#44 Henry Domercant

Karşıyakada maçlarına giderdim domercant'in, o zamanın üzerinden çok geçti ve oyununun üzerine çok koydu..transfer konusu geçtiğinden beri deli gibi ne zaman gelicek die heyecanlanıp bekliyordum,mccalebb farmar vs iiler ama sezonun transferi domercant'dir benim görüşüme göre.. navarro ile bence avrupanın durdurulamaycak ender oyuncuların başındadır çok büyük transfer çok...
 
Geçen sene son saniyedeki üçlükten sonra "evin yansın Domercant" demişti çoğumuz ama çok iyi bir oyuncu. Takıma büyük bir yarar sağlayacaktır.
 
Bence Galatasary Medical Park'in bu sene yaptigi en isabetli transfer. Domercant gercekten cok yönlü bir oyuncu ve üstün bir is ahlakina sahip. Hawkins'de dakika kisitlamasi performans
düsüklügüne yol acabilir. Ancak Domercant sahada oldugu her saniyede en iyisini yapmaya calisan ve genellikle de yapabilen bir oyuncu.
Ancak takimin asil sorunu bence oyun kurucu pozisyonunda olacak. Jamont Gordon iyi bir combo guard. Kendi sutunu yaratabilen, penetreleri cok iyi olan bir eleman. Skorerliginin yani sira cok da iyi bir savunmaci. Ancak takimi yönetme ve yönlendirme konusunda o kadar basarili degil bence. Yani topu Jamont Gordon'un eline verip, onun takimi bir "maestro" gibi yönetmesi beklenilmemesi lazim. Bundan dolayi örnegin Hawkins'in gecen sene BJK'de vermis oldugu katkiyi bu sene kendisinden beklemiyorum. Orada takimini "oynatan" bir Arroyo vardi. Bu acigi Ender ve Engin'in kapatmasi da zor bence. Ender oyun kurmaktan ziyade karambolleri seven bir oyuncu. Topu elinden cok gec cikararak bazen hücum süresinin ücte ikisini bir pas yapmadan yiyebiliyor. Engin ona göre daha dengeli ve oyunu görüsü daha iyi. Ama onun da sakatlik meselesi her zaman Damokles kilici gibi takimin üzerinde duracak.
Lakovic de gönderilecekmis herhalde. Takimla ayri calisitina göre Ataman'in planlarinda rol almiyor anlasilan.
Ama genelde dengeli bir takim kuruldu. Dedigim gibi en önemli eksik Jamont Gordon'un eksikliklerini tamamlayici bir PG.
 
Öncelikle kendisine hoşgeldin diyor ve kazasız,kupalar ve şampiyonuklarla dolu bir sezon geçirmesini diliyorum.
Gerçekten müthiş bir Winner kazandırdık takımımıza.Emeği geçen herkese teşekkürler.
Tecrübesi ilk gözüme çarpan özelliği oluyor skorerliğinden çok ki zaten Eurocup'ta da bence skorerliğinden çok tecrübesine ihtiyacımız var öncelikle.Çünkü bu ligte gençlerden kurulu güçsüz bir takım olsa dahi ekol sahibi bir ülkenin takımı olan bir takım,güçlü bir takımı zor duruma sokabiliyor hatta yenebiliyor.İşte burada Domercant gibi yllardır Euroleague'de ve Eurocup'da tecrübesi olmuş bir oyuncu gerekli ki zor durumlarda devreye girip öldürücü darbeyi vursun.Bu yüzden tecrübesi inşallah bu sene ize çok şey katacak.
Skorerliği ile inşallah bize tek başına çok maç kazandıracaktır buna dair en ufak bir şüphem yok.Son saniyeler başta olmak üzere oyunun tıkandığı anlarda alacağı sorumluluklarla çok galibiyet kazandıracaktır bize.
Savunması kötü bize aksaklık çıkaracak bir oyuncu olmaması bize müthiş katkı sağlayacaktır.Bogdanovic,Vujacic,Markota,S.Erdoğan gibi ligte kendi bölgesinde oyunculara fiziğinin avantajıyla savunma da çok zorluklar yaşatacaktır.
Netice olarak,uzun zamandır kritik anlarda sorumluluk alacak bir oyuncu eksikliğimiz bu sene olmayacak :)
 
@Unics Kazan 5/10 isabet, 18 sayı.
@Cimberio Varese 4/10 isabet, 15 sayı - 8 ribaund.
@Montepaschi Siena 5/9 isabet, 17 sayı - 4 ribaund.
@Montepaschi Siena 14 sayı.
@Virtus Roma 6/12 isabet, 18 sayı - 5 top çalma - 3 asist.
@Dinamo Sassari 8/15 24 sayı - 5 ribaund.
@Victoria Pesaro 20 sayı.

Maçları izleyemiyoruz maalesef, bulunduğumuz ortamda basketbolda hazırlık maçlarını izlemek ütopik zaten de bu farklı bir konu, sonra değiniriz buna. İzleyemediğimiz gerçeğinden sıyrılmadan, Domercant'in ilk maçından son maçına kadar alışma evresi falan dinlemeyip ortaya koyduğu istatistikleri görüyoruz.

Saha içinde çıplak göz ile izlemeden keskin konuşmak pek doğru değil ama açık ve net; bu adam, oynadığı her dakikada bize fazlasıyla güç verecek, düştüğümüz anlarda bizi yerden kaldıracak, rakibe en sert tokatları atacak.

Sabırsızlanıyorum onu Galatasaray formasıyla izlemek için.
 

Üst