınız Alexia'nın veri tabanındaki pozisyonları bu. Dünkü maçta da 20 sayı, %49 hücum ve %39 ile hücum etmiş. Diğerlerinin sıralamadaki yerine bak ve öylece konuş.

Timmerman'a gelince, 20 sıradaki ile arasında 3 blok sayısı var, yani 1 veya 2 maçta değişebilecek istatistikler ama daha da önemlisi, an itibarı ile hücum istatistikleri başarı yüzdesi olarak Yasemin'den daha yüksek. Timmerman %56 hücum ve %43 verimlilikle 85 sayı kazandırırken, Yasemin %50 hücum ve %36 etkinlik ile 92 sayı kazandırmış. Yani Timmerman, Yasemin'e göre, daha az sayı almasına rağmen, hücum ve etkinlik olarak daha başarılı ve özellikle tek ayak hücumlarında, ortaya göre çok daha etkili ve birbirlerini tamamlıyorlar. Ayrıca Timmerman'ın oynadığı maç sayısı (13) Yasemin'e göre 4 maç eksik... ve sen bunu argüman olarak kullanmaya kalkıyorsun ve hiç sıkılmadan da ilk 20'de yok diye gülücük atıyorsun. Hadi canım başka kapıya... Voleybol oynamış bir istatistikçi'ye akıl ve bilgi verme çabana gülüyorum.... Önce söylediklerinin arkasında dur. 'Bizim takımın sorunu bu' diyerek yaratmaya çalıştığın algı da artık gülünç oldu. Kabul et. Sizin takım Fenerbahçe. Hiçbir Galatasaraylı, maç eksiği olan Timmerman ilk 20'de yok diye gülücük de atmaz. Bu kaçıncı kendi kendini deşifre etmek?

Son olarak Olympiacos maçı ile ilgili olarak, çoğu troller, Olympiacos için köy takımı yorumu yapmış. bilmeyenler için yazayım. Herkesçe malum ki Yunan ligi ile Türkiye ligi arasında bir kalibre farkı var. Buna rağmen Olympiacos, tıpkı bizim gibi belli yıldan sonra (2017-18) bir düşüş yaşamış. O yıl içerisinde, Challenge dahil, Yunanistandaki tüm şampiyonlukları (kupa ve lig) kazanmış, sonraki yıllarda belli düşüş yaşamış olmasına rağmen ligde neredeyse 2.likten aşağıya inmemiş, CEV Cup ve Challenge Cup'da 5. almış bir takım yani onlar da bizdeki GS, FB, BJK gibi bir camia takımı ve bu alana iyi yatırım yapıyorlar. Yani bir köy takımı değil ve bu takımı, özellikle Yunanistan'da 3-0 yenmiş olmak bile çok güzel bir başarı. Evimizdeki maçta, tabii ki bir rahatlama oldu. Özellikle de ilk seti açık ara aldıktan sonra. Hep söyledim, yine söylüyorum. Voleybol yüksek düzeyde mental psikoloji ile oynanan bir oyun ve en ufak bir gevşemeyi yada konsantrasyon kaybı yaşamayı affetmiyor. Buna rağmen, bu maçta da 14 blok (ki 2 tanesi Timmerman'dan geldi), 4 blok Yasemin'den ve diğerleri diğer oyuncular arasında dağıldı. Eylül (%67) ve İlkin (%50), manşette oldukça iyi idiler, İlkin ve Alexia, hücum verimliliği açısından kötü değildi ancak hücum yüzdeleri daha iyi olabilirdi. Olympiacos maçında önceden yazdığım gibi esas olarak zayıf halka Lazovic oldu ve bu, genel hücum performansını etkiledi. Bunun yanısıra, Olympiacos, gerçekten çok iyi bir savunma örneği sergiledi. Sen bunları gerçekten anlıyormusun şüpheliyim. Anlasan da trollüğün buna izin verirmi.... çünkü tüm bunlar ayan beyan ortada iken, hem Olympiacos hem Bahçelievler maçı sonrası, aynı anlama gelecek tanımlamalarla, tüm takımı aşağılayarak ve hele ki hak edilmediği halde sonuna da rezillik ibaresini ekleyerek ve sonra da bunları inkar ederek, yine söylüyorum, rezilliğin ta kendisi'ni yapmışsın. Trollüğünü anladık da, burası Galatasaray forumu. Biraz olsun saygılı ol ve sabun köpüğü gibi, bir de üste çıkmaya çalışmaktan vazgeç. Bari benden olmasa da diğer tüm Galatasaraylı üyelerden, maksadını aşmış bir laf ettim diyerek, bir özür dile. Bil ki bu tutumun devam ettiği sürece de, voleybol anlamında seni ifşa etmeye devam edeceğim. Kazanmak yada kaybetmek sporun içinde var ama saygısızlık ve rezillik asla.
İstediğini yapabilirsin açıkçası umrumda değil :D oly maçı sonrasında yaptığım yorumu Bahçelievler maçından sonra yaptığımda karıştırmışsın işte timmerman blok yapamıyor dedim ace atamıyor demedim mesela dimi :D umarım yazdıklarımı anlayacak yeteneklere sahipsindir. Mesela yasemin blok yapabiliyor hatta alexia daha çok blok yapıyor timmermandan ama alexia hücumda kötü. Umarım anlamışsındır. Sonuç oly maçında manşet hücum vs hiçbir şey yoktu ve sezon boyunca timmerman blok yapamadı :) niye özür dileyeceğimi de anlamadım durum rezaletti ben de rezalet dedim forumdakilerle alakası ne olayın :D ben kendim olmaya devam edeceğim voleybolun doğrularını konuşacağım sana kolay gelsin :)

