24 Saniye

Galatasaray TV'nin yeni yayın döneminde izleyicileriyle paylaştığı basketbol programı "24 Saniye" dün başladı.

Cumhuriyet gazetesi ve Basketdergisi.com yazarı/editörü Can İşbakan ile Vatan Gazetesi editörü Adnan Onaran'ın hazırlayıp sunacağı programın ilk konuğu daha önce Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nda yardımcı antrenörlük yapan ve hâlâ A Milli Takım'daki görevini sürdüren Aziz Bekir idi.

Aziz Bekir, Galatasaray ve ligle ilgili şöyle konuştu: "Savunma yapmaya müsait ve genç bir kadro oluşturulmuş. Sezon içinde mali sıkıntı ve sakatlık sorunu yaşamamak çok önemli. Efes Pilsen ve F.Bahçe Ülker büyük bütçelere sahip. Türk Telekom'da geçen seneye kıyasla daha az para harcadı ama, çok kaliteli ve pahalı yerli oyuncuları var. Galatasaray yarı finale ulaşabilir, daha sonra ne olur o günün şartları belirler." Transferlerle ilgili olarak ise, "Biz görevdeyken Evren Büker'i iki sene takip etmiştik ve alınması için rapor vermiştik. Geçen sezon Alex Gordon takımı sürüklüyor gibi görünsede, kritik anlarda Evren sorumluluk alıp hem pick and roll oyunlarında, hem de bire-bir hücumlarda takımı için önemli şeyler yaptı. Milli Takımla Polonya'da iken Simas Jasaitis'i yakından izledim. Oynadığı maçlarda Litvanya'nın en iyi oyuncusu olmuştu. Galatasaray için çok önemli transfer." Can İşbakan'ın "taraftarlar transfer istiyor, siz ne düşünüyorsunuz, Cemal Nalga ne yapar" sorusu üzerine, "Transfer hakkında birşey diyemem. Ancak Cemal için bu sezon çok kritik bir yıl olacak. Genç takımlarda çok önemli bir oyuncuydu ve Galatasaray'da bu yıla dek sorumluluğu pek fazla değildi ama, bu yıl görülen o ki çok süre alacak. Cemal Türkiye Kupası'nda çok iyi maçlar çıkarttı. Yaşı genç olduğu için tecrübesizlikten belki ligde belli bir periyod düşüş yaşayabilir fakat, önemli olan o düşüşten nasıl çıkışa geçeceği. Eğer düşüşü kolay atlatabilirse A Milli Takımın değişmez oyuncularından biri olabilir. Cemal çok güçlü bir fiziğe sahip ve çok iyi sıçrıyor. Türkiye'de onun gibi kuvvetli oyuncu yok. Fiziksel olarak belki Semih Erden'i onunla kıyaslayabiliriz ama, Cemal ondan da güçlü."

Programa telefonla katılan Galatasaray koçu Okan Çevik, "Türkiye Kupası eleme gruplarında üç maçı da kazanmak bizim için önemliydi. İyi iş çıkarttığımızı düşünüyorum. Sakat oyuncularımız iyileşiyor. Hafta içinde tam takım antrenman yapabileceğiz. İlk lig maçında belki tam olarak hazır olamayacaklar ama, Simas Jasaitis ve Mike Wilkinson oynayacak duruma geleceklerdir." Çevik, transferle ilgili bir soruya cevaben şöyle konuştu, "Transfer yaparız veya yapmayız diye kesin birşey diyemem. Bunu zaman gsöterecek. Pota altında Cemal Nalga'nın performansından memnunuz, sakatların iyileşmesiyle daha iyi olacağımıza inanıyorum. "

Okan Çevik'in ardından programa katılan Rıfat Murat Kaya ise, iyi çalıştıklarını ve başarılı olmak için mücadele ettiklerini söyledi.

24 Saniye, sezon boyunca Pazartesi ve Cuma günleri saat 19:00'da yayınlanacak.
 
GStv de basketbolla ilgili bu tip programlar yapılması çok güzel. Dünkü programı izledim, fena değildi, Aziz Bekir bol bol konuştu. Laflarının arasında geçen senelerle ilgili enteresan detaylar vardı. Programı sunanlar gazeteci oldukları için konulara son derece hakimler, fbtvdeki gibi şakşakçı bir tavırları yok.

Eminim zamanla -liglerin ve avrupa kupalarının başlamasıyla- daha iyi olacak. Maç görüntüleri derli toplu gösterilirse daha rahat izlenir mesela.
 
Tugay EREN' Alıntı:
o zaman eurocup maçlarını izleyemeyiz herhangi bir açık kanaldan.
onu bilmiyorum belki iki kanal birden verir ama gs tv tüm eurocup maçlarını canlı verecek zaten digisi olanlar izleyebilecekti bir 5tl daha verip gs tv den izlenebilir ..
 
Eurocup maçlarını niye veriyorlar biz Euroleague'de değil miyiz?
 
Hüseyin Çıtak' Alıntı:
Eurocup maçlarını niye veriyorlar biz Euroleague'de değil miyiz?

Pardon ya bu erkek tarafıymış :) Bayanların Euroleague maçlarını verecekler mi asıl o önemli ?
 
'Kendi sahamızda ve deplasmanda oynayacağımız tüm Euroleague maçlarımız kendi televizyonumuz GS TV`den yayınlanacak. Taraflarımız da Süper Kupa maçımızı yine GS TV?den izleme şansı bulacaklar.'

Işıl Albenin resmi sitedeki röportajından güzel haberler :)
 
Soner Türkmen' Alıntı:
'Kendi sahamızda ve deplasmanda oynayacağımız tüm Euroleague maçlarımız kendi televizyonumuz GS TV`den yayınlanacak. Taraflarımız da Süper Kupa maçımızı yine GS TV?den izleme şansı bulacaklar.'

Işıl Albenin resmi sitedeki röportajından güzel haberler :)
ayrıca lig maçlarıda dahil buna : )
 
ali sinan' Alıntı:
bu takıma güçlü bir pivot şart tamam cemal de yine 15-20 dk süre alsın ama güçlü bir 5 numara alınmazsa ratasyonumuz çok zayıf olacağı için büyük maçlarda hep kaybederiz. mutlaka alınmalı bakmaya görmeye gerek yok herşey açık ve net.
yahu benim anlamadığım koskoca gs kulübü ile fb arasında bu kadar fark olması. gs li yöneticiler uyumaya devam etsinler.
ali abi biraz konu ile baya bir fark olmuş yazının :)
 

Üst