2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Massimo Barbolini ile anlaşmışız. Bigarelli de yardımcısı olacak. Ben şahsen barboliniyi beğenmem zira bizim paralı dönemlerimizde de sadece 4.yapabildi. Ancak kendisinin Galatasaray’a gelmesi hem hedeflerin yükseldiğini gösterir hem de uluslararası imajımız açısından pozitif etki yaratır bu durum üst seviye isimlerin Galatasaray’a gelişini kolaylaştırır. Kısacası bu hamleyi değerli buluyorum. Barbolini elimizi güçlendirecektir

Barbolini 2010 dan beri falan hep yüksek bütçeli takımları çalıştırdı. Düşük bütçe ile teklif götürsek hiç bakmadan red edecek birisi. LOVB de güzel bir maaş alıyordur zaten şuan saçma bir proje için orayı bırakmaz. Barbolini’den çok muhtemelen gitmiş olan proje’ye sevdindim. Dediğim gibi Barbolini 15 yıldır falan hep yıldız oyuncularla çalıştı 15 yıl sonra da bu çizgiyi bozacağını sanmıyorum zaten LOVB de belki ligin en iyi kadrosu elinde ve avrupa da alacağından daha fazla maaş alıyordur.Ama mesela en son 4 sene Scandicci her sezon çok yüksek bütçeli takımlar kurdu her sene de beklediğini alamadı. Barbolini başarısız olsa da Scandicci gibi 4 sene tutmak saçma olur. Ama eğer yatırım yapılacaksa bir iki sezonluk Terzic Barbolini gibi isimler alabileceğimiz en mantıklı isimler. Çünkü yıldız oyuncu yönetmeyi çok iyi biliyorlar. Ama dediğim gibi başarısız olursa Scandicci gibi 4 sene beklemeyiz umarım. Ama başarılı olursa güzel bir etki yaratabilir.

Bigrellinin de yardımcısı olarak devam etmesi güzel bir haber.Bence şuana kadar güzel iş çıkardı. Ekstra bir şey de yapmadı batırmadı da. Enerjisi de olumlu gayet. Yaşı da daha 35 falan olduğu için şuan için bizim koçumuz olacak bir isim asla değil. Ama yardımcı olarak bence kaliteli bir isim.

Barbolini kendi ülkesinde bile artık hedefi olan yüksek bütçeli bir takıma kaliteli oyun oynatamayan bir koç. Türkiye'de de en büyük başarısı Eczacıbaşı'nı Cev kupasına düşürmek yani Galatasaray'a üstelik ikinci kez gelip ben şu Fenerbahçe, Vakıfbank, Eczacıbaşı hegemonyasını yıkmayı kendime hedef seçeyim diyecek bir adam değil ben paramı alayım aldırdığım iki üç yabancı ile de takımı kurarım yönetirim diyecek birisi.
İkinci olarak Terziç konusu kendisinin kulüp bazında Fenerbahçe dışında yönettiği büyük takım yoktur, Sırbistan'ın başında nasıl kaldığı da dönemin federasyon başkanı ile ilgilidir. Yani Barbolini, Terziç gibi koçlara gidilmeli kısmında bana göre adı geçmez.
Bigarelli konusu Galatasaray İtalyan antrenör yetiştirme ve besleme yeri değildir şu an yanında oturan iki yerli koçtan fazlası yoktur, o iki yerli isim birinci ve ikinci yardımcı Bigarelli üçüncü yardımcı olacak ise amenna fakat kendisinin bilgi birikim olarak bir Türk takımına ikinci adam olarak verecek bir şeyi yoktur yerli koçlar dururken, takım İtalyan takımı olsa anlaşılabilir.

Barbolini kendi ülkesinde bile artık hedefi olan yüksek bütçeli bir takıma kaliteli oyun oynatamayan bir koç. Türkiye'de de en büyük başarısı Eczacıbaşı'nı Cev kupasına düşürmek yani Galatasaray'a üstelik ikinci kez gelip ben şu Fenerbahçe, Vakıfbank, Eczacıbaşı hegemonyasını yıkmayı kendime hedef seçeyim diyecek bir adam değil ben paramı alayım aldırdığım iki üç yabancı ile de takımı kurarım yönetirim diyecek birisi.
İkinci olarak Terziç konusu kendisinin kulüp bazında Fenerbahçe dışında yönettiği büyük takım yoktur, Sırbistan'ın başında nasıl kaldığı da dönemin federasyon başkanı ile ilgilidir. Yani Barbolini, Terziç gibi koçlara gidilmeli kısmında bana göre adı geçmez.
Bigarelli konusu Galatasaray İtalyan antrenör yetiştirme ve besleme yeri değildir şu an yanında oturan iki yerli koçtan fazlası yoktur, o iki yerli isim birinci ve ikinci yardımcı Bigarelli üçüncü yardımcı olacak ise amenna fakat kendisinin bilgi birikim olarak bir Türk takımına ikinci adam olarak verecek bir şeyi yoktur yerli koçlar dururken, takım İtalyan takımı olsa anlaşılabilir.
Takım kemiğini kurmaktan bahsediyorum max 2 sene tutulmalı dedim zaten.Teric çok başarısızmış ya.Arina Ana Vargas köşe hattını Fenerbahçeye kazandırıp bu oyuncuları bütün eleştirelere rağmen oynatıp geliştiren kim Terzic.Sonra gerekeni alıp Fener yolladı Terzici.Bizim de aynı mantığı yapmamız lazım.Barbolini ismini bağlantılarını kullanıp çek bir iki iyi oyuncu kur iyice kadroyu sonra Barbolini başarısız olursa yolla.Terzic olmasa şuan bu Fenerbahçe kadrosu asla olmazdı kadroyu kadro yapan Terzic.Umarım bizde ileri de Barbolini için aynı şeyi söyleriz.

