deplase
[ ]
Arkadaslar Eurocup seviyesi serbest düşüşte. Bunu Beşiktaş'tan bağımsız söylüyorum. Geçtiğimiz senelerde Euroleague maci olsada izlesek modundan artık sonuçlara bile bakmıyor pozisyonuna nasıl getirmeyi başardı bizi bu Avrupa basketbolu.
Olay hocada bitiyor demedim zaten. Ama biz tek bir büyük basketbol aklının kurup yönettiği bir şube olmadığımıza göre transferlerde büyük söz ve pay sahibi hocaların da günahı sadece saha içindeki yetersizliklerinden çıkartılamaz tabi ki. Zaten o kadarını yönetse en azından Ekrem Memnun'un Pistiolis'e yaptığı gibi arkasında potansiyelli bir takım bırakırdı. Elin adamı 33-34 yaş ortalamalı ama 12 kişilik kadrosuyla herkesin zamanını yarıya indirecek ama toplam performans olarak sırıtmayacak yapı içinde Avrupa Şampiyonluğuna yakın bir ACB takımı kuruyor, Galatasaray 1 oyuncu sakatlığıyla James Palmer'ı oyun kurucu kisvesine oturtmaya çalışıyor. Bu kafa yapısıyla 3 tane müthiş adam da alsan birinin sakatlığıyla 2 gömlek aşağı düşersin zaten. Ben Galatasaray'da iyi oyuncular da gördüm, iyi koçlar da, müthiş atmosferler ve potansiyeller de. Ama 20 yıllık bilfiil taraftar takibimde Oktay Mahmuti dönemi hariç ortaya basketbol aklı koyulan herhangi bir döneme hiç şahit olmadım.Bana göre olay sadece hocada bitmiyor. Vizyon ve para işi. Yoksa yakıp olsun Ergin olsun sonuç çok değişmez.
Tırnak içinde Galatasaray'ın karşılığı en iyi yerde olmak olduğundan yerimiz tabikide Euroleague. Ancak realite olarak şu anda Eurocup kesinlikle Bcl seviyesinin altında. Eurocup tek avantaji kupa kazanip Euroleague oynamak. Bu ne kadar surdurulebilir. Bcl reklamını daha iyi yaparsa bence Euroleague bu kapalı Lig kafasını sorgulayacaktır. Yerel ligleri daha rekabetci yapan şey sıralama ve Avrupa oynamak , basketbolda bunun karşılığı yok. Örnek vereyim bjk Eurocup alamadı ancak ligde şampiyon oldu ne olacak o kadar emeğe çöp , yine Eurocup.gs mct ninde artık eurocup saflarına geçmesini bekliyoruz. Diktiri boktan bclyi kimse takmıyor. Nba europe ölü doğan bi proje olacak. Can natan bunun farkına varsın artık. Galatasaray başkanı dursun özbek euroleague zarar diye boşuna ağlamasın! Her futbol maçlarından sonra prim açıklamasını biliyor. Ama yan branşlarına 3-5 para harcayacağız diye geri planda kalıyor. Sen euroleague gelir getirmiyor dersen. Sana gülerler basketbol cahili derler. Fenerbahçe beko ya bakın artık + yazmaya başladılar. Lütfen yönetime buradan sesleniyorum Galatasaray erkek basketbol takımı eski günlerine geri dönmesi için eu