#22 Nolan Smith

Şahsi görüşüm affedilmemesi yönünde. Umarım araya birileri girmez de Nolan Smith affedilmez. Keza Efes döneminde Rakocevic'i silen Ataman'a yönetimden izin çıkmamıştı diye hatırlıyorum. Ben hocamızın Nolan'ı sildiğini düşünüyorum. Böyle terbiyesiz oyuncuları takımımızda görmek istemiyorum. Umarım gereken yapılır da kovulur takımdan.
 
Açıkçası gelmesini pek istediğim bir oyuncu değildi ama adam zorla takıma gelip sabote etmiş gibi davranmayı da artık bırakalım. Bu adamı zaten Ergin Hoca aldı, aynı Rakocevic i aldığı gibi.

Evet, aynı Rakocevic gibi kadro kimyası açısından gereksiz bir hamle gibi görünüyor ama bu durum onun kötü bir oyuncu olduğunu göstermez.Hangi beşle oynarsak oynayalım yumuşak kalıyoruz ve iyi bir savunma takımı görünümünde değiliz, haliyle Nolan da daha perdeye takıldığı an sırıtmaya başlıyor.

Hocaların hataları ve takıma bindirdikleri mali külfetleri artık oyunculardan çıkarmayın. Seneler önce Rochestie de burada linç ediliyordu(ironiktir ki onu gönderip ertesi sezon Lakovic i aldık), belki EL takımının birinci guardı olamaz ama bazı özellikleriyle uygun takımda çok önemli roller oynayabilir. Zaten sonuçta Avrupa piyasasında kendini kanıtladı. Nolan ın da oynamadığı gibi bir durum söz konusu değil, adamın yetenekleri, neyi iyi neyi kötü yaptığı daha önce de belliydi, madem bunu bile bile aldık ona göre kullanmamız lazım.
 
Nolan Smith'in kesinlikle silindiği yerine Gordon yada Mccaleb'ten birinin alınmaya çalışıldığı söyleniyor. Doğruluk payını bilen arkadaşlar var mı?
 
Rakocevic olayında olduğu gibi araya birilerinin gireceğini düşünmüyorum çünkü Rako o dönem Efes'in en önemli ve en maliyetli oyuncusuydu ve Efese göre Atamanın bizde daha fazla yetki alanı var gibi. Bu arada Bo inanılmaz bir hamle olur bence şu an. İstediği teklifleri alamamış ve Partizan ile temas halindeymiş ücrette ufak pürüzler diyordu okuduğum haberde. Bence şu an uygun bir ücrete alınabilir diye düşünüyorum.
 
Sağlıklı bir Jamont'u kimseye değiştirmem Avrupa'da.
Ama şu sakat haliyle önümüzde Jawai örneği varken Gordon riski beni korkutuyor açıkçası.
Bu yüzden Gordon yerine boy out yoksa Bo'yu tercih ederdim ben.
 
Bencede Bo alınmalı hemde gönderilmenin acısı ile başka motivasyon ile gelebilir.Jamont da tam aksine 2.tercih olmanın biraz burukluğu olabilir.
 
Arkadaşlar, tamam Bo'yu alırdınız da, nasıl alacaksınız 1.5 milyon dolar buy out ile. Pazarlık yapacağın takım da Fenerbahçe. Bo için indirim yaparlar mı sizce? Kaldı ki biz buy out ödeyecek durumda mıyız.
 
Bir zahmet giymesin zaten ..Maç saati Duke ile ilgili tweetler atıyordu hala...Bitirmiş adam kafada burayı...Kovulmaya çalıştığı net..
 
THY Euroleague’de 2. Hafta mücadelesinde Valencia Basket’i mağlup etmeyi başaran Galatasaray Liv Hospital’da koç Ergin Ataman, maçın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Koç Ataman, Nolan Smith’in geleceğiyle ilgili, “Disiplinsiz davranışlarından dolayı Nolan Smith bir daha Galatasaray Liv Hospital forması giyemeyecek” diyerek net bir şekilde bu konuya son noktayı koydu.

Nolan’ın yerine transfer yapılacak mı sorumuza ise Ataman, “Şu anda bazı sıkıntılarımız var. İlk olarak bizim kendi oyuncularımızı motive etmemiz gerekiyor. Elbette bize önerilen isimler var ancak şu anda düşüncemiz transfer değil. Ama içimizdeki sıkıntıları çözersek, o zaman önümüzdeki haftalarda bir transfer düşünebiliriz” dedi.
 
Şimdi arkadaşlar Ergin hocam burda 1 taşla 3 kuş vurmuşa benziyor

1- Nolan Smith hocamın sistemine olmadı. Ergin hocam onda Adriatic ligindeki gibi skorer ve topu ne kadar baskı olursa olsun takımda tutacak gibi düsünürken hem Tr kupası hem Kızılyıldız maçlarında yumusak kalması amator top kayıpları sürekli sut tercihlerinde yanlıslar göze carptı.

2- Takımdaki oyunculara bir mesaj vermek istedi isteyen gider gidenin yeri doldurulur mesajı vererek oyunculara yönelik bir tutum sergiledi.

3- Takımdaki eksiklikleri gördü ve bir transfer yapmak istiyordu.Ama bunu 8 yabancının üstüne yapamazdı.( Oyuncuların maaşları kaç aydır ödenmiyorken ben transferi düşünüyorum diye acıklama yapacak degil)

bu 3 önemli detayinin yanında Nolan Smith adeta hocaya beni kov diye uğraştı. Euroleaguede ilk sezonunu geçirecek bir oyuncu için fazla egoluydu. Duke da ve Cedevitada takımın ana oyuncusu ve herşeyi olması onu biraz şımartmış bu yüzden rol oyuncusu olmayı benimseyemedi.

Ama şu bir gerçek ki Nolan Smith'in kontratı yüklü olsa veya takıma katkı alabileceğini düşünse bu havlu atma olayı değil 10 kat ağırını yapsa gene özür diler para cezası kesilir ve affedilirdi.
 
Nolan Smith , resmi sitedeki kadrodan çıkartılmış ve yerine Nikolov eklenmiş. Yalnız Nolan'ın sözleşmesini iptal edipte resmi site üzerinden bir açıklama yapılmaması ilginç.
 

Üst