#21 Pops Mensah-Bonsu

Çok kısa süre içersinde alınacak bir isim zaman olsaydı hoca farklı alternatifler düşünebilirdi,ancak böyle bir opsiyonu yok.Eğer sağlıklı ise bizde iş yapar en azından furkanı dinlendirir.Bende böyle bir pozisyonda kalsam daha önce çalıştığım adamı tercih ederim.

Abi ne zamanı koca sezon vardı. Sen git kalp sorunu olan sezon öncesini rehabilitasyon için kaçıracak olan adamı al sonra sorun yaşayınca bir başka el bombası bonsu'yu al. Bu lig yapısı iki sezon önce olsaydı Bonsu neye yarar diyeceğimiz adam bugün bir sezon iyi oynadı diye kral ilan ediliyor. Yazık harcanan paralara.

Bonsu eski takımında sağlık kontorlünden geçemediyse nasıl NBA'a döndü? O zaman Baltt'in söylediklerine noldu? Kafam karıştı...

Her neyse... Bu saatten sonra takımımıza hayırlı olsun demekten başka yapacak birşey yok.

Bonsu eski takımında sağlık kontorlünden geçemediyse nasıl NBA'a döndü? O zaman Baltt'in söylediklerine noldu? Kafam karıştı...

Her neyse... Bu saatten sonra takımımıza hayırlı olsun demekten başka yapacak birşey yok.

Washington'da zaten training dönemini geçirdi, daha 2 gün önce Washington serbest bıraktı.

Pota altında caydırıcılık , blok tehditi özelliği var. Bu özelliği bize çok fayda sağlar. İnşallah sakatlık yaşamadan çok faydalı bir sezon geçirir. Artık o varken elini kolunu sallayan turnikeye giremez diye düşünüyorum. Hayırlı olsun...

Sevilla'da sadece 6 maç oynamış.Ortalamaları: 14.7 DK , 6.0 Sayı , 4,8 Ribaund , 0.3 blok , 0.5 TÇ , 1.8 TK. 2lik yüzdesi 14/38(%37) , serbest atış 8/15(%53)

Milano'da da sadece 9 maç oynamış.Ortalamaları: 16.8 DK , 8 sayı , 7 ribaund , 0.7 blok , 0.3 TÇ , 1.8 TK , serbest atış 16/43(%37) , 2 sayı 28/42(%67)

Bu adamı neden Sevilla gibi çok genç oyunculardan oluşan sıradan bir takım bile tutmadı ve 6 maçta yolladı bilmiyorum.Blatt Bonsu'nun dizlerinin çok güçsüz oldugunu söyledi diyenler olmuştu forumda.2 sene önceki performansı gibi olacaksa ne ala.Bakalım daha oynamadan olumlu olumsuz yorum yapmayalım çünkü her transferimizde oldugu gibi bu da bir sakatlık sorunlarıyla boğuşan oyuncu transferi oldu ve yine bi kumar oynadık.Tutar umarım.

Sevilla'da sadece 6 maç oynamış.Ortalamaları: 14.7 DK , 6.0 Sayı , 4,8 Ribaund , 0.3 blok , 0.5 TÇ , 1.8 TK. 2lik yüzdesi 14/38(%37) , serbest atış 8/15(%53)

Milano'da da sadece 9 maç oynamış.Ortalamaları: 16.8 DK , 8 sayı , 7 ribaund , 0.7 blok , 0.3 TÇ , 1.8 TK , serbest atış 16/43(%37) , 2 sayı 28/42(%67)

Bu adamı neden Sevilla gibi çok genç oyunculardan oluşan sıradan bir takım bile tutmadı ve 6 maçta yolladı bilmiyorum.Blatt Bonsu'nun dizlerinin çok güçsüz oldugunu söyledi diyenler olmuştu forumda.2 sene önceki performansı gibi olacaksa ne ala.Bakalım daha oynamadan olumlu olumsuz yorum yapmayalım çünkü her transferimizde oldugu gibi bu da bir sakatlık sorunlarıyla boğuşan oyuncu transferi oldu ve yine bi kumar oynadık.Tutar umarım.

Mart ayında geldi zaten Sevilla'ya. neden gönderildiğinden önce sürelerine bakmak lazım 15 dakika ortalamayla oynuyor. bizim gibi yabancı sınırı olan ülkelerde daha iyi yabancılar olması gerekiyor.

Gerçi tutmayacak diye bir şey yok ama yeri geliyor Macvan gibi kazmaları size kaktırıveriyorlar.
Macvan Markoishvili'den sonra halen en değerli parça benim için yabancılar içinde,tabi Dudley'i Türk sayarsak.Tarz ve doku uyuşmadı diye düşünüyorum,bu sezon söz gelimi Partizan'a gidebilseydi gerek kendisi gerekse Partizan için sezon olumlu anlamda ilginç sonuçlara gebe olabilirdi.Yoldan bir Sırp çevirip ''Macvan bizde hiç olmadı,Erceg'i düşündük'' desek adam/kadın sonraki yarım saat dengesini sağlayamazdı muhtemelen.
Bu sezon pabuç pahalı,TBL özelinde sırta sağlam yük aldık haftasonu.İşleri bir süre oluruna bırakmak,zihinleri fazla yormamak en sağlıklısı.

