6 periyot boyunca Heurtel’den benzer sayılar yiyip,Vautier ile ikili oyun sonrası üstelik defalarca basket faul olacak şekilde 28 sayı yiyorsan,ben kusura bakmasın ama Laso için soru işareti koyarım.Sadece bununla da sınırlı değil.Beaubois oyundayken adama 1 tane bile şut hazırlanmıyor.Topu eline veriyorlar,“git ve şut dene” diyorlar.Beaubois öyle bir oyuncu mu ? Penetre ettiği için 2 kez top kaybetti.1 kez penetre ettirmişsin,2.’si niye?
Beaubois uzatmalarda 2 tane şut kaçırdı ama kaçırabilir,sorun bu değil.Sen adama uzun süre pozisyon hazırlamayıp uzatmada hazırlıyorsun.Olay bu.3.çeyrek,4.çeyrek;1 tane pozisyon hazırla adama.
Vincent Poirier’in oyunda olduğu anlar sana 47 sayı yedirmiş olabilir.Abartmıyorum;10-15 sayı değil,47 sayı.Sadece Vincent Poirier oyunda olduğu için yemiş olabilirsin.Ve bu adamı sen sadece 2.uzatmada,çok yoruldu diye oyundan alıyorsun.
2 sayı öndesin,mola dönüşü 10 saniye var ve sırf sezon ortalaması %61 diye Vautier’e taktik faul yapıyorsun,maç gene uzatmaya gidiyor.Herkes o anda “helal olsun Laso’ya,doğruyu yaptı” diyor.Deplasmanda zar zor uzatmışsın ve 2.uzatma ihtimali varken değer miydi?
Şehmus defalarca tepede perdeye takıldı.EuroLeague oyuncusu değil.Şehmus,Erkan,Ercan,Smits,Kai Jones çok yetersizler.97-97 iken gidip 2’de 0 serbest atış atıyor Smits.Cordinier’in şut seçimleri çileden çıkarır.Hem bencil hem de bazı atışları çembere zor değiyor.Ama kendisini star sanıyor.Garip bir kafası var.
Bu takıma her şeyden öte atletik,sert oynamayı seven bir 4 numara lazım.Senin 4 numaralarının hem ayakları yavaş,hem savunmaları kötü,hem de temaslı oyundan kaçıyorlar.
Laso’yu orta vadede ve uzun vadede değerlendirmek lazım.Şu an eksikler varken elindeki kadro kötü;kötüden ziyade düşük IQ’ya sahip oyuncularla bir şey yapmaya çalışıyor.2-3 tane durumu tuhaf buldum sadece.