• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025/2026 Sezonu Kadro Yapılanması Ve Transferler

Hayatlarını Galatasaray basketboluna adamış bir sürü Galatasaraylıyı maçlardan soğuttular. Tepeden tırnağa rezil bir şube yönetimi var. Bundan daha kötüsü yine Dursun Özbek'in önceki başkanlık dönemindeydi. Efes ile 3-2 yarı final serisi oynadığımız sezondan sonra çıtayı şampiyonluğa çıkarmayı beklerken buralara nasıl geldik akıl alır iş değil.
Ben buna hiç katılmıyorum. Ne olursa olsun zamanım ve gücüm yettiğinde bütün branşlarda maçlara gitmeye özen gösteriyorum.

Ayranı yok içmeye.. Yani şubenin organizasyonel bağlamda GM ile alakası olmayan sorunlarının varlığını kabul etmedikçe Micov'a emeklilik ikramiyesi kazandıracak bir iş. Altımıza giymeye don yok, maksat dışarıya yakışıklı gözükelim olmuş.
Her şey ama her şey göstermelik yapılıyor bu şube için. Laf olsun torba dolsun.

Bishop Karşıyaka'ya kiralanmış. Gelecek yıl da bizimle kontratı devam ediyor. Gelecek yılın ücretini onu "Izundu'dan potansiyelli" bulan ve kapalı kontrat verdiren hocamız ödemeli.

Oktay Mahmuti gelsin isterim bilmiyorum su an ne yapiyor ne eder ama bence vizyon sahibiydi.

2 senedir Galatasaray'ın başarısı mı isteniliyor, yoksa bonservis ödenerek takımın başına getirilen malum şahısın başarlı olması mı önceleniyor bu artık netleşleşti." İzundu dan daha potansiyelli,bu nedenle sezon sonu NBA ve Eurolig takımları kapımıza dizilir, biz de bonservis bedeli kazanırız " mantığıyla vasat bir oyuncuyla skandal sözleşme yapılmış. Hiçbir şeyin hesabı sorulmadığı gibi bir de tek eksik Genel Menejermiş gibi pişkinliğe devam.

Son düzenleme:
Bu kadar para harcayıp doğru düzgün idari ve teknik kadro kuramıyorsan, McCormack İzundu gibi oyuncuları tutamıyorsan seviye atlayamaz Galatasaray. Bu vasat seviyede kalacaksak da bu kadar harcamaya gerek yok. İdari teknik heyet sorumlu yönetici dahil değişime gidilmeli.

Hoş geldin Clifford Omoruyi…(Bir sen eksiktin)

Asya ile Avrupa arasında yol üstünde Galatasaray isminde bir kervansaray var. Özellikle vasat oyuncuların en az 1 kez uğramışlıkları vardır mutlaka. Son 10-15 yılda her sezon kimler geldi, kimler geçti… Ben takip edemiyorum artık. Onlarca, yüzlerce… Hangi takıma baksam mutlaka tanıdık bir isim görüyorum. “Bu bizde oynamıştı” dediğim o kadar fazla oyuncu var ki.. Belleğim eski basketçi isimleriyle dolu. Hayır, yönetemiyorsanız kapatın be kardeşim. Her sezon eziyet çekmektense, hiç olmaması evlâdır. Eskiden para harcamıyordunuz artık para harcasanız da olmuyor. Yıllarca öyle liyakatsiz kişilerle öyle saçmalıklara imza attınız ki; basketbol tanrıları lanetledi şubeyi sanırım.

Açıkçası herhangi bir basketbolcu olsam bu seneyi pas geçer yine GS'ye gelmezdim. Yakup hoca olduğu sürece günah keçisi ilan edilmekten bir adım öteye gidemezsin şu takımda.

Bakın 9 tane yabancı var, hepsi sırayla eleştiriliyor. Yahu kardeşim bunların hepsi mi kötü oyuncu? 8 ay önce Euroleague şampiyonunun X faktörü bile gömülüyor forumda.

McCollum kötü, Palmer berbat, Robinson yeteneksiz, Meeks sıradan, uzunlar çöp, White leş... Peki bir anormallik yok mu sizce burda?

Anormallik senin 3 yabancinin Mccolum, Palmer ve Cummings olmasi sene basinda da soyledim bu sekilde planlama yapilmaz. Bugrahan bile bence takimda fark yaratiyor neden mi assiste bakiyor. Biz de assist yapacak kim ?
Oyun kuracak kim ?

Bu takimin en buyuk eksigi kisa evet uzunlar da mukkemel degil ama Cummings ve Palmer`in varsa Mccolum`a gitmezsin gidecegin oyuncu saf oyun kurucu olur.

Bu arada 3`u de bence iyi oyuncular ben 3 oyuncuyu da elestirmiyorum ama sen kadronda bu 3`lusu varsa streetball oynarsin. Takim oyunu degil.

Ergin Ataman`la birlikte calismasinin etkisi var diye dusunuyorum ama biraz bakarsak Ergin Ataman hep iyi bir oyun kurucuda bulundururdu. (Carlos Arroyo, Miccic vb.)

Bu takimla 3-4-5 oyuncularin vasatligi tartisilir cunku pozisyon hazirlayamayiz.

Ayrica tum takimi da superstarlardan kuramazsin ama neyse yonetimin ve coach`un basketbol bilgisi bizden fazladir diye dusunuyorum.

