#21 Pietro Aradori

Hoş gelmiş, hayırlı olsun. Marko'nun gösterdiği ivmenn benzerini Aradori'den de bekliyorum. İnşallah bu sene, geçen senelerdeki sakatlık ve şanssızlıklarla uğraşmayız. :)

Bu akşam 8s 5r 1a ile oynadı. Kritik anlarda sahneye çıktı. Arroyo'nun onu daha fazla kullanması lazım.

Şu anda yapılması gereken şey Nolan'in lisansını iptal edip Aradori'yi ligte kullanmak olmalı.

@Bora Akatan

Size kesinlikle katılıyorum. Hem Ergin Hoca'nın hem de Arroyo'nun onu daha çok kullanması gerekir Aradori'yi.

İlk lig maçında Eskişehir'e karşı 23 dk süre aldı ve 15S 6R 1A performansı ile oynadı. 2/6 üçlük isabeti kaydetti.

1 tane 3 lüğü mecbur atmak zorunda kaldığını varsayarsak 2/5 yüzdeyle oynadı, şutu çok temiz , çok soğukkanlı ve Arroyovari bir crossover yeteneği var.

İtalyan yıldızımız Pietro Aradori ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdim. Keyifle okumanız dileğiyle....

B_e2b177d77bf489fc7024b8474a31c944.jpg

Altıncı Adam: Öncelikle röportaj teklifimizi kabul ettiğin için çok teşekkür ederiz. Bizim için gerçekten büyük bir mutluluk oldu. Röportaja başlamadan önce Türkiye’ye hoşgeldin demek istiyoruz.
Altıncı Adam: Kariyerinde ilk kez yurtdışında oynuyorsun. Yeni bir ülke, takım ve takım arkadaşlarına uyum sürecin nasıl geçti ve şu anda %100 adapte olduğunu söyleyebilir misin?
Aradori: Doğrusu gerek Türkiye’ye, gerekse antrenmanlar ve oyun tarzına uyum sağlamam çok uzun sürmedi. Türkiye ve İtalya arasında yaşam tarzı olarak farklılıklar olduğu açık, ancak basketbol her yerde basketboldur. Ve şu anda takıma %100 uyum sağladığımı söyleyebilirim.
Altıncı Adam: Galatasaray’ın teklifini kabul etmende temel sebepler ve kariyer beklentilerin nelerdi? Ve şu anda baktığında, karşılaştığın kulüp yapısı, teknik kadro, takım arkadaşların ve taraftarlar gibi unsurlar seni tatmin etti mi?
Aradori: Galatasaray’dan teklif gelir gelmez kabul ettim çünkü Galatasaray’ın, Avrupa’nın en iyi takımlarından biri olduğundan, bu sezon ve her sezon en üst seviye ile rekabet edebileceğinden emindim. Buraya gelince de teknik kadro ve tesisleriyle çok organize bir kulüp buldum.
Altıncı Adam: Coach Ergin Ataman, takımdaki rol tanımlarını yapma ve her oyuncudan maksimum verimi alma konusunda çok başarı bir antrenör. Ayrıca yetenekli oyunculara da hücumda özgürlük vermeyi sever. Ataman’ın sisteminde kendini nasıl hissediyorsun?
Aradori: Her türlü sisteme kendini adapte edebilen biriyim. Ataman’ın sisteminde oynamayı da seviyorum çünkü ben de hem kendi şutunu yaratan, hem takım arkadaşlarına pozisyon hazırlayabilen yetenekli bir oyuncuyum.
Altıncı Adam: Galatasaray’da takım kimyanız hakkında ne düşünüyorsun ve sezon sonunda gerek Euroleague, gerekse Türkiye liginde kendinizi nerelerde görüyorsun?
Aradori: Halen daha takım olmaya ve kimyayı oturtmaya çalışıyoruz çünkü çok yeni ve gelişime açık bir oyuncu grubuyuz. Sezon sonunda nereye ulaşabileceğimizi bilmiyoruz ancak gidebildiğimiz yere kadar gitmeyi umuyoruz. Geçen yıl ulaşılan noktaları tekrar etmek ve daha iyisini yapmak elbette…
Altıncı Adam: Türkiye Ligi hakkında ne düşünüyorsun?
Aradori: Türkiye Ligi son zamanlarda büyük gelişme gösteriyor. Şu anda da İspanya Ligi’yle beraber Avrupa’nın en iyisi olduğunu düşünüyorum. Maçlar Euroleague’de izlediğimize benzer geçiyor. Fiziksel temas, iri cüsseler ve çok fazla yarı saha hücumu…
1279010-27572871-1600-900.jpg

Altıncı Adam: Siena günlerinle ilgili bir soru sormak istiyorum. Siena’ya transfer olduğunda gençtin ve çok fazla forma şansı bulamadın. Fakat Siena’dan ayrıldığın yıl kariyerinin en başarılı sezonunu geçirdin. Cantu’daki performansı gösterecek potansiyele sahip olduğu halde Siena’da neden şans bulamadın?
Aradori: Siena’da çok çok iyi bir takımdık. Potansiyel olarak her sene Final-Four yapma şansımız vardı ve bir keresinde de bunu başardık. Bana verilen fırsatları en iyi şekilde kullanmaya çalıştım ve gerek İtalya Ligi, gerekse Euroleague’de çok iyi maçlar çıkardığım oldu. Ancak kadrosunda 15 oyuncu bulunan bir takımda, herkesin sırasını beklemesi gerektiği de çok açık. Cantu için konuşursak; kariyerimdeki en iyi sezonları orada geçirdiğime katılıyorum…
Altıncı Adam: Avrupa basketbolunda, sert savunma ve ikili oyun üzerine kurulu bir düzen göze çarpıyor. Ancak İtalyan basketbolu son dönemlerde NBA ile benzerlikler taşımaya başladı. Atletizm, isolation ve geçiş hücumları temel unsurlar haline geldi. İtalyan basketbolunun eğilimleri hakkındaki düşüncelerin neler? Orta ve uzun vadeli beklentileri konuşacak olursak, Avrupa’da oynanan basketboldan tamamen farklı bir tarz ile gerek kulüpler bazında, gerekse milli takım olarak başarıya ulaşmak mümkün olacak mıdır?
Aradori: İtalya Ligi şu anda hızlı hücumlar ve çabuk atışlar üzerine kurulu. Atletik oyuncu sayısı çok fazla ancak takımlar çok fazla çaylak Amerikalı transfer ettiği için büyük bir tecrübe eksiği var. İtalyan takımları için konuşursak; en üst seviyede kendilerinden 2 kat daha büyük bütçeye sahip takımlarla rekabet etmelerinin kolay olduğunu düşünmüyorum. Ancak söz konusu milli takım ise, çok iyi bir ekibe sahip olduğumuzu düşünüyorum. Kariyerlerinin zirvesindeki oyunculardan kuruluyuz ve iyi bir takım olduğumuzu da gelecek Avrupa Şampiyonası’nda göstermek istiyoruz.
Altıncı Adam: Son olarak Galatasaray taraftarı hakkında düşüncelerin neler ve onlara sözlemek istediğin bir şey var mı?
Aradori: Önceleri videolarda izlemiştim, ardından kendi sahamızdaki maçlarda canlı olarak yaşama fırsatı da buldum ve biliyorum ki Galatasaray taraftarı inanılmaz. Oyuncularına büyük bir sevgi gösteriyorlar. Kendilerinden istediğim tek şey bizi desteklemeye devam etmeleri ve onlara mümkün olan en güzel duyguları yaşatmak için elimizden geleni yapacağımızı bilmeleri…
Altıncı Adam: Bu güzel röportaj için tekrar teşekkür ediyoruz. Hayal ettiğin her şeye ulaştığın, başarılı bir kariyer diliyoruz…

Yazının orjinalinin bulunduğu yer :

http://www.altinciadam.com/2014/11/01/ozel-roportaj-pietro-aradori/

Aradori'nin son maçlardaki performansından memnun değilim. Tabii kendisi çok önemli, İtalya milli takımının skorer oyuncusu. Ancak burası Galatasaray Liv Hospital. Burada kenardan geliyor. Bu takıma Martynas Pocius da eklenecek. Ancak ben kimseye isim isim bakmıyorum. Yerli, yabancı diye ayırmıyorum. Görüyorsunuz ki altı yabancı kuralına rağmen Sinan ve Furkan bu takımın dinamosu. Pietro Aradori iyi oynarsa dakikaları artacaktır.

Hadi Aradori !!
Gel artık kendine.
Sana ihtiyacimiz var...

Bilmiyorum yorumum ne kadar doğru ama benim gördüğüm kadarıyla Aradoriye pek o sorumluluk verilmedi özellikle bugün Efes maçında. Onun üzerine pek oyun çizilmedi.

Muhammed Selçuk;n889182' Alıntı:
Bilmiyorum yorumum ne kadar doğru ama benim gördüğüm kadarıyla Aradoriye pek o sorumluluk verilmedi özellikle bugün Efes maçında. Onun üzerine pek oyun çizilmedi.

Bence Arroyo ile ayni anda sahada olmamalı.
Arroyo, Sinan, Micov 3lüsü aynı anda oynarken Ender, Pocius ve Aradori 3lüsü de aynı anda sahada olmalı.
Arroyo ve Micov varken eline çok az top değiyor.
Kendisini topla daha çok kullanmaliyiz.
Aradori'nin devreye girmesi demek ligte şampiyonluğun en büyük adayiyiz demektir kanımca.
Hasretle özlemle onu bekliyorum...

Pietro nun şuanda kendi kafasında çözmesi gereken problemler var bence. Bu takımda rol oyuncusu olmadan lider oyuncu olamazsın.
Savunmada inanılmaz derece de ayakları yavaş kalıyor öncelikle fazla kilo problemini atması gerekiyor.
Kaçırmaması gereken boş atışları çok cömertce harcadı ki sonrasında morali düştüğü için boş atışlarda içeri penetre denedi.
Acil bi özgüven takviyesi şart yada değişim.

Aradori'nin fazla kilolaları herkesin dikkatini çekti zannedersem.Sezona iyi başladı ama Efes maçında da süre aldığı anlarda katkı vermedi.Halbuki takımın önemli bir şutörü olma potansiyeli var.