• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025-2026 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Bu takımın İlkin'le ileri gideceğini düşünmemek bir fikirdir ama aynı kişi Grobelna arma için savaşıyor diye oyuncu korumaya giriyorsa burda bir çelişki yok mudur sormak isterim.

Oynayan bir oyuncuda kazanma hırsı varsa diğerinde ise kazanma hırsı olmayıp servisi bile isteye fileye takıyorsa çıkarken de antrenörüne trip yapıyorsa o 2 oyuncuyu aynı kefeye koyamam. Farkındaysanız yaptığım her yorumda şu an bizde oynayan 2 pasör çaprazının da seviye olarak yeterli olmadığını defalarca yazdım. Ancak bir de karakter vardır. Bu oyuncular zorla gelmediler bu takıma. Bu oyuncuları alan yöneticiler oldu. Oyuncuyu günah keçisi yapmanın alemi yok. Zorla mı alın dediler?

Her oyuncu arma için savaşmak zorunda. Alexia'yı performansından eleştiriyorsam bu yaptığı davranıştan dolayı karakterinden de eleştiririm. Derbi oynuyoruz belki de ezeli rakibimizi yenmek için oynuyoruz ki Vakıfbank maçındaki eleştirilerden dolayı takım daha odaklı çıkmışken oradan oyuncunun 1 tanesi çıkıp ne hocasının kararına saygı duyuyor ne de taraftarın beklentisine, isteğine, arzusuna saygı duyuyor. Kenardan Grobelna'nın oyuna gireceğini anlayınca umursamaz bir şekilde topu fileye takıyor çıkarken de Barbolini'ye bakmayıp Bigarelli'ye çak yapıp çıkıyor.

Sizin aksinize Barbolini'nin tarafındayım. Bu takımı çiftliğe çeviren, her istediğini yapabileceğini düşünen oyuncuların da bu takımdan derhal gönderilmesi gerektiği kanısındayım. Yan branşların yıllardır sorunu, kangren haline gelmiş sorununa karşı otoriter her hocayı da destekliyorum aşırıya kaçmadığı sürece. Bigarelli'yi hoca olarak görmeme sebebim de bu yanının eksik olması. Bigarelli bu şubenin başında olsaydı bırakın disiplinli oyunu takım iyice gevşerdi. Barbolini'yi eleştireceğim kısımlar da elbette var ve ileride de olacak sadece bu konuda yanında olduğumu söylüyorum.

Şunu da ekleyeyim. Alexia'nın o hareketini bilinçli yaptığını maç esnasında fark etmedim. Birkaç arkadaş bana bahsedince tekrar izledim ve bilinçli yaptığına kanaat getirdim. Bir şey yazıyorsam mutlaka sebebi vardır. Tutarlı olmayı her şeyin üstüne koyarım. İlkinle kıyaslamaya gelince de İlkin'in böyle bir hareketine şahit olmadım. İlkin seviyesi yettiği kadar oynayan iyi ya da kötü oynasın takıma fayda sağlamaya çalışan bir oyuncu. Üstelik rakip taraftardan yıllarca linç yemesine rağmen mental olarak da düşmüyor. Alexia'nın bu mentalle çok değil 2-3 yıl sonra voleybol kariyerinini bittiğini bile görebiliriz. Olayları kişi ekseninde değil de durum ekseninde değerlendirelim.

Son düzenleme:
Geçen sene Vakıf Eczacı Fener yenen takımın kaptanı olan İlkin için İlkin büyük maç kaldırmadığı için kazanılmıyormuş aynen kardeşim.Geçen sene total kadro maaş bütçesi 1.3 milyon dedi Cibara.Eczacı da Bosko Fener de Vargas Vakıfda Yuan tek başına bizim bütün kadrodan pahalıydı.Rakibin tek bir oyuncusu bizim bütün kadrodan daha maliyetliyken üç takımı da yendik.Burdan biri gelir sonra İlkin var diye büyük maç gelmiyormuş yetmiyormuş aynen der geçerler adama.

