Bu takımın İlkin'le ileri gideceğini düşünmemek bir fikirdir ama aynı kişi Grobelna arma için savaşıyor diye oyuncu korumaya giriyorsa burda bir çelişki yok mudur sormak isterim.
Oynayan bir oyuncuda kazanma hırsı varsa diğerinde ise kazanma hırsı olmayıp servisi bile isteye fileye takıyorsa çıkarken de antrenörüne trip yapıyorsa o 2 oyuncuyu aynı kefeye koyamam. Farkındaysanız yaptığım her yorumda şu an bizde oynayan 2 pasör çaprazının da seviye olarak yeterli olmadığını defalarca yazdım. Ancak bir de karakter vardır. Bu oyuncular zorla gelmediler bu takıma. Bu oyuncuları alan yöneticiler oldu. Oyuncuyu günah keçisi yapmanın alemi yok. Zorla mı alın dediler?
Her oyuncu arma için savaşmak zorunda. Alexia'yı performansından eleştiriyorsam bu yaptığı davranıştan dolayı karakterinden de eleştiririm. Derbi oynuyoruz belki de ezeli rakibimizi yenmek için oynuyoruz ki Vakıfbank maçındaki eleştirilerden dolayı takım daha odaklı çıkmışken oradan oyuncunun 1 tanesi çıkıp ne hocasının kararına saygı duyuyor ne de taraftarın beklentisine, isteğine, arzusuna saygı duyuyor. Kenardan Grobelna'nın oyuna gireceğini anlayınca umursamaz bir şekilde topu fileye takıyor çıkarken de Barbolini'ye bakmayıp Bigarelli'ye çak yapıp çıkıyor.
Sizin aksinize Barbolini'nin tarafındayım. Bu takımı çiftliğe çeviren, her istediğini yapabileceğini düşünen oyuncuların da bu takımdan derhal gönderilmesi gerektiği kanısındayım. Yan branşların yıllardır sorunu, kangren haline gelmiş sorununa karşı otoriter her hocayı da destekliyorum aşırıya kaçmadığı sürece. Bigarelli'yi hoca olarak görmeme sebebim de bu yanının eksik olması. Bigarelli bu şubenin başında olsaydı bırakın disiplinli oyunu takım iyice gevşerdi. Barbolini'yi eleştireceğim kısımlar da elbette var ve ileride de olacak sadece bu konuda yanında olduğumu söylüyorum.
Şunu da ekleyeyim. Alexia'nın o hareketini bilinçli yaptığını maç esnasında fark etmedim. Birkaç arkadaş bana bahsedince tekrar izledim ve bilinçli yaptığına kanaat getirdim. Bir şey yazıyorsam mutlaka sebebi vardır. Tutarlı olmayı her şeyin üstüne koyarım. İlkinle kıyaslamaya gelince de İlkin'in böyle bir hareketine şahit olmadım. İlkin seviyesi yettiği kadar oynayan iyi ya da kötü oynasın takıma fayda sağlamaya çalışan bir oyuncu. Üstelik rakip taraftardan yıllarca linç yemesine rağmen mental olarak da düşmüyor. Alexia'nın bu mentalle çok değil 2-3 yıl sonra voleybol kariyerinini bittiğini bile görebiliriz. Olayları kişi ekseninde değil de durum ekseninde değerlendirelim.
Son düzenleme: