Ligde bir iddiamiz var mi ki ? Usteki takimlarla basabas oynamak diye hedef koyan takim 10-15 sayi farkla yenildiginde bir de mac alirsak basarili olmus sayiliyor. Butcemiz cok degil ama 0`da degil.
Fakat ligde genc bir oyuncu Fenerbahce ve Efes`te sure alamazsa bize gelir mi gelmez ? Onuralp Bitim, Yigitcan Saybir, Sehmuz vb bu arkadaslar neden Bursa, Besiktas, Tofas, Bahcesehir gibi takimlara gidiyor cunku takimlar daha profesyonel yonetiliyor, planlari var. Tesisleri bile belki bizden daha iyi.
Bizim neyimiz var Futboldaki adimiz ve basarili olunursa gelen taraftarimiz.
Basketbol takimimiz cogu futbol taraftarimizin basketbolu takip ediyorsa birinci takimi degil, basketbolda Efes`i tutuyorum diyenler vardir.
Hepimiz basketbolu seviyorsak cocukken Galatasaray taraftariyken Efes yada Ulker`i tuttuk. Ondan sonra Fenerbahce atilim yapti ve taraftari olustu ancak Galatasaray kivilcim atesi sezonlar disinda istikrari yakalayamadim.
Fenerbahce Ulker ile birlesmesinden 19 yil gecmis istikrari saglamis, taraftarini kazanmis.
Biz ise burada su olsa bunu alsak Delgado degil de onu alsak kusura bakmayin cok basarisiz ve vizyonsuzuz bu konuda.
Acik acik uzun vadeli hedef konulmali yada bizim basketbolda hedefimiz yok biz futbol takimiyiz denilmeli zaten biz Fenerbahce ve Efes ile ayni kulvarda olmadigimizi biliyorduk ancak bence Besiktas ile de ayni kulvarda degiliz.
Arkadaslar bence GS`da kimse basketbolu sizin onemsediginiz kadar onemsemiyor, 10 senedir yapilan her secime tepki gosteriyoruz ancak sonuc degismiyor. Ergin Ataman da aslinda ayni seyleri soyluyor, bizim hedef ve vizyonumuz yok. GS yonetimi kabul etmis biz bu ligin hep 5., 6. takimi olacagiz. Avrupa`da rakibimiz Monaco, Paris yada Asvel degil, St. Quentin`di sanirim.
Yukraida mesajimda da soyledigim gibi Ergin Atamanin da soyledigi gibi taraftarimiz yok, cunku hevesi yok. Surdaki yada salondaki 200-300 surekli taraftari disinda takip eden yok.
Ben bile tum basketbol maclarini izliyorken GS maclarini izliyemiyorum artik uzuluyorum. Takim beni heyecanlandirmiyor. Efes ve Fenerbahceye degil Besiktas`a eleniyoruz. Tofas`a eleniyoruz.
Biz en usteki takimlardan degiliz onun bir alti da degiliz. Playoff mucadelesi veren takimiz bunu kabul edip izlemesi de zor cunku takima destek verip bir sekilde her sene ilerlemesini istiyorsunuz ancak biz iyi giden parcalari bile bozan bir takimiz cunku ustte gitmek istemiyoruz, finansal gucumuz yok. Projemiz yok.
Bu yuzden birakin kim gelirse gelsin, attigimiz zar tutarsa finalde Efes yada Fenerbahceye tutmazsa Besiktas, Tofas, Bahcesehir`e eleniriz. Hedefimiz acikcasi bu Finalde mi ceyrek-yari Finalde mi elenmek. Finalde elenirsek basariliyiz, Ceyrek-Yari Finalde elenirsek basarisiz. Galatasaray isek ikisinin bence farki yok.