22 Temmuz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
22 Temmuz sayılı günler kala ortalık sıyasetciden geçilmez hale geldi.
Her zaman ki Milletvekilleri seçime 1 ay kala ev ev dolaşılır daha sonra 5 yıl ortalıkta kimse yoktur.
Bu konuyu açma sebebim propaganda yapılsın diye değil 23 Temmuz sabahı beklentiler nedir diye sormak icin actım ?
7000 milletvekili adayından 900 unun ilkokul mezunu olduğunu duyduktan sonra benim olmayan ümidlerim tamamen sıfırlanmıştır ama belki aramızda değisim olacagına yonelik beklentiler vardır. . .
Evet 22 Temmuz günü ve sonrası ?

Meclise gireceği tahmin edilen partilerin birbirinden pek bir farkı yok. Yeni hükümetin ; dış siyasette ülke çıkarlarını ön planda tutmasını, AB ve ABD güdümünden çıkıp terör konusunda kendi kararını vermesini, öğrencileri ezbere dayalı eğitim sisteminden kurtarıp bilinçli bir eğitim politikası izlemesini... isterim. Peki bunları hangi iktidar yapar, yapabilir?

Konunun ideoloji ve parti kavgalarına yöneltilmemesini umuyorum.

Sosyalist Enternasyonelden dönen Baykal bir belgeyle gelmis Abd ile yapılan bir anlasmaya göre Tr Kuzey Iraga girmicekmis karsılıgında kredi sanırım tam dinliyemedim ama

Parti konusuna girersek çok tartışma olur.Ama hiççbir parti işi laikile yapmaz.Ama bizim aile kökenlerinden geldiği için şu parti diyebiliyoruz.Ama secimde kimlerin kazanacağı az çok belli.

"Cahil toplumuz ve bunu kimse inkar edemez".
"Cahil topluma çakallar iktidar olacak.Ama asıl cahil kimler binlerce akıllı insan görüyor".

Benim bu seçimlerde rahatsız olduğum olay insanlar hür düşüncelerini yansıtamamaları.Bir ailede baba hangi partiye oy verirse,herkes o partiye oy veriyor.Şaşılacak bir iş.Bir de çoğu vatandaşımız oy kullanmıyor,ya da kullanmak istemiyor.Bir oy ,bir oydur.Herkesin,bir düşüncesi olmalı ve bunu seçimde yansıtmalı.

Ama malesef dusuncelerimiz ortaya koyacak bir parti gorunmuyor .
Yıllardır dusuncelerde Turkıyenın Ilk Partısı dıye nıtelendırılen partının Genel Baskanı bır cok kısıye antipatik gelıyor.
Basbakanın hali zaten ortada.
Dıger partilerın tek derdi ise meclise gırebilmek.
22 Temmuzda hıc bır seyın degısmeyecegıne adım gibi emınım malesef.

ben de çok bişeyin değişiceğini düşünmüyorum. büyük bi süpriz olmazsa da mevcut iktidarın 5 sene daha korunucagını düşünüyorum. gectiğimiz 5 yıl içinde 1 adım dahi atamayan muhalefet bunun cezasını görücek bence o kadar yanlış iş yapan akp yine ilk parti olarak çıkıcaktır sandıktan. şahsım adına ben 20 temmuz akşamı izne çıkıyo olucagımdan eger istanbul dışında olursam oy kullanmayı düşünmüyorum. zaten bişeylerin değişiceğini düşünmediğim için attığım oyun da gittiği parti itibariyle bi etkisi olucagını da düşünmüyorum..

Re:

Semih Ural' Alıntı:
... oy kullanmayı düşünmüyorum. zaten bişeylerin değişiceğini düşünmediğim için attığım oyun da gittiği parti itibariyle bi etkisi olucagını da düşünmüyorum..

Bu şekilde yüz bin kişi düşünse, aynı tas aynı hamam devam eder bu ülke. O yüzden, bir şeylerin değişmesi için, değişimin içinde bulunmalı herkes. "Nasıl olsa bir oy, bir şey olmaz." denmemeli.

23 Temmuz'da meclise girecek milletvekilleri, cebini düşünmeden hareket etse, çok farklı olacak her şey. Parası olanın borusunun öttüğü bir ülkede yaşıyorsak, konuşmak boş bence. :?

