2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Terziç ile ilgili Fenerbahçe voleybol şubesi ve yönetimi içinde ahlar vahlar eden kimseyi duymadım öyle bir sohbetim de geçmedi söylediğim gibi ama mevcut ve önceki İtalyan koçtan iyi olduğunu düşünenler olabilir. Yetenek ve üzerine proje yapacağınız oyuncular varsa oynatırsınız olay budur. Burada sorulması gereken biz neden bu oyuncuları almadık aldıktan sonra da kalmaları için para harcamadık olmalıdır. Biz neden Terziç'i almadık değil.

Barbolini için de biz kim getirdi bu voleybol cahilini takımın başına demedik hangi şartlarda başarılı olacağını bu şartların da Türkiye'de bulunmadığını ve kendisinin kafa yapısının da buna uygun olmadığını dile getirdik. Yoksa paylaşılan tarz videoları her isim yapmış koç için bulabilirsiniz. Kendisi daha önce Galatasaray ve Eczacıbaşı'nda çalıştı alt yapılarda hangi Galatasaray ya da Eczacıbaşı oyuncusuna dokunmuş ne katmış sorun bu kulüplerin içindekilere anlatacaklardır ben girmiyorum. Kendisi umarım başarılı olur fakat görünen o ki zaman bizi haklı çıkaracaktır.

Terziç ile ilgili Fenerbahçe voleybol şubesi ve yönetimi içinde ahlar vahlar eden kimseyi duymadım öyle bir sohbetim de geçmedi söylediğim gibi ama mevcut ve önceki İtalyan koçtan iyi olduğunu düşünenler olabilir. Yetenek ve üzerine proje yapacağınız oyuncular varsa oynatırsınız olay budur. Burada sorulması gereken biz neden bu oyuncuları almadık aldıktan sonra da kalmaları için para harcamadık olmalıdır. Biz neden Terziç'i almadık değil.

Barbolini için de biz kim getirdi bu voleybol cahilini takımın başına demedik hangi şartlarda başarılı olacağını bu şartların da Türkiye'de bulunmadığını ve kendisinin kafa yapısının da buna uygun olmadığını dile getirdik. Yoksa paylaşılan tarz videoları her isim yapmış koç için bulabilirsiniz. Kendisi daha önce Galatasaray ve Eczacıbaşı'nda çalıştı alt yapılarda hangi Galatasaray ya da Eczacıbaşı oyuncusuna dokunmuş ne katmış sorun bu kulüplerin içindekilere anlatacaklardır ben girmiyorum. Kendisi umarım başarılı olur fakat görünen o ki zaman bizi haklı çıkaracaktır.
Bu ,şubenin düzeleceği günü acaba ben görecekmiyim? diye bazen soruyorum kendime. ve ister istemez üzülüyorum.

Muhammet Murat Baylan.... Kaç kişi adına konuşuyorsun? Bu soruyu soruyorum çünkü sürekli demedik, düşünüyoruz, bizi haklı çıkaracaktır, biz, biz biz....türünde zamirler kullanıyorsunuz. Gerçekten siz kimlersiniz? Son dönemlerde hem şahsımın hem de birçok katılımcının geçmişte sürekli eleştirdiği yeni sezon kadro yapılanmasındaki gecikmelere karşın bu yıl, bu renklere gönül veren tüm voleybol taraftarlarını mutlu eden iki flaş oyuncu ile, daha ikinci yarının başında sözleşme yenileniyor ve sen (yada siz) şimdi yeniden olumsuz düşüncelerle Barbolini'ye takmış, forumda sürekli negatiflik yaymaya çalışarak, üzerine de alınan galibiyetler sonrası mutlu olan taraftarların paylaşımlarını, bahar havası yaratılmaya çalışılıyor diye eleştirmeye kalkarak sözde bilgiçlik taslamaya kalkıyorsun.

Bak sevgili Muhammet Murat Baylan, eğer bir fikrin varsa söylersin hatta bu fikirlerle birlikte, bence şu alınır yada şöyle yapılırsa şu olur dersin, buna katılan onaylar, katılmayan ise kendi fikrini ve neden katılmadığını paylaşır ve konu noktalanır. Hadi buna biraz da yol vererek, ek olarak konu ile ilgili karşılıklı birkaç fikir teatisi daha yapılır ve başka konuya geçilir....

Dikkat ediyorum, dahil olduğun hemen her konudaki tartışma, senin vazgeçmez tutumun sonucu, incir ipi gibi uzuyor ve bir noktadan sonra ben dahil birçok kişi sıkılıyor çünkü böylesi kısır tartışmalar kimseye birşey sağlamadığı gibi çok sıkıcı oluyor. İşin bir diğer ilginç yanı da, birçok konuda eleştiri getirilmesine rağmen somut olarak birşey söylenmemesi ve afaki fikirlerle birşeyin doğruluğunu kanıtlama ısrarındır.

