• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yaman Tarcan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:07
İnsanlar boşu boşuna bölgeye asker sevk edilsin demediler ama onu talep edenler şerefsiz ilan edildi. Şimdi de Suriye sınır kapılarını açacaklarını söylediler derdimiz azmış gibi Orayı da mahvettiler arada arap kanallarına bakıyorum devlet görevlilerinin gezeceği belki de yardım edecekleri yerleri silahlı dinci örgüt liderleri geziyor.
arkadaslar bende karsiyim ama bu iddalar cogu zaman yalan cikiyor. cok fazla kulaktan dolma haberler var daha yeni yagmaci diye linc edilen insanlar yagmaci degilmis o yüzden hedef göstermekten kacinalim hele emin degilsek. Döverek adam öldürme felan biz afganistan veya arap ülkeleri degiliz böyle seyler o ülkelerde olur tas atarak öldürme felan lütfen dikkat edelim.

Daha dün Ugur Kardas gözaltina alindi yalan bilgi ortaya attigi icin sözde bi siginmaci kadinin kolunu kesmis bilezik almak icin felan sonra göz altinda ben öyle biseyler duydum gercekmi degilmi bilmiyorum demis. Yani bu olaylar cogalirsa arkasini aglamayiz masum insanlar arada kaynar

Bugün depremin birinci ayı... Adana gibi depremin yıkıcı etkisinin daha az olduğu bir şehirde dahi yaşanan aksaklıkları görünce, diğer şehirlerde yaşayan insanların Allah yardımcısı olsun diyorum. Zira yardımcı olabilecek başka kimseleri yok.

Söylenecek çok şey var, diğer yandan da hiçbir şey yok. Geçen süre boyunca gelen telefonlarda birinci derece yakınımı kaybetmedim demek ne kadar acı, inanın boğazı düğümleniyor insanın..

Gece 11´de Kerem´i arıyorum, hüngür hügür ağlıyor, mezarlıktayım daha sonra görüşelim diyor. Sonraki görüşmelerimizde artık İskenderun diye bir şehir yok Onur, ama terk etmeyeceğim diye not düşüyor. Kurucumuzun, "Hatay şahsi meselem" sözü geliyor aklıma. Ana toprağı Hatay yok, baba ocağı Osmaniye yok. Ben Ankara´dayım, şanslı mıyım, şanssız mı... Yakınım enkaz altında yardım çağrısında bulunuyor, abi çevredekilerin yardımıyla enkazdan çıktım diyor. AFAD 4. gün sabah geliyor, arkadaşı arayıp AFAD bizi kurtarmaya geldi diyor. Asker yok, olması gereken kurumlar yok, olan kurumlar da çadır, konserve satmakla meşgul. Biz ne ara düştük bu hale, sormadan edemiyorum kendi kendime.

Depremin popüler ilçesi (yıkılan bina olmaması nedeniyle) Erzin´in belediye başkanı çıkıyor, biz işimizi doğru yaptık, yıkılan bina olmadı diyor. Zarar gören binalarda oturamayan halk kendi imkanları ile çadır bulmaya çalışıyor, arabalarda yatıyor, arabası olmayan... Fay hattının şehir merkezine uzak noktadan geçmesi, sadece 4 yıldır görev yaptığını gözardı ederek yapılan popülist açıklama ile olan yine halka oluyor. Her şey politika..

Yaklaşık iki ay sonra seçim var, kimse kusura bakmasın, dibine kadar politika yapacağım. Neyse... Her halk hak ettiği şekilde yönetilir. Unutma, unutturma!

Ben Şanlıurfa doğumluyum Şanlıurfa 'daydım depremde hiç unutmuyorum gece yatmaya giderken pencereden bakmıştım gökyüzü kızıla çalıyordu çok tuhaftı neyse deyip kafamı vurmuş uyumuştum saat 4 civarı eşimin seslenmesiyle ancak ikinci defâda uyandım bi baktım ki sıkı sıkıya kapalı olan pencereler sert bir şekilde açılıp kapanıyor çocuk beşikte olanlardan habersiz etrafına bakıyor sallandıkça şahadet getiriyorum bitmek bilmiyor neyse biter bitmez acil çıkış yapıyoruz evden göz gözü gòrmüyor sis çökmüs kime ne olduğu belli değil etrafımı görmeden arabayı kullanıyorum ailemle haberleşip bir süre ilerledikten sonra Karaköprü'de duruyoruz yolda da giderken peçeteye ihtiyacımız oluyor hayatım boyunca unutmayacağım yandaki araçtan bir adet peçete istiyorum adam Allah razı olsun 1 rulo peçete veriyor.
Sabahı zor ediyoruz ya bir de edemeyenler var çoğu dükkanları büyütmek için kesilen kolonların ve çürük yapıların kurbanı bizim eski dükkanın karşısında bir aile yok oldu.Adamcağız hava soğuk diye annesini babasını çağırmış bugün beraber kalalım diye bir de eşi ve iki çocuğu varmış toplamda 6 kişi sırf bir dairede vefat etti.Yakından tanıdığımız bir aile dostumuzdu onun ve nicelerinin acı haberlerini aldık sonra bir şekilde kendimizi öğle vakti köye attık saat 1 di ordada sağlam bir deprem yedik bir odada bir aya yakın 20 kişi kaldık bende depremden sonra evde tek kalmama fobisi oluştu mart ayının ortasına doğru hasar tespiti yaptırdıktan sonra evimize döndük gene biz çok şanslıydık Hatay,Adıyaman,Malatya gibi değildik.
Tabi bu esnada en çok kanımıza dokunan bazı şeyler oldu :Kızılay çadırının satılması,bazı bölgelerde arama kurtarma çalışmalarının çabucak sonlanması,konut satış fiyatlarını ve kiralarını artıran fırsatçılar vb yaz yaz bitmeyecek daha nice olumsuzluklar.
Allah hayatını kaybedenleri gani gani rahmet eylesin kalanlara dayanma gücü versin ve bizi her türlü afetlerden sakınsın inşallah.

Son düzenleme:
Geri