2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Bir sürü şey yazıyorsun ama asla soruma cevap vermiyorsun. 3.lüğü zorlayabilmek için kimleri alabiliriz diyorum bana zeren Thy bizden iyi değil diyorsun ben zaten 4.olamayız demiyorum düzgün okuyun. Bu takımlarla kıyaslandığında açık ada favori olacağın ve vakıf eczacı ikilisinden birini 3-4 maçlarında avlayabileceğimizi düşündüğünüz kadro nasıl olur diyorum yahu!!! Bongaerts kalması çok güzel yaseminin de öyle ama benim bahsettiğim “çok iyi takım kuracağız” lafının altını doldurabilmek. Çünkü sürekli böyle açıklamalar yapmak taraftarın da beklentisini yükseltiyor. Sürekli sürekli çok iyi takım kuracağız dendiğinde demek ki gerçekten önemli isimler alacaklar diye düşünür insan. He bu benim sorduğum soruyla alakasız bi konu orası da var! 1 tane yıldız oyuncu çekecek bence yönetim dedin kimi mesela? Bu sezon başında hedef ilk 4tü gelecek sene çok iyi takım kuruyoruz diyip barboliniye para harcayıp yine ilk 4 hedefimiz mi diyecekler! Yoksa biz 4.olacağız dediğimiz sezonda ligde final oynamıştık ama bu çok mucizevi ve tesadüfen gerçekleşen bi olaydı. Yani o zaman ben de diyorum ki ilk ikiyi zorlarız 👍🏻
Yazdığım şeyleri tekrar tekrar yazıyorum yine anlamamak için çabalıyorsunuz.Git baştan oku aynı paragrafı bir tur daha atamıycam.Sanki bu takım kesin ilk 3 yapar demişiz gibi herkesin bildiği voleybol doğrularını satmaya çalışma.Daha ilk mesajdan Eczacı Vakıf gibi takımları şuan geçemeyiz belki Li gelirse geçilir ama oda Çinden çıkmaz Gatina gibi bir genç 1 sene geliştirilirse o belki bizi buraya sokar.Eczacı Vakıf gibi takımları geçmek için bir kimya gerekli.Ama sen her ne kadar anlamak istemesen de Dalderop Styskiak Alsmeier Tolok alınabilirse de Li ya da Gatina ila ilk 3 zorlanır girilir değil ilk 3 Zorlanır biri tökezlerse onun yerine girilir ya da süpriz yapmaya çalışılır.İlk 3 kesin girer değil yani anla artık.Her bölge de tamamız zaten bir tane de top öldürecek oyuncu yaratabilirsek 2 sene içinde geri kalan oyuncular da gelişecek 2-3 seneye final oynarız belki belli olmaz.

Çok iyi denilen takımın da bir seviyesi olur bu arada.Bu sene mesela kadro iyi diyorum sezon başından beri ama şampiyonluk alacak kadro değil bu kadro hem kemik kadro oluşturuldu hem de ilk 4 kadrosu.Kemik kadroyu oluşturduk ilk 4 de girersek bu kadro bu sezon başarılıdır.Seneye de ilk 3 yapacak bir kadro kurulacak mesela.Transferleri ona göre yorumlamak lazım gidip Egonu Boskovic beklemeyelim.Vakıf Eczacı Fener bunlar yine bizden daha iyi kadrolar kurar ama birini tahtından edebilelim yeter.İlk 3 girip şampiyonlar ligi gittikten sonra kemik kadro da iyice oturacağı için bir iki eksik bölge kapatır şampiyonluk yarışına gireriz.Bunu yazmak böyle kolay da umarım uygulaması da kolay olur.Vakıf Eczacı gibi senelerdir zirveye alışmış takımlar varken hemen oraya girmek kolay olmayacak.Ama seneye bence ilk 3 zorlayacak bir kadro şart umarım transferler de o yönde gelir.
Bu yazdığını bi oku derim. Ilk 3 yapacak bi kadro, vakıf eczacı fb üçünden birini tahtından edelim gibi lafları kullanan sizsiniz. Ben de nasıl 3.olunabilir onu yazıyorum. Stysiak Thy ile anlaşmış, lazareva Bahçelievler. Ve dediğim gibi gs sb community menajerlik şirketinden çok yüksek ihtimalle oyuncu almayacak. Çok düşük bi ihtimal lazareva ve gatina gibi isimlerin gelmesi. Li ise ülkesinden çıkmıyormuş. Daalderop mu bizi 3. yapabilecek güç? Alsmeiher hiç konuşmaya bile gerek yok onunla oynayacağımıza hande Derya alıp oynayalım daha mantıklı en azında yerli isimleri geliştiririz. Geriye bi kaç isim kalır; tolok,Martinez,herbots tolok kariyerine smaçör olarak devam etmek istiyor diye biliyorum yani smaçör olarak gelecekse ok. Biz pasör çaprazına kimi alacağız da 3.lüğü zorlayacağız onu anlamaya çalışıyorum. Yazdığınız isimlerin çoğu takımlarla anlaştı sözleşmeleri hazır.
Ben gs ile ilgili kötü bi şey yazmadım ayrıca sizin söylediğiniz şeyler birbiri ile uyuşmuyor onu açıklamaya çalışıyorum. Kötü olacak yandık bittik demiyorum. Ama Vakıfbank’ın üzerine çıkaracak bi hamle yapabilirsek 3.olabiliriz diyorum bu kadar basit

