7DAYS Eurocup 6. Hafta | Galatasaray Doğa Sigorta 76-81 Dolomiti Energia Trento

Yine geri düştük. Jones 2/1 attı faulden. Sonra Greg ribaund aldı topu tipleyemedi. Faul yaptık. maç bitti.

Bu maç eksi yazılmamalıydı. Kendi sahanda eksik Trento yu yeneceksin.

81-76 yenildik.
 
79-76 kaybettik be 2.yenilgimizi aldık.
Kazanıp ilk 2 yi garantilemek varken işimizi zora soktuk.
3.çeyrek laneti yine baş gösterdi.
 
Bu takım savunmada vites düşürdüğü an hücumda tıkanır bu kadar basit. Trento oyunu yarı sahada top kaybetmeden oynadığı her anda seri yaptı. Biz yarı sahada onlar kadar yaratıcı ve sabırlı olmadığımız için skor bulamadık. Bu takım Trento'ya da yenilebilir içerde ama hiçbir zaman ilk yarısında 25 sayı yediği maçın ikinci yarısında 50 sayı veremez rakibine. Kimseye veremez, bu kimliği bulamadığımız sürece de böyle tatsız sürprizlerle başbaşa kalırız.

Bu temel sıkıntının nedeni de guard eksikliğimiz.
2 guardımız var ama al birini vur ötekine.
Guard değişikliği yapmaz isek daha böyle çok saçma mağlubiyet alırız...
 
30 sayı farkla kaybetsek bu kadar üzülmezdim. Bu takımın elindeki kadro, imkanlarla oyundan düşme, şımarma, savunmada vites düşürme lüksü yok. 4. çeyreğin son 5 dakikası biraz şımarıklık, biraz yorgunluktan maç versek amenna, daha 3. çeyreğin başından, 15 dakikalık devreden dönüşte rakibin bu kötü savunmaya karşı dirileceği belliydi. Ne yazık ki o ara Caner'le filan sahaya bir sertlik katmak yerine skorer ve bir o kadar yumuşak 5'imizde ısrar edip kendi skorumuzu üretmeye çalıştık. Halbuki bu takımın savunmayı iyi yapamadığı bir anda herhangi bir takıma oyun olarak üstünlük kurmasına imkan yok, bizi ilk devrede öne fırlatan da iyi savunma ve tempolu hücumlardı. İkinci yarıda iş yarı sahada üretime gelince ne kadar yetersiz bir takım olduğumuz ortaya çıktı ve maçı kaybettik. Hakikaten çok moral bozucu, çok kalp kırıcı bir mağlubiyet oldu. 15 sayıyla güle oynaya götürdüğümüz maçta tek teselli ikili averajı çok çaba harcamamıza vermememiz oldu. Onun dışında bir anda unutulması gereken ve özellikle son 20 dakikada yapılan tembelliklerin, akıl tutulmalarının, lakayıtlığın bir daha yapılmaması gerektiğini gösteren bir maç oldu.
 
Bu temel sıkıntının nedeni de guard eksikliğimiz.
2 guardımız var ama al birini vur ötekine.
Guard değişikliği yapmaz isek daha böyle çok saçma mağlubiyet alırız...

Guard eksikliği değil abi. Sonuçta bu takımı kuran Ertuğrul Erdoğan, hocayı çok seviyorum ama sen elindeki 3-5 parayla Jones'u filan aldırıyorsan o zaman savunmada yatamayacağına da ikna etmek durumundasın. Zaten artık eski tip point guard diye bir şey kalmadı, bir oyuncu topu domine edene kadar sahaya ne kadar top yönlendirici atarsan senin karına. Biz bu konuda pek çok rakibimize göre yetersiz olabiliriz ama bu bize 15 sayı öndeyiz diye savunma tarafında yatıp yarı sahada işi çözeriz ya deme lüksünü getirmez. Bu takım her hücumda rakibini iyi karşılayıp temiz ribaundla karşı potada 5'e 4, 5'e 3 iş bitirme durumunda. Bugün 2. yarıda olduğu gibi savunmada yatıp her topu potandan çıkarırsan öyle çok atlet ve genç olmayan bir takımdan bile devrede 55 sayı yiyip maçı kaybedersin. Koç gerek rotasyonla, gerekse motivasyonla bu savunma azmini en az 35-36 dakika diri tutmak durumunda. Hatta Fener gibi büyük kadrolara karşı 40 dakika tutma durumunda ki bunu başardığı için 2 yıldır Fener'i rahat rahat yeniyoruz içerde. Sen şimdi gidip bu beceriyi Trento karşısında gösteremezsen kendinde de hata aramak durumunda kalırsın. Şu son 2 rezalet savunma maçında oyunculardan büyük kabahat hocada. Bu Galatasaray takımı 2 maçta potasında 200 sayı görürse Efes'in yıldız takımına karşı bile maç kazanamaz.
 
Yeni eve geldim, kafayı yemek üzereyim. Basketbol oynamadık. 5 kişi sahaya çıktık topu eline alan süre eritti.

40-26 iken bile basketbol oynamıyorduk.

İlk çeyrek 21-14 rakip ikinci çeyreğin başında hemen reaksiyon verdi.
İkinci çeyrek sonu 40-26 rakip 3. çeyrekte maçı bizden söktü aldı.
Kaç kere aynı oyunu oynadılar sayamadım. Aynı post oyunları ile orta mesafeden takır takır attılar.

Guard felan mesele değil. Hücumda berbat top dolastiriyoruz. Rezaletiz.

Trento'nun istatistikleri;

20/35 2 sayı
8/21 3 sayı
17/23 serbest atış
7HR/17SR

Bizim ise 15 HR / 19 SR

Bu istatistiklere sahip takıma yenildik.

Fener maçından sonra bu takıma ne oldu?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Tai Webster'ın hatalarının oyuna büyük etkisi oldu. Ben kolay kolay oyuncularımı basın önünde eleştirmem ama müthiş kızgınım. Hem maçın başındaki 3-4 dakikada hem de ikinci yarının başındaki 3-4 dakikada hatalarının oyuna çok etkisi oldu.

Koçun maç sonu açıklamasından...
 

Üst