Ben Trabzon maçı Hocanın son maçı olur diye düşünüyorum.

Açıkçası herhangi bir basketbolcu olsam bu seneyi pas geçer yine GS'ye gelmezdim. Yakup hoca olduğu sürece günah keçisi ilan edilmekten bir adım öteye gidemezsin şu takımda.

Bakın 9 tane yabancı var, hepsi sırayla eleştiriliyor. Yahu kardeşim bunların hepsi mi kötü oyuncu? 8 ay önce Euroleague şampiyonunun X faktörü bile gömülüyor forumda.

McCollum kötü, Palmer berbat, Robinson yeteneksiz, Meeks sıradan, uzunlar çöp, White leş... Peki bir anormallik yok mu sizce burda?

Yani pek yok gibi. Yakup değil Ahmet olsun performansları biraz yükselir ama %90'ı zaten kötü oyuncu. Arada birkaç tanesine acaba denmesine okeyim ama genel olarak kötü oyuncular.

Zaten en büyük problemimiz bu idari ve teknik kadronun kurduğu kötü kadro. Elde bir malzeme var Yakup Sekizkök giderse bir şeyler yapabiliriz bile diyemiyoruz.

Yani pek yok gibi. Yakup değil Ahmet olsun performansları biraz yükselir ama %90'ı zaten kötü oyuncu. Arada birkaç tanesine acaba denmesine okeyim ama genel olarak kötü oyuncular.

- Eurocup'ta F4'e kalacak takımlardaki kaç oyuncuyu sene başında iyi oyuncu diye transfer ederdik, takımlar belli olduğunda bakarız.

-Hakeza BCL'de İspanyollar dışındaki takımların tamamından (yaklaşık 300 oyuncu yapıyor) kaç tanesini sene başında bizimkilerden kaliteli diye transfer ederdik? (Zaten gömdüğün Palmer geçen senenin en iyi 5'inden)

- Ekmek bana bana izlediğimiz BJK'de Dotson, Lemar, A.Brown, Mathews, Morgan, V.Brown, Kamagate, Zizic isimlerini bireysel değerlendirdiğinde sene başında kaç tanesini transfer etmek isterdin? (En çok istenecek olanlardan V.Brown da beklentilere göre hayal kırıklığı şu ana kadar)

McCollum'un oyunu çok net turnusol zaten bana göre.

Son düzenleme:
- Eurocup'ta F4'e kalacak takımlardaki kaç oyuncuyu sene başında iyi oyuncu diye transfer ederdik, takımlar belli olduğunda bakarız.

-Hakeza BCL'de İspanyollar dışındaki takımların tamamından (yaklaşık 300 oyuncu yapıyor) kaç tanesini sene başında bizimkilerden kaliteli diye transfer ederdik

- Ekmek bana bana izlediğimiz BJK'de Dotson, Lemar, A.Brown, Mathews, Morgan, V.Brown, Kamagate, Zizic isimlerini bireysel değerlendirdiğinde sene başında kaç tanesini transfer etmek isterdin? (En çok istenecek olanlardan V.Brown'da beklentilere göre hayal kırıklığı şu ana kadar)

McCollum'un oyunu çok net turnusol zaten bana göre.
Beşiktaş'daki durum net olarak koç başarısı. Orası bir koç takımı. Alimpijevic bir şekilde verim alıyor ve ortaya iyi bir takım çıkarıyor bireysellikten daha ziyade.
Bizde bir koç olmadığı için ne koç takımıyız ne de oyuncularımız yeterince kaliteli.

Beşiktaş'daki durum net olarak koç başarısı. Orası bir koç takımı. Alimpijevic bir şekilde verim alıyor ve ortaya iyi bir takım çıkarıyor bireysellikten daha ziyade.
Bizde bir koç olmadığı için ne koç takımıyız ne de oyuncularımız yeterince kaliteli.

Şahsen kenarda bir koç olmadığı senaryoda oyuncu kalitesini net olarak ölçemeyeceğimi düşünüyorum. Siz ölçüyorsanız o da sizin yeteneğiniz, tebrikler...

Şahsen kenarda bir koç olmadığı senaryoda oyuncu kalitesini net olarak ölçemeyeceğimi düşünüyorum. Siz ölçüyorsanız o da sizin yeteneğiniz, tebrikler...
Kısmen haklısın kötü bir koç oyuncuları daha kötü gösterecektir. Tıpkı iyi bir koçun olduklarından daha iyi göstermesi gibi.

Oyuncuların koçlardan bağımsız bir ağırlığı da olduğu için kısmen ölçebiliyorum sonuçta her oyuncunun bir kalitesi, geçmişi, piyasası ve geleceği var ama çok da net ölçülemeyebilir buna katılıyorum.

(Zaten gömdüğün Palmer geçen senenin en iyi 5'inden)

Palmer kötü basketbolcu değil, kötü bir takım oyuncusu. Yeteneksiz demedim zaten hiçbir zaman. ama yeteneklerinin hiçbiri yarışmacı takımın bir işine yaramıyor. Mesela McCollum da takım oyuncusu değildir ama mccollum belli şeyleri çok iyi yaptığı için ve gayret ettiği için yıllarca Avrupa'da üst seviyede oynadı.

Geri