Macvan Markoishvili'den sonra halen en değerli parça benim için yabancılar içinde,tabi Dudley'i Türk sayarsak.Tarz ve doku uyuşmadı diye düşünüyorum,bu sezon söz gelimi Partizan'a gidebilseydi gerek kendisi gerekse Partizan için sezon olumlu anlamda ilginç sonuçlara gebe olabilirdi.Yoldan bir Sırp çevirip ''Macvan bizde hiç olmadı,Erceg'i düşündük'' desek adam/kadın sonraki yarım saat dengesini sağlayamazdı muhtemelen.
Bu sezon pabuç pahalı,TBL özelinde sırta sağlam yük aldık haftasonu.İşleri bir süre oluruna bırakmak,zihinleri fazla yormamak en sağlıklısı.

Partizan kısmına kesinlikle katılıyorum. Macvan spor yaşamının sonuna dek Partizan ve Hemofarm gibi takımlarda eline geleni potaya sallayarak ve biraz da maç seçerek iyi istatistikler yakalayabilir. Ne iyi bir takımda ne de Sırp ulusal takımında bir numarasını göremedik haliyle, zira hantal, saha görüşü zayıf bir oyuncudur Macvan. Ergin Hoca da mesela piyasası birden düşünce aldık demişti, bence şaşırtıcı olan piyasasının düşüşü değil o piyasayı buluşuydu. Mesela Ömer Onan da da pek fundamental yoktur ama topu eline aldığında veya topsuz oyunda neyi iyi yaptığını anlarsın. Söz konusu Macvan ise top eline geldiğinde basketbolcudan başka her şeye benziyor adam.

Hayır Songaila ya o kadar laf edilen forumda bu adama bu kadar sabredilmesi Lakovic e sabredilip Rochestie nin bir dayak yemediğinin kalmasıyla aynı teraneye çıkıyor. İsimler konuşuyor, başka şey değil. Üç senedir transferlerimizi pek beğenmiyorum ama hem Oktay hem de Ergin Hoca ya saygı duyuyorum. Ersin, Ndong, Gordon, Domercant ve Marko(ki bence Diener daha iyi olurdu) dışındaki transferlerimizden memnun olmadım, umarım Bonsu da beni Arroyo gibi yanıltır.

Erceg'i hiç sevmem ama o kadar da değil yahu . Erceg maçvandan üstün bir oyuncu. Macvan küçük takım topçusu , Erceg en azından boş kaldığında makineyi kuruyor ardı ardına saydırıyor.

Basketbol hayatı tehlikede olan Jawai'nin yerine aldığımız oyuncudan eğer olası bir sakatlık sonrası verim alamaz isek bunun hesabını kimse veremez. Çok büyük risk aldık.

Bonsu'nun potansiyelini biliyoruz. İkili oyunları iyi oynar, takımı ateşlemeyi sever, savunmada da caydırıcıdır. Fakat şu var ki 2012 yazında dizlerinin çok ciddi şekilde arızalı olduğu söylenmişti.

Hayırlı olsun, sakatlıklardan uzak dursun Pops. Başarılar yeni aslanımıza.

edit: Son dakika bilgisi, Ergin hoca Bonsu'nun ilk aşamada sadece Euroleague maçlarında kullanılacağını söyledi. Eğer Jawai geri dönemezse lig için de kullanılacak.

Markonun sakatlanmasıyla risk tavan yapmıştır çünkü muhtemelen birde yabancı SF alıcaz ve 8 sözleşme hakkı dolacak Bonsu'da sakatlanma ihtimali gayet yüksek bir oyuncu ve sakatlanırsa koca bir sezon bir tek Furkan ile geçicek

Umarım sakatlıklardan uzak, eski günlerini hatırlatan performanslar gösterir, Ergin Hoca'yı yanıltmaz, hayırlı olsun.

Pops Mensah-Bonsu Galatasaray Liv Hospital’da!

6987786-620x330.jpg

Olympiacos maçının ardından Avustralyalı pivotumuz Nathan Jawai’nin rahatsızlanması ve basketbola dönüş tarihinin henüz belli olmaması nedeniyle bu pozisyona takviye ihtiyacı hisseden takımımız, Ergin Ataman’ın eski öğrencilerinden Pops Mensah-Bonsu ile anlaşmaya vardı.

Şu an işin sadece THY Euroleague’de forma giymesi planlanan Bonsu’ya BBL için lisans çıkartılması ise Jawai’nin durumuna bağlı.

Pops Mensah Bonsu’ya sarı-kırmızı forma altında sakatlıklardan uzak, başarılarla dolu bir kariyer dileriz.

