Bir insan bir şeyi bir kere yapıyorsa hata, aynı hatayı sürekli yapıyorsa yapana aptal denir: Acaba gerçekten aptal mısınız yoksa farklı ajandalarınız mı var? İnsanların bağıra bağıra yapmayın dediği şeyleri sürekli yapıp "aa bu böyle olmuyormuş" diyerek her sene aynı şeyleri yapmanın artık bir açıklaması yok yani.
İki yıldır öyle şeyler yapılıyor ki sanki sadece James Palmer oynasın, herkes figüran gibi kenarda beklesin, savunmada sandalye çekiyor hücumda 20 saniye topu kimseye vermiyor basketbol takımı değil de James Palmer'ı parlatıp kontrat kazandırma yeri sanki. İkinci yarı ilk 15 dakika sahada yok bu arada. Bu sene de geçen sene de söylediğim gibi maksimumu Türk Telekom'la Play Off görmek olan bir adamı gelip takım lideri diye 2 yıldır satıyorsanız, siz basketboldan zerre anlamıyorsunuz demektir. Ne Fabian White, ne James Palmer. Takımla gram alakaları yok, sadece kendi sayılarını üretiyorlar. Savunmada adım atmaya eriniyorlar. Ben de 35 dakika sahada kalıp böyle oynasam ben de üretirim o kadar sayıyı.
Bishop, Robinson bunlara girmeye gerek yok bunların kötü oyuncu olduğunu sağır sultan biliyor. Geçen sene Delgado'da, Blumbergs'de olan neyse o. Bağıra bağıra kötü olan oyuncuyu alıyorlar. Adam sene başında Bishop, Izundu'dan daha iyi potansiyel falan diyordu biri de çıkıp demiyor ki sen dalga mı geçiyorsun.
Burda es verebileceğim tek adam var. Meeks. Bu bütçeye bulabileceğin Melli'ye en benzer oyunculardan biri ama kullanmak için basketbolu bilmen lazım. Ben şahsen de Yakup Sekizkök'le basketbol sohbeti yapmış biri olarak, Yakup Sekizkök'ün basketbol falan bildiğini düşünmüyorum. Gillespie ortalama bir takımın yedek uzunu olabilirdi o bile transferin son günü geldi.
Mesajlarım orda duruyor. 2 yıldır 3 yıldır yapmayın, bu kadar erken takım kurmayın diye bas bas bağırıyorum. Ama birileri şartlanmış çünkü. Birilerinin şartlandığı yerde de olmaya gerek yok. Size tavsiyem bu takım yokmuş gibi yapın. Maça gitmeyin, çıkın eşinizle dostunuzla çocuğunuzla vakit geçirin. Bunlara verdiğiniz 5 dakika ömrünüzden boşa gidiyor.