• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025/2026 Sezonu Kadro Yapılanması Ve Transferler

Ligde bir iddiamiz var mi ki ? Usteki takimlarla basabas oynamak diye hedef koyan takim 10-15 sayi farkla yenildiginde bir de mac alirsak basarili olmus sayiliyor. Butcemiz cok degil ama 0`da degil.

Fakat ligde genc bir oyuncu Fenerbahce ve Efes`te sure alamazsa bize gelir mi gelmez ? Onuralp Bitim, Yigitcan Saybir, Sehmuz vb bu arkadaslar neden Bursa, Besiktas, Tofas, Bahcesehir gibi takimlara gidiyor cunku takimlar daha profesyonel yonetiliyor, planlari var. Tesisleri bile belki bizden daha iyi.

Bizim neyimiz var Futboldaki adimiz ve basarili olunursa gelen taraftarimiz.

Basketbol takimimiz cogu futbol taraftarimizin basketbolu takip ediyorsa birinci takimi degil, basketbolda Efes`i tutuyorum diyenler vardir.

Hepimiz basketbolu seviyorsak cocukken Galatasaray taraftariyken Efes yada Ulker`i tuttuk. Ondan sonra Fenerbahce atilim yapti ve taraftari olustu ancak Galatasaray kivilcim atesi sezonlar disinda istikrari yakalayamadim.

Fenerbahce Ulker ile birlesmesinden 19 yil gecmis istikrari saglamis, taraftarini kazanmis.

Biz ise burada su olsa bunu alsak Delgado degil de onu alsak kusura bakmayin cok basarisiz ve vizyonsuzuz bu konuda.

Acik acik uzun vadeli hedef konulmali yada bizim basketbolda hedefimiz yok biz futbol takimiyiz denilmeli zaten biz Fenerbahce ve Efes ile ayni kulvarda olmadigimizi biliyorduk ancak bence Besiktas ile de ayni kulvarda degiliz.

Arkadaslar bence GS`da kimse basketbolu sizin onemsediginiz kadar onemsemiyor, 10 senedir yapilan her secime tepki gosteriyoruz ancak sonuc degismiyor. Ergin Ataman da aslinda ayni seyleri soyluyor, bizim hedef ve vizyonumuz yok. GS yonetimi kabul etmis biz bu ligin hep 5., 6. takimi olacagiz. Avrupa`da rakibimiz Monaco, Paris yada Asvel degil, St. Quentin`di sanirim.

Yukraida mesajimda da soyledigim gibi Ergin Atamanin da soyledigi gibi taraftarimiz yok, cunku hevesi yok. Surdaki yada salondaki 200-300 surekli taraftari disinda takip eden yok.

Ben bile tum basketbol maclarini izliyorken GS maclarini izliyemiyorum artik uzuluyorum. Takim beni heyecanlandirmiyor. Efes ve Fenerbahceye degil Besiktas`a eleniyoruz. Tofas`a eleniyoruz.

Biz en usteki takimlardan degiliz onun bir alti da degiliz. Playoff mucadelesi veren takimiz bunu kabul edip izlemesi de zor cunku takima destek verip bir sekilde her sene ilerlemesini istiyorsunuz ancak biz iyi giden parcalari bile bozan bir takimiz cunku ustte gitmek istemiyoruz, finansal gucumuz yok. Projemiz yok.

Bu yuzden birakin kim gelirse gelsin, attigimiz zar tutarsa finalde Efes yada Fenerbahceye tutmazsa Besiktas, Tofas, Bahcesehir`e eleniriz. Hedefimiz acikcasi bu Finalde mi ceyrek-yari Finalde mi elenmek. Finalde elenirsek basariliyiz, Ceyrek-Yari Finalde elenirsek basarisiz. Galatasaray isek ikisinin bence farki yok.

Göksenin ve Buğrahan'ın kontratındaki opsiyonlar kullanılmamış.

Galatasaray, yerli rotasyonundaki Göksenin Köksal ve Buğrahan Tuncer‘in sözleşmelerindeki çıkış opsiyonunu kullanarak yollarını ayırma kararı aldı.
@basketfaul

Sonunda iyi bir haber. Yakup Sekizkök'de gönderilirse kelimenin tam anlamıyla sıfırdan başlayabiliriz.

