Brit ile imzaladıktan sonra, aklı başında her yönetim, şu ana kadar gösterdikleri başarılı performans sonrasında bu girişimi yapar. Henüz Eylül ve Yasemin ile resmi imza yok ama çok yakında ikiliyi birlikte imza için masada göreceğimizden eminim. Bence geriye Timmerman kalır. Devamına, oyuncular, özellikle de Dangubic kendisi karar verecek. Takımda kalmak isterse, canını dişine takması gerekecek.
Ben buna akıllıca hamle diyorum. Önce iç transferde kemik kadroyu korumayı başar, sonra kemik kadro üzerine oluşacak eksik ve takviyeleri tamamla yani dış transfer hamlesi yap. Tabii ki bu hamle, geniş kadro planlanarak yapılmalı. Sadece antrenman kadrosu tamamlamak için yapılırsa, bu yıl yaşanan sıkıntılar yeniden yaşanabilir. Her oyuncunun en az 1 tane gerçek alternatifli ve rotasyona girebilecek kalitede oyunculardan oluşacak bir kadro yapılanmasına ihtiyaç var.
Şu an için o alınsın bu alınsın, o alınırsa şöyle bu alınırsa böyle diyerek ortalığı bulandırmak çok gereksiz, ısrar ise maksatlı olur. Bu yıldan çıkarılacak derslerle, aynı hataların yada eksikliklerin tekrarlanmayacağını düşünüyorum.. Daha bu yıl oluşturulan ve yeni sezonda oluşacak kemik kadro için, uzun vadeli sözleşme eleştirisi ise tam anlamı ile abesle iştigal. Nerdeyse 0'dan kurulan yeni bir kadro için, hiçbir zaman uzun vadeli sözleşme yapılmaz. Önceden de yazdık, genellikle sözleşmeler 1+1 olur ve iki taraflı kimya uyuşursa, iki taraflı memnuniyet olursa ve karşılıklı olarak beklentiler karşılanırsa, sözleşme zaten kendiliğinden uzar, yoksa Dangubic ve Kalandadze örneğinde olduğu gibi biraz daha beklenir ve ona göre karar verilir.