Re: Re:

Onur BALCI' Alıntı:
[quote="Semih Ural":6919f]... oy kullanmayı düşünmüyorum. zaten bişeylerin değişiceğini düşünmediğim için attığım oyun da gittiği parti itibariyle bi etkisi olucagını da düşünmüyorum..

Bu şekilde yüz bin kişi düşünse, aynı tas aynı hamam devam eder bu ülke. O yüzden, bir şeylerin değişmesi için, değişimin içinde bulunmalı herkes. "Nasıl olsa bir oy, bir şey olmaz." denmemeli.

23 Temmuz'da meclise girecek milletvekilleri, cebini düşünmeden hareket etse, çok farklı olacak her şey. Parası olanın borusunun öttüğü bir ülkede yaşıyorsak, konuşmak boş bence. :?[/quote:6919f]

onur kardeşim,

bak açık yazmışım, vericeğim oyun verildiği parti itibariyle çok bi etkisinin olucagını düşünmüyorum diye. hayır bunu yazarken böyle bi tepki gelebileceği de aklıma geldi ama yine kendi düşüncemdir yazdım o yüzden.

zaten dediğim gibi tam izne çıktığım hafta ve 1 yıldır izin kullanmadım 1 gün bile. eger tatilimi sehir dısında ayarlayabilirsem zaten oy kullanma gibi bi şansım kalmıycak cumartesi güney sahillerine inmiş olucam.

son olarak da değişimden bahsetmişsin ama partilere baktığımda ben bi değişim göremiyorum. yeni bi ses yeni bi nefes diyebiliceğimiz bi değişim yok. hala aynı partiler, aynı genel başkanlar, aynı milletvekilleri. değişime nerden başlamalıyız sence? önce tepedekiler değişmeli ki biz de o değişim için bi adım atabilelim. bugün meclise girme kapasitesi olan 3-4 parti var. akp, chp, dp ve mhp.. gectiğimiz 5 yıl boyunca hangisi ne kadar değişebildi? bence hiçbiri değişemedi. o yüzden tepki göstermenin de pek manası yok bence.

neyse benim düşüncemdir sonuçta. siyaset konuşamyı da pek sevmem ama girdim bi kere konuya :)

rastladığınız zaman sky turk'te vatandaşın seçim görüşlerini bir izleyin...
kim hangi vereceğini bilmiyor,bilenler de kararları için tek bir neden gösteremiyorlar...
Aziz Nesin doğru demiş...
bu halktan bir halt olmaz...
yine çok ağır bedeller ödenir,ucundan döneriz,sonra yine aynı...

Dün Gece Cnn turk de seçim programı vardı izledimde İnsanlarda bi kararsızlık var .

Bu arada seçim için partilerde başladı Akp otobüsünün sesleri ile uyandırıldım :) bide apartmanın içi Chp broşürleri ile dolmuş DP,MHP otobüsleri bangır bangır bagırarak geçiyor sonumuz hayrola :)

arkadaslar bu secimde zaten oyle cok buyuk degisiklikler beklemeyin sahsen ben beklemiyorum
sadece belki meclisteki parti sayisi 1 artacaktir onun disinda akp iktidarinin devam edecegi dusuncesindeyim.Cogu insan cok sevdiginden memnun oldugundan olmasada istikrar ugruna yine ayni karari verecektir.Isin gercegi sayet akp yine secilirse rejim icin korkmak cok yersiz sayet erbakanlar kutanlar bu ulkenin rejimini degistiremedi erdogan hic yapamaz heleki gunumuz bilinciyle.
Cikacak bir akp iktidarinda kimse milletin cahilligini fln one surmesin sucu diger parti baskanlarinda aramak lazim kendi yetersilikleri sayesinde akp buyudu,3 ay once kurulan parti iktidar oldu bu vatandasin sucumu yoksa diger seceneklerin yetersizliklerinin sucumu bunu iyi dusunmek lazim.
mhp ve chp yani baykal ve bahceli hangisi tayyipten daha cok hakediyor bu koltugu hangisinin Turkiye'yi tayyip hukumetinden daha ileri goturebilecegine inaniyorsunuz? Ben sahsi fikrimi soyliyim hic biri.

