2025-2026 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Çapraz hattı yetersiz kesinlikle katılırım bu konu da çok haklısın. Ama diğer her bölge de yeterliyiz bence. İlk 6 farkı da var Bongaerts as değil artık Naz büyük tehlike ona. Lukasik ilkin as diyemeyiz gerisi çok sağlam. Ve şampiyonluk olarak bakmayalım. Bir anda bu kulübe yıldızlar gelmez başarı olmadan. Ryk Carol da bu yüzden red etti. Yavaş yavaş biraz o başarıyı gösterecez ki yıldızlar da bizi tercih etsin. Zerrenle gs benzer çizgi de ilerliyor şuan.Hedef 4-5 yanlış hedef ilk 3.

Çapraz hattı yetersiz kesinlikle katılırım bu konu da çok haklısın. Ama diğer her bölge de yeterliyiz bence. İlk 6 farkı da var Bongaerts as değil artık Naz büyük tehlike ona. Lukasik ilkin as diyemeyiz gerisi çok sağlam. Ve şampiyonluk olarak bakmayalım. Bir anda bu kulübe yıldızlar gelmez başarı olmadan. Ryk Carol da bu yüzden red etti. Yavaş yavaş biraz o başarıyı gösterecez ki yıldızlar da bizi tercih etsin. Zerrenle gs benzer çizgi de ilerliyor şuan.Hedef 4-5 yanlış hedef ilk 3.
zeren suan bizden cok daha guclu bence zeren alabiliyosa lazarevayi bizde alabilirdik ya ikna etme konusunda iyi deyiliz yada herseye gec kaliyoruz

Zeren bizden ne anlamda daha güçlü seneye ilk altısı şu olur muhtemelen
Pasör:Malinov
Pç:Lazareva
Smaçör:Uzelac,Gatina
Orta:Kübra,Beyza
Libero:Özlem
Köşe hattı çok güçlü ama orta hattı Kübra Beyza ikisi de hücumu olmayan ortalar Özlem kaliteli bir libero değil kötü değil ama Eylül’ün yanından geçemez Malinov bence çok doğru oynayamıyor takımı. Güçlüler ama biz bir adım öndeyiz kadro olarak. Asıl rakip Eczacı bence ilk üç istiyorsak Eczacı da bizim bir adım önümüz de.

Lazareva konusun da bende katılıyorum daha önce de dedim alamamız lazım. Ama başarı gelirse yönetim para aktarır da dedim. Başarı geldi para verildi ama biz para verene kadar çoktan Lazareva gitti. Biz Lazareva ile ilgilenirken 500 bin Euro istedi çok para diye vazgeçmiştik şuan olsa o para verilir. Keşke alınsaydı ama mallesef o dönem o paraları Dursun bu şubeye layık görmedi.

Köşe hattı çok güçlü ama orta hattı Kübra Beyza ikisi de hücumu olmayan ortalar Özlem kaliteli bir libero değil kötü değil ama Eylül’ün yanından geçemez Malinov bence çok doğru oynayamıyor takımı. Güçlüler ama biz bir adım öndeyiz kadro olarak. Asıl rakip Eczacı bence ilk üç istiyorsak Eczacı da bizim bir adım önümüz de.
bana gore turkiye ligi icin 3 iyi kose oyuncunun olmasi onemli zor toplari oldurebilmek icin alexia ile bunlari yapamayacagimizi gorduk

Kübra Akman Vakıfbank ile anlaştı diye okumuştum ne derece doğru bilmiyorum? Belki de söylentiden ibarettir.

butce artmis olabilir ama parayida dogru kullanabildigilizi dusunmuyorum
Bence çapraz harici doğru kullanıldı. Çapraz da sadece Lazareva ya da Ryk hamlesi şartı o da olmadı . Zaten üst düzey starları şuan çekemeyiz buraya çapraz harici bence çekebileceğimiz oyuncular çekildi. Sadece Groblena da hatta görüyorum. 2026-2027 sezonu da onun yerine başkası alınır orası da değişir zaten diye düşünüyorum.

300 milyon tl 7 milyon Euro civarı bir para ediyor voleybol için gayet iyi. Fener Vakıf ve Eczacı yine 10 milyon Euro civarı ayırdı gibi duruyor seneye ama aradaki makas kapanıyor yavaş yavaş. Bu sene 1 milyondu seneye 7 milyona çıkıyor büyük bir artış var.
Kadın voleybol bütçesi değil o tüm branşın bütçesi içinde erkek voleybol ve antrenör maaşları ve diğer masraflarda var.

Li Yingying transferi gerçekleşmediği an takım bu yıl ile aynı olacaktır. Pasör çaprazı Alexia, Grobelna olan smaçörleri ortaları aynı olan takımın nasıl bu yıldan daha iyi olacak. Futbolda Oshimen'i erkek voleybolda Patry olan izleyen takım bu iki pasör çaprazı ile oynarsa Li Yingying'in olmadığı bir smaçör hattı ile herhangi bir kupa kazanamaz, bütçenin artmış olduğu ortamda bu kadronun kurulması bütçenin yatırımın arttığı anlamına değil paranın yanlış kullandığı anlamına gelir.