Çok ilginç hamle olmuş.
Özellikle Buğrahan ile ilgili böyle bir karar beklemiyordum.
Acaba yerlerine kimi düşünüyorlar.
Rıdvan Öncel olabilir.

Kenan isi olumlu biter umarım, Goksenin ve Bugrahan maalesef "evlat" kontenjanından olsalar da artık "kalite" arttırımı isini çözmek gerekli...

gokseninin olmadigi bi Galatasaray bu bile heycanlanmama yetti

Hoca yerliler konusunda ders çıkarıp basketbola hevesli olanları takıma dolduruyor maşallah diyelim şaşırttı doğrusu. Kenan Muhsin ve Can gibi oyuncular hem basketbol karakteri olarak örnek karakterler hem de maç seçmeyecek oyuncular. Biz her maç Buğrahan'ın abuk subuk tercihlerini izliyorduk hevessiz hareketleri ekran başında delirtiyordu falan. Ha Göksenin tercihi de iyi yada kötü bence kariyerini bizde bitirmeliydi. 11. adam olacak kadar arkaya atıp takımda tutmalıydık, arayış gerektiğinde de 5-10 dakika kendisinden faydalanırdık maç içinde, neyse diyelim hakkımızda hayırlısı. Ama yerliler konusunda ders alınmış olması sevindirdi. Bide dört numaraya Sadık yerine nispeten daha ucuz olan Hakan Sayılı gibi yayın gerisinde iyi bir 4 alınabilir.

Kenan'dan çok bir şey beklememek lazım da , 15 senedir turnikeleri bile %50 ihtimal kokan bir oyuncuya paralar vermekten vazgeçip ayrılmak çok geç kalınmış da olsa doğru karar.

Son bjk maçında buğrahan ile coach tartıştı hatta küfürleştiler diyebilirim.Göksenin ile de tartıştı.Sezon içinde de Buğrahan ile tartıştılar sıkça.Son maçta devrearasına girişte suratlar bir karıştı.Salonda ikinci yarıdan umudu kestiğim an olmuştu.Yakup Sekizkök kalacak ise bu ayrılıklar gerçekleşmeli.Coachun kalmasıda ayrı sorun ama iki hata bir hatadan daha iyi olur.

Bu kararı yönetim ve hoca verdiyse bu kulübe kendilerinden daha çok zarar veren fayda/maliyet eksenli başka kimse yok. 34 yaşında oyuncunun üzerine savunma kurgusu yapmamayı öğrenirseniz kalmanızdan daha faydalı olur. Göksenin gelmiş 34 yaşına şurda 1 yıl sonra basketbolu bırakacak ama sanırım menajer arkadaşlarınız fatura ödeme problemi yaşıyor.

Göksenin'in meşhur dondurmacısı olmasa Trabzon'a döner memleketinde jübile yapar derdim de muhtemelen Esenler yapıp seneye basketbolu bırakır. Bu şekilde ayrılmak pek olmadı basketbolu kesinlikle bizde bırakmalıydı. Bugrahan'ın gitmesi ve yerinin Kenan ile dolması da acayip sevindirdi, 2-3 adım öne gideriz yerli konusunda bu hamleyle. Buğrahan çok büyük hayal kırıklığı oldu cidden, gelirken ne kadar çok sevindiysek giderken de 2-3 katı daha çok seviniyoruz en azından kendi adıma konuşayım.

X - Kenan - Can
X - X - Altyapı
X - X
X - Yerli
X - Muhsin

Böyle bir kadro mu kuracaklar acaba. TBL 7+5 yerli kuralı var.

X - Kenan - Can
X - X - Altyapı
X - X
X - Yerli
X - Muhsin

Böyle bir kadro mu kuracaklar acaba. TBL 7+5 yerli kuralı var.
Will Cummings-Kenan-Can
Jordan Walker-X
X-X
Fabian White-Sadık
Christian Bishop-Muhsin

Şuan böyle gibi. yerli kısa kimi alacaklar bakalım

Buğrahan ve Göksenin işi bizim şubeden beklenmeyecek seviyede iyi haber. Kenan seviyesi belli rotasyonda kullanılacak oyuncu ötesi değil.

Geri