2024/2025 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Bu seneyi felaket geçirdi, vazgeçilen birisi oldu. Olumlama yapmak için bu sezondan bahsetmeyip Karşıyaka döneminden bahsediyorum hep, Karşıyaka döneminde şahsen benim ekmek banarak izlediğim birisiydi. Çok çabuk faul problemine girmesi harici bir problemi yoktu. Nitekim onun oynadığı topla, o sezonun en iyisi Jones'a karşı baya baya üstünlük kurmasıyla ve potayı karartmasıyla Karşıyaka final yapmıştı. Sonradan tutulmama sebebini istikrarsızlık ve faul problemlerine bağlıyorum ben. Keza bu sezon, ligde değil ama Avrupa'da izlediğim Beşiktaş maçlarının hiçbirisinde dayak yemedi. Hapoel maçında muhteşemdi, geri dönüşün mimarlarındandı. Ligde kendisini pek izlemedim ama zaten artık kendisinden vazgeçilmiş, geldikten sonra Simounovic oynamaya başlamıştı. Zaten kısalar şut atamazken Delgado'nun da hücum yönünün kısıtlı olmasını kaldıracak gücü yoktu Beşiktaş'ın. Bu da kafamda oturuyor.

1-2-3'ümüz atan bir üçlü. Size olarak zaten düşük kaldık. Dengelemek için Delgado kasa birisine gidilmesi gerekiyordu ve gidilmiş. Daha iyisi alınır miydi bence %100 alınırdı ama Delgado alınmış. 500 bin işi kafamda soru işareti, iyi bir piyasası olduğu için 500 bin verilmesini normal bulanlar var ama 500 bin 500 bindir sonuçta. İnsan Wiley istiyor Egbunu istiyor.
 
Bu arada İzundu konusunda ümitliyim ben. Beklenilenden daha iyi katkı bekliyorum.

Back up pivot için iyi tercih, maaliyeti de 250 civarında diye biliyorum. Ordaki temel sorun 2 uzunu yan yana oynatamayacağız, farklı pozisyonlar deneyemeyeceğiz, yani biri çıkacak biri girecek, hatta birbirlerine güvenerek daha temaslı oynayacaklar. Sorun burda başlıyor bence. Bu oyuncuların besleneceği tek yer ribaundlar olacak, onun dışında sahada hücum tarafında eksik kalacağız. O noktada 4,5 gibi farklı bir işe girilmeliyi bence.
 
Net bi anlaşma yokmuş şuan. Umarım vazgeçip avrupa'dan olmasa bile kıta dışından adam alabiliriz.illa lig olucaksa pek tutmam kendisini ama Jerry boutsielle yada austin willey olabilir. Bu kadar dar alana sıkışmamalıyız ve bu kadar acele edilmemeli, nba dahi beklenebilir son hamle için.
 
Umarım Delgado haberi doğru değildir. Delgado alınıyorsa İzindu neden alındı, kopyala yapıştır aynı oyuncular. İkiside kolay faul problemine giren hücumu vasat oyuncular. Hatta bence İzundu'nun savunması Delgado'yq göre daha iyi. McCormack işin savunma kısmında neredeyse çöptü ama en azından hücumu bir şekilde götürüyordu. McCormack tarzı bir uzuna gidilir diye düşünmüştüm. Hele ki söylenen 500k$ doğruysa bizim için çok çok mantıksız bir transfer olur. Takım kurmak demek her oyuncunun açığını diğer oyuncunun iyi yönüyle kapatıp çok yönlü olmak demek. Yine tek düze ve çok tahmin edilebilir blr takım oluyoruz. Geçen yılki Beşiktaş benzeri bir takım olacağız, kağıt üzerinde onlar da iyi sayılırdı ama kolayca tahmin edilebilir bir takımdılar ki bunun acısını ocak ayından itibaren hem yerel lig hem de eurocup'ta yaşadılar.
 