Sn Cibara'nın, Mert bey tarafından 2024-25 Kadın Voleybol Galatasaray Daikin sayfasında paylaşmış olduğu söyleşi videosunu 2 kez baştan sona, 1 kez de ara ara belli noktalara çekerek izledim. Konu ile ilgili olarak aynı sayfadaki yorumumu geniş şekilde paylaştıktan sonra, bakalım bu 2025-26 sayfada videoya verilecek reaksiyon ne olacak diye, bir süre beklemeyi uygun buldum. Doğrusu oldukça şaşırdım. Bazı trolleri, bunun dışında tutarak, genel hatları ile çok önemli noktaların kaçırıldığını fark ettim.

1- Şahsen sayın Cibara'yı geçmişte bazı söylemleri ve net olmayan bazı yuvarlak sözleri nedeni ile eleştirmiş olmama rağmen, bu söyleşide son derece samimi buldum.
2- Takımın as oyuncularından sadece bir tanesinin (Lazovic) kaybı dışında, takım iskeletinin tamamına yakınının korunmuş olmasının önemi ve başarısı, çoğunlukla atlanmış.
3- Önceki yorumlarımda aktarmış olduğum, resmi açıklama ile de teyit edilmiş olan, Alexia'nın sezonun 2. yarısının belli bölümünden itibaren sona kadar iğne ile oynadığı atlanmış. Hala daha yapılan sadece eleştiri...
4- LYY ile ilgili her türlü fedakarlık yapılmasına rağmen, Çin'in kendi yerel Olimpiyatları nedeni ile, olsa bile en iyimser tahminle, ancak Aralık 2025 sonu gelebileceği atlanmış.
5- Geçen yılki ayrılan bütçe hedefi Erkeklerde erkeklerde 65 kadınlarda 63 milyon TL idi. bunu 97 milyonu nakit 50 milyonu da barterle (takasla) karşılanmış.
6- Madde 5'den hareketle, sözü edilen 600 (yaklaşık 2x300) milyonluk bütce, öncekinin kat be kat üzerinde ve buna barter dahil değil. Yani kadınlarda yaklaşık 300'ün üzerine de çıkabilir. Sanırım LYY için fedakarlıktan kaçılmayacak mesajının altında yatan tüyo, buradan kaynaklanıyor. Pek tabii ki, hiçbir bütçenin tamamı hiçbir branşta transfere harcanmaz. Burada enflasyon farkını da dikkate almak gerekir. Bu konularda çatlak ses çıkaranların amacı belli. Çok bilenler, yönentime saldırıp, bigisizlik ve beceriksizlikle suçlayarak trolleyip rahatlıyorlar...LYY'e sunulan kontrat teklifi Aralık sonu 1.5 yıllık olacak. Bu da atlanmış
7- Santarelli hocalığında, yenilmez armadada çalışan Lukasik'in, en az Lazovic kadar başarılı olacağına inanıyorum. Öncesinde bile, ritmini yakaladığı zaman zor durdurulan bir smaçördü. Bu yıl, yıldızlar karması içinde, kendisinden ağırlıklı olarak servis karşılama ve yer savunmasında faydalanıldı ve bunda da oldukça gelişti ve başarılı da oldu.
8- Naz transferinin son derece önemli olduğunu, pasör mevkiinde müthiş bir rekabetin olacağını ve bu yıl, bu noktada yaşanan aksamaların, yeni dönemde yaşanmayacağı konusunda önemli bir dayanak olacağı öngörüsüne katılıyorum.
9- Grobelna'nın, Barbolini tercihi olduğu zaten biliniyordu. Olumsuz baktığım konu yaşı ve Çin'de oynadığı takımın başarılı olamaması. Tabii ki voleybol takım oyunu olduğundan, tek sorumlu olarak bileti ona kesmek haksızlık olabilir. Geçmişi iyi bir oyuncu... Sağlıklı Alexia ile birlikte, bizde ne yapacağını görmek için biraz sabır.
10-Ana Carol'un çok önceden PVF yada LOVB'yi tercih ettiği hatta bu kararı Buijs ile birlikte aldıkları söyleniyordu ama netleşmemişti. Bilindiği kadarı ile hala bir imza yok yada oyuncu havuzuna imza atmış ama gelmeyeceği çoktan kesinleşmişti. Burada boşuna yazılıp çiziliyordu.
11-Tüm bunlar hesaba katıldığında, yeni sezon için, hala hazırda LYY alınacak olsa bile, en az 1 smaçör kadrosu boş. Bunlar, yerli'mi yabancı'mı belli değilken, Gerdau Minas'da oynayan Dominik Milli takımının değişmezi Pena ismi gündeme geldi... Ardından da linç...Allah akıl ezan diyorum...
12- Benim beklentim, Ayçin, Yasemin ve Timmerman'a ilave, kaliteli ve kendisini kanıtlamış bir orta'nın da, sakatlık ve forumsuzluklar dikkate alınarak, bu mevkiyi daha da güçlendirmektir.
13-3’lük-4’lük maçları sırasında, özellikle ilk maçtaki düşüşün, devamında söylenen ve ikna olmadığım nedeni konusunda da, bir aydınlanma oldu. Bu da atlanmış. Daha final ve 3-4 maçları oynanırken milli takım ile ilgili, etik dışı ve hiçbir protokole uymayan ve oyuncuların özel hesaplarına atılan whatsapp mesajları. Buna göre Güveli, Ayçin ve bildiğim kadarı ile Ayça Aykaç kadro dışı kaldı. Vakıf'da da ve Eczacıda da benzer durum olduğu söyleniyor. Seçimler ve duyuru yöntemi tam anlamı ile akla zarar ve Sn Cibaranın beyanına göre,bunu yapan FB'li Pelin. Bunların 1.maç öncesi de kulaktan fısıldamış olması dahi olası. Bunlar gerçekten her türlü etiği zorluyor. İlkin'e geçen yıl yapılanlar apayrı bir konu. Sn Cibara'nın bu konudaki sert çıkışını önemsiyorum ve keşke daha önce ve daha etkin bir şekilde yapılmış olsaydı diyorum...