Bonsu’yu tanıyalım;

7 Eylül 1983, Londra doğumlu Gana asıllı basketbolcu, Londra’da başladığı kariyerine ABD’de devam etti ve George Washington Üniversitesi’nde atletizmi ile dikkat çeken performanslar sergiledi. Basketbolun şov kısmını da oldukça fazla katkı sağlayan Bonsu, 2006 NBA Draft’ında seçilemese de Dallas’tan kontrat alarak profesyonel kariyerine adım attı. Dallas’ta fazla şans bulamayan Bonsu, D-League’de oynadığı maçlarda ise değerli istatistiklere ulaştı. Ertesi sezon ise Avrupa’ya adımını İtalya’da attı. Benetton Trevisio ile iyi bir sezon geçiren Bonsu, Avrupa için fazla atletik olması, ribaund konusundaki yeteneği ve spektaküler hareketleri ile gözleri üzerine topladı.

Kariyerinin devamında Granada, Badalona, CSKA ve Asvel gibi kulüplerde forma giyen Bonsu, bir çok defa NBA denemesi yaptı, kontrat aldı. Toronto Raptors, Houston Rockets, San Antonio Spurs ve New Orleans Hornets’te forma giyen oyuncu, kariyerinin en iyi performanslarından birini Türkiye’de Ergin Ataman yönetimindeki Beşiktaş Milangaz’da sergiledi. Normal Sezon’da 14.24 Sayı 8.19 Ribaund, Play-Off’larda ise 10.33 Sayı 7 Ribaund ortalamaları ile oynayan Bonsu, gösterdiği performans ile “Üç Kupalı” sezonda takımın ana yapı taşlarından biri oldu. Ardından Sevilla ve Milano formaları giyen Bonsu, geçtiğimiz günlerde NBA’de Washington Wizards tarafından serbest bırakılmıştı.

Atletizmi ile dikkat çeken Mensah-Bonsu, gerek kendi potasını savunurken rakipler için önemli bir caydırıcı güç olurken, gerekse de hücumda atletik özellikleri bir silaha dönüşüyor. Sadece Avrupa standartlarında değil, NBA için bile önemli bir atletik yeteneğe sahip olan Bonsu, zaman zaman dizlerinden yaşadığı sorunlar nedeniyle beklenen istikrarlı performansları gösteremedi. Geçen sene N’Dong ile savunmamızı önemli bir seviyeye çekmiştik, Bonsu da bu katkının bir benzerini verebilecek özelliklere sahip, savunmada bizi rahatlatıp, deyim yerindeyse “kalecilik” yapabilecek, kısalar için arakada bir sigorta olabilecek bir oyuncu. N’Dong uzun kolları ile bu etkiyi yaratırken, Bonsu belki o seviyede bir savunmacı olmasa da atletik özellikleri bunun bir benzeri katkıyı verebilir. Ayrıca hücumda da hareketli yapısı ile bize katkı sağlayacaktır, ki Arroyo gibi daha önceden tanıdığı ve iyi anlaştığı bir oyuncu var. Nathan Jawai’nin belirsizliği sürerken ve Furkan Aldemir de sakatlık yaşarken, Bonsu’nun göstereceği performans ve sağlık konusunda yakalayacağı istikrar bizim adımıza çok değerli olacaktır. Ayrıca Beşiktaş’tan tanıdığı Erceg, Dudley gibi oyuncuların olması kısa vadede alışma sürecini atlatmasında kolaylık sağlayacaktır.

Pops Mensah-Bonsu’nun tekrardan takımımıza hayırlı olmasını, sakatlıktan uzak başarılı performanslar göstermesini dileriz.

[video=youtube;ofg5eDd6XZY]http://www.youtube.com/watch?v=ofg5eDd6XZY[/video]

Hayirli olsun... Riskli bir transfer olduguna belki de su anda alinmamasi gereken bir risk olduguna katilmakla beraber verimli bir transfere donusebilecegini dusunuyor ve umuyorum.

Bonsu pre-seasonda cok kisitli sure aldi. Zaten Washington Wizards rosterinde 15 oyuncu oldugundan, yer bulamamasi bekleniyordu. Hatta onunla beraber Josh Childress ve Xavier Silas ta ayni durumdaydi. Bu ikilinin Bonsu'dan daha cok sansi olmasina ragmen sonunda onlarda waive edildi.
Bonsu ile ilgili waiver disinda cikan tek haber, Washington Post'ta bir NBA fan skill drill sirasinda dusmesi topun kontrolunu kaybetmesi sonra da toparlanamayip smaci kacirmasiydi. Ama butun bunlara ragmen ben bir NBA rosterini zorlamasini kendine olan guveninin bir gostergesi olarak goruyorum.

Eger saglikli kalirsa (cok onemli bir eger) oyun olarakta defansta ortayi kapatarak hucumda pick'n roll oynayarak faydali olabilecegini dusunuyorum. O zaman bu forumda adi gecen diger isimlerden cok da asagi kalacagini sanmiyorum. Ozellikle hocayi ve bazi takim arkadaslarini tanidigini dusunursek.