Barbolini geldiği için değil getirebileceği isimlerden dolayı mutluyum.Terzic içinde yakın zaman da oldu bu olay Rusyanın Sırbistanın torpili kulübü yaptı Fenerbahçeyi.Menajerlik şirketinde ki bütün oyuncuları kendi cebi için topladı dendi.Sonra sezon başlayınca çok fazla gençlere şans verdi diye torpile oyuncu oynatıyor kendi menajerlik şirketine döndürdü kulübü dediler.Sonra süresi dolunca başarısız olmaya başlayınca ve oyuncular kadro artık oturunca.Fenerbahçe hemen gönderdi.Şuan görüyoruz belki de dünyanın en iyi köşe hattını kendi 0 dan oluşturdu.Aynı senaryoyu umarım Barbolini de bize yaşatır.

Takımın iskeletini kurmak dememiz için en fazla 20 yaşında 3 oyuncu olması lazım bizde böyle bir yapılanma zaten yok. Pasör Britt orta Yasemin libero Eylül ile mi yapı kuracaksınız bunları tutmak kötü değildir zaten bugün oynadığı paranın fazlasını vererek bunu yaptık. maliyetlerine göre doğru hamlelerdir maliyetleri de tam bilmediğimiz için kesin doğru diyemem ben kendi adıma.

Ana, Vargas, Arina gibi isimler Terziç Fenerbahçe'de olduğu için gelmiş isimler değiller bunlar göz önünde olan isimler şimdi de başka yetenekler var vizyon sahibi bir yönetim alır koç da oynatır olan budur bizim yönetimimiz de bu vizyon olursa Ahmet Mehmet de bilir genç oyuncu oynatmayı.

Terzic isteği ile gelip zorla bütün eleştirilere rağmen oynatmasıyla bu seviyeye geldi bu oyuncular.Terzic aman ne uğraşıcam beni eleştirmesinler diyip gider kaliteli tecrübeli bir isim çeker belki koltuğunu sağlamlaştırırdı.Bu oyuncuları alıp geliştirmekte bir meziyetir.Görücez bakalım ilerleyen süreç neler olacağını bize gösterir.Antropova'yı en son Scandicci kadrosuna kazandıran isim Barbolini.Umarım bize de güzel oyuncular bulur.

Sportif olarak takım yönetimini beğenmem.Bence hedeflere ulaşmada çok iyi değil.Ama eli kolu geniş bir isim bu yüzden zaten 2 sezonluk gelir bir kadro oluşturup başarı durumuna göre devam edilirse güzel olur.Akimova 1.5 senedir sakat son durumu ne bilmiyorum ama.Akimova gibi bir isim çekilebilirse 2 sezon sonra çok iyi olur.Önümüzde ki sezon da Novara ile sözleşmesi var diye biliyorum.

Arina, Ana zaten önde gelen voleybol ülkelerinin vatandaşları ve yetenekleri de ortada yani öyle ben bunları oynatmıyorum diyebileceğiniz isimler değil, Terziç oynatmasa başa oynayan takımlardan biri bu oyuncuları alırdı, Vargas ha keza ilk zamanlar çok hata yapsa da Küba ile bağlarını kopardıktan sonra kendisinin bile Sırbistan'a devşirmek istediği bir oyuncuydu son anda bizimkiler devreye girip hatrı sayılır bir meblağ vermese yapacaktı da.

Söylediğimiz gibi Barbolini buraya Perugia ya da olimpiyat şampiyonu İtalya millî takım motivasyonu ile gelire başarılı da olur kora kor da oynatır ama bu Barbolini o Barbolini mi bence değil.

Terziç eleştirilmiş o olmuş şu olmuş meselesi değil olay deniyorsa ki voleybolda bir Sırp yapılanma var menajer koç bazında biz de bunu İtalyan getirip deneyelim amenna ki ben Barbolini'nin aman ben genç oyuncu bulayım Galatasaray'a getireyim gibi şeyleri de çok kafaya taktığını düşünmüyorum kendine de bir şeyler düşecek ise düşünebilir. Kaldı ki Terziç'in kulüp kariyeri de ortada yani öyle başa oynayan kulüplerin peşinden koştuğu bir adam değil hiçbir zaman da olmadı zaten.