Pasör de Bongaerts yedeğine Aslıhan ile devam edelim ya da Buket veya Sıla alınmalı.Pasör Çaprazı Alexia yanına Stysiak.Orta Timmerman Yasemin Ayçin yanlarına genç enerjik bir yerli daha çekilmeli.Libero Eylül yanına Buse iyi olabilir.Smaçör İlkin yedeğine bence Sude yerine İlkini arada dinlendirmek için bir yerli alınmalı.Yabancı olarak Dangubic giderse yerine Hertbos.Diğer smaçör de alınabilirse Li ya da Gatina onlar alınamazsa Dalderop iyi olabilir.Tabi farklı isimler de alınabilir seneye hedef ilk 3 zorlamak olursa bu kadro ilk 3 zorlayabilir.Seneye ilk 3 den yükseğini yapabilecek bir takım kurmak zor Li alınabilirse belki daha iyi sıralamalar düşünülebilir ama Li de bence Çinden çıkmaz.Başka da direkt bizi daha yüksek seviyelere çıkaracak yıldız kalmadı.Gatina geliştirilip 1 sezon sonra o seviyeye getirilebilir.
Ah Gizem hanım ah biraz okusamıydınız altları da.Yarım yamalak yerine full devam ettiğim kısmı da.Hani seni tanıyoruz zaten.Bu sene bak dediklerimiz oldu güven bize sen bırak seneye de tutar belki.Bak dedik kemik kadro oluşturup tutucaz hepsini.Sezonu 4. kapatırız.Sen dedin hepsi gider kaçar.Zeren Kuzeyboru Thy hatta Beşiktaşı bile katın bizi ilk 4 yarışına bile sokmadın nerdeyse.Bırak bu sezonu da güven bize gelecek sezonu yazın yorumlarız yine biz.Daha önümüzde devam eden bir sezon var.En azından her olayın altından Fenerbahçe övmeyi bıraktın Fenerbahçe aşkını yansıtmıyorsun bize.

Ha şunu da söyliyim Stysiak Julia gibi isimler kaptırılrsa Stysiak daha kesin imza atmadı.Ya da yönetim süpriz yapıp Li falan çekmez ya da kendisi 0 dan bir power oyuncu bulmazsa bende eleştiririm.Ama ben şuan güveniyorum Bongaerts gibi bir oyuncu çok iyi kadro dediyse altı boş değildir.O yüzden o bölge için yönetime güveniyorum yangın yapmaya gerek yok.Ama Power bir oyuncu yine gelecek sezon bulunmazsa ozaman eleştiririm yeri ve zamanı var.

