2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Hiç zorlanmadan acaba bu set gider mi diye düşünmeden oyunun her alanında üstün olduğumuz bir maç oldu.
Keşke bütün sezonu böyle geçirebilseydik. bir ara iyi ritim yakalayan takım fener, aydın, THY gibi mağlubiyetler ile olumsuz bir sürece girdi.seneye bu süreçleri çok yaşamayacağımızı umuyorum. gidecekler, kalacaklar,ve gelecekler ki özellikle alınacak yabancı oyuncular gelecek sezonun kaderini fazlasıyla belirleyecek diyorum.

4. Olmak zaten bir başarı değil ama 4-5 senedir ilk 4 yarışının dışındayız o yüzden bir adım olarak görüyorum bende. Seneye kurulan kadro da Eczacı ile ilk 3 yarışı verecek gibi duruyor eğer seneye ilk 3 de gelirse hedefler artık yavaştan kupa olmalı.

Temelde başarı kabul etmesem de bir adım olarak kabul ettiğim için tebrikler takıma. Yıllardır ilk defa bu noktadayız.
4. Olmak zaten bir başarı değil ama 4-5 senedir ilk 4 yarışının dışındayız o yüzden bir adım olarak görüyorum bende. Seneye kurulan kadro da Eczacı ile ilk 3 yarışı verecek gibi duruyor eğer seneye ilk 3 de gelirse hedefler artık yavaştan kupa olmalı.
Bu bakış açısı, tamamen göreceli bir bakış açısıdır ve konuya hangi açıdan baktığınıza bağlıdır.
Şöyle ki;
Eğer her yıl her branşta zirveye oynamak ve şampiyon olmak şart diyorsanız, evet sadece bu yıl değil, yıllardır başarıya açız, özellikle de bu branşta....
Eğer geçtiğimiz yıl, sürekli aksayarak hatta zaman zaman adeta aşağılanarak alınan sonuçlar, oturmayan hatalı transferlerle dikkate alındığında, bu yıl çok farklı. Adeta, küllerinden yeniden doğan bir takım yaratıldı.

1- Birçoklarının aksine, çekirdek kadro'nun çok iyi olduğunu ve bu takımın çok iyi işler yapacağını en başından itibaren, türlü sataşmalara rağmen bıkmadan yazdık ve savunduk.
2- Takımın eksik yönünün kadro derinliği olduğunu, yine buradan defalarca yazdık ve ne yazık ki bunun acısını, burun farkı ile elendiğimiz hem Türkiye Kupası hem de Challenge Cup'da yaşadık. Bunları da uzun uzun tartıştık.
3- Lig genelinde, THY'den daha iyi bir takım olduğumuzu, yine sezonun en başından itibaren defalarca yazdık ama bazılarına dinletemedik yada dinlemek istemediler. Bunun yanısıra, takım performansı yükseldiğinde, biraz dikkatli olunsa ligi ilk 3'de bitirmemiz işten bile değil diye yazdık ve savunduk. bu şubenin başındaki kişi yada kişiler 5.likten söz ederken, biz burada buna adeta isyan ettik, çünkü voleybolu biraz olsun bilen ve takip edenler, bu takımın çıtasını, diğer takımlarla karşılaştırdığında, rahatlıkla görebiliyordu.
4- Özellikle ligde alınan sonuçlara bakıldığında, Fener dışındaki hiçbir takıma, seviye farkı nedeniyle yenilmedik ve ezilmedik. Tam tersine, takım olarak ve üzerindeki formanın hakkını vererek, ortaya muazzan bir karakter koyduk.
5- Yine bu sezon için, şu ana kadarki lig serüvenine bakıldığında, ezeli rakibe 3-0 kaybettiğimiz iki maç ve Vakıfbank'a 2. devrede aynı skorla kaybettiğimiz maç haricinde, çok kötü oynayarak kaybettiğimiz maç yok. 3-0 lık Vakıf mağlubiyeti de, koç değişimi kaosu içerisinde geldi.
6- Diğer kaybedilen maçlara bakıldığında da, tümü 3-2 olarak Aydın'a kendi evimizde, THY ve Kuzeyboru'ya deplasmanda ve tümü ile maç sonlarındaki hatalı koç kararları, taktiksel anlayış ve yapılan yada yapılmayan değişiklikler nedeniyle adeta intihar ederek ve burun farkı ile kaybettik.
7- Buna karşın, alınan maçlara bakıldığında, 3-2lik Bahçelievler maçı haricinde, 11 maçı 3-0 ve 6 maçı da 3-1 aldık. Sözün özü, oynadığımız maçların genelinde ezilmedik ama çoğunlukla ezdik. Ligde Vakıf'a karşı bir galibiyet bir mağlubiyet, Eczacıya karşı bir galibiyet (2. maç haftaya) ve THY'ye karşı bir galibiyet bir mağlubiyet aldık. Sonuç olarak dostlar, gerçekten bir karakter ortaya koyduk ve ligin son 2 haftasına girildiğinde, kalan 2 maçımızı 3-0 kaybetsek bile (ki bu olmayacak) en yakın rakibimiz iki maçını 3-0 kazansa bile, hem puan hem kazanılan hem de kaybedilen set averajına göre açık ara öndeyiz yani 2 hafta kala 4.lük garantilenmiştir.
8- Bu karakteri ortaya koyan tüm oyunculara sonsuz teşekkürlerle, hepsini gözlerinden öperim. Gelmiş olan ve hala göreceli olarak tanımlanabilecek başarı, doğru yönetildiği takdirde, yakın zamanda gelecek olan daha büyük başarıların habercisi olmalıdır ve böyle hissediyorum. Son 2 yıldır teneke kupa diye dalga geçilen BVA Cup ve Challenge Cup sonrası artık CEV'deyiz ve bu, yeni sezon için yapılması planlanan yeni transferler üzerinde de olumlu etki yaratacak, sonuna kadar hak edilmiş güzel bir sonuçtur ve başarıdır. Hep birlikte bunun keyfini sürelim.

Teşekkürler GALATASARAY DAİKİN. Daha nice başarılara....

Son düzenleme:
Kendini voleybolun en bilgili adamı sanan yorumcu Osman Urarer Galatasaray ligi 7. bitirir izleyin görün bu takım ilk 4 de yer alsın herkesten özür diliyicem dedi umarım oda özrünü diler.7 de bilerek denilmiş bir rakam ilk 6 Avrupa yapıyor Avrupa bile gidemez demeye çalışmıştı aklınca.