7DAYS Eurocup 8. Hafta | Galatasaray Doğa Sigorta 91-80 Unicaja Malaga

19.11.2019 Salı
20:00
Sinan Erdem Spor Salonu

Grubun 8.haftasında Malaga'yı ağırlıyoruz. İki hafta öncesine kadar fikstüre baktığımızda bu maçı kazanan lider olur diyorduk ama yaşanılanlar liderlik mücadelesinden çok gruptan çıkma mücadelesine doğru gitti. Malaga 6 galibiyet 1 mağlubiyet alarak bizle arasına 2 galibiyet fark koydu. Bu maçı da kazanırlarsa liderlik yolunda epey rahatlayacaklar. Kadrolarında Aleksa Avramovic, Axel Toupane, Josh Adams, Jaime Fernandez, Carlos Suarez ve geçmişte bizde oynayan Deon Thompson gibi oyuncular ilk bakınca göze çarpan isimler. Bizde ise maçın önemi çok büyük. Sadece gruptan çıkma adına değil sezonun geri kalanına bakış açısı adına da büyük önem arz ediyor. Sadece kazanmakla da kalmayıp takımın bir baş kaldırı göstermesi, üzerindeki ölü toprağı atması gerek. Takımın defoları mevcut ama kesinlikle kötü bir takım değiliz. Matematiksel olarak alabileceğimiz galibiyetlerden sadece 1 ya da 2 tanesini alamamışızdır. Ben takıma güveniyorum ve bu takımın refleks göstereceğine inanıyorum. Başarılar Yenilmez Armada!

 
Gram hücum organizasyonu yok.
Zerre savunma yok.
Giden taraftarlara üzüldüm.
Malesef geriye doğru gidiyoruz.
Bir koç değişikliği şart...
 
Maalesef haddinden fazla beyinsiz oyuncumuz var. 4 dakikada faul hakkını doldurmuşuz hala gidip biri tam sahada baskı yaparken, öteki yarı sahada organizasyon bile yokken rakibini çizgiye yolluyor. Koç da sağolsun Ergin Ataman style 15-0'dan sonra anca mola alabildi. Maalesef biraz işler kötü gittikçe hem oyun olarak, daha önemlisi psikolojik olarak tecrübesiz takım olmanın zorluğunu yaşıyoruz. Tecrübeli sayılabilecek oyuncularımız da aklı alınmış gibi top oynuyorlar.
 
7-2 den 9-19'a sezonun en önemli maçı Göksenin'den potaya zor değen şutlar izliyoruz.
 
Kendimden bu takıma inandığım için özür dilerim. Bizimkiler desteği kesinlikle haketmiyor oynasınlar bin kişiye çok bile. Ertuğrul Erdoğan bu maça kadar hala seni savunuyordum ama bu maçı da kaybedersek artık yolun başındayken yolları ayıralım derim. Bu takıma 2 sezondur oyun kurucu almadan iyi kötü mücadele ediyorsun ama bir yere kadar...
 
15. Dakikada mac bitti, koç istifa etse bizimkiler kimi getirir ki. Çıkmaz içindeyim...
 
O kadar gamsız kısalara sahip kötü bir ribaund takımıyız ki çemberde kestiğimiz 2 top neticesinde 5 sayı gördük potamızda. Sadece Auguste'la ilgili bir olay değil tüm kadro halinde sorumsuz bir takımız.
 
Hadi Yiğit bugün bu sonucu kabul etmeyecek gibi hırslı oynuyor, gidişatı değiştirirse o değiştirir ancak. Ama Malaga’nın hocası tecrübeli hemen molayı aldı bizimki gibi beklemedi.
 
Takımda tüm emeğiyle sahada olan Yiğit ve Moore 5'te olunca fark kapandı. Mümkün mertebe bu 2'liden maksimum faydalanmak durumundayız.
 

Üst