• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025-2026 Basketbol Süper Ligi

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ozan K.Ş.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:02
Maçı 3.çeyrek sonlarında açtım ve Furkan'ın tuhaflıklarını gördüm. Son saniyelerde Tofaş maçı almışken kaybetti. Furkan denenmeye değer bir riskmiş ama. Zaten genç Türk basketbolcuları da son şanlarını iyi kullanmakla ünlüdür.
Beşiktaş'ta Brown'dı sanırım, pota altında bomboş turnikeyi çembere değdiremedi son saniyelerde. Allah'tan son hücumda MCconnor blok yaptı son salisede. Yoksa Tofaş feci bir maç topuyla bütün salonu ağlatacaktı deplasmanda.
 
Ts-Beko maçı da zevkli geçiyor. Trabzon ilk yarıda 53 satı attı bekoya. Bizim zaten hedef maçlarımızdan biri Trabzonspor olacak. Zorlu rakip.
 
Dusan Alimpijevic ve Beşiktaş'ın ligdeki normal sezon serisi artık öyle bir noktaya erişti ki, Eurocup şampiyonluğu üzerinden yaşayacakları sezonda yanlışlıkla lige kanalize olacağız. :)
 
Trabzon 20'lere yatırdı bekoyu. Geri dönüş olur mu bilmiyorum ama Trabzon her çeyrekte 20-30 sayı gönderdi rakip potaya.
 
Jesikevicus bizim maçta da ilk 7 dakikada 12 oyuncunun tamamını kullanmıştı. Trabzon maçında da bu şımarıklığı yapmak istedi, ama bu defa koçu olan bir takıma tosladı. Bir de kendi taraftarının önünde oynanan maçta sahada eli cebinde gezmeyen Trabzonsporlu oyuncular da birilerine ders olmalı.
 
Trabzon inanılmaz basketbol oynadı. Bugün bu oyunla önlerine kim gelse bu farkı yapacaklardı. Reed süperstar performansı gösterdi. Büyük alkışı hak ettiler 👏
 
Dusko Vujosevic'in öğrencisi olmasının bana verdiği yetkiye dayanarak; sezon başından bu yana oynattığı basketbolu otopsi masasına yatırdığım Selçuk Ernak, tarihi bir galibiyet aldı. :)

Ülker Arena'nın form olarak benzeri, daha seslisi olan çakılı salonda; zamane hücumlarını ağır fakat keskin bir tonda oynayarak, her anı çizip şekillendirerek Trabzonspor'un basketbola ilk ve kalıcı fırça darbesini vurdular.
 
Furkan Korkmaz ne yaptı öyle ? 70-72 ribaundu almışsın,yerdesin ve yerden pas deneyip topu dışarı attı.Mola sonrası Jonah Mathews kendisi üzerinden 3'lüğü buldu.

Furkan topa sarılıp paylaşılamayan top olsa bile hücum hakkı Tofaş'ta olacaktı.
Hadi bunu düşünemedi, burnunun dibindeki arkadaşına vermeyi dene bari.
 
2 önemli maçtan yeni çıktılar hafta içi. Bunun da etkisi vardır diyeceğim ama alınan mağlubiyet ve yenilen sayı çok ağır.
 
Hadi bunu düşünemedi, burnunun dibindeki arkadaşına vermeyi dene bari.

Bu arada ben maçı son çeyrek açtım Furkan iyi maç çıkarmış sanırım.Ben kendisini sporcu olarak sevmiyorum.Bu maçtaki hatası dışında Merkezefendi maçını hatırlıyorum üst üste 2 kez bomboş maç şutunu kaçırmıştı.Sonra Bcl maçında kenardan bilerek serbest atışı kaçır diyorlar,kaçırıyor bunda sıkıntı yok.Ama öyle bir kaçırıyor ki resmen hemen topu alıp hızlı hücuma gelin der gibi.Ben öyle seziyorda olabilirim ama bu arkadaşta garip bir şey var,uğursuzluk var.
 
Beşiktaş bu kadar iyi olabilirken biz niye olamıyoruz ? Ligde adeta şov yapmışlar,bunu biz de yapabilirdik.Neden basketbola önem vermiyoruz ? İstesek her sezon final oynayabilecek gücümüz var.
 
Bursaspor her ne kadar zayıf takımlara karşı oynamış olsa da Şampiyonlar Ligine sezon başında iyi atmış kendisini.Bu takım savunma yapmayı bilmiyor.Göksenin baskılı savunma yaptığında 13-14 saniyeye kadar yediriyor fakat diğer oyuncular savunma konusunda aşırı sıkıntılılar.Cut eden oyuncuyu kaçırırlar,switch yapamazlar,ribaund verirler.Bunlarda yetmez en önemli özelliği dışarıdan şut atmak olan takıma bol bol bomboş dış atış veriyorlar.

Göksenin'in sıkıntısı ise bilindiği gibi hücumda şutu hiç istikrarlı değil.Bomboş şutları potayı kıracak gibi atıyor.Fakat Göksenin'i çıkartsak Bursaspor şu an 2 galibiyet daha az almış olurdu.O derece kötü savunma yapıyorlar.2 dakika 14 saniyede kim 15 sayı yer ?
 
2.çeyrek son 4 dakikaya girilirken 36-48 ile Petkim öndeydi.Devreyi ise 51-50 ile Manisa önde tamamladı.

Yerli koçların mola sonrası dönüşlere çalışmalara lazım.Bu konuda eksiği olan çok fazla koç var.
 
Geri
Üst