• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025/2026 Sezonu Kadro Yapılanması Ve Transferler

Can Natan da tıpkı Yakup Sekizkök gibi bir an önce gitmeli. Tamam bütçe filan çok değil eyvallah ama son 20 maçın %75'ini kaybedersen bir zahmet onurlu davranıp ben bu işi yapamıyorum dersin.

Bu branşta genelde yanlış transferler yapılıyor. Yani kabullendik zaten iyi bir bütçe ile olmayacağımızı. Çok da absürt beklentilerimiz yok ama şu parayı doğru harcamayı öğrenelim artık.

Mesela yerli kadromuzda iyi isimler var ama gerekli mi bu kadar ortalama oyuncu. 3 tane tartışmasız isim alalım yeter. Hatta 2 taneye de razıyım. Diğer oyuncular genç isimler olsun. Mesela Doğuş Özdemiroğlu'nu biz alalım. Daha fazla süre vereceğimizi gösterelim ona ve iyi bir ücret verelim ona. Buğrahan şahsen sevdiğim bir isim. Keza Can da öyle. Bunlara bir de Göksenin'i katalım. üçünün maaşının toplamı Doğuş kadar var mıdır? Üçü yerine Doğuş olsa daha fazla verim alırız. Zaten 7 yabancı oynatabiliyoruz. 12 kişilik rotasyonu 20 milyon bütçesi olan takımlar yapar. Biz sırf kadroyu doldurmak için parayı bölüyoruz ve vasat ya da vasat altında kalıyoruz.

Yabancılarda da ya tartışmasız isimlere ya da kolejden yeni çıkacak isimlere gitmeliyiz. Sürekli aynı tarz oyuncularla farklı şeyler bekliyoruz. Her sene de takım değiştiriyoruz.

6-7 milyonluk bütçemiz olduğu söyleniyor. Aşağı şimdi bu parayla kurulabilecek bir kadro yazacağım. Olmayacak oyuncular olacak içlerinde ama örnek vermek açısından yazacağım.

Doğuş-Cummings
Ennis-Chaz Lanier-Yaman Alişan
Sam Dekker-Jamir Watkins
Kerry Blackshear-Yiğitcan-Buğra Çal
İzundu-Muhsin

Böyle bir kadro kurmak lazım. Hepsi iyi oyuncular ama Euroleague'de de oynamıyorlar. Bütçemizi zorlar ama ekstra transfere ihtiyacımız olmaz. Ben eskisi kadar takip etmiyorum ve şu an düşünürken oluşturdum bu kadroyu. İşim bu olsa, işin içinde olsam daha iyisi de kurulabilir. Bizimkilerden de bunu bekliyoruz ama neredee...

dedikodusu yapılan oyunculara bakılırsa Yakup hoca devam edecek. bu yüzden çokta konuşmaya gerek yok.

Yaz ayında Angel Delgado'ya rüyasında görse hayra yoramayacağı bir sözleşmeyi verirken aynı günlerde onun yarısına Venezia'ya giden ve Eurocup'un altını üstüne getirip sezonun ilk beşine seçilen Mfiondu Kabengele , Dubai Basketball'a transfer olmuş. Fiyatını 2 ya da 3'e katlamış olması muhtemel.

Yakup Sekizkök'e duyduğum nefret her geçen gün daha da artıyor.

Efes banchi'yi gönderiyormuş vizyonlu bir yönetim olsa koyar önüne projeyi ikna etmeye çalışırdı ama nerde anca stajyer hocaya yüksek bütçe ile türkiye allstar kadrosu kurarlar anca.

18 takım vardı Alba gitti 17 kaldı. Hapoel-Valencia-Dubai ile 20 oldu

Yalan

Cental Troll anlamına geliyormuş zaten ben de yeni öğrenmiş oldum. Troll habermiş yalandan ziyade.

Izundu için ölmeye gerek olmadığı fikrindeyim. Ama Izundu gittiğinde gelecek adamın kalibresini hepimiz bildiğimiz için illa kalsın diyenleri de anlıyorum.

Daha önceden de dedim linç yemeyeceksem hepsi daha iyi olmalı bu seneki yabancilarimizdan...

Efes gerçekten Banchi ile yollarını ayırıyorsa aptallığına doymasın. Yine Ergin Ataman öncesi sürekli arayışta oldukları buhranlı döneme girerler.
Banchi'yi getirmek iyi olur da ne sunacaksın ki gelecek ? Ya da bir şeyler sunabilecek birileri var mı bu şubede ?

