6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremi

İnsanlar boşu boşuna bölgeye asker sevk edilsin demediler ama onu talep edenler şerefsiz ilan edildi. Şimdi de Suriye sınır kapılarını açacaklarını söylediler derdimiz azmış gibi Orayı da mahvettiler arada arap kanallarına bakıyorum devlet görevlilerinin gezeceği belki de yardım edecekleri yerleri silahlı dinci örgüt liderleri geziyor.
arkadaslar bende karsiyim ama bu iddalar cogu zaman yalan cikiyor. cok fazla kulaktan dolma haberler var daha yeni yagmaci diye linc edilen insanlar yagmaci degilmis o yüzden hedef göstermekten kacinalim hele emin degilsek. Döverek adam öldürme felan biz afganistan veya arap ülkeleri degiliz böyle seyler o ülkelerde olur tas atarak öldürme felan lütfen dikkat edelim.

Daha dün Ugur Kardas gözaltina alindi yalan bilgi ortaya attigi icin sözde bi siginmaci kadinin kolunu kesmis bilezik almak icin felan sonra göz altinda ben öyle biseyler duydum gercekmi degilmi bilmiyorum demis. Yani bu olaylar cogalirsa arkasini aglamayiz masum insanlar arada kaynar
 
Bugün depremin birinci ayı... Adana gibi depremin yıkıcı etkisinin daha az olduğu bir şehirde dahi yaşanan aksaklıkları görünce, diğer şehirlerde yaşayan insanların Allah yardımcısı olsun diyorum. Zira yardımcı olabilecek başka kimseleri yok.
 
Söylenecek çok şey var, diğer yandan da hiçbir şey yok. Geçen süre boyunca gelen telefonlarda birinci derece yakınımı kaybetmedim demek ne kadar acı, inanın boğazı düğümleniyor insanın..

Gece 11´de Kerem´i arıyorum, hüngür hügür ağlıyor, mezarlıktayım daha sonra görüşelim diyor. Sonraki görüşmelerimizde artık İskenderun diye bir şehir yok Onur, ama terk etmeyeceğim diye not düşüyor. Kurucumuzun, "Hatay şahsi meselem" sözü geliyor aklıma. Ana toprağı Hatay yok, baba ocağı Osmaniye yok. Ben Ankara´dayım, şanslı mıyım, şanssız mı... Yakınım enkaz altında yardım çağrısında bulunuyor, abi çevredekilerin yardımıyla enkazdan çıktım diyor. AFAD 4. gün sabah geliyor, arkadaşı arayıp AFAD bizi kurtarmaya geldi diyor. Asker yok, olması gereken kurumlar yok, olan kurumlar da çadır, konserve satmakla meşgul. Biz ne ara düştük bu hale, sormadan edemiyorum kendi kendime.

Depremin popüler ilçesi (yıkılan bina olmaması nedeniyle) Erzin´in belediye başkanı çıkıyor, biz işimizi doğru yaptık, yıkılan bina olmadı diyor. Zarar gören binalarda oturamayan halk kendi imkanları ile çadır bulmaya çalışıyor, arabalarda yatıyor, arabası olmayan... Fay hattının şehir merkezine uzak noktadan geçmesi, sadece 4 yıldır görev yaptığını gözardı ederek yapılan popülist açıklama ile olan yine halka oluyor. Her şey politika..

Yaklaşık iki ay sonra seçim var, kimse kusura bakmasın, dibine kadar politika yapacağım. Neyse... Her halk hak ettiği şekilde yönetilir. Unutma, unutturma!
 

Üst