Konu Barbolini olduğuna göre oradan örnekleyeyim. 10 yıl önce, bugün voleybolu bırakmış yada voleybolda son yıllarını oynayan oyuncuları çalıştıran Barbolini ile bugünkü Barbolini'yi, ya da on yıl önceki ligimizle bugünkü ligi aynı düzeyde görüp bunun üzerinden yorumlama yapmaya çalışmak yada sırf, şunu aldı bunu verdi, şununla çalıştı bununla çalışmadı demek, boş laftan ibarettir. Hataları ile sevapları ile Barbolini, an itibarı ile en iyi baş antrenörlerden birisidir ve camiayı tanıması ve yakın ilşki içinde olması ayrıca bir avantajdır. Bunu kabullenemiyorsan sana söylenecek başka birşey bulamıyorum.

Onu da geçelim, daha güncele bakarsak, ilk dönemini beğendiğimiz, ve bu yıl yönetimin de onayı ile iyi bir kadro oluşturan Hernandez, son döneminde, benim de dikkatimi çeken hatalar yapmaya başladı. Özellikle oyuncularını dinlendirme, rahatlatma konusundaki bağnazlığı, garip ve anlamsız ve zamansız ikili değişiklikler ve son olarak herşeyi riske ettiğimiz Kuzeyboru mağlubiyeti, Galatasaray'daki sonunu hazırladı. Bunlar bence de yeterli nedenler olabilirdi ama yerine getirilen Bigarelli konusunda, önceki paylaşımımda belirttiğim gibi, ilk başta çok absürd bir karar oldu ifadesini kullanmıştım. Önceden çalıştırdığı Romanya takımının alt sıralarda olması, baş antrenör olarak fazla bir başarısının olmaması herkeste bir soru işareti oluşmasına neden oldu. Ancak görüyoruz ki, ilk çıktığı Vakıfbank maçı hariç, kötü bir sınav vermedi. Bunun en büyük nedenlerinden birisi de, önceki teknik heyetin, Hernandez hariç yanında olması idi. Yani bir devamlılık söz konusu idi. Bu durumda, tamam oldu demek için henüz erken ama oynanacak Avrupa ve lig maçlarında iyi sınav vermeye devam ederse ve seneye Barbolini'nin yardımcısı olarak görev alacaksa, aslında planlı ve mükemmel bir hamle olacaktır. Tüm bunları ve başarıda devamlılığı dikkate alırsan, bunun neyine karşı çıkyorsun? Biraz sabırlı olup, şimdiden başlayan transfer harekatı ile seneye oluşacak yeni kadro sonrası yapacağımız maçlara ve alacağımız sonuçlara bakarak konuşalım. Bunu dışındaki herşey boş laf, boşa kürek çekmek ve tümü ile spekülatif.

Bence sen de, yeni sözleşmelerin keyfini çıkar ve takımını destekle.

Bu arada Uğur Gökçeoğlu, siz neye bakıyorsunuz? Kurabiye var, simit var....

Mete Bey;

Ben kendi adıma konuşuyorum daima biz ifadesinden rahatsız oluyor iseniz yapacak bir şey yok. Ben bu forumda bulunduğum süre içinde sen şunu yap diğeri şunu yapsın demedim takımı da uygun oldukça salonda ve deplasmanda destekliyorum siz merak etmeyin.

Herhangi bir konuda fikir ayrılığı olmasından daha doğal bir şey yok ben burada siz de dahil herkesin düşüncesi yanlış benimki doğru demiyorum olanı söylüyorum benim gördüklerim bildiklerim bunlar Hernandez için Bigarelli için paralel şeyler düşünüyor olabiliriz farklı da düşünüyor olabilirdik burada yazılan ile ne şubenin ne takımın moraline herhangi bir şey olur yine söylüyorum benim için Barbolini bir tüccardır yanılırsam yanıldım derim Bigarelli de ancak üçüncü yardımcı olması şartı ile kalmalıdır. Forum kültürü tartışmak ile vakidir tadını çıkar.

Yönetimin de inşallah çapraz için bir planı vardır. Çünkü sadece Alexia ile olmaz şuan. Alexia da 21 yaşında gelişime açık ama ben Alexia’nın 4-8 arası her takımı sırtlayabilecek ama hedefi ilk üç olan bir takım da as pasör çaprazı olacak seviyelere de ulaşmayacak bir isim olduğunu düşünüyorum artık. Blok defans servis plase aslında o konularda üst düzey. Ama daha 17-18 yaşında her maç 30-40 sayı alan Alexia değil artık çünkü bence bariz sıçrama sorunu var. Arka turlarında mesela yine baya bir top öldürebiliyor. Ama ön turlarında az bir şey blok otursun zorlanıyor. Halla evrilebilir çok genç belki smaçör belki pç olarak geliştiririz orası oyuncu ve yönetim arasındaki planlamaya kalmış.

Ama gelecek sezon için Alexia as pasör çaprazımız olmamalı. Yerli olması büyük artı çoğu maçta yabancı oynamak için as başlayabilir. Ama yanına yıldız bir isim daha şart. Lazareva gibi bu sezon vurduğunu sayı yapan biri var aslında önümüzde. Lig de onu almak için en avantajlı takım da biziz. Ama yönetim oraya çok mantıklı bir hamle yapmayız bir de Lazareva’yı Bahçelievler’e kaptırır Alexia’yı rotasyonsuz bırakırsa seneye de top öldürme sorunları çekebiliriz. Şimdiden artık o bölgeyi bitirmemiz lazım.