bir de şunu söylemek istiyorum; timmermanın istatistiğine bakıp aaa güzel oynamış demiyorum ben çünkü voleybolun ve diğer tüm sporların da istatistik üzerinden analiz edilmesini doğru bulmuyorum o yüzden dangubicin %40 ile hücum ediyor olması da benim için anlam ifade etmiyor. Alexianın %45le vs çıkması da. Bütün isimlerin seviyeleri ve verebilecekleri belli. Timmerman da bongaerts ile anlaştığı sürece iyi bir hücum opsiyonu ama blok konusunda vasat. Kendisinin ilk 10da olması da benim için anlam ifade etmezdi. Bu istatistikleri seven oyunu öyle okuyan sensin :D

Voleybol bölümünde şöyle bir düşünce var forumun genelinde olmasa da birkaç kişide olabilir. Takımı biz de eleştiriyoruz bizim eleştirimiz yapıcı geri kalanı değil. Böyle bir anlayış söz konusu olamaz böyle bir tartışmadan bir kulüp bir takım ileri taşınmaz.

Oyuncu kalitesi belli Olimpiyakos bir buçuk yüksek oyuncu ile senden iki set alacak kadro kalitesi belli Bahçelievler yine bir buçuk oyuncu ile seninle 3-2 oynayacak ve bunlar eleştiri almayacak yazdan itibaren yazdık takımda bunu doğruluyor. Kenarda son derece heyecanlı stajyer koçumuz ne oynattığı üzerine kendisinin de bir fikri olduğunu düşünmüyorum. 1.90 üzeri herhangi bir köşe oyuncusuna insan üstü çabasına rağmen blok yapamayan köşe ve orta oyuncularımız şimdi deniyor ki önemli haftalar maçlar var biz tabii ki takımın yanında olacağız bağıracak alkışlıyacağız ve fakat bu takım bu maçlar için kuruldu. Deniyor ise ki küçük olsun bizim olsun aynen bu çizgide devam edelim deniyor ise ki bizim hedefimiz Imoco, Eczacıbaşı'dır o zaman ne bu takım o seviyenin takımıdır ne bu koç o seviyenin koçudur ne de bu bütçenin kurabileceği en iyi kadro budur mesele budur. Amerikan kolej ilginde biraz parlamış Türkiye'de ya da Avrupa'nın herhangi bir Ligi'nde biraz kafasını kaldırmış vasat bir oyuncu Galatasaray'ın hedefi olmaz. Galatasaray'ın istediği başarıları getirmez. Bizim voleybol bilen bir voleybol aklımız yok.
Sevgili Muhammet Murat Baylan,
Lafı çok uzatmayacağım. Evet burası Galatasaray forumu ve herkes voleybol ile ilgili her konuda, saygılı ve seviyeli olmak kaydı ile yorum yapabilir. Ben sizin birçok eleştirinize katılmamakla birlikte ve farklı bakış açılarımız olmasına rağmen saygı duyuyorum. Bazen birbirimize kızıyor da olabiliriz ama önemli olan iyi niyetli olmaktır. Benim yada Ahmet'in veya Mehmet'in söylediği doğru, diğerleri yanlış gibi bir tutumum da yok. Ancak gerek eleştiri gerekse yorum, belli bir zemine dayanmalı, bir dayanağı olmalı afaki olmamalı. Sürekli olarak da tüm arkadaşlarla uyuştuğum yada farklı düşündüğüm noktaları yazıyorum ama farklı niyetlerle ve aklımızla alay eder şekildeki küstah yorumlara da aynı şekilde karşılık veriyorum.