Bu arada iki takımı da tebrik ederim Türkiye liginde son zamanlardaki açık ara en keyifli maçtı.İtalya liginin bizim önümüze geçme nedeni bu herkes süpriz yapabiliyor sonuncu takım gelip liderlik yarışı veren ile kafa kafaya oynuyor.Geçen sene kendi bütçesinin üstünde oynanayan Gs ve Aydın vardı.Bu sene de Gs ve Nilüfer şuana kadar ligi heyecanlandıran takımlar.Türkiye liginin kalitesini düşüren lig spontane bir lig olması Galatasaray ligi keyiflendiren İtalyan vari oynayan bir takım.Gs ve Nilüfer dışı şuana kadar da herkes bütçesi kadar oynuyor gibi.Gs ve Nilüfer son topa kadar inanan takımlar bu sene.

Geçen sene Vakıfbank, Fenerbahçe ve Eczacıbaşı'yı 3 kere yendiysek 9 kere yenildik toplamda. Aynı şey mi? Fenerbahçe'yi çıkarırsam 2 kere yendik 5 kere yenildik. Fenerbahçe sezon sonunda hoca değiştirmesine rağmen 2-1 lik sonuçla elendik. Gece gelip sabahına maça çıkan hocayla bizi yendiler. Hala İlkin'den konuya başlayıp İlkin büyük maç kaldırır kısmına geliyorsunuz. O Fener'i Vakıfbank ne yaptı? Maç bile vermeden duman edip 3-0 la yolladı. Peki o Vakıfbank ŞL'de ne yaptı? F4'te sonuncu oldu. Geçen sene çok iyiyiz falan zannediyorsunuz galiba siz. İşte algı dediğim kısım burası. Geçen sene biz Chieri kadar bile değildik hatta Roma kadar. Onlar bizden yukarıda bitirdiler Challenge Cup'ta.

İlkin son smaçör pozisyonu için rakiplerde devşirme varsa rakiplerin yabancı smaçörüyle baş edebilecek bir oyuncu değil. Cazaute ile de Ana Cristina veya Arina'yla da baş edebilecek bir oyuncu değil. Sırf o yüzden de 4 yabancı için zorlayalım diyorum. 4 yabancı sınırı gelirse eğer diğer takımlarla aramızdaki seviye farkı minimuma inecek. Libero ve orta oyuncudan birinin yerli olması gayet de tolere edilebilir. Ancak şu anda tolere edilemiyor o son smaçör.

Maaş konusuna gelirsek de İlkin'in maaşı 350 bin euro Hande'nin 850 bin euro ise burda anormal miktar Hande'nin aldığı maaştır. İlkin hak ettiğini alıyor. Sylla İlkin'den iyi oyuncu zaten 500 civarı alıyor. İlkin'e zam yapıp Sylla'dan fazla mı maaş verelim? Hande'ye bu kadar maaş vermek büyük saçmalık. Saliha'ya da aynı şekilde. İlkin'e de zam yapılmalı ama bu rakam 500 ü geçmemeli. Gidip 700 e falan çıkarmak gelecek sene alabileceğimiz pasör çaprazının da bütçesini etkiler.

Analiz konusuna gelirsek analiz analiz diyorsunuz da siz kaç kere analiz yaptınız Halil bey? Diğer sitelerden birkaç istatistiği alıp önünüze koymak zor değil ancak her zaman hazıra konmak da doğru değildir. Yoksa ben de hangi sitelerden istatistik alıp atacağımı biliyorum. Burada zamanında analiz kasan Mete beyin de o analiz için aldığı istatistikleri hangi siteden aldığını biliyorum. Merak etmeyin. Yoksa o sitelerde başka insanların yorumunu alıp kopyala - yapıştır yapmak analiz olmuyor. Hatta şuan kendisinin hangi sitede yorum yaptığını da biliyorum. Voleybolla ilgili bilgi aktarımı yapılabilecek site sayısı bir elin parmağını geçmediği için kendisini bulmak zor değildi.

Ayrıca burada bazı arkadaşların devamlı olayı şahsileştirmesi kabak tadı vermeye başladı. Biraz relax olun. Devamlı bir yerden vurma çabasını bırakın. İnsanları çok kutuplaştırıyorsunuz. Fikrinizi söyleyin geçin. Bırakın insanlar nasıl yorum yapmak istiyorsa yapsınlar. Kasmayın bu kadar.

Son düzenleme:
Geri