Back up pivot için iyi tercih, maaliyeti de 250 civarında diye biliyorum. Ordaki temel sorun 2 uzunu yan yana oynatamayacağız, farklı pozisyonlar deneyemeyeceğiz, yani biri çıkacak biri girecek, hatta birbirlerine güvenerek daha temaslı oynayacaklar. Sorun burda başlıyor bence. Bu oyuncuların besleneceği tek yer ribaundlar olacak, onun dışında sahada hücum tarafında eksik kalacağız. O noktada 4,5 gibi farklı bir işe girilmeliyi bence.

O konuda da elimizde Sadık var. Sadık bu sene bazen iyi görüntü vermese de değerli bir oyuncu hala. Hem hücumda etkili hem de savunmada istekli birisi. Samet de 3. pivot olarak kalıyor. Onun da dış şutu var. Bu sene iyi oynamadılar diye gelecek sezon da böyle oynayacaklar diye bir kaide yok. Bence çok enseyi karartmamak lazım.
 
Transferde ligimizden gidiyoruz genelde ama pg ve 4 numara için ligimizde oynamış alınabilir uygun profil yok bence. Xavier Munford vs saymazsak.

Cavanaugh veya Bouteille'i 4 diye almayız umarım. Ondan sonra Delgado 'da kurtaramaz içeride bizi.

Sadık'ın yapamadığı şeyleri yapan atlet bir 4 lazım ortalama şutu olsa yeter.

Wiley Maccabi deniyor.
 
Bu arada Delgado'nun serbest atış yüzdesi felaket. Avrupa maçında iki airball attı kasıt var sanırsın. Yüzde 35 falan atıyor ki uzunda dikkat ederim serbest atışlara hadi ucuz olsa amenna da 500 K ya Delgado alınmamalı. Khem Birch alınır o paraya.

Jaime Echenique 5 fiziğinde 4 tekniğinde McCormack gibi görüntüsüne göre yumuşak bir pivot. 4 için ayaklar yavaş kalır. Kalın olduğu için ortayı kapatır.

McCormack Boutsiele gibi savunması kötü uzunlar bile ortayı kapatacak ebatta oldukları için hem boy hem cusse itibariyle sert olmasalar bile rakibi rahatsız edip alan vermiyorlar. A.Tyus Terry ya da Halilovic vb. dar omuzlu ince yapılı ve nispeten kısa uzunlar bunu da yapamıyor.
 
Son düzenleme:
Delgado transferi seviye olarak geçen sezonun kesinlikle üstünde olacağız, basketbola dair ne yapmak istediğimiz belli olacak demek. Bununla birlikte, Türkiye Kupası ve Basketbol Şampiyonlar Ligi dışında hayal kurmayın; o meşhur atlanması gereken, Pistiolis-Canaan ikilisinin atlattığı son eşik kesinlikle atlanamayacak demek.

Sahada analitik düzlemde yorumlanabilen bir basketbol takımı görebilmek bizim için ihtiyaç. Bu basketbol takımınınsa, halktan ve düz anlatacağım; bir parça akması gerekiyor. Delgado'nun serbest atış çizgisinde 10'da 3 atmasıyla kaybedilen büyük maçı toparlamak çok zor olur Abdi İpekçi'ye dönüş senesinde. İş Sinan Erdem'in gökyüzündeki çatısında değil, bu kez bizim tercihimizde düğümlenmiş oluyor zira.
 
Delgado da Palmer da istikrarsiz ve dengesiz oyuncular. Dunyanin her yerinde scouting yapip iyi oyuncular getiren adam, Florya’nin suyundanmidir nedir kolaya kacip bana gore 2 yanlis tercih yapti. Ayrica sanirim bizim takimda herhangi bir pozisyonda post up oynayacak oyuncu almak yasak sanirim. 4 numaraya bir Blackshear sart gibi suan yoksa bu seneye dair de hic umidim olmayacak.
 

Üst