Olympiacos ile ilgili yorumumu hem önceden yazmıştım hem de Sarı Kanarya'ya verdiğim yanıtta bir kez daha tekrarladım. Deplasmanda alınan 3-0'lık galibiyet önemli idi ve kalitemizi orada ortaya koyduk ama hangi takım olursa olsun hele 2.maçın ilk setini de açık ara aldıktan sonra bir rehavet olabilir. Bu konudaki eleştirilere katılırım. 2 seti üst üste kaybetmek pek hoş olmadı ama 4 sette rakibin üzerinden, işte o kalite farkı ile silindir gibi geçtik. Sonrası zaten bitti.

Evet, smaçör mevkiinde, blok konusunda sıkıntımız olduğu kesin ve özellikle İlkin'in bu konuda daha çok çalışması gerekiyor. Bu sadece yükseklikle de ilgili değil ama kolların konumlanması ile de ilgili bir konu. Çoğunlukla kenarlardan, kola çarparak blok out yiyor. Buna karşın Alexia, sağ tarafta bu alanda müthiş işler yaparak en azından bir dengeleme yapıyor ama PÇ karşısında smaçörün bu alanda daha başarılı olması, arzu edilendir.

"Küçük olsun, bizim olsun, bu çizgide devam edelim" diyeni görmedim. Bu sezon olmayacak birşeyin halini kurmak ise nafile. Herkesin ortak arzusu, hiç olmazsa 4.lük gelsin şeklindedir. Seneye ise çok daha iyi bir geniş kadro yapılanması ve takviyelerle ilk 3ü zorlayalım görüşü hakim. Benim tüm yorumlardan çıkardığım bu....

Amerikan kolej ligi dediğiniz olay, LOVB ile tamamen farklı bir kimliğe büründü. Bu ligi takip ediyormusunuz bilmiyorum ama üst düzey oyuncuların kıran kırana mücadele ettiği bir lig haline geldi. Sanırım burada itiraz edilen Logan ismi ama açıkça Logan bizdeki son döneminde özellikle 2.yarıda müthiş işler yaptı. Evet servis karşılaması zayıftı ama hücum gücü oldukça iyi idi ve özellikle tıkanılan anlarda hem Smaçör hem PÇ olarak kullanılabilen bir oyuncu kimliği var. LOVB'de kendisini biraz daha geliştirebilecek bir Logan'a kim hayır diyebilir? Bu, eşyanın tabiatına aykırı olur. Neler olacağını, nasıl gelişme göstereceğini bekleyip görmek lazım. Ayrıca unutmamak lazım. Son dönemin genç yıldızları Rettke, Markova ve daha niceleri NCAA çıkşlıdır. Bunlar biraz daha LOVB'de pişmiş olarak gelseler, kim bilir şu an ne seviyede olurlardı. İlaveten henüz mevcut kadro dışındaki hiçbir oyuncu ismi gündemde değil. Bu sadece forumda önerilen yada tartışılan bir isim.

