2024-25 Trendyol Süper Lig (Futbol)

Ali Koç : ''99 puan aldık şampiyon olamadık.''
Aziz Yıldırım: ''60 puan alıp şampiyon olsam. Tarih şampiyonları yazar sadece. Fenerbahçe'nin 19 şampiyonluğu vardır. 6'sını benim dönemimde kazanmıştır.''
Ali Koç : ''Doğru.'

Kendileri de kabul ettiğine göre şu 5 yıldız salaklığına artık TFF'nin veya başka kurumların el atması gerekiyor. Ekrana dev gibi olmayan 5 tane yıldız koyup göz yoruyorlar.
Aziz Yıldırım canlı yayında kendi de söyledi zaten artık Fenerbahçe'ye gelip de FB ile ilgili herhangi bir şey yapma durumunun tamamen bittiğini. Ya ağzından kaçırdı ya da o anki duygularıyla söyledi bilmiyorum.

Bununla birlikte transferde bonservis yalanlarından ve usulsüzlüklerden de söz etti Aziz Yıldırım. Ve beraberinde hem sportif hem de politik bazı büyük olaylardan bahsetti.
 
Şampiyonluklar için armanın üzerine eklenen yıldızlara dair yapının, temel organizasyonun keskin çizgilerle içeriği dikte etmesi gerekiyor. Başka türlü, halktan anlatımla bu başı bozukluğun önü alınamaz.

Euroleague kadınlarda TTT Riga'nın armasının üstüne FIBA tarafından 18 yıldız yerleştirilmediği; Letonya Basketbol Federasyonu'na da bu kulüp resmi maçlara bu armayla çıkmak zorundadır denmediği sürece Fenerbahçe armasının üstündeki 2 yıldız da, bizim 2014'ten bu yana yıldız eklememiş olmamız da, benden gelen armanın üstüne içi sarı-lacivert çubuklu yıldız ekleyelim önerisi de havada kalıyor açıkçası.

Erkek futbol dışında pandemi döneminde kendini ekonomik anlamda döndürebildiğini kanıtlayabilen bir spor dalı olmadığından kadınlar Euroleague'deki görüntü Kapitalist üretim ilişkileri ve finans üzerinden anlaşılabilir. FIBA'nın hükmü ve cürmü bununla sınırlı. TFF'den beklentimiz ise doğal olarak bu içeriğin bir haftayı dahi görmeden resmi şekilde noktalanması olurdu. Aksine yıllara yayıldığı gibi, neden İtalya'daki gibi 10 şampiyonluğa değil de 5 şampiyonluğa bir yıldız veriliyor sorusu üzerine dahi düşünülmeye başlandı. Tamamı, TFF'nin erkek futbolun hakkını yeterince verememesi ve gerekli erki ortaya koyamaması kaynaklı.
 
Bu yıldız meselesi kadar saçma bir spor olayı yok. Benim için 5.yıldız değil 25. şampiyonlıuk önemli. 2000'li yıllarda Ulusoy döneminde özentilikle uygulanmaya başlanmış bu yıldız kuralısanki futbolun altın luralı gibi davranılıyor. İlk çıktığında 10 şampiyonluğa 1 yıldız vermek isterken Tarnbzon da yıldız alsın diye 5'e indirmişlerdi. Tıpkı ülke ekonomisi dibe vurmuşken algı yaratmak için 200tl üstü banknot çıkarmamak ya da ilk çıktıklarında 500 ve 1000 düşünülmesine rağmen asgari ücretli en yüksek banknottan alamazsa kötü algı olur diye düşünülüp çıkarılmaması gibi. Ülke algılarla yönetiliyor ve bir yerlerinden uydurdukları yıldızı "10 emir" gibi dikte ediyorlar. Büyük liglerin her birinde olmadığı farklı farklı kuralalrı var hatta Almanya'da yerel seviyede. Bırakalım bu saçma yıldız muhabbetini de belki o zaman geçmiş şampiyonlukların farklı kategoride olduğu daha iyi anlaşılır.
 
Her sezon aynı senaryo yaşanıyor,yaz aylarında FB'liler şampiyonluğa inandırılıyor,lige iyi başlıyorlar,herkes bu sefer FB kesin şampiyon algısı yaratıyor sonra kışa doğru düşüşe geçiyorlar ve sonunda hep biz şampiyon oluyoruz.Bu defa bence lige kötü başlayacaklar ve kötü devam edecekler,sonunda herkes İsmail Kartal kalsa FB kesin şampiyon olurdu diyecek.
 
Rezil herifler. Yaptıkları kongreye bak hep kavga kıyamet.

Yalnız adamlardaki bu Aziz nefretini anlayamadım. Şike yaptı hapis yattı nedir bu nefretleri?
Mahallesi kavgası,gerek kongrede olsun gerek canlı yayında olsun seviye yerlerde.Bir de buna demokrasi şöleni diyorlar,bence kepazelik.Aziz Yıldırım doğru bir insan olmayabilir ama camiası için fedakarlık yaptı. Ali Koç ise hep yaptı.
 

Üst