Ah Gizem hanım ah biraz okusamıydınız altları da.Yarım yamalak yerine full devam ettiğim kısmı da.Hani seni tanıyoruz zaten.Bu sene bak dediklerimiz oldu güven bize sen bırak seneye de tutar belki.Bak dedik kemik kadro oluşturup tutucaz hepsini.Sezonu 4. kapatırız.Sen dedin hepsi gider kaçar.Zeren Kuzeyboru Thy hatta Beşiktaşı bile katın bizi ilk 4 yarışına bile sokmadın nerdeyse.Bırak bu sezonu da güven bize gelecek sezonu yazın yorumlarız yine biz.Daha önümüzde devam eden bir sezon var.En azından her olayın altından Fenerbahçe övmeyi bıraktın Fenerbahçe aşkını yansıtmıyorsun bize.
Aynı yorumda ilk yazdığınız şeyle son yazdığınızın bambaşka alakasız şeyler olacağını tahmin edememişim kusura bakmayın

Ha şunu da söyliyim Stysiak Julia gibi isimler kaptırılrsa Stysiak daha kesin imza atmadı.Ya da yönetim süpriz yapıp Li falan çekmez ya da kendisi 0 dan bir power oyuncu bulmazsa bende eleştiririm.Ama ben şuan güveniyorum Bongaerts gibi bir oyuncu çok iyi kadro dediyse altı boş değildir.O yüzden o bölge için yönetime güveniyorum yangın yapmaya gerek yok.Ama Power bir oyuncu yine gelecek sezon bulunmazsa ozaman eleştiririm yeri ve zamanı var.
Ben kimi eleştirdim ki? Julia kim ayrıca Gsyi o mu yukarı çekecek yapmayın ya. Ben sizin yazdıklarınızı eleştirdim. Gs yönetiminin için “çok iyi takım kuracağız” dedikleri takımı göreceğiz dedim sadece. Yoksa bütçenin önemli bi kısmını geçen sezon sadece 1 sezon imzaladığımız ve bu sene tutmak istediğimiz isimlere mi harcayacağız onu göreceğiz aynı maaşa kalacaklarını düşünmüyorum çünkü :) ne olacağını hep beraber göreceğiz

Gizem hanım hiçbiri kalmıyordu ama öyle diyordunuz Vakıf falan kapıyordu hepsini bizden.Yönetimin uzatması oyuncularla canınızı yakmış belli ki.Ne olacağını biz önceden söylüyoruz güvenin bize sizin tahminler pek tutmuyor çünkü bu sezon görmüş olduk.

Bizim 4 setin sonunda dağıttığımız Zeren, Vakıfı 3-2 yendi. İşte ligimiz bu. Güçlüyüz ama bundan sonraki her maçımızı final havasında oynamalıyız. Tam da bu nedenle, Lazovic dahil, herkesin terinin son damlasına kadar mücadele etmesi lazım. Maç seçmek yok.

Gizem hanım hiçbiri kalmıyordu ama öyle diyordunuz Vakıf falan kapıyordu hepsini bizden.Yönetimin uzatması oyuncularla canınızı yakmış belli ki.Ne olacağını biz önceden söylüyoruz güvenin bize sizin tahminler pek tutmuyor çünkü bu sezon görmüş olduk.
Okuduğunuzu mı anlamıyorsunuz yoksa tek derdiniz bana saldırmak mı? Ben ne dediğimi iyi biliyorum genç ve potansiyelli oyuncularla uzun dönemli sözleşmeler imzalamalıyız yoksa sezon sonunda ya başka takıma giderler ya siz kontratı yenilerken ekstra para harcarsınız. Şuan kulüp hem bongaerts hem yasemin hem eylüle mevcut sözleşmelerinden fazlasını vermek durumunda kaldı. Tekrar edeceğim aynı şeyleri. Bu tip sporcularda alternatif az olduğundan sözleşmeleri uzun süreli tutmak zorundayız. Bunun başka yolu yok. Kimse buraya aşkından kalmıyor. Ben bu oyuncular ayrılacak falan diye bi bilgi de vermedim. Tutman zorlaşıyor dedim. Ama kime neyi anlatıyorum bilmiyorum

Voleybolda bütçe artışı konusu gündeme gelince çöpe atacak paramız yok diyenler Jelert transferi hakkında nedense yorum yapmıyor?
Bu arada mevcut kadro büyük bir sürpriz olmazsa 5.olur diye düşünüyorum.
Üst düzey pasör çaprazı gelmeden ilk 4 ihtimali yok.