Ama Baykl en azından "Atatürk ilkelerini silecek kadar .... " değil.
Erakının öğrencisi işte gene başımızda.
Ben toplumun bilincsizliğine veririm neden derseniz düşünün bakalım Dsp kaç yıl önce baştaydı.
Türkiye değişiyor.Göçler sonucu her yerde Akp yanlıları oluştu.
Doğuda 10 çocuk yapıyorlar 5 i göç ediyor.Buraya yerleşiyor.
Hani nerede eski İstanbullu.Her yerde başka toplum var.Artık kendi memlekitnden kaçar oldular.
Atatürk'ün ilke ve inkkılaplarına , NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE sözüne laf edenlere v.s v.s bunlar başta olduğu sürece birşey olmaz bu ülkeden.İyiki eflasyonu düşürdü bir.Herkesin dilinde bu var.
Canım memleketim elden gidiyor ama hala o b.k suratlılara prim tanınıyor.
Yazık ki bugünleri gören bir genç olarak kendimden utanıyorum...

bugunleri goren gencler olarak utanmamiz yersiz ama ilerde bugunleri degistiremeyen insanlar olursak ozaman utaniriz Gokce.
hayir bak tam olarak anlatamadim:Chp 2 yil once genel baskan olarak Sarigul'u secse chp bu secimi cok daha umitle sansla cekerdi.Ama baykal artik kasarlandi,akp hukumetine 5 yil boyunca dogru duzgun muhalefet edemedi zira muhalefet edemeyen insan iktidar olmanin altindan hic kalkamaz.
chp,ilk parti ve Ataturk'un partisi olmasini baykal yuzunden 2 secimdir kullanamadi kullanamicak benim itirazim bu noktada.
Hortumcu Uzan kamera karsisindaki durusu sayesinde %6-7 arasi oy alicak yine ama baykalda ve bahcelide bu durus yok.
Sarigul chp'nin iktidar umuduydu ama baykal bizans oyunlariyla onledi bunu chp'nin dolayisiyle Turkiye'nin kaderiyle oynadi

Beyler sorun surdan kaynaklıyor.Devlet Baskanı sıfatlı kımseyı bulamıyoruz.
Acıkcası ne kadar yanlısı olursa olsun Ozaldan sonra da oyle bır adam geldıgıne ınanmıyorum ben.
Chp Baykal yuzunden sureklı oy kaybetmekte onu seven nerdeyse yok.
Serıat partısı hakkında yorum yapmak ımkansız bı daha sıteden atılmasak cok ıyı olacak
Mhp de ıse ılk kez bu kadar hareketlılık var meclıs kesın ama gerısını gorecez.
Dp de ıse Anavatanla bırlesseydı cok ıyı olacagına ınancım sonsuzdu.
Ayrıca o bırlesme de Dp ye Mustafa SaRIGUL,cELAL Dogan Abdurrahım Albayrak gıbı ısımlerde yer alacktı ki bu onlara cok buyuk bı avantaj getırecekti.
Gen PArtının sevdıgım tek yanı Akp nın oylarının bolmesı oluyor.

Bende biliyorum kimse çözüm olmıcak.Ama bunların başta olması beni çıldırtıyor.Otobusleri bayramlarda bedava yapıyorlar diye çok oy almıştır bunlar.

Ben utanıyorum Doğan.Çünkü gençliği görüyorum.Benim çevremde ki çoğu insan yanlış eğitilmiş.Bu gençlik beni korkutuyor...Böyle bir gençlikle gelecek nekadar karanlık bunu daha iyi anlıyorum.Ama umarım ben yanılıyorumdur...

Atatürk'ün kemikleri sızladığına eminim...

Atatürk'ün en büyük hatası bence geleceğe inanmaktı.Gelecekte güzel şeylerin olacağına inanmaktı.Genç nesle inanmaktı.

Atatürk gibisi gelmedi,gelmez.Ama ne vahim ki Türkiye'nin en az 1 tane daha Atatürk'e ihtiyacı varmış...

Ataturk herseyi genclige hitabesinde soylemis arkadaslar 'Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahilî ve harici bedhahların olacaktır. '
bunlar Ataturk zamanindada vardi simdide var, muhim olan umitsizlige kapilmamak cozumler uretmek daha iyi olmasi icin kendimizi yola sokmaliyiz zira su anda siyasaet ekraninda asik atan adamlardan bize hayir yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...