Burada adı geçen oyuncuları neden Fenerbahçe aldı da biz almadık ya da alamadık esas sorulması gereken soru budur bunun cevabı da Terziç değildir.

Terziç eleştirilmiş o olmuş şu olmuş meselesi değil olay deniyorsa ki voleybolda bir Sırp yapılanma var menajer koç bazında biz de bunu İtalyan getirip deneyelim amenna ki ben Barbolini'nin aman ben genç oyuncu bulayım Galatasaray'a getireyim gibi şeyleri de çok kafaya taktığını düşünmüyorum kendine de bir şeyler düşecek ise düşünebilir. Kaldı ki Terziç'in kulüp kariyeri de ortada yani öyle başa oynayan kulüplerin peşinden koştuğu bir adam değil hiçbir zaman da olmadı zaten.

Burada adı geçen oyuncuları neden Fenerbahçe aldı da biz almadık ya da alamadık esas sorulması gereken soru budur bunun cevabı da Terziç değildir.
Fenerbahçelilerin bile değerini bilemedik büyük adamış dediği kişiyi ne hale soktun helal olsun. İyi hocalık sana göre bak çalıştırılan kulüplermiş büyük kulüpler peşinden koşmamış Terzicin. Eee barbolininin her sene peşinden büyük kulüpler koşuyor senin mantığına göre Barbolini dünyanın en iyi hocalarından olmalı.Barbolinni hiç genç yetiştirmeye bakmıyormuş ya son eseri Antropova aç izle. Zaten Barbolini ne ya genç oyuncuyu alsan yeter hoca falan önemli değil o bir şekil oynuyor. Zaten Arina Ana iyi ülkelerin oyuncuları aman koçun ne önemi var. Cidden hani kötüleyebilmek için her yolu denedin. Genç bir oyuncunun gelişiminde en önemli şey hocadır. Bu yüzden herkesin canını çıkarsa bile gençler Gui ile oynamak istiyor Gui antremanı yiyen başka seviye oluyor en ufak örnek. Terzic olmasa o sezon koç olarak Arina Ana Vargas full yedek otursa bir iki sezon gelişemese sonra oynamıyorum diye gitse nolucaktı mesela. Hoca dokunuşu en az oyuncu çabası kadar değerlidir.Bir takım kurmak istiyorsak işi bilen hoca şart.

Barbolini de övmüyorum bence hedef odaklı olarak başarılı değil hep diyorum. Ama isim olarak şuan antrenörler sıralamasında dünya da 11. Sıra da gözüken nerdeyse dünyadaki bütün yıldızlarla çalışıp bir çok yıldız yetiştirmiş eli kolu geniş bir isim. Vakıf Gui gibi 10 sene devam edilmemeli. Ama kadro kurulup bir proje üzerinde gidilecekse Barbolini kadro kurma da güvenilir bir isim.

Hangi Fenerbahçe yöneticisi ya da voleybolnda görevli Terziç'in kıymeti hakkında konuşmuş benim tanıdıklarım takip ettiklerim içinde rastlamadım Arina Vargas gibi isimleri de hiçbir koç ben bunları oynatmıyorum tutmadı demez derse bir İtalyan takımı Vakıfbank Eczacıbaşı gibi takımlar alır zaten yani koçun önemsiz olması gibi bir şey söz konusu değil Terziç'in kulüp kariyerini de dizayn eden kişi ben değilim zaten ortada. Söz konusu oyuncuları biz alsa idik de Ataman Güneyligil nasıl oynatır görse idik.

Tekrar edeyim ben buraya Barbolini'nin herhangi bir motivasyon ile geleceğini düşünmüyorum tabii ki kendi bağlı bulunduğu menajerlik şirketinden oyuncular alacaktır genç de olabilir bilinen de buradan ve Galatasaray'dan parasını aldığı müddetçe de Galatasaray ile çalışmaya devam edecektir. Fenerbahçe'ye kaybedince o kadar takım kuruldu başına Barbolini de geldi hâlâ Fenerbahçe'ye kaybediyoruz denecek ve kendisi de bunu takmayacaktır ilk Türkiye döneminde olanlar bunlardır İlk döneminde dahi ne Galatasaray'a ne Eczacıbaşı'na ne millî takıma bir oyuncu katkısı olmamıştır.

Daha bu sabah Polonya genç kız voleybolculara atak öğrettiği videolar çıktı ama siz bilirsiniz.Barbollinin elinden çıkmış oyunculara da bakabilirsiniz.Terzic olayında kim öyle bir şey demeniz voleyboldan uzak olduğunuzu düşündürdü bana.Yöneticiler futbol gibi konuşmaz zaten hiçbir Galatasaraylı yönetici Barbollini başarısız demedi o zaman başarısız sayılmaz yine sizin mantığınıza göre.Arina Vargas gibi isimleri isim yapan o zaten oyüzden saydığınız takımlar alır.Vargas ilk Fenerbahçe dönemi çok hata yapıyor gönderin torpili denen bir oyuncuydu sonuçta.