Brit ile imzaladıktan sonra, aklı başında her yönetim, şu ana kadar gösterdikleri başarılı performans sonrasında bu girişimi yapar. Henüz Eylül ve Yasemin ile resmi imza yok ama çok yakında ikiliyi birlikte imza için masada göreceğimizden eminim. Bence geriye Timmerman kalır. Devamına, oyuncular, özellikle de Dangubic kendisi karar verecek. Takımda kalmak isterse, canını dişine takması gerekecek.

Ben buna akıllıca hamle diyorum. Önce iç transferde kemik kadroyu korumayı başar, sonra kemik kadro üzerine oluşacak eksik ve takviyeleri tamamla yani dış transfer hamlesi yap. Tabii ki bu hamle, geniş kadro planlanarak yapılmalı. Sadece antrenman kadrosu tamamlamak için yapılırsa, bu yıl yaşanan sıkıntılar yeniden yaşanabilir. Her oyuncunun en az 1 tane gerçek alternatifli ve rotasyona girebilecek kalitede oyunculardan oluşacak bir kadro yapılanmasına ihtiyaç var.

Şu an için o alınsın bu alınsın, o alınırsa şöyle bu alınırsa böyle diyerek ortalığı bulandırmak çok gereksiz, ısrar ise maksatlı olur. Bu yıldan çıkarılacak derslerle, aynı hataların yada eksikliklerin tekrarlanmayacağını düşünüyorum.. Daha bu yıl oluşturulan ve yeni sezonda oluşacak kemik kadro için, uzun vadeli sözleşme eleştirisi ise tam anlamı ile abesle iştigal. Nerdeyse 0'dan kurulan yeni bir kadro için, hiçbir zaman uzun vadeli sözleşme yapılmaz. Önceden de yazdık, genellikle sözleşmeler 1+1 olur ve iki taraflı kimya uyuşursa, iki taraflı memnuniyet olursa ve karşılıklı olarak beklentiler karşılanırsa, sözleşme zaten kendiliğinden uzar, yoksa Dangubic ve Kalandadze örneğinde olduğu gibi biraz daha beklenir ve ona göre karar verilir.

Son düzenleme:
Voleybolda bütçe artışı konusu gündeme gelince çöpe atacak paramız yok diyenler Jelert transferi hakkında nedense yorum yapmıyor?
Bu arada mevcut kadro büyük bir sürpriz olmazsa 5.olur diye düşünüyorum.
Üst düzey pasör çaprazı gelmeden ilk 4 ihtimali yok.
Benim de önceden örneklemiş olduğum, futbol'da hatalı transferler sonucu uğramış olduğumuz zarar, en az iki üç hatta 4 üst düzey voleybolcuyu hem erkek hem kadın voleybol takımına transferi gerçekleştirebilecek düzeyde olabilir. Her transferde hatalar yapılabilir ki buna hata demek de zor. Beklentiler karşılanmayabilir. Futbol takımımızda olduğu gibi, geniş kadro içerisinde bu durum çok da sırıtmayabilir ama voleybolda bizim dar kadro yapılanmasında böyle bir lüks yok. En ufak hata, sezonun çöpe gitmesine neden olur. Bu nedenle geniş kadro diyorum. Yani bu konuda, hemen hemen hemfikiriz.

Sürpriz olmazsa, mevcut kadro ile 5. oluruz görüşüne tam olarak katılmıyorum. Henüz herşey bitmiş değil. Her maçımızı final havasında oynar ve evimizde oynayacağımız THY ve Kuzeyboru maçlarını kazanırsak, şansımızın hala yüksek olduğunu düşünüyorum. Puanlamaya bakıldığında 4.sıradayız ama kazanma sayısına göre 4. ile aramızda sadece 1 maç var ve bu takımla evimizde oynayacağız.

Lig hala yeni gelişmelere gebe ve bugünkü Vakıf-Zeren maçı, bunu örneklerinden sadece bir tanesi.