Ömer Yalçınkaya, Yakup Sekizkök'ün görevde kaldığı ve Fabian White isminin geçtiği bir ortamda gelecek sezonu veya başka hiçbir şeyi konuşmaya gerek yok, büyük olasılıkla saçlarımızı beyazlatan ve bizi kahreden bir sezon daha olacağı aşağı yukarı bellidir.

İzunda yararlı bir oyuncu ama arkasından ağlanacak oyuncu değil bence de. Dünyada sayısı az olan oyuncu tiplerinden değil.

Beşiktaş karşısında galiba tarihi bir hezimet geliyor.
BCL sonrası sezon bizim için bitmiş.

Efes gerçekten Banchi ile yollarını ayırıyorsa aptallığına doymasın. Yine Ergin Ataman öncesi sürekli arayışta oldukları buhranlı döneme girerler.
Banchi'yi getirmek iyi olur da ne sunacaksın ki gelecek ? Ya da bir şeyler sunabilecek birileri var mı bu şubede ?
Efes kokoskov ile anlaşmış baya önceden yeni sezon için. Banchi beklenenden başarılı olunca ortalık biraz karışmış olabilir ama sanırım Efes'in koçu yeni sezonda Kokoskov olacak. Büyük ihtimalle 2-3 senelik bir anlaşmadır.

Banchi ismi Ertuğrul hoca gönderildikten sonra gündemimize gelmişti artık menajer haberi miydi bilmiyorum ama olası istikrar düşüncesinde bize Oktay hocanın Galatasaray'ı hissiyatını verecek ve şubeyi en azından Beşiktaş kadar hayal ettiren bir duruma getirecek birisi olduğunu düşünüyorum. Yakup hocayla muhtemelen yola devam edilmez artık, içerde kaybetmemiz hayirli mağlubiyet olur hatta. Kendisinden çok ama çok umutluydum, her zaman forumda da kendisini savundum. İstikrar lazım kendisi bizim Dusan'ımız olabilir dedim ama olmazmış. Yaşattığı final heyecanı için kendisine sonsuz kere minnettarım. Ama maalesef bu saatten sonra bu birliktelik sadece zarar yazar iki tarafa. Düzgün bir şekilde helalleşip yolları ayırmalıyız.

BCL finali için Yakup hocaya teşekkür etmekle birlikte, final sonrası kontak kapatmanın sorumlusu da Yakup hoca. Son 17 maçta 13 mağlubiyet kabul edilebilir bir sonuç değil. Yakup hoca, Can Natan ve Ömer Yalçınkaya'nın gerekeni yapması gerekiyor. İstifa istifa istifa...

Ligde bir iddiamiz var mi ki ? Usteki takimlarla basabas oynamak diye hedef koyan takim 10-15 sayi farkla yenildiginde bir de mac alirsak basarili olmus sayiliyor. Butcemiz cok degil ama 0`da degil.

Fakat ligde genc bir oyuncu Fenerbahce ve Efes`te sure alamazsa bize gelir mi gelmez ? Onuralp Bitim, Yigitcan Saybir, Sehmuz vb bu arkadaslar neden Bursa, Besiktas, Tofas, Bahcesehir gibi takimlara gidiyor cunku takimlar daha profesyonel yonetiliyor, planlari var. Tesisleri bile belki bizden daha iyi.

Bizim neyimiz var Futboldaki adimiz ve basarili olunursa gelen taraftarimiz.

Basketbol takimimiz cogu futbol taraftarimizin basketbolu takip ediyorsa birinci takimi degil, basketbolda Efes`i tutuyorum diyenler vardir.

Hepimiz basketbolu seviyorsak cocukken Galatasaray taraftariyken Efes yada Ulker`i tuttuk. Ondan sonra Fenerbahce atilim yapti ve taraftari olustu ancak Galatasaray kivilcim atesi sezonlar disinda istikrari yakalayamadim.

Fenerbahce Ulker ile birlesmesinden 19 yil gecmis istikrari saglamis, taraftarini kazanmis.

Biz ise burada su olsa bunu alsak Delgado degil de onu alsak kusura bakmayin cok basarisiz ve vizyonsuzuz bu konuda.

Acik acik uzun vadeli hedef konulmali yada bizim basketbolda hedefimiz yok biz futbol takimiyiz denilmeli zaten biz Fenerbahce ve Efes ile ayni kulvarda olmadigimizi biliyorduk ancak bence Besiktas ile de ayni kulvarda degiliz.

Bence hemen cok iyi bir coach, projeyle inandirilacak sonucta butceler de artıyor artık sonra ona verilecek min. 5 iyi yabancı zaten Muhsin geldi takımda da kalacak bazı yerliler; arti hemen salon inşaatı...

Geri