Bizim voleybol bilen voleybol aklımız yok diyerek kimleri kastettiğinizi anlamadım ama eğer kastettiğiniz yönetim ise, yeni sezon hamlelerini görmemiz lazım. Başlangıç ümit verici. Umarım devamı gelir. Sizi kazanılan yada kaybedilen maçlar sonrası hep eleştiri safında değil, biraz da iyilerin (bireysel yada takım olarak) yapıldığı yönündeki yorumlarla da görmek isterim. Korkmayın, iyileri söylemekle kimse şımarmaz :)

İstediğini yapabilirsin açıkçası umrumda değil :D oly maçı sonrasında yaptığım yorumu Bahçelievler maçından sonra yaptığımda karıştırmışsın işte timmerman blok yapamıyor dedim ace atamıyor demedim mesela dimi :D umarım yazdıklarımı anlayacak yeteneklere sahipsindir. Mesela yasemin blok yapabiliyor hatta alexia daha çok blok yapıyor timmermandan ama alexia hücumda kötü. Umarım anlamışsındır. Sonuç oly maçında manşet hücum vs hiçbir şey yoktu ve sezon boyunca timmerman blok yapamadı :) niye özür dileyeceğimi de anlamadım durum rezaletti ben de rezalet dedim forumdakilerle alakası ne olayın :D ben kendim olmaya devam edeceğim voleybolun doğrularını konuşacağım sana kolay gelsin :)
bir de şunu söylemek istiyorum; timmermanın istatistiğine bakıp aaa güzel oynamış demiyorum ben çünkü voleybolun ve diğer tüm sporların da istatistik üzerinden analiz edilmesini doğru bulmuyorum o yüzden dangubicin %40 ile hücum ediyor olması da benim için anlam ifade etmiyor. Alexianın %45le vs çıkması da. Bütün isimlerin seviyeleri ve verebilecekleri belli. Timmerman da bongaerts ile anlaştığı sürece iyi bir hücum opsiyonu ama blok konusunda vasat. Kendisinin ilk 10da olması da benim için anlam ifade etmezdi. Bu istatistikleri seven oyunu öyle okuyan sensin :D
Hızını alamamışsın. Hangi maç sonrası hangi yorumu yapmışsın açık olarak sıra ile alıntıladım ve yazdım. Kusura bakma, okuma ve anlama özürlü olduğunu yeni öğrendim. İki yorum da adeta birbirinin kopyası gibi ve sıra ile alıntıladım, yani karışıklık yok. Birinde ne yazmışsan, diğerinde de hemen hemen aynını, aynı rezillik ifadesi ile yazmışsın. Gerisini, okuduğunu anlayanların takdirine bırakıyorum.

Bana yanıt vereceksin diye daha da komik duruma düşüyorsun. Rakamları vermeme rağmen okuma ve kavrama özürlü olmandan ötürü konuyu yine kaçırmışsın. Yasemine göre 4 maç eksiği olan Timmerman 85 sayı kazandırmış, buna karşın Yasemin 95 sayı kazandırmış derken, sen buna karşılık Yasemin blok yapıyor ama Timmerman sezon boyunca blok yapamadı diyerek yine manipülasyonla milleti yanıltmaya çalışıyorsun. Evet Timmerman, Yasemin'den 4 maç eksiği ile 13 maçta 23 blok yaptı. Yani bu söylediğin de yanlış yada yalan. Yasemin'in maç başı blok ortalaması 2.35, Timmerman'ın maç başı blok ortalaması 1.77. Bunu da okuyucuların takdirine bırakıyorum. Hoş sezon ortasına kadar birçok trol, Yasemin'i de yerden yere vurmuşlar ne blok yapıyor ne de hücum yapabiliyor diyorlardı. Sen insaflıymışsın. Yasemin blok yapabiliyor diyorsun.

Voleybol'un doğrularını, istatistiki değerlendirmeleri dikkate almadan, hangi anlama kapasitesi ve bilgi ile yazacaksın merak ediyorum diyeceğim de, aslında merak etmiyorum çünkü her yazdığın sözcük yada yorum, bilgi ve gerçeklikten uzak, tam bir saçmalık. Bunun nedeni de esasen trollük ile ortama zehir saçma gayretidir. İstatistikler, performans değerlendirmesinin önemli bir ölçütüdür ve gerçeği yansıtır ve burada da gerçek ortada.