Sonuç olarak, yukarıdaki tüm gelişmeler dikkate alındığında, yeni dönemin kesinleşmiş kadrosunun bu sezonun aynı düzeyinde bir kadro olmadığını, çok daha önemli artıları olduğunu, hemen hemen her mevkide önemli sayılacak gelişme olduğunu, yeni eklenecek oyuncularla da, daha güçlü ve kaliteli geniş kadrolu bir takım ve takım içi rekabet izleyeceğimizi şimdiden öngörebilirim. Kaçıncı olacağımız konusunda da, şimdiden papatya falı açmanın da gereği yok. Tek öngörebildiğim, yeniden üst sıraları zorlayacak bir takım oluşturulabilme çabası. Geçen yıl, bu zamanlarda takıma hiç şans vermeyenler yanıldı. Unutulmasın ki, 2.lik hatta 3.lüğün kıyısından döndük. Bu da, sezon başından sonuna kadar sürekli vurguladığım, kaliteli geniş kadro noksanlığının yol açtığı bir sonuç idi.

Tüm transferler sonuçlandığında, o zaman daha net konuşulabilir.

Son düzenleme:
Voleybolun içinde olan ve anlayan biri değilim. Bilgi sahibi olmak için bir kaç sorum olacak. Cevap veren arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

🚨 ÖZEL | Galatasaray Daikin'de yeni sezon için transfer çalışmaları hakkında Mehmet Cibara, Eski Açık'a konuştu.

🗣️ "Medyaya düşen Grobelna, Fedusio, Lukasik isimlerinin hepsiyle sözleşme imzalamış değiliz. Orada taraftarlar süreçleri tam bilmedikleri için endişeye düşebiliyorlar. Ancak bu üç ismin hepsiyle sözleşme imzalamış değiliz. Şu anda görüşmeler yaptığımız bir yabancı oyuncu daha var.

Bu kadar sık ve üst düzey maç oynarken daha geniş bir kadroya ihtiyaç oluyor. Fenerbahçe maçının akabinde Eczacıbaşı karşılaşmasında takım çok yorgundu. Bizim maalesef 8 kişilik bir kadromuz var. Benchten 1-2 kişi haricinde çok istediğimiz katkıyı alamıyoruz. Onun için orayı baya bir kuvvetlendireceğiz."

🔗 @canbedell
Bu açıklamadan ilk altımızın iyi olduğu ve memnun olduğumuzu ancak oyuna sonradan giren oyuncularımızın aynı kalitede olmadığı için öncelikle yedek oyuncular tarafını güçlendirmeyi planlıyoruz olarak mı algılamalıyım yoksa sadece ilk altımız iyi olduğu için sadece yedek oyuncular kısmını mı güçlendireceğiz olarak mı algılamalıyım.

🎙️ Mehmet Cibara:

Dangubic'in yerine Lukasik aldık. Alexia'yı her zaman yedekleyebilecek kapasitede Grobelna'yı aldık. Smaçörlere geldi sıra şimdi.

Smaçörleri pek Türkiyeden almayı düşünmüyoruz. 1 smaçör kesin alacağız, belki 2 yabancı smaçör alacağız.

🗞️ Arma Sports
İkinci sorum Kaja Grobelna ve Martyna Łukasik seçimleri ya da tercihlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Son sorum ismi geçen Ying Ying ve Pena isimleri arasındaki fark bizi ne kadar etikiler. Voleybol tabi ki takım oyunu ama bütün olasılıkları yani koç, sakatlık, uyum bütün faktörleri devre dışı bırakıp yani hayali örnek olarak söylüyorum Ying Ying gelirse ilk iki hatta şampiyonluk zorlanır ama Pena ile en fazla dördüncü oluruz gibi iki oyuncu arasında bu denli bir seviye farkı mı var bunu öğrenmek istiyorum. Teşekkürler.