Timmerman konusun da bence kıza haksızlık etmeyelim.Bu sezon hücum konusun da elimizi çok rahatlatıyor.Üç maç sakatlandı takım darma duman oldu.Timmerman olmak zorunda bu takım da şuan çünkü vereceği hücum gücünü şuan belki hiçbir orta veremez.Çokta iyi servisler atıyor.Blok konusun da kötü değil ama iyi de değil bir yabancıdan daha çok blok beklenebilir.Ama zaten diğer ortamız Yasemin blokta etkili.Timmerman hücum performansı ile fazla fazla o kusuru kapıyor.Tabi herkes herkesi beğenecek diye bir şey yok herkesin doğrusu görüşü farklı.Ama köşelerimiz çok etkili olmadığı için hücum da.Timmermanın blok düzenini kendi üstüne çekip hücum da çok yüzdeli oynaması aslında köşe oyuncularımızı da rahatlatıyor.Timmerman olmasa köşelere de daha net blok gidecek karşılarında oturmuş blok olacak.Aydın bizi böyle yenmişti.

Lazareva için de caydırmak için Galatasaray ve Zeren uğraşıyor diyorlar ama.Eğer doğruysa haber Lazareva neden Bahçelievleri tercih ediyor bu iki takım yerine anlamadım.Belki de daha çok maaş almak için bilerek rekabet yaratmaya çalışıyor da olabilir.

Bende Eczacıya gideceğini düşünmüyorum.Sürekli as oynayabileceği kulüpler varken Eczacı da bazen yedek kalma riskini almaz.Ama Lazareva Ana Hande haberlerini verilen dün ki sohbet odasında.Korneluk için Türkiye den 4 kulübün teklifi var ama Eczacı ile görüşmeleri olumlu ilerliyormuş denildi.

Hiç kimse konuşmuyor ama Galatasaray lobisi diye diye Fenerbahçe voleybol da kendi lobisini kurdu.Halla da salak saçma toxic taraftar gurubu Galatasaraydan bir oyuncu gitse milli takıma ooo lobi diye çıldırıyor garip bir taraftar kitlesi var.Eczacı-Fener derbisinde hiç görmediğim bir şey gördüm.Spikere en baba Fenerliyi koysak bu kadar taraflı anlatamazdı herhalde.Milli takım maçı gibiydi Fenerbahçe sayı alınca seri yakalayınca kadın coştu.Eczacıbaşı serileri başlayınca sesi kısılıp ruhsuz bir anlatıma geçti.Artık böyle şeyler yaşamamız lazım voleybol ülkesi diyorsak kendimize.

Hiç kimse konuşmuyor ama Galatasaray lobisi diye diye Fenerbahçe voleybol da kendi lobisini kurdu.Halla da salak saçma toxic taraftar gurubu Galatasaraydan bir oyuncu gitse milli takıma ooo lobi diye çıldırıyor garip bir taraftar kitlesi var.Eczacı-Fener derbisinde hiç görmediğim bir şey gördüm.Spikere en baba Fenerliyi koysak bu kadar taraflı anlatamazdı herhalde.Milli takım maçı gibiydi Fenerbahçe sayı alınca seri yakalayınca kadın coştu.Eczacıbaşı serileri başlayınca sesi kısılıp ruhsuz bir anlatıma geçti.Artık böyle şeyler yaşamamız lazım voleybol ülkesi diyorsak kendimize.
Fb lobisi olması çok doğal çünkü çok güçlüler. Güç kimdeyse o her şeyi kontrol altına alır. Kadın voleybolcuların da eski oyuncuların da spikerlerin de federasyon görevlilerin de basın mensuplarının da çoğu fbli. Eczacı ya da vakıfın böyle bi gücü olamaz çünkü camia değiller. Galatasaray önem verse voleybola bu durum değişir. Vermedikçe hiçbir şey değişmez

Lavarini önümüzde ki sezon Ferhat yerine Eczacı geliyormuş.Korneluk ile anlaşılma noktasına gelinmiş Polonya milli takım antrenörü olduğu için Lavarini getiriyordur.Hande de Eczacı ile devam edecekmiş yüksek ihtimal.Ana Cristina da yüksek ihtimal Zeren ile anlaşmış Uzelac istiyormuş Fenerbahçe Zerenden.

Bir imza yok orta da.Muhtemelen rekabet için Bahçelievleri kullanıyor.Zeren Kuzeyboru Galatasaray gibi takımlar isterken Bahçelievlere gideceğini sanmıyorum.